Programok

2014.11.23. 15:24

Programok, rendezvények Veszprém megyében november 24-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények november 24-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

DECEMBER 20.

Mindenki karácsonya

Zirc – December 20-án, szombaton rendezik meg a hagyományos mindenki karácsonyát az adventi prog-ramsorozatban. Ezen a napon templomi betlehemes játékokat adnak elő a hittanos gyerekek. A díszudvari forgatagban kézműves portékák vására lesz.

DECEMBER 18.

Kiválasztó toborzót tartanak

Balatonfüred – Kiválasztó toborzót szervez a Balatonfüredi KSE. Az NB I-es kézilabdaklub utánpótlás szakága György László szakágvezető és Kárpáti Krisztián edző vezetésével tehetségkutató edzéseket tart december 18-án, csütörtökön 17 és 19 óra között. A helyszín a Lóczy Lajos Gimnázium sportcsarnoka. A kiválasztóra az 1998 és 2001 között született fiúkat várják. A BKSE utánpótlásprogramja az elmúlt időszakban számos tehetséget, felnőtt NB I-es és válogatott játékosokat nevelt ki.

Aranyhangú gospel kórus

Veszprém - Európai körútjának részeként december 18-án a Hangvillában ad koncertet a világhírű afroamerikai The Golden Voices of Gospel hangszeres énekegyüttes.

DECEMBER 16.

Advent fényei

Devecser - Művészeti gyermekfesztivált rendeznek december 16-án több helyszínen. A megnyitónak és a művészeti csoportok bemutatójának, a Kolompos együttes műsorának a művelődési ház ad otthont. A könyvtárban képzőművészeti tárlat és játszóház várja gyerekeket. A Rotary-házban zenei versenyt tartanak. Egésznap látogatható lesz a "kisiskolában" a Gárdonyi emlékszoba. A fesztivált zenekari koncert és közös kórus produkció zárja a templom mögötti téren.

DECEMBER 7.

Pálosok nyomában

Salföld -  A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság december 7-én 10 órától a salföldi majortól induló téli túrát szervez. A Salföld, kőtenger, Pálos kolostorrom , Csönge-hegy, major útvonalú sétát természetvédelmi őr szakvezetése mellett tehetik meg az érdeklődők.

 

DECEMBER 6.

Prés múzeum nyílik

Badacsonytördemic   – Az idei forraltbor főző versenyen avatják fel a szőlészeti és borászati eszköztárat. Vollmuth Péter polgármestertől megtudtuk, hogy a december hatodikai esemény keretében délelőtt gyermek programok lesznek, délután megkoszorúzzák a bányász emlékművet, majd felavatják a múzeumot. A 14. forraltbor főző versenyen Tatay Sándor és Takács Mária házasságkötésének hetvenedik évfordulóját is ünneplik. Az év utolsó hónapjában a Herczeg Ferenc szerkesztette Új idők című lap első kiadásának 120. évfordulójáról is megemlékeznek, valamint Bartalis Imre könyvbemutatóját tartják . A mindenki karácsonyán együtt ünnepel majd a település lakossága, sőt, az évet ugyancsak közösen búcsúztatják december 27-én. Akkor egyben a Tördemic Néptáncegyüttes fennállásának ötödik évfordulóját is ünneplik.

Kézműves délután

Szápár - Adventi kézműves délutánt szervez a Szápári Községi Könyvtár, december 6-án szombaton 14 – 18 óra között a művelődési házban.

DECEMBER 5.

Karácsonyváró koncert

Várpalota – A Honvéd Férfikar ad ünnepi műsort december 5-én, az MHBakony Harckiképző Központ hagyományos karácsonyváró koncertjén. A 18 órakor kezdődő ingyenes hangversenynek a római katolikus templom ad otthont.

Kiállítás

Ajka - Szakál Éva festőművész, az Ajka Tárlat tavalyi fődíjas alkotójának Észlelés című tárlata december 5-éig tekinthető meg a szabadidő központ kiállítótermében.

DECEMBER 4.

Új kötetével érkezik

Tapolca - Andrea Weaver Lélekmentő tudatosság című előadása és Calumnia című új kötetének bemutatója lesz a tamási Áron Művelődési Központban december negyedikén 17.30-kor.

DECEMBER 2.

Kiállítás az egyetemen

Veszprém – Visszanéző címmel nyílik kiállítás Kallai Sándor alkotásaiból december 2-án, kedden 17 órakor a Pannon Egyetem aulájában.

ZENE

Pápa: Angyalmadár – Végvári Ádám és Csepregi Éva adventi koncertje 2-án 19 órakor a JMSZK-ban.

DECEMBER 1.

A rákbetegség gyógyítása

Pápa – Kiút a rákbetegségből címmel tart előadást prof. dr. Dávid Tamás nemzetközi rákkutató december elsején, 16.30-tól a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színházépületében. A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Ünnepi tárlat

Tapolca – A Tapolcai Képzőművész Kör karácsonyi tárlata december elsején 17.30-kor nyílik a Tamási Áron Művelődési Központban. A kiállítást Hangodi László történész nyitja meg, Sajcz Gábor közreműködik harmonikán.

