Programok

2014.11.16. 18:13

Programok, rendezvények Veszprém megyében november 17-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények november 17-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

DECEMBER 6.

Prés múzeum nyílik

Badacsonytördemic   – Az idei forraltbor főző versenyen avatják fel a szőlészeti és borászati eszköztárat.

Vollmuth Péter polgármestertől megtudtuk, hogy a december hatodikai esemény keretében délelőtt gyermek programok lesznek, délután megkoszorúzzák a bányász emlékművet, majd felavatják a múzeumot. A 14. forraltbor főző versenyen Tatay Sándor és Takács Mária házasságkötésének hetvenedik évfordulóját is ünneplik. Az év utolsó hónapjában a Herczeg Ferenc szerkesztette Új idők című lap első kiadásának 120. évfordulójáról is megemlékeznek, valamint Bartalis Imre könyvbemutatóját tartják . A mindenki karácsonyán együtt ünnepel majd a település lakossága, sőt, az évet ugyancsak közösen búcsúztatják december 27-én. Akkor egyben a Tördemic Néptáncegyüttes fennállásának ötödik évfordulóját is ünneplik.

DECEMBER 4.

Új kötetével érkezik

Tapolca - Andrea Weaver Lélekmentő tudatosság című előadása és Calumnia című új kötetének bemutatója lesz a tamási Áron Művelődési Központban december negyedikén 17.30-kor.

NOVEMBER 29.

Iskolabál

Ajka - A Borsos Miklós általános iskola az Ifjúságért, a Jövőért Alapítványának támogatására jótékonysági bált szervez november 29-én 19 órakor a Kaszinóban. A zenéről a Mokka együttes gondoskodik.

A békesség kedvéért

Iszkáz - Az erőszakmentes kommunikációról szervez előadássorozatot az Iszkázi Népfőiskola november 29-én 9-től 17 óráig a község művelődési házában.

Rambala Éva, a Nemzetközi Erőszakmentes Kommunikációs Központ által akkreditált tréner három ingyenes előadást tart, amelynek elvégzésről 30 kreditet jelentő tanúsítványt vehetnek át a résztvevők. A vendéglátók a nap folyamán teaházszolgáltatással kedveskednek a vendégeknek.

Egyetemi nyílt nap

Veszprém – Nyílt napot szervez a Pannon Egyetem november 26-án, szerdán délelőtt 10 órától a veszprémi kampuszon, az egyetemi aulában. A továbbtanulni készülők meghallgathatják a kari tájékoztatókat, az általános felvételi tájékoztatót, a standoknál a szakok bemutatkozását. Lesz grafológiai és pályaválasztási tanácsadás, valamint egyetemi körút, a kollégiumot is érintve. A jövő tanév képzési programjai, valamint a hallgatóknak nyújtott szolgáltatások bemutatására szülői fórumot szerveznek november 29-én, szombaton a Pannon Egyetem B épületének II. emeleti konferenciatermében.

NOVEMBER 28.

Jön Lovasi és a Kiscsillag

Veszprém – A magyar alternatív rockzene egyik legfontosabb alakjának is bátran titulálható Lovasi András és zenekara, a Kiscsillag november 28-án Veszprémbe látogat. A Kossuth-díjas frontember – aki bandáját a némi iróniával csak negyven körüliek garázsrockzenekarának nevezte – már négy nagylemezt készített a Kiscsillaggal, ami sokkal karcosabb és rockosabb , mint a legendás Kispál és a Borz. Az Expresszós bulin a Lovasi András (gitár, ének), Leskovics Gábor (gitár, ének), Mihalik Ábel (dob), Ózdi Rezső (basszusgitár) összetételű négyes előtt az Esti Kornél melegíti be a nagyérdeműt.

Csendkóstoló

Tihany – Korzenszky Richárd tihanyi perjel ötödik alkalommal várja vendégeit az apátságba november 28-án délután öt órától a csendnapi rendezvények keretein belül. A programra előre be kell jelentkezni.

Színházak és közös ünneplés

Sümeg - A Kisfaludy Művelődési Központ az év utolsó két hónapjában is minden korosztálynak kínál programokat.

