Programok

2014.09.14. 21:41

Programok, rendezvények Veszprém megyében szeptember 15-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények szeptember 15-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

OKTÓBER 4.

Ragadozók rettegjenek

Balatonalmádi – Ragadozóhal-fogó versenyt rendez a helyi sporthorgász egyesület október 4-én, szombaton. Gyülekezés és nevezés 14-től 14.30 óráig a horgásztanyán, a sorsolást követően 15-től 20 óráig tart a verseny. Este 9-kor eredményhirdetés, utána közös vacsora. A versenyről információt személyesen és telefonon a horgásztanyán adnak.

SZEPTEMBER 28.

Szent Mihály napi hétvége Alsóörsön

Bográcsolás a civil szervezetekkel A felsőörsi plébánia és a Dörgicséért Közalapítvány játszóháza és Kézműves foglalkozás gyerekeknek
Állatsimogató
Népzene és néptánc

SZEPTEMBER 27.

Szent Mihály napi hétvége Alsóörsön

15.30-tól várják a Paloznakról induló szüreti felvonulókat. Közreműködik a Sirály Nyugdíjas Egyesület dalköre A résztvevőket pogácsával és borral kínálják.
20.30-kor Szent Mihály napot jelképező tűzgyújtás

Befőttek versenye

Badacsonytördemic – Az első befőtt, lekvár, savanyúság íz- és szépségversenyt szeptember 27-én rendezik a faluházban. Hagyományos és modern ízeket várnak a versenyzőktől.

Jánosháza emlékezik

Az I. Világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából Jánosháza Város Képviselő Testülete 2014. szeptember 27-én tartja megemlékezését. A megemlékezés szónoka V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára lesz. Beszédet mond még Keresztes István polgármester is.

Program: Délután két órakor kezdődik a Művelődési Otthonban az emlékműsor, melyben közreműködnek a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Batthyány Lajos ÁMK Óvoda és a Szent Imre Általános Iskola diákjai valamint a Művelődési ház Amatőr Színtársulatának tagjai.

Ekkor nyitják meg a Honismereti kör által szervezett „Mire a levelek lehullanak ”című kiállítást is. Ezt követően a Mária kertben Kovács József káplán igeliturgiát tart és felszenteli a nemrégiben felújított I. Világháborús emlékművet. A tiszteletadás koszorúzással zárul.


SZEPTEMBER 26.

Éjszakáznak a kutatók

Pápa – Idén is csatlakozik a Kutatók éjszakája elnevezésű országos programhoz a pápai református gimnázium. Szeptember 26-án, pénteken 16 órától érdekes és izgalmas előadásokkal, kísérletekkel várják az érdeklődőket a nagy múltú tanintézetben, ahol például paleontológus, geofizikus, valamint egy szülész-nőgyógyász prezentációja is hallható lesz. Fizika- és kémiatanárok közreműködésével különféle kísérletezések zajlanak majd, de szó lesz többek között a Kárpát-medence dinoszauruszairól, valamint az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetről. – Ez nem az unalmas előadások estje lesz. Ezek a programok a tudományos módszereket és eredményeket a laikusok számára is érthető, élvezhető formában, interaktív módon mutatják be az érdeklődőknek – hangsúlyozta Somosiné Németh Aliz refis tanár, a rendezvény egyik szervezője.

SZEPTEMBER 25.

ZENE, KONCERT

REGGAE Veszprémben, az Expresszóban jövő csütörtökön Copy Con, a Riddim Colony révén ismert Gregory G Ras, illetve Selecta Áfonya közreműködésével reggae ünnep várja a műfaj kedvelőit.

 

SZEPTEMBER 23.

