Púder Nélkül

2014.11.12. 14:05

Érdemes leszokni a negatív gondolatokról!

Az agykontroll nagyon egyszerű, önsegítő módszer, ami hatékonyabb elmeműködést tesz lehetővé - hangsúlyozta a pedagógus Hoffer Éva gyermekagykontroll oktató.

Kovács Erika

Nagyon jó érzés azt látni, amikor rosszcsontnak nevezett gyerekek, zaklatott kamaszok lenyugodnak, gyökeresen megváltozik életük, tanulási módszereik. Sikeres, kiegyensúlyozott gyerekek, diákok lesznek. Náluk is létezik stressz, még ha nem is beszélnek róla, őket is nyomaszthatja sokféle elvárás, a megfelelés iskolának, szülőnek, társaiknak, saját maguknak - szögezte le Hoffer Éva, akivel Balatonalmádiban a Kéttannyelvű Gimnáziumban beszélgettünk, ahol egy egészségnapon agykontroll foglalkozáson találkozott a diákokkal.

A szakember az agykontrollról kiemelte: oldja a stressz okozta feszültséget, alkalmazásával jobban kihasználhatjuk agyunk kapacitását. A módszert hatékonyságát José Silva, mexikói származású kutató saját gyermekein bizonyította be. Silva célja az volt, hogy segítsen nekik a tanulásban. A 22 éves kísérletsorozatával rájött, hogy nemcsak jobb osztályzatokat kaptak a gyermekei, hanem ügyesebbek, egészségesebbek, kreatívabbak, nyugodtabbak lettek. A módszert világszerte tanítják, használják. Itthon 24 éve működnek felnőtt, 23 éve gyermek agykontroll tanfolyamok. Hoffer Éva itthon egészen a kezdetektől fogva több ezer diáknak tanította meg, akik nagy sikereket értek el.

Hoffer Éva szerint az agykontrollal a diákok hatékonyabban tanulnak, a megoldást keresik a nehézségeknél. Önállóak, magabiztosabbak lesznek, leszoknak rossz szokásaikról


- Saját gyermekeim eredményei is figyelemreméltóak: lányom a módszerrel sokkal magabiztosabbá, kiegyensúlyozottabbá, vidámabbá vált. Harminc kilogrammot leadott, okosabb, szebb, mint valaha. Fiam közepes tanuló volt, ma két diplomás közgazdász, sikeres, nem ismer legyőzhetetlen akadályokat - utalt saját tapasztalataira. Mint mondta, pedagógus munkájában is beveti a módszert: Budapesti iskolákban fejleszti a sajátos nevelési igényű gyermekeket az Agykontroll és az Erőszakmentes kommunikáció segítségével, eredményesen. Ha a módszert a gyermekek megtanulják, használják, akkor megtanulnak ellazulni, aminek a stressz okozta feszültség oldásában van nagy jelentősége. Rádöbbennek, milyen fontosak a kimondott és kimondatlan gondolataink. Megértik, agyunk számára gondolataink végrehajtandó utasítások, ezért érdemes leszokni a negatív hatású gondolatokról, szófordulatokról. Hatékonyabban tanulnak. Minél többet céljaikra gondolnak. A megoldást keresik a nehézségeknél. Önállóak, magabiztosabbak lesznek, leszoknak rossz szokásaikról. Felelősséget vállalnak életükért. Képesek lesznek célokat kitűzni és elérni. Megtanulják, betegségnél hogyan segíthet nekik elméjük öngyógyító ereje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!