NOVEMBER 30.

Kisdiákok a Petőfi Színház színpadán

Veszprém - Általános iskolások lépnek fel vasárnap délután három órakor a Veszprémi Petőfi Színházban a Bóbita ciklus- Weöres Sándor gyermekszemmel című előadásban. A színház évek óta januárban a középiskolásokat várja közös produkcióra, ezúttal a legkisebbek, általános iskolások mutatkoznak be műsorukkal. Kilenc intézmény - nyolc Veszprém megyei és egy Fejér megyei  iskola - mintegy kétszáz diákja lép fel, a rendhagyó előadást Kéri Kitty színművész, rendező állítja színpadra.

Templomi koncertek

Ajka - A Jézus Szíve Egyházközség adventi estéket szervez a belvárosi katolikus templomban. November 30-án 16.30-kor fellép az ajkarendeki Német Nemzetiségi kórus és az ajkai Mozgássérültek Kórusa. December 5-én 16.30-kor a Jubilate Női Kar műsora látható. December 6-án 16.30-től a Forrás Női Kar és a Magyarpolányi Nemzetiségi Kórus koncertje, majd 19.15-től Németh Csaba orgona koncertje lesz. December 7-én 16.30-tól az ajkai zeneiskola tanárai és növendékei lépnek fel. December 14-én 16.30-tól a bonyhádi Szeplőtelen fogantatás templomának kórusa és az ajkai Szent Cecília kórus ad koncertet. December 21-én 16.30-tól az Ajkai Pedagógus Női kar, az Ajka-Padragkút Bányász Férfikórus, valamint a Borostyán Férfikórus.

Kézművesek és borszentelők

Nemesvita - A településen több programmal is várják az ünnepeket. November 30-án a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) helyi csoportja a buszmegállóba hív mindenkit karácsonyi díszek készítésére. Az ünnepi műsorban fellép Füstös Zsuzsi a helyi gyerekekkel. Gyertyagyújtás után a NABE-tagok vendégül látnak mindenkit. December ötödikén 17 órakor Mikulás ünnepség lesz a könyvtárban, 21-én pedig adventi fogadás a kultúrházban, műsorral. János-napi borszentelésre várnak mindenkit 27-én a kultúrházba.

Kinyílik a Betlehem

Tapolca – November 30-án 17 órakor az első adventi gyertya jelképes meggyújtásakor Dobó Zoltán polgármester köszöntőjét követően kinyitják a szabadtéri Betlehemet a Fő téren. Az eseményen közreműködik a Nagyboldogasszony iskola tanulóinak csoportja és a Rézangyalok fúvós együttes.

A díszóránál ünnepelnek

Sümeg – Az adventi gyertyagyújtás programjait a díszóránál a Városvédő- és Szépítő Egyesület szervezi. Az első alkalommal, vasárnap 15 órakor a Kisfaludy Baráti Kör adja elő Advent köszöntése című műsorát. A következő vasárnapon a sümegi óvoda Csiga csoportja ad műsort A tél csengői csengenek címmel. A harmadik vasárnapi gyertyagyújtáson az Aktív Nagyik Klubja Örömvasárnap címmel ad majd műsort. Advent végén, december 21-én 17 órától a városvédő egyesület ünnepváró irodalmi összeállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

RENDEZVÉNY

Advent első vasárnapján a Szaléziánumban: 15–18 óráig: karácsonyi és jótékonysági vásár, csillámtetoválás, gyertyamártás, 15.30-tól Hatás Andrea interaktív karácsonyi gyerekműsora, 17–18 óráig kézműves foglalkozás és adventinaptár- készítés. Szentháromság téren: 15 órától állatsimogató, 16.30-kor adventi gyertyagyújtás.

Adventi keresztet állít a Jobbik 30-án 15 órakor a Kossuth utcai posta előtt.

Ajka-Padragkút: Adventi mise és a Jubilate női kar hangversenye 30-án 9.30-kor a Szent Mihály-templomban.Alsóörs: Óvodások és civil szervezetek kulturális műsora, első gyertyagyújtás 30-án 17 órakor a Török-házban.

Ünnepre hangoló koncert a Kávészünet együttessel és első gyertyagyújtás 30-án 17 órakor a művelődési házban.

Balatonalmádi: Első adventi gyertyagyújtás 30-án 16 órától a főtéri nagy betlehemnél.

Hidegkút: Kézműves foglalkozás 30-án 10 órától a kultúr-házban.

Kislőd: A Jubilate női kar hangversenye 30-án 15.30-kor a katolikus templomban.

Ősi: I. adventi hétvége 30-án 10 órakor a művelődési házban. A Mézengúzok együttes koncertje, kézműves foglalkozások.

Várpalota: Palotai advent 30-án 16 órától a Thury-várban. Adventi koncert.

Zánka: Advent 30-án 16.30-tól a faluházban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Bóbita Ciklus – Weöres Sándor gyerekszemmel 30-án 15 órakor, bérletszünet.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Holle anyó 30-án 11-kor.