A közösségi média veszélyei

Veszprém – Közösségi média adatvédelmi napot tart szeptember 23-án a veszprémi Hangvillában a kozossegi-media.com csapata. A program célja megismertetni a 10-18 év közötti fiatalokkal, egyetemistákkal valamint pedagógusaikkal, tanáraikkal és szüleikkel az online és a közösségi média térben rejlő veszélyeket, lehetőségeket valamint megtanítani őket a tudatos social media használatra. A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Búcsúrendezvény az ünnepen

Pápa - Nagyszabású rendezvényt szervez a Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat (PÖNÖ) az Örmény Köztársaság kikiáltásának évfordulójára – erről döntöttek a képviselők a szervezet legutóbbi ülésén. A PÖNÖ 600 ezer forintot különített el a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében szeptember 23-án, kedden 17 órakor kezdődő programra. A köztársaság kikiáltásának ünnepén az Urartu Örmény Nemzetiségi Színház Aznavour című darabja lesz látható. Az ülésen elhangzott, a mindenki számára ingyenes program egyben a PÖNÖ búcsúrendezvénye is lesz, hiszen az október 12-én esedékes nemzetiségi választást az örmények tekintetében nem tűzték ki.

Színi előadás az egyetemen

Veszprém – Jack Londonnak a Megölni egy embert című novellája alapján készült előadását mutatja be az Alig Színpad a magyar dráma napja és a veszprémi színjátszás 200. évfordulója alkalmából szeptember 23-án, kedden 19.30-kor a Pannon Egyetem E épületének kamaratermében.

 

SZEPTEMBER 22.

A Népmese hete

Tapolca – A Népmese hetét rendezik a Wass Albert könyvtárban szeptember 22-e és 30-a között. Ezen időszakban – előzetes telefonos jelentkezést követően – várnak gyerekeket és felnőtteket, akik szívesen hallgatnak vagy mondanak mesét.

RENDEZVÉNY

Veszprém: VMK Filmklub: A nagy szépség 22-én 18 órakor a VMK-ban.

Critical Mass kerékpáros felvonulás 22-én, 16.45-től. Indulás: Wartha Vince utca (Stadion parkoló), cél: Óváros tér.

Balatonalmádi: EFI-program: Galako sport 22-én 17.30-kor a Vörösberényi Általános Iskolában.

EFI-program: Hydrobik 22-én 18 órakor a Ramada Hotelben.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AZ ÚTVESZTŐ/ THE MAZE RUNNER: 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 órakor. KAMUZSARUK: 13.30, 15.45, 18.00, 20.15 órakor. AZ EMLÉKEK ŐRE: 16.15, 20.30 órakor. A FELÁLDOZHATÓK 3.: 19.30 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK 3D: 15.00 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 14.30 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 18.15 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 17.00 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13.15 órakor.

Tapolca, Városi Mozi: POSTÁS PAT: 15 és 16.30 órakor. KAMUZSARUK: 18 órakor. LUCY: 20 órakor. AZ ÉLET ÍZEI: 20 órakor.


SZEPTEMBER 21.

Fekete-hegyi kirándulás

Köveskál – A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeptember 21-én túrát szervez a Káli-medencébe, a Fekete-hegy meghódítására. A túra a köveskáli mosóháztól indul tíz órakor. A séta során sok geológiai és tájképi értéket ismerhetnek meg a résztvevők.

Bemutatkozik Gyepes

Ajka - Az ajkai városrészek versenyének következő állomásán Bakonygyepes mutatkozik be. 21-én 15 órától a Fő téren régi tárgyakat, Gyepessel kapcsolatos iratokat mutatnak be, a gyerekeket népies játszótérrel várják, majd 16 órakor kezdődnek a jelentek Gyepes történetéből.

Túrázókat és futókat várnak

Veszprém  – A Kék Ősz elnevezésű rendezvényt szeptember 21-én, vasárnap szervezi meg a Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE. A túrázni és futni vágyók két táv közül választhatnak. A kirándulók 8 és 10 óra között indulhatnak a zánkai üdülőközpont recepciójáról, a futók pedig 11 órakor vágnak neki a Kővágóörsig tartó félmaratoninak, illetve a Badacsonytomajig tartó maratoninak. Az útvonal nagyrészt a Balatoni Kék turista utat követi.

