Púder Nélkül

2015.02.09. 15:03

Az év pasija: Kaposi Tamás röplabdázó

Sümeg - Az Év pasija 2014-ben olvasóink szavazatai alapján Kaposi Tamás röplabdázó.

Tóth B. Zsuzsa

A 23 éves fiatalember tetszett tavaly legtöbb szavazónknak, így őt illeti az elismerés. Tamás szerény srác, meglepte az eredmény és kérte, hogy feltétlenül tolmácsoljuk köszönetét a szavazók felé. Egyébként pedig nem csak ezen sikerére, hanem tehetségére is joggal büszke lehetne, hiszen a 14 éve röplabdázó srác több más elismerés mellett a Sümeg Város Sportjáért díjat is kiérdemelte tavaly. Sőt, többszörös magyar bajnok volt, amikor még az utánpótlás csapatban játszott. Ott válogatottként a 2009-es hollandiai EB-re is kijutott, 11. lett a csapat. Most immár három éve az NB I-es csapat kapitánya. A helyi utánpótlás gyerek, serdülő és mini csapatát edzi. Ahogy annak idején őt az édesanyja. Tamás anyukája ugyanis testnevelő tanár, röplabda edző, ő kezdett el foglalkozni a család legkisebb gyermekével. Tamás pedig megszerette a röplabdát, ahogy testvérei szintén.

A sümegi Kaposi Tamás az Év pasija a Napló és veol.hu olvasói szerint
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Ma azonban már csak ő játszik ilyen komolyan. Édesanyja viszont az egyesület elnöke, édesapja pedig elnökségi tagként tevékenykedik. Korábban ő is aktívan focizott és röplabdázott. Tamás egyébként a röpi mellett szeret kosarazni és focizni, a küzdősportokat viszont kevésbé kedveli. A szüleivel él, két kutyájuk is van. Imádja ugyanis a hűséges négylábúakat, német juhásza mellé tavaly egy nőstény huskyt is vásárolt. De tervezi, hogy egy kant szintén beszerez. Tenyészteni szeretné a huskykat, közel állnak a szívéhez a farkaskutyák. Sőt, kutyás könyveket ugyancsak szívesen olvas a sportos kötetek mellett. Zenében pedig mindenevő.

Szeret főzni, anyukájától, nagymamájától tanulja a fortélyokat. A tévében viszont legfeljebb a sportközvetítéseket nézi, de alkalmanként a helyi meccsekre azért kimegy.

A lányok számára talán rossz hír, hogy Tamásnak van egy barátnője, Tapolcára jár udvarolni.

A sportos srác vágya, hogy felnőtt csapatban is magyar bajnok lehessen. Egyelőre szilárdan kitart Sümeg mellett, de ha úgy alakul, szívesen szerencsét próbál külföldön. Akár munkáról, akár sportról lesz szó. Hívták is már, de úgy érzi, még nincs itt az ideje, hogy ekkorát lépjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!