ZENE

Ajka-Padragkút: Adventi mise és a Jubilate női kar hangversenye 30-án 9.30-kor a Szent Mihály-templomban.

Alsóörs: Ünnepre hangoló koncert a Kávészünet együttessel és első gyertyagyújtás 30-án 17 órakor a művelődési házban.

Kislőd: A Jubilate női kar hangversenye 30-án 15.30-kor a katolikus templomban.

NOVEMBER 29.

Iskolabál

Ajka - A Borsos Miklós általános iskola az Ifjúságért, a Jövőért Alapítványának támogatására jótékonysági bált szervez november 29-én 19 órakor a Kaszinóban. A zenéről a Mokka együttes gondoskodik.

Dózsavárosi advent

Veszprém – Élő betlehemmel, Mikulásváró ünnepi műsorral, krumpli- és almasütéssel, meleg teával várja az érdeklődőket a Dózsavárosi Könyvtár november 29-én, szombaton 15 órakor. A résztvevők adventi koszorút és díszeket is készítenek.

A békesség kedvéért

Iszkáz - Az erőszakmentes kommunikációról szervez előadássorozatot az Iszkázi Népfőiskola november 29-én 9-től 17 óráig a község művelődési házában.

Rambala Éva, a Nemzetközi Erőszakmentes Kommunikációs Központ által akkreditált tréner három ingyenes előadást tart, amelynek elvégzésről 30 kreditet jelentő tanúsítványt vehetnek át a résztvevők. A vendéglátók a nap folyamán teaházszolgáltatással kedveskednek a vendégeknek.

Egyetemi nyílt nap

Veszprém – Nyílt napot szervez a Pannon Egyetem november 26-án, szerdán délelőtt 10 órától a veszprémi kampuszon, az egyetemi aulában. A továbbtanulni készülők meghallgathatják a kari tájékoztatókat, az általános felvételi tájékoztatót, a standoknál a szakok bemutatkozását. Lesz grafológiai és pályaválasztási tanácsadás, valamint egyetemi körút, a kollégiumot is érintve. A jövő tanév képzési programjai, valamint a hallgatóknak nyújtott szolgáltatások bemutatására szülői fórumot szerveznek november 29-én, szombaton a Pannon Egyetem B épületének II. emeleti konferenciatermében.

Fotókiállítás

Balatonfüred  – Korzenszky Richárd tihanyi perjel fotóiból nyílik kiállítás november 29-én a Vaszary Galériában.

Jótékonyság és advent

Csajág – Az adventi készülődés jegyében szerveznek jótékonysági gálát a gyermekek biztonságos közlekedése érdekében november 29 – én, 15 órakor a helybeli művelődési házban. Ezen a napon délelőtt már adventre készülődnek, ajándékokat, dekorációt készítenek.

Segítség az ünnepi ráhangolodásra

Tapolca  – A Római Katolikus Plébánia és a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Munkacsoportja a családokat adventi lelkinapra várja november 29-én.

Egyházzenei áhítat

Balatonfüred – Adventi egyházzenei áhítatot tartanak a balatonfüredi plébánia templomban november 29-én, szombaton 17 órakor. Közreműködik a füredi plébánia templom énekkara, a várpalotai plébánia templom Pastorale kórusa, a füredi Radnóti általános iskola tantestületének Schola Kamarakórusa és az ajkai Pedagógus Női Kar. Köszöntőt mond Dasek Viktor plébános.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Karácsonyi népművészeti vásár 29-án 11–17 óráig a Laczkó Dezső Múzeumban.

A Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola rendhagyó ovisuli-foglalkozást tart november 29-én 9–11-ig.Dózsavárosi advent 29-én 15 órakor a Dózsavárosi Könyvtár udvarán. Adventi koszorú, asztali dísz és ajtódísz készítése természetes alapanyagokból 15.30 órától.

MKB-MVM Veszprém–Löwen meccs afterparti. DJ Edgar – 100% Slágerparti 29-én 21 órától a Hangvilla étteremben.

Funk Infection, Spanish Wax koncert 29-én 22 órától a Expresszó Klubban.

Balatonakali: Adventi készülődés 29-én 15 órától a művelődési ház nagytermében. Lehetőség nyílik adventi koszorúk, karácsonyfadíszek és más kreatív tárgyak készítésére!

Balatonalmádi: Adventi készülődés 29-én 15 órakor a Pannóniában.

Jótékonysági négykezes zongorahangverseny a zeneiskolás gyermekek országos szereplésének megsegítésére, valamint az új Yamaha hangverseny-pianínó avatása 29-én 17 órakor a Pannóniában.

Balatonfüred: Korzenszky Richárd bencés szerzetes Magától rögzül című retrospektív fotókiállításának megnyitója 29-én 11-kor a Vaszary Galériában.

Adventi egyházzenei áhítat 29-én 17 órakor a plébániatemplomban

Balatonkenese: Adventi gyertyagyújtás 29-én 17 órakor a városháza előtti téren.

Pilinszky János Irodalmi színpad versek és harangok című előadása 29-én 18 órakor a Kultúra Háza emeletén.