SZEPTEMBER 20.

Családbarát és ifjúsági nap

Várpalota – Rendhagyó programra várják az érdeklődőket szombaton a Thury-várban és környékén. A magyar kutyafajták bemutatójával egybekötött családbarát és ifjúsági napon felvonulást és kutyaszépségversenyt is tartanak, de terápiás kutyákkal is megismerkedhetnek a látogatók, s a várpalotai kutyaiskola is bemutatót tart majd a délelőtt 10 órakor kezdődő programon.

Szépség és üdvösség

Veszprém – Arsa Sacra – Sacra Liturgia Szépség és méltóság a katolikus egyház liturgiájában címmel kiállítás nyílik 20-án 17 órakor a Szaléziánumban. Köszöntőt mond dr. Márfi Gyula érsek és Cséry Gergő plébános, a kiállítás kurátora. A kiállítást megnyitja Felhősi István festőművész. Közreműködik a győri bencés gimnázium fiúkórusa. A kiállítás megnyitóját követően a fiúkórus koncertet ad a Szent Mihály-bazilikában 18 órai kezdettel. A kiállítás január 31-ig tekinthető meg.

Kéklámpások bemutatója

Ajka - Biztonsági kéklámpás napot tartanak szombaton 10 és 14 óra között Ajkán, a városháza parkolójában. Délelőtt rendőrkutyás bemutatót tartanak, illetve lesz mentés magasból és égő autóból, valamint tűzoltás. Eső esetén szeptember 27-én tartják meg a programot.

Csoportos kiállítás

Veszprém – A dolgok állása címmel nyílik csoportos kiállítás a Dubniczay-palota Várgalériájában szeptember 20-án, szombaton 18 órakor. A megnyitón Szűcs Dóra Ida táncművész performansza után az alkotók tartanak tárlatvezetést. A kiállítás október 19-ig látogatható.

Múzeumi előadás

Veszprém – Rainer Pál történész-muzeológus tart előadást Veszprém az I. világháborúban, az I. világháború Veszprémben címmel szeptember 20-án, szombaton 16 órától a Hősök kapujában.

Épületvezetés

Veszprém – Épületvezetés indul szeptember 20-án, szombaton 11 és 13 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban a kulturális örökség napja alkalmából.

Utószezon várjátékokkal, krumplival

Nagyvázsony – A Nemzetünk ízei a vár árnyékában elnevezésű programsorozat keretében rendezik meg a hét végén, szombaton és vasárnap, idén először a Krumplifesztivált a Kinizsi-várnál, melyet a Nemzeti Kulturális Alap is támogat.

A várkapitány, Mekler Norbert szeretné megtörni a jeget, és idén az utószezonban is egy tartalmas családi programmal várják az érdeklődőket. A kétnapos fesztivál fő témája a krumpli lesz, fajtabemutatóval, és természetesen különböző hagyományos krumplis ételeket és megkóstolhatnak a látogatók. Persze nem csak a gasztronómia jelenik meg, gyerekprogramokkal is készültek a szervezők. A fesztivál alatt ismét lesznek reneszánsz kori várjátékok, gyermekelőadások, solymászbemutató, pónizási lehetőség. A bátrabbak még a korabeli fegyvereket is kipróbálhatják, illetve helyi iparosok is bemutatják a korabeli mesterségeket, mint a kovácsolást és a fazekaskodást.

Ki a legjobb halász és szakács?

Ajka – Horgász- és főzőversenyt szervez a Somló Környéki Többcélú Kistérségi Társulás szombaton a Széki-tó partján. A programra a térség településeinek egy-egy csapatát hívták meg. A rendezvény fővédnöke Kovács Zoltán államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Ipi-apacs! – Indián nyomkereső játszóház 20-án 15.30 órakor között a Cholnoky könyvtárban.

