Púder Nélkül

2014.11.13. 18:40

Mérgező kozmetikumok és babaápolási szerek?

Veszprém – A kozmetikumok használata sok esetben veszélyesebb, mint a drog, alkohol, vagy cigaretta fogyasztása.

Kutasi Zsófia

Hangzott el Antal Vali előadásán a Dózsavárosi könyvtárban, aki az érdeklődőket oknyomozásra hívta, hogy derüljön ki, miért nem tudunk ezekről a veszélyforrásokról. Egy kutatásra, melyet egy amerikai intézet 1988-ban végzett el, hivatkozva kijelentette, az embereket ért első száz egészségkárosító tényezők között nem szerepel az alkohol, vagy a cigaretta, viszont a kozmetikumok összetevői igen. Ezek megtalálhatóak olyan termékekben, mint a sampon, a tusfürdő, a borotvahab és a babaápolási szerek, melyek alkotóelemeinek kétharmada ezek alapján súlyos, halálos méreg.

Antal Vali szerint fontos a tájékozódás ahhoz, hogy ki lehessen küszöbölni a mindennapi egészségkárosító tényezőket és termékeket

Az eredetileg mesterkozmetikus és mestersminkes Antal Vali szerint létezik olyan hintőpor, amiből ha egy adagot a gyermekre szórunk, ugyanolyan káros, mintha húsz szál égő cigarettát tennénk a szájába. Mint mondta, generációk óta elhallgatják az emberek elől ezeket a tényeket. Részben orvosi kutatási eredményeket felhasználva támasztotta alá érveit. Ez alapján elmondta, a bőrön át kétszer annyi káros anyag tud bejutni a szervezetbe, mint az emésztőrendszeren keresztül. Úgy véli, a megoldást a tájékozódás jelentheti, és egy olyan méreganyag-lista, amely alapján ki lehet szűrni a káros kozmetikumokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!