Púder Nélkül

2014.04.02. 13:45

Lány a francia iskolában

Várpalota – A divat nemcsak művészet, hanem üzlet is, engem pedig az üzleti része érdekel jobban – érvel pályaválasztása mellett a várpalotai Huszár Vivien.

Kovács Erika

- Érettségi után a pályaválasztás nem volt egyszerű, mert sok minden érdekelt. Vágyaim között szerepelt egy olyan felsőoktatási intézmény, amely egyedi, sokszínű, tele egyéniségekkel, profi tanárokkal, és amelynek az elvégzése után egyaránt lehetséges a belföldi és a külföldi munkavállalás - beszél döntéséről Huszár Vivien, és így folytatja: Fordulópont volt az életemben, amikor rájöttem, divattal szeretnék foglalkozni egész életemben. Így esett a választásom a párizsi székhelyű, Budapesten működő ModArt Művészeti és Divatiskola divatmenedzser szakára. Sokan összetévesztik a divattervezéssel, pedig nem az! A divat nemcsak művészet, hanem üzlet is, engem az üzleti része érdekel jobban szögezi le a csinos lány. Elmondja, hogy felkészítik őket a karrierre, a cégalapításra és -vezetésre, a divatmarketingre, az értékesítésre, tanulnak termékmenedzsmenttel és árubeszerzéssel kapcsolatos ismereteket. Vivien életében régóta jelen van a divat, édesanyja közel húsz éve ezen a területen dolgozik, üzlete miatt rendszeresen jár előrendelésekre, divatbemutatókra.

- Ikertestvéreimmel együtt minket is magával vitt. A sok szép fehérnemű, hálóruha, fürdőruha és a kifutók már akkor elvarázsoltak - fogalmaz. Később a lány véleményét is kérte édesanyja, ami Vivient büszkeséggel töltötte el, így nem vélelenül döntött a francia iskola mellett, és példaképe természetesen az édesanyja, aki mindig ügyel megjelenésére, és határozott, céltudatos, kitartó, szorgalmas. Vivien kedvenc tervezője a magyar Benes Anita a kreatív, friss, fiatalos-elegáns, hordható stílusa miatt.

Huszár Vivien (balról) édesanyjával, Valériával az esküvőkiállításon a veszprémi Hangvillában, ahol a csinos lány magyar tervezők ruháit, fehérneműit mutatta be a színpadon (Fotó: Kovács Erika)

- Akár neki, úgy nekem is egy nő ruhatárát a nőiesség, a kifinomultság, a letisztultság, az időtlen elegancia jellemzi az egyediség mellett. Amiket én is kedvelek az öltözködésben. A hétköznapokon a sportos elegancia a kényelem miatt. Szeretem az élénk pink, piros, sárga színeket, és örök kedvencem a fekete, amit mindig feldobok valami más színnel, kiegészítővel. Kerülöm a túldíszített, mintás ruhákat. A kevesebb mindig több véli. Állítja, fontos, hogy a nők ismerjék magukat, tudják, mi áll jól nekik, mert ez befolyásolja hangulatukat. Az utcán látom: - sok nő boldogtalan, túlzottan visszafogottan öltözködik. Merjünk élénkebb színeket is belecsempészni a ruhatárunkba! Sok nő csak fekete színt visel, de miért nem egészítik ki például egy élénk színű sállal?

Egy őszinte mosoly a tükör előtt, és máris jobban indul a napunk. Kevés pénzből is lehet divatosan öltözködni. Tapasztalatból mondom, hogy nem szabad megfeledkeznünk a magyar cégekről sem, mert ők arra törekednek, hogy minőségi és pénztárcabarát ruhadarabokat készítsenek. A legtöbb fiatal külföldön képzeli el a jövőjét, én legfeljebb néhány évre mennék ki tapasztalatszerzés céljából. Itthon szeretnék dolgozni. Úgy gondolom, ebben az országban is számtalan lehetőség van, és csak rajtunk múlik, hogy élünk-e vele és a lehető legtöbbet megpróbáljuk kihozni magunkból. Szorgalommal, kemény munkával a legnagyobb álmaink is valóra válhatnak! Tudom, nehéz érvényesülni, jó egzisztenciát saját erőből létrehozni, de ha egyedi vagy, elhivatott, és tudod, mit akarsz, akkor semmi sem lehetetlen. Úgy érzem, megtaláltam a helyem és olyan emberekkel ismerkedhettem meg, akikre felnézhetek, akiktől nagyon sokat tanulhatok. Boldog vagyok és elégedett.

ÖNKÉNTES LENNE A MENHELYEN

Vivien szeretne eljutni egyszer a világ nagy divatcégeinek bemutatóira, New Yorkba, Párizsba, Milánóba. Passziója az olvasás, a tánc, tíz évig társastáncolt, kedveli a latin-amerikai ritmust, a szambát, rumbát, csacsacsát. Szeretne önkéntes lenni a Noé Állatmenhelyen. Saját kutyáival, Morzsával és Rexszel futni szokott a környéken.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!