Nyárbúcsúztató: főzés, gyöngyfűzés, gyermekeknek arcfestés mellett 20-án 14 órakor a Vécsey K. u. 2. belső udvarában.

A Veszprémi Magyar-Finn Egyesület lépcsőfutást/sétát szervez a Rovaniemi lépcsőn 20-án 10 órai kezdettel a Kolostorok és Kertek Rendezvénytér, az „A part alatt” játszótérnél.

A Ringató Óvoda Tájfutó versenyt szervez 20-án 9 órai kezdettel a Schönherz pálya mögötti kiserdő területén.

Rainer Pál történész muzeológus Veszprém az I. világháborúban, az I. világháború Veszprémben című előadása 20-án 16 órakor a Hősök Kapujánál.

A dolgok állása (munkacím) című csoportos kiállítás megnyitója 20-án 18 órakor a Várgalériában.

A veszprémi templomok építészettörténete címmel Dr. Balassa László előadása 20-án 10.30-kor a Piarista templomban.

Ars Sacra Musica: Zsilinszky Cecília orgonista és Veresné Petrőcz Mária énekművész hangversenye 20-án 11 órakor a Piarista templomban.

Ars sacra – Sacra Liturgia: Szépség és méltóság a katolikus egyház liturgiájában című kiállítás megnyitója 20-án 17 órakor a Szaléziánumban.

A Collegium Musicum Jaurinense kórus koncertje 20-án 18 órakor a Szent Mihály-bazilikában.

Nyitott templomok napja 20-án.

TheCompany*LiveBand* koncert 20-án 22 órakor a Expresszó Klubban.

Ajka: Óriás(i) szerelem vetélkedő 20-án 16.30-tól a városligetben.

Városrészek versenye: Bakonygyepes. 21-én 15 órától a Fő téren régi tárgyakat, Gyepessel kapcsolatos iratokat mutatnak be, a gyerekeket népies játszótérrel várják, majd 16 órakor kezdődnek a jelentek Gyepes történetéből.

Ajka-Padragkút: Falunapi rendezvények 20-án 9 órától a művelődési házban.

Balatonalmádi: EFI-prog-ram: Kriston intimtorna 20-án 8.30-kor a Vörösberényi Művelődési Házban.

Japán nap – Japán követség baba kiállítása, a herendi porcelánmanufaktúra japán mintás porcelánjai, a szumó,a bonsai, az origami, a kimonók stb. mellett a nagyteremben sportbemutatók – 20-án a Pannónia Művelődési Központban.

Mozogni Öröm Mozgalom 20-án Vörösberényi Általános Iskola melletti füves pályán.

Balatonfűzfő: Kulturális örökség napjai 20–21-én.

Balatonszepezd: Szüreti mulatság 20-án, a szüreti felvonulás 14.30-kor indul a polgármesteri hivatal elől.

Nagyvázsony: „Nemzetünk ízei a vár árnyékában” elnevezésű programsorozat: Krumplifesztivál 20–21-én a Kinizsi-várnál.

Pápa: Játékos délelőtt a könyvtárban 20-án 10 órától.

Erzsébetvárosi nap 20-án 8–22 óráig. 18 órakor Roy és Ádám trió koncertje. 20 órakor Jambo együttes koncertje.Richter Egészségváros prog-ram 20-án egész nap.

Papkeszi: EFI Sport és Egészségnap 20-án 10-től 16 óráig a művelődési ház udvarában.

Pétfürdő: Ökonap 20-án 14 órától a közösségi házban és a Hősök terén.

Szentgál: az I. világháborús emlékmű ünnepélyes felavatása, megszentelése és áldása 20-án 10 órakor a Szoborkertben.

Tihany: „Benne vagyok a Bibliában” – Bibliodráma 20-án 10 órakor az apátságban.