Csajág: Adventi vásár és készülődés 29-én 10 órától a művelődési házban.

Inota: Palotai advent 29-én 16 órától a faluházban.

Városlőd: A Pergő-Rozmaring Táncegyüttes 50 éves jubileumi gálaműsora 29-én 17 órakor a művelődési házban.

Zirc: Gyűszűkék foltvarró klub kiállításának megnyitója 29-én 15 órakor a városi könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Chicago – 29-én 19 órakor Bujtor István-bérlet.

Latinovits–Bujtor Játékszín: Corpus Harsona Quartet – Rézfánfütyülők 29-én 16 órakor, BonBon-matiné.

Pannon Várszínház (Hangvilla): Black Comedy – 29-én 19 órakor Premier-bérlet. 30-án 17 órakor Vörösmarty-bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: FÖRTELMES FŐNÖKÖK 2. (16): 11.00, 13.15, 15.30, 17.45, 20.15 órakor. szo: 22.30 órakor is. A MADAGASZKÁR PINGVINJEI 3D (6): 10.15, 14.15, 18.15, 20.00 órakor. A MADAGASZKÁR PINGVINJEI (6): 12.15, 16.15 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. rész (16): 10.30, 15.30, 18.00, 20.30 órakor. szo: 13.00, 22.00 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. rész (feliratos) (16): v: 13 órakor. CSILLAGOK KÖZÖTT (12): szo: 13.45, 17.00, 20.15 órakor. v: 13.15, 16.30, 19.45 órakor. DELFINES KALAND 2 (6): szo: 11.40. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: szo: 10.00 órakor. v: 11.30 órakor.

Tapolca, városi mozi: MADAGASZKÁR PINGVINJEI 2D: 15.30-kor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – ELSŐ RÉSZ (12): 17.15-kor. CSILLAGOK KÖZÖTT (12): 19.45-kor.

ZENE

MKB-MVM Veszprém–Löwen meccs afterparti. DJ Edgar – 100% Sláger Party 29-én 21 órától a Hangvilla étteremben.

Funk Infection-, Spanish Wax- koncert 29-én 22 órától a Expresszó Klubban.

Balatonalmádi: Jótékonysági négykezes zongora hangverseny a zeneiskolás gyermekek országos szereplésének megsegítésére, valamint az új Yamaha hangverseny-pianínó avatása 29-én 17 órakor a Pannóniában.

NOVEMBER 28.

Jön Lovasi és a Kiscsillag

Veszprém – A magyar alternatív rockzene egyik legfontosabb alakjának is bátran titulálható Lovasi András és zenekara, a Kiscsillag november 28-án Veszprémbe látogat. A Kossuth-díjas frontember – aki bandáját a némi iróniával csak negyven körüliek garázsrockzenekarának nevezte – már négy nagylemezt készített a Kiscsillaggal, ami sokkal karcosabb és rockosabb , mint a legendás Kispál és a Borz. Az Expresszós bulin a Lovasi András (gitár, ének), Leskovics Gábor (gitár, ének), Mihalik Ábel (dob), Ózdi Rezső (basszusgitár) összetételű négyes előtt az Esti Kornél melegíti be a nagyérdeműt.

Csendkóstoló

Tihany – Korzenszky Richárd tihanyi perjel ötödik alkalommal várja vendégeit az apátságba november 28-án délután öt órától a csendnapi rendezvények keretein belül. A programra előre be kell jelentkezni.

Színházak és közös ünneplés

Sümeg - A Kisfaludy Művelődési Központ az év utolsó két hónapjában is minden korosztálynak kínál programokat.

Szerencse Károlyné intézményvezető elmondta lapunknak, hogy a színházkedvelő közönség minden korosztályának örömére, felnőtteknek szóló színházi előadások mellett meseszínházi és bábszínházi évad indul a kicsiknek, valamint ifjúsági színházi előadásokkal várják a fiatalokat. Az Advent minden hétvégéjére szervezett gazdag ünnepi programok kínálatával kívánják értékessé tenni a karácsonyi ünnepekre készülődést. A „Jónak lenni jó” című programsorozatuk részeként december hetedikén Márió különleges, még sehol nem látott karácsonyi koncertjére várnak mindenkit. A koncert értékességét bizonyítja a népszerű szombathelyi Isis Big Band együttes kitűnő zenekísérete. December 12-én a Pintér Zoltán vezetette, helyi tehetséges fiatalokból álló Icon Művészeti Társulat karácsonyi dalestje szerepel a programok között, 14-én pedig a városba érkező kórusok, a Tapolcai Pedagógus Női Kar, az Ajka-Padragkúti Forrás Kórus valamint a sümegi Szegedi Róza Női Kar ad adventi hangversenyt a Plébánia templomban. December 19-én a Tapolcai Musical Színpad Diótörő és egérkirály című családi musical előadásával ajándékozzák meg Sümeg város ifjúságát, 21-én a Zajongó zenekar ad jótékonysági koncertet. A befolyt bevételt a Sümegi Kompanik Zsófia Óvoda javára ajánlják fel. Természetesen lesz karácsonyi gálaest is a szeretet és az ünnep jegyében. Szilveszter előestéjén pedig a jó hangulatról ismert kitűnő színészek gondoskodnak. A Szenes Iván dalaival színesített A kaktusz virága című vígjátékot láthatja a közönség Xantus Barbara és Hujber Ferenc főszereplésével. Ezen az estén nem maradhat el a pezsgős koccintás és az újévi sült malac tombola főnyeremény sem.

