Púder Nélkül

2014.07.09. 13:45

Tóth Zsuzsanna az alsóörsi találkozó egyik főszervezője

Alsóörs - A legemlékezetesebb túra egy bérelt Softail nyergében, Dél-Afrikában, 4500 kilométeren át, a mai napig egy csapatban motorozó barátokkal, felejthetetlen afrikai környezetben, ott, ahol a két óceán habjai összecsapnak a Jóreménység fokánál - utal egyik motoros emlékére Tóth Zsuzsanna üzletasszony, az alsóörsi találkozó egyik főszervezője.

Kovács Erika

- Narancssárga csizmában és körmökkel, szuper csinosan, vérbeli motorosként egy asztalhoz ültetett a Fülöp-szigetektől Ománon, Amerikán át Ukrajnáig a világ minden részéről érkezett több tucat „keményfiút” az alsóörsi motorostalálkozó egyik szervezőjeként, a Budapest Chapter elnökségi tagjaként. A résztvevőkkel több nyelven is beszélt. Ekkora szava van egy motoros nőnek?

- Nem tudom, mekkora szavam van, de az első multikulturális kerekasztalt, felkérésre és nagy örömmel szerveztem. Egy motoros számára mindennél fontosabb a biztonság, hiszen a karosszéria te vagy, magad. Mindig érdekelt, hogy állnak ezzel a különböző országokban, hiszen a motorosnép sokfelé megfordul, nem mindegy, milyen körülmények között dübörgünk a „széles úton”. A kerekasztalon elhangzottak mindenkit meggyőzhettek arról, hogy az egész világon a biztonság a legfontosabb kérdés. Örülök, hogy a hazai motorostársadalom is kaphatott erről a témáról nemzetközi kitekintést az alsóörsi fesztiválon.

Az egyik legemlékezetesebb túra a dél-afrikai motorozás volt, mondta Tóth Zsuzsanna üzletasszony. Fotó: archív

- Mikor, miért érezte azt először, hogy vasra termett?

- Egy karmikus szerelem mögött, benzintyúkként, amikor még utas voltam, éreztem először, aztán egy szintén karmikus szerelem után, motoros nőként, amikor már én uraltam a lóerőket. Azóta is nap mint nap érzem, hogy életem egyik legjobb döntése volt, amikor Dobai Attila tanácsaira hallgatva kiválasztottam életem első Harleyját.

- Azt mondta a találkozón, az ember egy másik dimenzióba kerül, ha dübörögnek alatta a lóerők. Milyen világba és mitől?

- Amikor motoron ülsz, az maga az átlényegülés, az örömforrás, az ösztönök érvényesülése, a határaid tágítása. Maga a határtalan szabadság. A vasat csak te uralod, ami meg téged ural. Ez a páratlan összhang csodálatos egyensúly a szellemnek, a szívnek és szemnek is. A motorozás egyfajta intelligencia. Antagonisztikus ellentéte az önfegyelemnek, a szabályok betartásának és a fékezhetetlen, határtalan örömöknek, szenvedélynek.

- Jut-e elegendő idő a szenvedélyére, milyen túrákra jár, melyik volt a legemlékezetesebb?

- Hazai és külföldi túrákra egyaránt, egynapos és hosszabbakra járok. Mostanában sok egyeztetést és előkészítést igényel a magán- és üzleti életem miatt; egy nyelvi céget vezetek, de igyekszem az összhang megteremtésére. A Budapest Chapter elnökségi tagjaként társadalmi munkában, nagy lelkesedéssel és alázattal szervezem a motoros közösségért vállalt feladataimat. A legemlékezetesebb túra? Egy bérelt Softail nyergében Dél-Afrikában, 4500 kilométeren át a mai napig egy csapatban motorozó barátaimmal volt, felejthetetlen afrikai környezetben, ott, ahol a két óceán habjai összecsapnak a Jóreménység fokánál.

- Alsóörsön többször megjegyezte, imádja a Balatont, szívesen jön ide.

- A Balatont mindenki szereti. Ha ehhez a páratlan adottságú és kisugárzású tóhoz még párosul egy fergetegesen jó hangulatú és programú Harley-Davidson Open Road Fest, az kihagyhatatlan, és nem csak a harleysoknak. Motorozunk a lenyűgözően szép Balaton-felvidéki lankákon, és olyan hazai és külföldi motoros társakkal találkozunk, akiket egész évben nem látunk, de itt mindig. Reggelente egy feketekávén ébredezünk, egy eseménydús nap után pedig hajnalig világsztár rockzenekarokkal és a Best Offal énekeljük és táncoljuk Tom Jones után a Sex Bom-bot. Az egész olyan „Feel the freedom” érzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!