Szerencse Károlyné intézményvezető elmondta lapunknak, hogy a színházkedvelő közönség minden korosztályának örömére, felnőtteknek szóló színházi előadások mellett meseszínházi és bábszínházi évad indul a kicsiknek, valamint ifjúsági színházi előadásokkal várják a fiatalokat. Az Advent minden hétvégéjére szervezett gazdag ünnepi programok kínálatával kívánják értékessé tenni a karácsonyi ünnepekre készülődést. A „Jónak lenni jó” című programsorozatuk részeként december hetedikén Márió különleges, még sehol nem látott karácsonyi koncertjére várnak mindenkit. A koncert értékességét bizonyítja a népszerű szombathelyi Isis Big Band együttes kitűnő zenekísérete. December 12-én a Pintér Zoltán vezetette, helyi tehetséges fiatalokból álló Icon Művészeti Társulat karácsonyi dalestje szerepel a programok között, 14-én pedig a városba érkező kórusok, a Tapolcai Pedagógus Női Kar, az Ajka-Padragkúti Forrás Kórus valamint a sümegi Szegedi Róza Női Kar ad adventi hangversenyt a Plébánia templomban. December 19-én a Tapolcai Musical Színpad Diótörő és egérkirály című családi musical előadásával ajándékozzák meg Sümeg város ifjúságát, 21-én a Zajongó zenekar ad jótékonysági koncertet. A befolyt bevételt a Sümegi Kompanik Zsófia Óvoda javára ajánlják fel. Természetesen lesz karácsonyi gálaest is a szeretet és az ünnep jegyében. Szilveszter előestéjén pedig a jó hangulatról ismert kitűnő színészek gondoskodnak. A Szenes Iván dalaival színesített A kaktusz virága című vígjátékot láthatja a közönség Xantus Barbara és Hujber Ferenc főszereplésével. Ezen az estén nem maradhat el a pezsgős koccintás és az újévi sült malac tombola főnyeremény sem.

Új kötet

Veszprém – Ágh Magdolna Üdv az erdésznek című könyvét mutatják be november 28-án, pénteken 15 órától az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban. A kötetet Tölgyesi József főiskolai docens ajánlja.

NOVEMBER 27.

Innovációs konferencia

Veszprém - A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának támogatásával Ötlettől a megvalósításig címmel innovációs és szellemitulajdon-védelmi konferenciát szervez 2014. november 27-én 9,30 órától. A konferencia résztvevői a kormány innovációs stratégiájáról, támogatási lehetőségekről és a kutatás-fejlesztési tevékenységet támogató egyéb témákról kapnak tájékoztatást, kiegészítve vállalkozások bemutatkozásával.

NOVEMBER 26.

Kötetbemutató Füreden

Balatonfüred – Katona Csaba Professionatus spielerek – Arcok és történetek Balatonfüred múltjából című kötetének bemutatója lesz november 26-án fél ötkor a Vaszary-villában. Köszöntőt mond a kiadó Balatonfüred Városért Közalapítvány elnöke. A szerzővel Tóbiás Krisztián, a Tempevölgy folyóirat felelős szerkesztője beszélget.

NOVEMBER 24.

Pál Feri atya előadása

Pápa – Elégedetten az élettel – vágyak, célok, küzdelmek címmel tart előadást Pál Feri atya november 24-én, 19.30-tól a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpontban. A népszerű katolikus pap, mentálhigiénés szakember évek óta tart előadásokat pszichológiai, teológiai témakörökben.

Irodalmi programok

Veszprém – Irodalmi esteket és folyóirat-bemutatót is szervez a Sziveri János Intézet jövő héten. A Folyóirat-bemutatók sorozatban a Pannonhalmi Szemle című periodikáról Gelencsér Gábor és Varga Mátyás beszél november 24-én, hétfőn 18 órától a Várfok Kollégiumban. Másnap Marton László Távolodó lesz a Vár utca 20-ban 18.30-tól a Trialógusok vendége, míg az Íróportrék est első meghívottja Dragomán György lesz november 27-én, 18 órakor a Várfok Kollégiumban.

Filmklub

Veszprém – A Viktória – a zürichi expressz című filmet vetítik november 24-én, hétfőn 17 órától a Városi Művelődési Központ filmklubjában.

NOVEMBER 23.

Süsü kalandjai mesejáték

Veszprém – A Süsü, a sárkány kalandjai című zenés mesejátékot tekintheti meg a közönség november 23-án, vasárnap 15 órakor a Veszprémi Petőfi Színházban. A Süsü, a sárkány színes, magyar televíziós bábfilmsorozat 1976-tól 1984-ig készült a Magyar Televízióban. Főszereplője Süsü, a jószívű, egyfejű sárkány, akit a háromfejű apja kitagad, de az emberek befogadják. Süsü története egy elfogadómese. Az egyfejű sárkány kalandjai korosztályokat kötnek össze, most már a színházakban is. Csukás István és Bergendy István olyan zenés mesejátékot írt, amely sokak számára meghatározó. A veszprémi teátrum nagy sikerrel játssza a „Jármika” Jövőkép Gyermek Alapítvány produkcióját, melyet Háda János rendezett. A vasárnapi előadás után a színház előcsarnokában a gyerekek találkozhatnak Süsüvel is.

Skót felföldi játékok

Veszprém – Különleges viadalt rendeznek november 23-án, vasárnap 11 órától a veszprémi stadionban: a hat dobószámból álló versenyen skót szoknyában állnak dobókörbe a férfiak. A szokatlan megméretésen Breamer kő lökésben (8,4 kg), Igmándi Kalapácsvetésben (13 kg), súly magasba dobásban (25 kg), láncos súlyvetésben (12,5 kg), póznadobásban, valamint skót kalapácsvetésben (10 kg) mérik össze tudásukat a sportolók. Az erőpróbára bárki benevezhet. Érdekesség, hogy kipróbálja magát a VEDAC magyar bajnok súlylökője, Páli Viktor is, aki ugyancsak skót szoknyát húz majd.