Új kötet

Veszprém – Ágh Magdolna Üdv az erdésznek című könyvét mutatják be november 28-án, pénteken 15 órától az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban. A kötetet Tölgyesi József főiskolai docens ajánlja.

Bárczi-karitászgála

Veszprém – A Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény hagyományaihoz híven idén is megrendezi a Bárczi-karitászgálát. A november 28-án, pénteken délután öt órakor kezdődő rendezvényen az iskola diákjai és tanárai lépnek fel, itt adják át a pedagógus és gyermek Bárczi-díjakat.

Betlehemet állítanak

Balatonfüred – Idén is állítanak betlehemet a Vörös templom előtti téren november 28-án délután öt órakor. Közreműködnek a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai és az Ökumenikus Ifjúsági Énekkar.

Koncert filmzenékből

Balatonfüred – A Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertezik a Balaton Szabadidőközpontban november 28-án este hét órakor. Az összeállításban közismert filmek népszerű zenéiből kap ízelítőt a közönség. A koncert alatt filmrészleteket is láthat a nagyérdemű.

Diavetítés és rajzfoglalkozás

Veszprém – A Laczkó Dezső Múzeum november 28-án pénteken 16.30-tól diafilmvetítést és rajzfoglalkozást tat  a Várkapu ajándékbolt feletti VÁR-LAK gyermekfoglalkoztatóban. A diavetítésen mesél Kiss Dávid, színész.

Drámaműhely

Pápa – Színházi szakmai napokat tartanak pedagógusok, színházi szakemberek, valamint a hatékony alkotómunka iránt érdeklődők számára az alkotás és a nevelés jegyében a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpontban a hétvégén.

Népművészeti vásár

Veszprém – A Laczkó Dezső Múzeum és a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület karácsonyi népművészeti vásárt tart az alábbi időpontokban: november 28. (péntek) – 13‒17 óráig, november 29. – november 30. (szombat – vasárnap) – 11‒17 óráig, december 5. (péntek) – 13‒17 óráig, december 6. – december 7. (szombat – vasárnap) – 11‒17 óráig, december 12. (péntek) – 13‒17 óráig, december 13. – december 14. (szombat – vasárnap) – 11‒17 óráig, december 19. (péntek) – 13‒17 óráig, december 20. – december 21. (szombat – vasárnap) – 11‒17 óráig.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Diavetítés narrációval, utána rajzfoglalkozás ma 16.30-kor a Várkapu Ajándékbolt emeletén.

Karácsonyi népművészeti vásár karácsonyig minden hét- végén a Laczkó Dezső Múzeumban. Péntekenként 13–17 óráig, szombaton és vasárnap 11-től 17 óráig.

Ágh Magdolna Üdv az erdésznek, Nagyapánkról és a Bakonyról című könyvének bemutatója ma 15 órakor a központi könyvtárban.

Bárczi-karitászgála ma17 órakor a VMK-ban (volt Dimitrov).

Napraforgó-meseforgó: A hópehely című mese meg-hallgatása után hópelyheket lehet készíteni ma 17 órától a Március 15. úti Könyvtárban.

Házas esték: Anyós-após, meny-vő. Kommunikáció a szülőkkel. ma 18-tól 20 óráig az érsekség épületében. Caff/Art/Punk – Női nézőpont improvizatív beszélgetés 28-án 18 órakor a Csikász Galériában. Utána Gustave Tiger koncert.

Az MTA Veab filozófiai munkabizottsága ülést és elméleti tanácskozást tart ma 10.15-kor az MTA Veab-székházban: Vár utca 37. A tanácskozás témája: Filozófia, gazdaság, erkölcs, korunk.

A Kiscsillag koncertezik ma 22 órakor az Expresszó Klubban.

Ajka: XI. Arany Deszka országos minősítő színjátszó fesztivál 28–30-án Ajkán.

Balatonfüred: Ünnepi megemlékezés az Arácsi Népház építésének 100. évfordulója alkalmából ma 15 órától az Arácsi Népházban.

Balatonkenese: Mit keres barlangász a Tatár-likakban? címmel Eszterhás István előadása ma 15 órakor a Kultúra Háza emeletén.

Dudar: Az európai hulladékcsökkentési hét részeként egész napos rendezvény ma a művelődési házban

Pécsely: Fonóházi esték Szent András havában című rendezvény ma 17 órakor a kultúrházban.

Veszprém-Tihany: Csend- kóstoló Tihanyban. Dr. Korzenszky Richard várja csend-napi vendégeit ma a tihanyi apátságban. Autóbusz indul 16 órakor a Megyeház tér- ről.

Pápa: Pályaválasztási kiállítás látható ma 9–15 óra kö-zött a Városi Sportcsarnokban.

