Púder Nélkül

2011.03.22. 13:37

Mit hozzon a húsvéti nyuszi? Ajándékötletek gyerekeknek

Közeleg a húsvét, s ilyenkor sok keresztszülő és nagyszülő töri azon a fejét, milyen ajándékkal lepje meg a gyerekeket. Mivel ez ügyben a húsvéti nyuszira kevéssé támaszkodhatnak, ezért mi adunk ötleteket, hogy melyek a kölykök által legjobban kedvelt és keresett játékok, melyek fejlesztik a legjobban a különböző képességeket, és mik az újdonságok a piacon.

Horváth Viktória

 – A plüssnyuszit és a tojásfestő készletet kivéve kevés kifejezetten húsvéti játékot tudnék felsorolni – mondta el Bomba Gyula, az egyik nagy zalaegerszegi játékáruház üzletvezetője.
– De akár az előbb említett alkalomból, akár gyereknapra keresünk játékot a gyerekeknek, mindenképpen érdemes kültéri játékokban is gondolkodni. Nincsenek könnyű helyzetben a játékok világában kevéssé otthonosan mozgó felnőttek, hiszen nem nehéz elveszni egy-egy nagyobb játékbolt tengerében a rengeteg színes és csörgő-zörgő újdonság között. A bőség zavarában sokszor nehéz választani, különösen, ha nem tudjuk, hogy a megajándékozni kívánt kisgyereknek mi a kedvenc játéka, s miből van már egy tucatnyi a szobájában. A legkisebbeknek a kismotor, a bébitaxi, a tricikli, a csúszda, a hinta, a homokozó és az aszfaltkréta szerezhet kellemes perceket, ajánlotta az üzletvezető. A nagyobbacskáknak a roller, a bicikli, a gördeszka, a görkori és ezekhez védőeszközök. A kosár- és focilabda, a hozzájuk tartozó palánk vagy kapu, a szélsárkány, a tollas, az ugrálólabda, a trambulin, a gokart és a babakocsi is jó választás lehet.

– Idén húsvét április végére esik, akkor már beköszönt az igazi tavaszi jó idő is, ezért a gyerekeket is bátran ki lehet engedni a kertbe vagy az udvarra – folytatta az üzletvezető. A sok tévé vagy számítógép előtt gubbasztó gyerkőcöt az elhízás veszélye is fenyegeti, no meg az egyedüllét, ám ezekkel a játékokkal nemcsak megmozgatjuk őket, de a környéken lakó srácokkal is barátságokat köthetnek például egy kosárlabdameccs közben.

S hogy melyek a legkeresettebb játékok? Meglepő választ kaptunk.

– A magyar kártya abszolút favorit, de a buborékfújót is mindig keresik, ahogy a miniatür állatokat és autókat is, talán azért, mert viszonylag olcsók, de mégis eljátszik vele a gyerek órákig. A legkisebbeknek a bébihintát viszik, még télen is, de a kertben felállítható sátor is keresett. A legnagyobb újdonságok, amelyekről nemhogy a szülők, de talán még a csemeték sem hallottak, már kaphatók a játékboltokban. Ilyen például a waweboard, ami hasonlít a gördeszkára, viszont csak egy-egy kereke van, elől és hátul. Vagy a világító görkerék, amelyet a cipő hátuljára kell csatolni, vagy az a frizbi, amely a kezünkbe labdává alakul át, de ide kell sorolnunk a különböző tudományos játékokat is, amelyekkel a szülők tanulásra, felfedezésre ösztönözhetik a csemetéjüket.

– A kémiai kísérletek és az elektronikára épülő robotszerelő szettek sokszor kimaradnak a felnőttek látóköréből. Pedig nemcsak jó szórakozás mind a kicsiknek, mind a nagyoknak egyaránt, hanem fejleszti a különböző képességeket, s érdeklődést vált ki a tudományok iránt. Ki tudja, talán egy ilyen játék hatására választ később pályát magának a gyermek... 


Régi kedvenceink újra kaphatók

Ki tudja, talán egy játék hatására választ majd később pályát a gyermek Újra kaphatók a gyermekkorunk kedvenc retro játékai, így a szülők megmutathatják gyermeküknek, mivel is játszottak ők annak idején, illetve baráti összejövetelek „hangulatfelelősei” is lehetnek. A Pöttyi, a korong játék, a Vidám vad fogás, A világutazók, de akár Mazsola és Tádé, a Kockásfülű nyúl és Süsü is hazajöhet velünk már a játékboltokból. Nemcsak a gyerekeket, hanem felnőtt ismerőseinket is meglephetjük gyermekkoruk kedvenc játékával.

Szerző: Horváth Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!