Hangverseny a 21-én 17 órakor a tihanyi apátságban.

Várpalota: A Zichy-kastély bemutatása 20-án 16 órától a Trianon Múzeumban.

Családbarát és ifjúsági nap magyar kutyafajták bemutatója sütisütő verseny 20-án a Thuri téren.

Kulturális örökség nap 21-én a Thury-várban: Hangverseny 18 órakor, Thury György-szobor ünnepélyes leleplezése 19 órakor és Fáklyás Várséta 20 órakor.

Zirc: Gróf Széchenyi István születése 223. évfordulója alkalmából megemlékezés és koszorúzás 21-én 11 órárakor a Széchenyi szobornál.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Kabóca: Mesefesztivál: 20-án: Nest 10 és 16 órakor a Hangvillában. 20-án a Hangvilla előtti téren: Szőlőszem Kálmán 11 órakor. A János vitéz 18 órakor. 21-én: Kacsatojás 11 órakor. Mesék a nyúlról és a Rókáról, 15 órakor. Gingerbread Man 16 órakor. A rettentő görög vitéz 17 órakor. Danny mesél: Gingerbread Man 16 órakor a Hangvilla előtti szabadtéri színpadon, rossz idő esetén a Hangvilla kamaratermében.

Inota: Toldi: 20-án 19 órakor, Retro-bérlet. 21-én 17 órakor, Retro 2-bérlet bérlet.

Pápa: Parasztopera – kamara-előadás 21-én 18 órakor, kamarabérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AZ ÚTVESZTŐ/THE MAZE RUNNER: 10.40, 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 órakor. szo: 22.20 órakor is. KAMUZSARUK: 13.30, 15.45, 18.00, 20.15 órakor. szo: 22.30 órakor is. AZ EMLÉKEK ŐRE: 11.30, 16.15, 20.30 órakor. szo: 22.30 órakor is. A FELÁLDOZHATÓK 3.: 12.20, 19.30 órakor. szo: 22.00 órakor is. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK 3D: 15.00 órakor. szo: 10.00 órakor is. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK: v: 10.00 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 14.30 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ: 11.00 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 18.15 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 17.00 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: szo: 12.45 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: v: 12.45 órakor.

Tapolca, Városi Mozi: POSTÁS PAT: 21-én 16.30-kor. KAMUZSARUK: 18 órakor. LUCY: 20 órakor.

ZENE

Veszprém: Ars Sacra Musica: Zsilinszky Cecília orgonista és Veresné Petrőcz Mária énekművész hangversenye 20-án 11 órakor a Piarista templomban.

A Collegium Musicum Jaurinense kórus koncertje 20-án 18 órakor a Szent Mihály Bazilikában.

Bakos Árpád koncert 20-án 19 órakor a Hangvilla előtti téren.

TheCompany LiveBand koncert 20-án 22 órakor a Expresszó Klubban.

LEMEZBEMUTATÓ Veszprémben, az Expresszóban tartja szombaton este tíz órai kezdettel most megjelent albumának bemutatóját a The Company. A koncert után D.J. Gozth zenél.

PUNK Veszprémben, a Metró Sörözőben szombat este nyolc órától a Végállomás, majd az Éhenkórászok játszik.

HIP-HOP Veszprémben, a Cash Box-ban szombat este az AK26 lép fel.

MÉJ'VÍZ Balatonalmádiban, a Méj'Vízben szombaton este kilenctől a Hornet, a HangmanJack és a Septicmen zenél.

FOLKLÓR Balatonfüreden, a Kisfaludy Színpadnál, a Romantikus Reformkor programban szombaton délután fél öttől Sebestyén Márta és vendégei szerepelnek.

SZEPTEMBER 19.