Pápai Keresztény Akadémia: dr. Heim Péter közgazdász A magyar gazdaság kilátásai című előadása ma 17 órakor a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában.

Gyertyafényes advent 28–30-án 16-tól 20 óráig a Fő téren.

Várpalota: Adassék tisztelet – Emlékezés a 100 éve Limanowánál becsülettel harcoló magyar katonákra ma 9–12 óráig a Thury-várban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Chicago – 28-án 19 órakor Kossuth Zsuzsanna-bérlet.

Pannon Várszínház (Hangvilla): Black Comedy – 28-án 19 órakor Páger-bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: FÖRTELMES FŐNÖKÖK 2. (16): 13.15, 15.30, 17.45, 20.15, 22.30 órakor. A MADAGASZKÁR PINGVINJEI 3D (6): 14.15, 18.15, 20.00 órakor. A MADAGASZKÁR PINGVINJEI (6): 16.15 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. rész (16): 13.00, 15.30, 18.00, 20.30 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. rész (feliratos) (16): 22.00 órakor. CSILLAGOK KÖZÖTT (12): 13.45, 17.00, 20.15 órakor.

Tapolca, városi mozi: VIKTÓRIA – A ZÜRICHI EXPRESSZ (16): 14 órakor. A MADAGASZKÁR PINGVINJEI 2D: 15.30-kor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – ELSŐ RÉSZ (12): 17.15-kor. CSILLAGOK KÖZÖTT (12): 19.45-kor.

 

NOVEMBER 27.

Innovációs konferencia

Veszprém - A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának támogatásával Ötlettől a megvalósításig címmel innovációs és szellemitulajdon-védelmi konferenciát szervez 2014. november 27-én 9,30 órától. A konferencia résztvevői a kormány innovációs stratégiájáról, támogatási lehetőségekről és a kutatás-fejlesztési tevékenységet támogató egyéb témákról kapnak tájékoztatást, kiegészítve vállalkozások bemutatkozásával.

Könyvbemutató

Ajka  – A szabadidő központ Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla fotóalbumainak vetítéssel egybekötött bemutatójára várja vendégeit csütörtökön délután ötkor a városi múzeumban.

Ecsettel, szabadon

Tapolca - Ecsettel, szabadon címmel Mikó Csaba festőművész kiállítása nyílik a VOKE Batsányi János Oktatási és Kulturális Központban november 27-én, csütörtökön délután három órakor. A tárlatot Rig Lajos alpolgármester nyitja meg, közreműködik Király Nóra népdal-énekes a Tördemic Néptánc-együttes szólistáival.

RENDEZVÉNY

Ajka: Váradi Pétre Pál és Lőwey Lilla az Erdély – Csendes csodák – Reményi Sándor, a Reményik Sándor Emléklapok valamint a Déli-Erdély – Kárpátok 2. Ősvárak című fotóalbumainak vetítéssel egybekötött bemutatójára ma 17 órakor a Városi Múzeumban.

Pápa: Menedzser Praxis címmel előadás 27–28-án 9-től 16 óráig a JMSZK-ban.

Mesterek és műhelyek – Régi idők pápai kézműipara című időszaki kiállítás megnyitója ma 17 órakor a Kékfestő múzeumban.

Dumaszínház ma 19 órakor a JMSZK-ban.

Tapolca: Fogászati vetélkedő ma 13 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban.

Zirc: Adventi készülődés: koszorúkészítés ma 15-től 18 óráig a Városi könyvtárban.

képviselői FOGADÓÓRA

Balatonfüred: Kontrát Károly országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP, Veszprém 2 VK) fogadóórát tart ma 15–17 óráig a Polgármesteri Hivatal titkárságán.

Pápa: Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő fogadóórát tart 28-án 15.30 és 16.30 között a Pápai Járási Hivatalban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház, Nagyszínház: Levelek a lövészárokból: 27-én 10 és 17 órakor, Ifjúsági bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City:: FÖRTELMES FŐNÖKÖK 2. (16) (Premier!): 13.15, 15.30, 17.45, 20.15 órakor. A MADAGASZKÁR PINGVINJEI 3D (6) (Premier!): 14.15, 18.15, 20.00 órakor. A MADAGASZKÁR PINGVINJEI (6) (Premier!): 16.15 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. rész (16): 13.00, 15.30, 18.00, 20.30 órakor. CSILLAGOK KÖZÖTT (12): 13.15, 16.30, 19.45 órakor.

Tapolca, városi mozi: VIKTÓRIA – A ZÜRICHI EXPRESSZ (16): 14 órakor. A MADAGASZKÁR PINGVINJEI 2D: 15.30-kor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – ELSŐ RÉSZ (12): 17.15-kor. CSILLAGOK KÖZÖTT (12): 19.45-kor.

NOVEMBER 26.

Kötetbemutató Füreden

Balatonfüred – Katona Csaba Professionatus spielerek – Arcok és történetek Balatonfüred múltjából című kötetének bemutatója lesz november 26-án fél ötkor a Vaszary-villában. Köszöntőt mond a kiadó Balatonfüred Városért Közalapítvány elnöke. A szerzővel Tóbiás Krisztián, a Tempevölgy folyóirat felelős szerkesztője beszélget.

