Púder Nélkül

2015.04.01. 11:38

Hogyan tovább?

Olvasva a híreket, mostanában sokszor megáll bennem az ütő több területtel kapcsolatban. Amivel eddig lájtosan, de hüledezve foglalkoztam, az az oktatás volt.

Szálka Sarolta

Egyrészt tanári végzettségűként van fogalmam arról, hogy hogyan élhetik át a pedagógusok a változásokat, másfelől mindenki tudja, hogy a gyerek a jövő és rengetegen tisztában vagyunk már azzal is, amikről Dr. Vekerdy Tamás ír nem keveset: az itthoni iskolarendszer nem gyerekközpontú és nem is abba az irányba tart. Mivel azonban a fiam nyáron ötéves lesz, vészes közelségbe kerül az iskola. Kiválasztottam már azt, amelyik nagyon emberi, de ott dupla a túljelentkezés. Számolni kell az elutasítással is, de én még az ellehetetlenítéstől is tartok. Komolyan gondolkodom azon, hogy külföldre távozunk, ha az apja engedi – ez sem biztos. Pedig itt szeretünk lenni, hisz itt élnek azok, akik számítanak. Ha kell, én képes vagyok megint egy új életet kezdeni a lelke miatt, de kérdés, mi a jobb neki: itt maradni szeretteink között és a stresszben összefogva tenni valamit az iskolákért (azaz a gyerekeinkért), vagy menni és kint boldogulni, de olyan intézményben taníttatni a gyerekem, ahol teljesítménykényszer nincs, kölcsönös tisztelet pedig van?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!