Lekvárfőző verseny előtt

Balatonrendes - Negyedszer rendezi meg lekvárfőző versenyét a Rozmaring-ág Balatonrendes Jövőjéért Egyesület és Balatonrendes Önkormányzata. Már most felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy készüljenek, a nyár kincseit őrizzék meg üvegekben. Indulhat a versenyen mindenki, ha van hozzávaló, régi és jól bevált új recept. Változatlan feltétel, hogy csak magyar gyümölcsöket vagy zöldségeket lehet használni. Egy versenyző többféle lekvárral, dzsemmel nevezhet. A versenyre benevezett lekvárból két üveg készüljön: egy 2 dl-es, vagy 5 dl-es és egy 1 dl-es. Az üvegeket fel kell címkézni, de csak a lekvár fajtáját, megnevezését kell ráírni. A kisebbiket kóstolja a zsűri, a nagyobbik aukcióban vesz részt, elárverezik a falu szüreti mulatságának keretében jótékonysági céllal. Leadás az önkormányzat nagytermében szeptember 19-20-án 16–18 óra között. Zsűrizés szeptember 26-án, eredményhirdetés és a díjak átadása 2014. szeptember 27.-én a bál után lesz. Szabó Jolán, az egyesület elnöke bővebb felvilágosítást ad azoknak, akik indulni szeretnének. A versenyzők izgalmas nyereményekre számíthatnak.

Dráma és kiállítás

Sümeg - M. Mester Katalin amatőr festő tárlata nylik a Püspöki Palotában 19-én 17 órakor. A kiállítást Kellei György újságíró nyitja meg. A palota összes helyisége nyitva lesz a látogatók előtt szeptember 20-án és 21-én a Kulturális Örökség Napjai alkalmából. A Magyar Dráma Napjához kapcsolódóan pedig Jankovics Marcell: Az ember tragédiája című grafikai sorozatának kiállítása nyílik 20-án.

Kiállítás Horváth Lajos képeiből

Veszprém – Horváth Lajos festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás szeptember 19-én, pénteken 17 órakor a Csikász Galériában. A tárlatot P. Szabó Ernő művészettörténész nyitja meg. A kiállítás október 25-ig látogatható.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Nemzetközi mesefesztivál a hangvillában: A mesemondás fortélyai, előadó: Écsi Gyöngyi 19-én 11 órakor. Művészet a legkisebbeknek 19-én 15 órakor.

Prof. Dr. habil Szakály Sándor egyetemi tanár, történész, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatója Magyarország kiválása a II. világháborúból – Remények és lehetőségek címmel tart előadást 19-én 15 órakor, a Mártírok útja 11. szám alatt (volt MHSZ székház, a kis TESCO mellett), a földszinti 56-os emlékszoba helyiségébe.

Ars Sacra Fesztivál megnyitója 19-én 16 órakor az Érseki Palotában.

Varázserő című játékos sportfoglalkozás keretében fa alapanyagú sporteszközöket készíthetnek a gyerekek 19-én 16 órakor a Dózsavárosi Könyvtárban.

Horváth Lajos kiállításának megnyitója 19-én 17 órakor a Csikász galériában.

Az 5 órai tea könyvklub vendége Mail Karolin zirci írónő lesz, 19-én 17.30 órától az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban.

Tájak–Korok–Múzeumok egyesület: Új kiállítások megtekintése Veszprémben 19-én, találkozás 10 órakor a várban.

Balatonszepezd: Bereczky Zoltán református lelkész (balatonszepezdi ősnyaraló) Ősképeskönyv című előadása és könyvbemutatója 19-én 17 órakor a Közösségi házban.

Gyulafirátót: „Kulturális Örökség Napok” – zenés est 20-án 17 órakor a művelődési házban.

Herend: Herencias koncert – autentikus Dél-Amerikai-i indián zene 19-én 18 óra a Művelődési házban.

Pápakesz: EFI Sport és Egészségnap 20-án 10-től 16 óráig a művelődési ház udvarában.

