Púder Nélkül

2016.06.12. 16:45

Pápai lány Eurázsia legszebbje

Pápa - Mihályfi Liza lett a Miss Eurasia elnevezésű szépségverseny első helyezettje. A világversenyen 37 nemzet pályázói közül került a pápai diáklány fejére a korona.

Molnár Tímea

Mihályfi Liza 2015 decemberében megnyerte a Miss Tini Hungaryt, a kapott jutalmak egyike az volt, hogy indulhatott a nemzetközi Miss Eurasia versenyen. Ebben az esetben felnőttek számára szólt a kiírás, a megadott alsó korhatár 17, a felső pedig 29 év volt. Liza, aki ősszel tölti majd be 18. életévét, a legfiatalabb volt a mezőnyben.

Európa és Ázsia legszebbjei gyűltek össze Törökországban, Antalyában, a versenyen többhetes felkészülés előzte meg a nagy szereplést. Liza ezért repülőgépre ült, édesanyja Bécsben búcsúzott el lányától és adott biztatásokkal teli útravalót. - Tudtam, hogy egy gyerektől búcsúzok el és egy felnőttet látok majd viszont. Liza ugyanis most utazott életében először repülővel, ráadásul egyedül, és bár mindennap kapcsolatban voltunk mobiltelefonon és az interneten keresztül, Törökországban csak angolul beszélhetett, ez pedig nagy feladat volt számára - mondta Kersner Anikó, Liza anyukája.

Mélypont így is adódott, Liza ugyanis a 11. napon úgy érezte, inkább hazajönne, mint hogy a családjától távol, idegen környezetben, egyedül vívja meg a próbatételt. Anikó telefonon vigasztalta és motiválta lányát, aminek meg is lett az eredménye: Liza folytatta a szépségversenyre való felkészülést, beleállt a fotózások, próbák, bemutatók, szponzori programok sorába. A már említett kritikus 11. nap estéjén egy, az előkészületekbe beépített kisebb versenyt is megnyert.

A szép lányok között előfordult konkurenciaharc és kialakultak barátságok is, miközben meg kellett felelni a versenyszabályzatnak. Emellett voltak olyanok, akiket a szervezők hazaküldtek, mert nem feleltek meg ezeknek az előírásoknak. Amúgy szinte rutinszerűen teltek a napok, eltekintve a török üdülőhely szépségétől, a színvonalas szállodai lakhatásról, a fitnesztermek és az éttermek soráról, amelyekben megfordult a mezőny.

2016-ban Mihályfi Liza 17 esztendős pápai diáklányt választották meg Miss Eurázsiának Fotó: Miss Eurasia

- Napközben készültünk, folyamatos volt a fotózás, a ruhapróbák. Tanultuk a színpadi járást, tánctanár készített fel minket. Esténként beszélgettünk a lányokkal. Részt vettünk hajós kiránduláson, városnézésen, valamint bemutató show-kat tartottunk szállodák vendégeinek - mesélte már itthon Liza.

Aztán elérkezett a verseny napja. - Előtte éjszaka tudtam aludni, nem izgultam. A délelőtti készülődés közben azonban már éreztem a feszültséget, de akkor is lefoglalt a sok tennivaló: főpróba, megbeszélés, kis ebéd, aztán délután háromtól sminkelés, öltözködés. A verseny 20.30-kor kezdődött Antalya egyik luxus-szállodájában, az első show-elem a nemzeti viseletben való felvonulás volt - idézte fel a nagy estét a pápai lány. Elmondása szerint az országok sorrendjében vonultak be, ő tizedikként lépett színpadra. Piros tűsarkú cipőjében, piros-fehér fűzős felsőjében és A-vonalú szoknyájában nagy tapsot kapott.

