Púder Nélkül

2011.07.23. 06:00

A kevesebb néha több

A hétköznapi sminkhez hasonlóan az alkalmi sminknek is az arc természetes szépségét kell kiemelnie, azzal a különbséggel, hogy ennek a sminknek az elkészítésénél erősebb, csillogóbb színekkel dolgozunk - tudjuk meg Hauzer Heléna Táliától, az egyik nemzetközi direktértékesítési kozmetikai cég szépségnagykövetétől.

Szausev Xénia

A ruha és a hajkorona mellett a smink is lehet látványos a bálban, de nem túl hangsúlyos. Nem éri meg otthon kísérletezni, inkább bízzuk magunkat szakemberre.

- Első és legfontosabb lépés a gondos arcápolás. A smink felvitele előtt megfelelő módon kell tisztítani, tonizálni, hidratálni az arcot - magyarázza Hauzer Heléna, aki szerint alkalmi smink esetében elsősorban a tartós hatásra kell törekedni.

A szakértő bátran biztat az élénk és csillogó smink használatára, a szemek hangsúlyozásával pedig tovább tudjuk fokozni a hatást.

- A harmónia elengedhetetlen a szemünk, ruhánk és a hajszínünk között, ha ugyanis eltúlzunk egy-egy elemet, akkor ez ronthat az összképen. Egy kevés csillámpor ragyogóbbá, a pirosítóval üdébbé, érzékibbé tesszük az arcunkat - magyarázza Hauzer Heléna. Az élénk szín továbbra is trendi, pláne nyáron egy fénypompában is tündöklő esten.

- Alkalmi sminknél a száj is lehet hangsúlyos, praktikusabb azonban egy finom rúzs vagy egy kevésbé folyós szájfény, amely ékszerként csilloghat rajtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!