Várpalota: Jéger Éva festmény kiállításának megnyitója 19-én 12 órakor a Mozgássérültek Várpalotai Egyesületének Székházában.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AZ ÚTVESZTŐ/ THE MAZE RUNNER: 13.00, 15.20, 17.40, 20.00, 22.20 órakor. KAMUZSARUK: 13.30, 15.45, 18.00, 20.15, 22.30 órakor. AZ EMLÉKEK ŐRE: 16.15, 20.30, 22.30 órakor. A FELÁLDOZHATÓK 3.: 19.30, 22.00 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK 3D: 15.00 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 14.30 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 18.15 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 17.00 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: 13.45 órakor.

Tapolca, Városi Mozi: POSTÁS PAT: 15 és 16.30 órakor. 21-én 16.30-kor. KAMUZSARUK: 18 órakor. LUCY: 20 órakor. AZ ÉLET ÍZEI: 22–24-én 20 órakor.

ZENE

Herend: Herencias koncert – autentikus Dél-Amerikai-i indián zene 19-én 18 óra a Művelődési házban.

SZEPTEMBER 18.

Nemzetközi mesefesztivál

Veszprém - Első alkalommal tart a Kabóca Bábszínház Nemzetközi mesefesztivált 18–21 között a Hangvillában. Az évadnyitó programon bábszínházak és egyéni előadók is fellépnek, többek között Szlovákiából, Erdélyből, Délvidékről, Belgiumból és Amerikából. A programon a legkisebbek és a felnőttek is akár aktívan részt vehetnek. Lesz nyelvtanulás mesével, workshop kisgyermekes szülőknek és pedagógusoknak, babaszínházi, interaktív és utcai bábelőadás is. A Nemzetközi Mesefesztivál a Veszprém integrált településfejlesztés, belváros funkcióbővítő rehabilitációja keretén belül valósul meg.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Nemzetközi mesefesztivál. Nyelvtanulás mesével, előadó: Danny Bain, 18-án 15 órakor a Hangvillában.

Nyitott Akadémia: Dr. Vekerdy Tamás Jól szeretni című előadása 18-án 18 órakor a Hangvillában.

Balatonalmádi: EFI-program: Tartáskorrekció 18-án 16.30-kor a Vörösberényi Művelődési Házban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház, Nagyszínház: Magyarok a Barcáért 18-án 17.30-kor, bérletszünet.

Pannon Várszínház, Hangvilla: Bűnök és bűnhődések: 18-án 10 órakor, zártkörű előadás.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AZ ÚTVESZTŐ/ THE MAZE RUNNER (premier): 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 órakor. KAMUZSARUK: 13.30, 15.45, 18.00, 20.15 órakor. AZ EMLÉKEK ŐRE: 16.15, 20.30 órakor. A FELÁLDOZHATÓK 3.: 19.30 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK 3D: 15.00 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 14.30 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 18.15 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 17.00 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13.15 órakor.

Tapolca, Városi Mozi: POSTÁS PAT: 15 és 16.30 órakor. KAMUZSARUK: 18 órakor. LUCY: 20 órakor. AZ ÉLET ÍZEI: 22–24-én 20 órakor.

 

SZEPTEMBER 17.

RENDEZVÉNY

Veszprém:
Az Amadinda együttes koncertje 19 órakor a Hangvillában.

Ajka: Konferencia a régi szénosztályozó épületében kialakítandó Ifjúsági és Sportcentrum témájában 16 órakor a művelődési központban.

Balatonalmádi: EFI-program: Cardio Club 17 órakor az Egészségházban.

Balatonkenese: EFI-program: Tartáskorrekció 17 órakor a közművelődési intézményben.

SZÍNHÁZ

Pápa: Bűnök és bűnhődések: 17-én 9 és 11 órakor, zártkörű előadás.

