Púder Nélkül

2014.07.09. 13:50

Szilvia boldog énekes és főállású angyal

Sümeg - Boldogság sugárzott Agárdi Szilvia arcáról, amikor a ll. Sulik Szépe verseny döntőjén énekelt.

Tisler Anna

Eredményhirdetés előtt mindenki várta, mikor lépnek be a zsűri tagjai. A versenyzők közül többen mondták, tanácskozzanak sokáig a bírálók, addig élvezhetik Agárdi Szilvia hangját. A Várvölgyön élő látássérült énekes minden dalát tapsvihar követte.

– Én is izgulok, nem csak ti – szólt a közönséghez. – Tudjátok, mit csinálok, ha izgulok? Énekelek. És ha vidám vagy szomorú vagyok? Akkor is énekelek. Mindig énekelek, ez az életem.

Az eredményhirdetést követően Szilvia válaszolt lapunk kérdéseire. Megtudtuk, az estén nemcsak a lányokért izgult, hanem saját magáért is. Ő egy telefontársaság által meghirdetett Főállású angyal versenyre jelentkezett. Beszélgetésünk előtti napokban utazott meghallgatásra.

Agárdi Szilvia teljes életet él, amiben nagy segítség az éneklés. Fotó: archív

– Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány általi kezdeményezést, a Lapról hangra programot szeretném népszerűsíteni, amelyre lehet jelentkezni hírolvasónak és hallgatónak. Már több mint 700 felolvasónk és több mint félezer rendszeres hallgatónk van. A látók vállalják, hogy hangosan felolvassák az aktuális híreket az újságokból, rögzítik, majd feltöltik az oldalra. Egy látónak ez nem probléma, a látássérülteknek viszont nagy segítség, hiszen vannak köztünk olyanok, akik csak így tudják figyelemmel kísérni a nagyvilág híreit.

Szilvia sorstársai helyzetét is szeretné a látókkal megismertetni. Ha hívják, szívesen megy klubokba, iskolákba, intézményekbe, hogy meséljen arról, hogyan élnek a mindennapokban, mi okoz nekik problémát, milyen nehézségeket kell leküzdeniük.

– Úgy érzem, teljes életet élek, amelyben nagy segítség az éneklés – tette hozzá. – Sokat utazom belföldön, és már külföldi meghívásaim is vannak. Örülök, ha szeretettel fogadnak és örömöt szerzek a dalaimmal. Ez nekem is öröm, és a lelkemnek megnyugvás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!