- Előzetesen azt mondták a szervezők, hogy a kamerákba nézzünk. Abból viszont rengeteg volt: balra, jobbra, középen. Nagyon sok fotós és operatőr dolgozott, még a színpad felett is volt egy mozgó kamera. Én ugyanúgy, ahogy itthon, a Miss Tini Hungaryn, kiszúrtam anyut és mindvégig rá koncentráltam - idézte fel most már nyugodt mosollyal a hektikus pillanatokat Liza.

A nemzeti öltözéket követte a bikinis felvonulás, majd a két forduló alapján hirdették ki a legszebb 15 lányt, Liza pedig tagja lett ennek a szűkített keretnek. Ezután még kétszer kellett vonulni, egyszer a szponzorok biztosította ruhában, egyszer pedig a nagyestélyiben, amit Magyarországról vitt magával a fiatal lány Törökországba. Azt már édesanyja árulta el itthon, beszélgetésünk közben, hogy két ruha között vívódtak, amikor Lizának estélyit választottak a versenyre. Mindkettő jól állt a magas, sportosan vékony Lizának, az ezüst és az arany árnyalatú is. A választásban Anikónak az a felvetése döntött, hogy ha már versenyre megy, legyen arany. És, mint a végeredmény mutatja: jó ruhára tettek...

De térjünk vissza a török éjszakába! Liza anyukája videofelvételre rögzítette az eredményhirdetést, amit megtekintve kitűnik: a műsorvezetők bizony kellőképpen fokozták a feszült pillanatokat az egyes címek kihirdetése előtt. Korábban elhangzott Miss Európa és Miss Ázsia neve, kihirdették a 4., a 3., a 2. helyezettet, valamint odaítélték a kevésbé jelentős, de jutalommal járó koronákat
is. Liza pedig állt aranyszínű ruhájában és csak arra gondolt: úgy tűnik, neki semmi sem jut.

Aztán kellő hatásvadász felvezetés után a show-mesterek elkiáltották magukat: Miss Hungary! - és ez arra szólította Lizát, hogy fáradjon ki a koronázáshoz. Ő lett ugyanis Miss Eurázsia 2016-ban. - Amikor meghallottam, nem tudatosult bennem, hogy ez mit is jelent. Arra figyeltem, hogy el kell indulnom, ki kell mennem a megadott helyre. Másnap is furcsa volt az egész, de még most sem fogtam fel igazán, hogy nyertem - válaszolta Liza arra a kérdésre, hogy mi zajlott le benne abban a pillanatban, amikor győztesnek hirdették ki. Levezetésnek aztán jött az afterparty, másnap pedig hajókázás a többi lánnyal, ám Liza az örömteli pillanatok mellett a fáradtságot fogalmazta meg az élmények sorában legelöl.

Liza most a verseny miatt az iskolából - a Türr gimnáziumba jár, jövőre érettségizik - mulasztott két hét tanulóidőt pótolja, találkozásunk
előtt és után is éppen tanult. Kersner Anikó büszke lányára, Liza megállta a helyét, és ez nem elsősorban az elért eredményről szól. - Liza végig jól dolgozott, megfelelő volt a hozzáállása, mindig megjelent az eseményeken, mindig pontos volt, megcsinált minden feladatot, amit a felkészülés során kellett. A szervezők kiemelték azt is, hogy világversenyen magyar lány még nem nyert, a Miss Eurasia promóciójában ezt is felhasználják a jövőben. Liza ugyanis a verseny arca lesz a következő egy évben, ez a megbízás külföldi utazásokkal jár majd - jegyezte meg Anikó.

Miss Eurasia tehát itt él velünk, Pápán. Smink nélküli, természetes szépsége magkapó, az egészséges életmódhoz való tudatos hozzáállása másnak is iránymutató lehet, és a tanulást sem hanyagolja el. Mihályfi Liza 17 éves diáklány, akinek feladata a tanulás, de akinek külső és belső adottságai révén megadatott a nagy lehetőség a világlátásra, a szépség világának megismerésére és jövőjének megalapozására. Kívánjuk mindehhez a legjobbakat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!