Éjszakai egyetem

Veszprém – Janus harmadik arca címmel szervezi meg az Éjszakai Egyetem következő rendezvényét november 26-án, szerdán 18 órától a Pannon Egyetem Irodalom és Kultúratudományi Műhelye és az Etika és Antropológia Tanszéke. Az esten Orbán János Dénes A költő, a ringyó és a király című, Janus Pannonius apokrif költeményeit tartalmazó könyvéről lesz szó, a házigazda Szőcs Géza költő.

Kőmacska klub a Tési-dombon

Várpalota – A Kőmacska Klub programsorozatot indít a Tési-domb városrészt érintő aktuális kérdések megválaszolására. Az első összejövetelt november 26-án 17 órakor tartják a volt Béke étterem felújított helyiségében. A téma a városrész gyermekorvosi ellátása lesz. Bemutatkozik az érdeklődőknek dr. Kisgergely László gyermekorvos.

Éljünk aktívan, egészségesen!

Balatonalmádi – Az ésszerű táplálkozásról beszélnek szakértők többek között a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban, november 26 – án, 17 órakor.

Kiállítás a Cholnoky Iskolában

Balatonfüred - Sebestyén Erzsébet képzőművész kiállítása nyílik a Cholnoky Jenő Általános Iskolában november 26-án délután öt órakor. A művész több mint tíz éve fest, tájképek és csendéletek alkotásával kezdte, az utóbbi években pedig több nonfiguratív, bibliai belső indíttatású olajképet alkotott.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Oviskupa, városi játékos sportvetélkedő ma 9–12 óráig a Dózsa György Általános iskolában. Ovisuli leendő első osztályosoknak ma 16.45-től a Dózsa iskolában.

Tudni illik hogy mi illik – Illemtani előadás és vetélkedő ma 13 órakor a Jendrassik Venesz Középiskola és Szakiskolában.

A Lenin ligettől az Erzsébet sétányig – rendszerváltás 25 éve című kiállítás megnyitója ma 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Csend séta a Benedek-hegy körül ma 17 órától. Indulás a Dubniczay palotától.

Sebestyén Erzsébet képzőművész kiállításának megnyitója ma 17 órakor a Cholnoky általános iskolában.

Tudományos lehetőségek az Európai Űrügynökség misszióiban címmel Szabó M. Gyula és Szabó Róbert előadása ma 17.30-kor a VEAB-székház, nagytermében.

Éjszakai egyetem: Janus harmadik arca ma 18 órától a Vár utca 20-ban.

M&S mester – Reneszánsz est Michelangelo és Shakespeare költeményeiből ma 18 órakor a VMK Dózsa György úti épületében.

Balatonalmádi: Veszeli Lajos kamarakiállítása december 17-ig tekinthető meg a Magyar–Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium aulájában.

EFI-program: Aktív életmód előadássorozat: Ésszerű táplálkozás, salaktalanítás ma 17 órától a Pannóniában.

Balatonkenese: EFI-porgram: Tartáskorrekció ma 17 órakor a Közművelődési Intézményben.

Balatonfűzfő: Vállalkozások estje című hagyományteremtő szakmai fórum ma 17.30-kor a Leader kultúrközpontban.

Herend: Kávéházi esték: Vendég Für Anikó ma 17 órakor a Apicius Kávéházban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház, Nagyszínház: Süsü, a sárkány kalandjai: 26-án 10 órakor Csipkerózsika bérlet, 15 órakor Hófehérke bérlet. Az igazat mondd, ne csak a valódit – Eperjes Károly zenés irodalmi estje: 26-án 19 órakor 4. bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ: 13.00, 18.00, 20.30 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ (feliratos): 15.30, 19.30 órakor. KÁPRÁZATOS HOLDVILÁG (feliratos): 17.30 órakor. CSILLAGOK KÖZÖTT: 13.45, 17.00, 19.40 órakor. SÍROK KÖZÖTT: 17.15 órakor. HARAG: 14.40, 20.15 órakor. AZ ISMERETLEN DRAKULA: 15.15 órakor. DELFINES KALAND 2: 13.00 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13.00 órakor.

Tapolca, városi mozi: SZERELEMRE HANGSZERELVE: 14 és 16 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ: 18 órakor. JOHN WICK: 20.30-kor.

NOVEMBER 25.

Eperjes Károly estje a játékszínben

Veszprém – Az igazat mondd, ne csak a valódit címmel Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész önálló estje szerepel a veszprémi Latinovits–Bujtor Játékszín műsorán bérletes előadásként november 25-től.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Vér Lászlóné Kiss Irén nyugdíjas tanítónő előadása Minden ember életében a szülőföld a legszebb a világon címmel ma 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Rábaközi Ilona Hangulatok, színek, üvegen és festményen című kiállításának megnyitója ma 17 órakor a Dózsavárosi Könyvtárban.

