Púder Nélkül

2011.07.21. 06:53

Így készülünk az Anna-bálba! (x)

Veszprém - A lányok mindig izgatottan várják, hogy egy estére hercegnővé válhassanak: a nyári bálok idején a kényelmes ruha elengedhetetlen a szórakozáshoz, a gyönyörű, olykor látványos kiegészítők pedig csodákra képesek. Készülünk az Anna-bálba, s ehhez segítséget is kértünk.

Szausev Xénia

Általában feltüntetik a dress code-ot a meghívókon, amely meghatározza, milyen ruhát kell magunkra öltenünk az adott rendezvényen. Bálba mégis menjünk biztosra, válasszunk földig érő alkalmi ruhát! -  ezt tanácsolják a szakemberek. Aki ugyanis koktélruhában vagy nadrágkosztümben jelenik meg egy ilyen rendezvényen, kényelmetlenül érezheti magát a rászegeződő pillantások miatt.

Ahhoz, hogy a nap a lehető legjobbra sikerüljön, fontos a megfelelő öltözék kiválasztása, melyet ne hagyjunk az utolsó pillanatra.  Ne féljünk segítséget kérni a  tapasztalattal és szaktudással bíróktól, akik az eseményhez megfelelő, ám igényeinkhez is igazodó ruhát választanak nekünk. 

Ezt garantálja a hozzájuk betérő vendégeknek Vinter Ferenc, az Olasz Esküvői és Alkalmi Ruhaszalon tulajdonosa is.

- A különleges, egyedi, saját elképzeléssel érkezőknek is elkészíttetjük a megálmodott ruhát, vagy tanácsot adunk azoknak, akik bizonytalanok abban, milyen fazon vagy szín előnyös viselet számukra - mondja a tulajdonos, hozzátéve, ruháikat az aprólékos kézi díszítés, elegáns vonalvezetés, finom csipke és selyemanyagok teszik utánozhatatlanul széppé.

Az Anna-bál idején sokan keresik fel a világhírű spanyol, olasz és amerikai modelleket forgalmazó üzletüket, ahol a modern vonalvezetésű színes ruha is megtalálható kollekciójukban. 

- A három szalonunk, köztük egy Zircen, jól kiegészíti egymást, mivel teljesen más irányzatokat képviselnek, különböző ár- és fazonválaszték közül mindenki megtalálhatja az egyéniségéhez és elképzeléséhez leginkább megfelelő modellt - magyarázza Vinter Ferenc, aki a hétvégi, balatonfüredi Anna-bál kapcsán a ruha- és kiegészítőtrendek írott és íratlan szabályait is elárulja, hogy segítsen nekünk.

Az elsőbálozóknak és a fiataloknak elsősorban a világos színek ajánlottak, illetve ők próbálkozhatnak a harsányabb árnyalatokkal. A bálokon jellemző fényviszonyokat is figyelembe kell venni a ruhaválasztásnál - világosít fel Vinter Ferenc, hozzáfűzve: az egyszerű fazonú és az egészen nagyestélyis ruháik iránt is nagy az érdeklődés, számos visszatérő vendéggel büszkélkedhet a cég.

- Lehetőség van a felpróbált ruha más színű vagy egyedi méretű rendelésére is. Kiegészítőkből - ing, mellény, nyakkendő, bőröv, nyakkendőtű, spanyol öv - óriási szín- és fazonválasztékában tudunk segíteni, melyek igény szerint variálhatók - tette hozzá a ruhaszalon tulajdonosa, aki szerint a kiegészítők csodákra képesek, hiszen a legegyszerűbb ruhát is feldobja egy szőrméből vagy finom anyagból készült stóla.

Mivel a báli ruhához nehéz kabátot választani, ugyanakkor valószínűleg autóval vagy taxival megyünk, ezért a kabát helyett vastagabb szőrmestólát vagy pelerint teríthetünk magunkra.

- A bálba pedig érdemes a ruha színéhez illő, finom, lehetőleg magas sarkú alkalmi cipőt választani - teszi hozzá. A retikülök közül idén a közepes méret is divat, amelyben bőven elfér a megannyi pipereeszköz, a zsebkendő, a telefon és egyéb "életmentő" felszerelés. Érdemes olyan akasztós darabot választani, amelynek a füle elrejthető magában a táskában, de ha úgy adódik, felakaszthatjuk a székre. A táskának ugyanis a protokoll szerint nincs helye a báltermi asztalon.

A külsőség mellett persze a belső szépség és a harmónia is megmutatkozhat az esteken, ezért is fontos, hogy a bálra időben készüljünk és ne hagyjunk semmit az utolsó pillanatokra.

Az ékszer teszi teljessé az öltözéket

Vinter Ferencné, a másik szalon tulajdonosa szerint az ékszert, akárcsak a báli ruhát, tudni kell viselni.

- Ha az estélyi mélyen dekoltált, akkor a nyakék főszerepet kap. Ilyenkor jó választás a többsoros nyaklánc, amely széles sávban terül szét - magyarázza, hozzátéve, mély V nyakkivágású ruhához illenek a hosszabb nyakláncok és a nagy medállal díszített gyöngysorok. Ha pedig a báli ruha nyaknál zárt, inkább a fülbevaló érvényesül. Ilyenkor nem szükséges nyakék.

"Párizsi" - Esküvői Ruhaszalon,
Női - Férfi Divatáru Szaküzlet
8200 Veszprém, Cserhát ltp. 3. II. emelet
(belváros)
Dolomit Üzletház
Telefon: 06/70/540-0303, 06/88/325-316

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!