Púder Nélkül

2014.11.21. 10:30

Trendi a réteges öltözködés, a mintás nadrág, a garbónyakú kabát

Az idei évi őszi divat számos meglepetéssel, újdonsággal, formabontó, merész összeállítással szolgál. Ami egykor tilos volt, az most igazán menő.

Tóth B. Zsuzsa

Peszlen Mária divattanácsadótól megtudtuk, hogy a bagoly- és a kulcsminta került előtérbe az őszi szezonban. A bagoly a titkos tudás éjszakai madaraként van jelen a divatban.

– Decemberben, a nyilas havában járunk lassan. A nyilassal a hit, emelkedett minőségházával szemben álló jegy az ikrek, annak pedig a keleti holdháza a bagoly. Az ikrek egymást segítik, összefogásra, annak aktualitására hívják fel a figyelmet. Érdekes, hogy a divat és az aktuális lélekérzések sora mennyire egybe-esik. Az idei őszi kabátok sokszínűek, az abszolút elegáns nő, Audrey Hepburn stílusában készülnek. Hétnyolcados ujjúak, nyakrész nélküliek, kesztyűvel, sállal, kalappal viselhetőek. Ugyanakkor divatban maradtak a steppelt kabátok, de azok nem „pufi” stílusúak, hanem vékonyak, akár selyemből is készülhetnek. Könnyűek, de a kacsatoll béléssel mégis megtartják a melegérzetet.

Modellünk, Szücs Julianna szőkés hajához jól áll a kulcsmintás ruha és a bagolymintás kabát

A szabású, csak derékvonalig érő kiskabát, például garbónyakkal vagy gombolással, cipzárral, amelyek kihajthatóak. Akár két kabát imázsát is keltheti egy, ezt különféle sálakkal hangsúlyozhatjuk – mondja Marcsi. Ami a színeket illeti, nagyon gazdag a paletta. A képen látható kék-barna párosítása az olasz divatban fejlett színérzékre vall. A két szín életfaként összekapcsolja a földet az éggel, azaz a női és a férfi minőséget. Újdonság a sáldivatban, hogy az különleges szabása révén gallérként kihajtva, de kapucniként ugyancsak használható. A réteges öltözködés praktikus és trendi most. A kötött, hurkolt ruhák ujjatlanok vagy rövid ujjúak. Kötényruhaként garbóval hordhatóak, kiskabáttal, pelerinnel komplett, újszerű kosztümhatást keltenek. A mintájukat tekintve dívik az egyszínű, de az úgynevezett etno- stílussal, a mexikói, perui mintással sem fognak divatjamúlt hatást kelteni.

– A nadrágok mintásak, a leggings tartja magát, de bőr vagy bőrhatású, hüllőbőrt mintázó fényes anyag betéttel. Ezek az anyagok a ruhák ujján vagy nyakrészén ugyancsak megjelennek paszpólként. Érdekes a pöttyös-csíkos-tyúkláb mintás kombináció egy ruhán belül. Régen szentségtörés volt e három mintát együtt felvenni, ma pedig már kifejezetten divatos. A képes ruhákban még trendik lehetünk, kapu-, ablak- vagy épületmintával. Az egyszínű felsőkön pedig megjelenik az arany- vagy ezüst- színű festés. Jelen vannak a nem bomló, emiatt bátran vágható anyagok. Gyakori a ruha anyagától eltérő színű cipzár díszítőelemként alkalmazása. A brokát hatású vagy a gyapjúanyagot akár csipkével kombinálják. Ez elképzelhetetlen volt korábban – tudtuk meg. A hatvanas évek komplédivatja visszatért. A komplé egy alapruha a hozzá tervezett kabáttal. Jackie Kennedy korában volt ez divatos. A táskák letisztult formát tükröznek, a hatvanas éveket idézik. Az idei télen a feketék, szürkék, bézsek mellett szerepet kapnak a királykékek, sárgák, púder- és padlizsánárnyalatúak is.

 

Meleg, farmerszabású nadrágok

A nadrág anyaga újra lehet meleg hatású, például düftin. A farmerszabás szintén divatos, de melegebb, puhább anyagból. A pulóverek között örök divat a norvég mintás rövid derékkal. Újdonság a különleges szabásvonal, és hogy akár selyemanyaggal is kombinálják a kötöttet. A rózsa- és a margarétaminta tartja magát.

Címkék#divat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!