Világzenei estek: Helyes Beat-koncert az adventi hangolódás jegyében ma 19.30-kor az egyetem E épületének kamaratermében.

A Trialógusok rendezvénysorozat vendége Marton László Távolodó ma 18.30-tól a Vár utca 39. 105-ös teremben.

Balatonalmádi: EFI-prog-ram: Tartáskorrekció 25-én 16.30-kor a művelődési házban.

Balatonkenese: EFI-prog-ram: Galako sport 25-én 18 órakor a Közművelődési Intézményben.

Zánka: Író-olvasó találkozó dr. Bartalis Imrével 25-én 17.30-kor a faluházban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Süsü, a sárkány kalandjai – 25-én 10 órakor Üveghegy- bérlet, 15 órakor Fanyűvő- bérlet. Az igazat mondd, ne csak a valódit – Eperjes Károly zenés irodalmi estje: 25-én 19 órakor.

Pannon Várszínház (Hangvilla): Szépek szépe: 25-én 10 és 15 órakor.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ: 13.00, 18.00, 20.30 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ (feliratos): 15.30, 19.30 órakor. KÁPRÁZATOS HOLDVILÁG: 17.30 órakor. CSILLAGOK KÖZÖTT: 13.45, 17.00, 19.40 órakor. SÍROK KÖZÖTT: 17.15 órakor. HARAG: 14.40, 20.15 órakor. AZ ISMERETLEN DRA-KULA: 15.15 órakor. DELFINES KALAND 2: 13.00 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13.00 órakor.

Tapolca, városi mozi: SZERELEMRE HANGSZERELVE: 14 és 16 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ: 18 órakor. JOHN WICK: 20.30-kor.

NOVEMBER 24.

Pál Feri atya előadása

Pápa – Elégedetten az élettel – vágyak, célok, küzdelmek címmel tart előadást Pál Feri atya november 24-én, 19.30-tól a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpontban. A népszerű katolikus pap, mentálhigiénés szakember évek óta tart előadásokat pszichológiai, teológiai témakörökben.

Irodalmi programok

Veszprém – Irodalmi esteket és folyóirat-bemutatót is szervez a Sziveri János Intézet jövő héten. A Folyóirat-bemutatók sorozatban a Pannonhalmi Szemle című periodikáról Gelencsér Gábor és Varga Mátyás beszél november 24-én, hétfőn 18 órától a Várfok Kollégiumban. Másnap Marton László Távolodó lesz a Vár utca 20-ban 18.30-tól a Trialógusok vendége, míg az Íróportrék est első meghívottja Dragomán György lesz november 27-én, 18 órakor a Várfok Kollégiumban.

Rajzpályázat gyermekeknek

Álomút" címmel rajzpályázatot hirdet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság négy kategóriában (1-2. osztály, 3-4. osztály,  5-6. osztály, 7-8. osztály) várja az általános iskolás gyermekek rajzait. A pályamunkáknak az úthoz kell kapcsolódnia, például közlekedés, útépítés, az út és környezet kapcsolata, az úton lévők tájékoztatása (Útinform), és a többi. A rajzokat zárt borítékban legkésőbb december 1-ig kell eljuttatni a közútkezelőhöz.

Filmklub

Veszprém – A Viktória – a zürichi expressz című filmet vetítik november 24-én, hétfőn 17 órától a Városi Művelődési Központ filmklubjában.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Filmklub: Viktória – A zürichi expressz ma 17 órakor, Az utolsó éjszaka Párizsban ma 18.30-kor a VMK-ban.

Pannonhalmi Szemle folyó-irat-bemutató Varga Mátyással 24-én 18 órától a Vár utca 20., Várfok Kollégiumban.

Balatonalmádi: EFI-prog-ram: Hydrobik ma 18 órától a Ramada Hotelben. Galako sport ma 18.30-kor a Vörösberényi Általános Iskolában.

Balatonfűzfő: EFI-program: Tartáskorrekció ma 17 óra-kor a közösségi házban. Ak- tív életmód előadás-sorozat: Ésszerű táplálkozás, salaktalanítás ma 17 órától a művelődési központban.

Pápa: Lelki egészség címmel Pál Ferenc atya előadása ma 19.30-kor a JMSZK-ban.

Várpalota: Kilián László A mitográfus följegyzései – zibnayimut megtestesülései című kötetének bemutatója ma 17 órakor a Városi Könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Süsü, a sárkány kalandjai – 24-én 15 órakor Nemtudomka-bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ: 13.00, 18.00, 20.30 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ (feliratos): 15.30, 19.30 órakor. KÁPRÁZATOS HOLDVILÁG (feliratos): 17.30 órakor. CSILLAGOK KÖZÖTT: 13.45, 17.00, 19.40 órakor. SÍROK KÖZÖTT: 17.15 órakor. HARAG: 14.40, 20.15 órakor. AZ ISMERETLEN DRAKULA: 15.15 órakor. DELFINES KALAND 2: 13.00 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13.00 órakor.

Tapolca, városi mozi: SZERELEMRE HANGSZERELVE: 14 és 16 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ: 18 órakor. JOHN WICK: 20.30-kor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!