MOZI

Veszprém, Cinema City: KAMUZSARUK: 13.30, 15.45, 18.00, 20.15 órakor. AZ EMLÉKEK ŐRE: 14.00, 16.15, 18.30, 20.30 órakor. 22.30 órakor is. A FELÁLDOZHATÓK 3.: 14.30, 19.30 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK 3D: 15.20 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 13.15 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 19.45 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 17.00 órakor.

Tapolca, Városi Mozi: VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ: 16.30 órakor. SZERELEM A VÉGZETEN: 18 órakor. NYOLCADIK UTAS A HALÁL – Rendezői változat: 20 órakor.

SZEPTEMBER 16.

Szórakoztatnak a Rest Macskák

Balatonfűzfő – A Rest Macskák Amatőr Színjátszó Csoport Faragó Sándor Borbélybosszú (vígtragédia) és Békeffy László Vigyázat! Harapós! (bohózat) darabját adja elő ma 18 órakor a művelődési központ színháztermében.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Dr. Molnár Imre A lengyel-magyar barátság ezer éve című előadása ma 17 órakor a Padányi Katolikus Gyakorlóiskolában.

Hol van a Fehérvárra vezető hadiút címmel Golarits Miklós előadása ma 17.30 órakor a Botev Iskolában.

B. Hegedűs Piros festőművész kiállításának megnyitója ma 17 órakor a Pannon egyetem aulájában.

Megemlékezés Zámbó István karnagy, Veszprém díszpolgára halálának 7. évfordulóján ma 18 órakor a Vámosi úti temetőben.

Balatonalmádi: EFI-program: Tartáskorrekció ma 16.30-kor a vörösberényi művelődési házban.

Balatonkenese: EFI-program: Galako sport ma 18 órakor a közművelődési intézményben.

Litér: EFI-program: Kriston intim torna ma 17.00-kor a művelődési házban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Pannon Várszínház (Hangvilla): Bűnök és bűnhődések: 16-án 9 és 11 órakor, zártkörű előadás.

MOZI

Veszprém, Cinema City: KAMUZSARUK: 13.30, 15.45, 18.00, 20.15 órakor. AZ EMLÉKEK ŐRE: 14.00, 16.15, 18.30, 20.30 órakor. A FELÁLDOZHATÓK 3.: 14.30, 19.30 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK 3D: 15.20, 17.30 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 13.15 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 19.45 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI: 17.00 órakor. FEHÉR ISTEN: csak k 18 órakor (VMK Filmklub).

Tapolca, Városi Mozi: VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ: 16.30 órakor. SZERELEM A VÉGZETEN: 18 órakor. NYOLCADIK UTAS A HALÁL – Rendezői változat: 20 órakor.

SZEPTEMBER 15.

RENDEZVÉNY

Balatonalmádi: EFI-program: Galako sport ma 18.30-kor a vörösberényi általános iskolában.

Tamaskovics György faintarzia művész A csodálatos fa című kiállítása október 4-éig tekinthető meg a Pannóniában.

Balatonfűzfő: EFI-program: Tartáskorrekció ma 17-kor a közösségi házban.

Tapolca: Ébredés a csillagokkal a végtelenbe címmel csillagbölcseleti, spirituális előadás ma 17 órától a VOKE-ban.

Várpalota: „Adalékok a város helytörténetéhez” címmel beszélgetés Antal Lászlóval, id. Borbás Károllyal, Korbel Károlynéval és Sági Zsoltnéval ma 17 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

MOZI

Veszprém, Cinema City: KAMUZSARUK: 13.30, 15.45, 18.00, 20.15 órakor. AZ EMLÉKEK ŐRE: 14.00, 16.15, 18.30, 20.30 órakor. A FELÁLDOZHATÓK 3.: 15.00, 20.15 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK 3D: 15.20, 17.30 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 13.15 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 19.45 órakor.

Tapolca, Városi Mozi: VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ: 16.30 órakor. SZERELEM A VÉGZETEN: 18 órakor. NYOLCADIK UTAS A HALÁL – Rendezői változat: 20 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!