Púder Nélkül

2011.11.30. 14:08

Rengeteg pénzt adtak Amy Winehouse ruhájáért

Negyvenháromezer fontért - csaknem 16 millió forintnyi összegért - kelt el Amy Winehouse-nak a Back to Black című albuma borítóján viselt ruhája egy árverésen.

PLT

A Kerry Taylor aukciós ház közlése szerint a pöttyös sifonruhát a chilei Musea de la Moda divatmúzeum szerezte meg.
A ruha tervezője, Disaya beleegyezett abba, hogy az eladásból származó bevételből a Winehouse nevében létrehozott alapítványt támogassák.
Winehouse apja jelen volt az árverésen, és az adományt "csodálatos kezdésnek" nevezte az alapítvány számára, amely a sebezhető fiatalok támogatására jött létre.

A különleges hajviseletéről is ismert Grammy-díjas énekesnő 27 évesen,  júliusban halt meg a vizsgálat szerint alkoholmérgezésben.

Az árverésen kalapács alá kerültek még két világsztár, Audrey Hepburn és Elizabeth Taylor ruhái, valamint a brit királyi család tagjai által az utóbbi évtizedben viselt esküvői ruhák másolatai is.
Nem talált vevőre Hepburn elefántcsontszínű csipkeruhája, amelyet az 1993-ban elhunyt színésznő szerencseruhának nevezett. Ezt viselte az 1953-as Római vakáció című  filmben, amelyért Oscar-díjat kapott. A ruha értékét 40-60 ezer fontra becsülték.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!