NOVEMBER 22.

Jót tenni jó: jótékonysági délutánt tartanak

Zirc – „Jót tenni jó” mottóval jótékonysági délutánt szervez a Zirci Római Katolikus Plébánia és Árpád-házi Karitász csoportja november 22-én 15 órai kezdettel a Ciszterci Látogatóközpont Gobelin-termében. A fővédnöki tisztet Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete vállalta. Megnyitja Huszár G. Lőrinc ciszterci plébános. A műsorban közreműködnek: Detre Csongor, Klein Vivien, Kuti Gergő, Kuti Panna, Palánkai Hanna, Stenger Katalin, Ulrich Anna Csenge, Heinczinger Miklós és a Zirci Rapszódia Énekegyüttes.

Pribojszki Mátyás és zenekara koncertezik Veszprémben

Veszprém – A blues, a jazz és a funky keveredik az Európa-szerte ismert és elismert  Pribojszki Mátyás Band zenéjében. Szombat este a Hangvillában adnak koncertet.

Népszerűsítik az angol nyelvet

Veszprém – Egész napos angol nyelvű program várja az érdeklődőket november 22-én, szombaton 10 és 18.30 között az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban. Az Amerikai Kuckóban fél tizenegytől délig játékos angol nyelvű foglalkozáson ismertetik meg a 6-12 éveseket az amerikai Hálaadás ünneppel. A nagyobbak az Egyesült Királyságról, az USA-ról, a könyvtárról és angol nyelvű állományáról tölthetnek ki kvízeket és fejtörőket. A könyvtár Idegen nyelvi részlegében pedig két veszprémi nyelviskola tevékenységével is megismerkedhetnek az érdeklődőknek napközben.

Jótékonysági délután

Zirc – Jót tenni jó mottóval jótékonysági délutánt szervez a Zirci Római Katolikus Plébánia és Árpád-házi Karitász csoportja november 22-én, szombaton délután háromkor a Ciszterci Látogatóközpont Gobelin-termében. Megnyitja Huszár G. Lőrinc ciszterci plébános. A műsorban közreműködnek: Detre Csongor, Klein Vivien, Kuti Gergő, Kuti Panna, Palánkai Hanna, Stenger Katalin, Ulrich Anna Csenge, Heinczinger Miklós és a Zirci Rapszódia Énekegyüttes.

Könnyű túra szép helyeken

Veszprém – Egy könnyű túrát ajánl Peer Gyula, a Bakony Természetbarát Egyesület túravezetője a gyaloglás kedvelőinek. November 22-én, szombaton a Balaton körtúra egyik szakaszaként 13 kilométeres, 300 méter szintkülönbségű bakancsos útra indulnak a tihanyi hajóállomás, apátság, Belső tó, Sajkod, Aszófő és Örvényes vonalon. Találkozás a veszprémi buszpályaudvaron 6.40-kor, a visszaérkezést délután három óra körül tervezik.

Zirci diáknap

Zirc – Miénk itt a tér! címmel rendezi meg a Békefi Antal Városi Könyvtár a XII. Zirci Diáknapot november 21-én, 15 órától. Lesz városismereti kalandjáték, csapatépítő és közösségfejlesztő játék. Az eseményen zirci és veszprémi iskolák diákjai is részt vesznek.
A Zirc városi ifjúsági fórum után, 19 órakor lesz az értékelés és az eredményhirdetés.

Ingyenes szűrések hétvégén

A hétvége mindkét napján ingyes szűrővizsgálatokat végeznek a megyeszékhelyen, a rendelőintézetnél.

November 22-én, szombaton, és 23-án, vasárnap tartják meg a szűrést a város lakosságának, közölte Ráczné Freidler Andrea, a Csolnoky Ferenc Kórház Egészségfejlesztési Irodájának vezetője. A szűréseket délelőtt kilenc és délután három óra között lehet igénybe venni érkezési sorrendben, regisztráció után. A szűrőprogramon regisztrálni személyi okmányok felmutatása nélkül, a jelzett napokon déli 12 óráig lehet.

A vizsgálatokat előzetes állapotfelvétel után, meghatározott kockázati tényezők és ajánlások alapján végzik. A szűrések között tüdődaganatok korai felismerését segítő CT-, áttekintő hasi ultrahang-, EKG-, légzésfunkciós, szemfenék- és szájüregvizsgálat is szerepel. Egyes vizsgálatok – időtartamuk miatt – csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, és igénybevételük sok várakozással járhat. A zökkenőmentes szűrések érdekében az iroda kéri a jelentkezők támogató részvételét.

RENDEZVÉNY

Veszprém: EFI-program: Ingyenes szűrővizsgálatok 22-én és 23-án 9–15 óra között a rendelőintézetnél.

Interaktív, angol nyelvű, illetve nyelvtanulásról szóló programok 22-én 10 és 18.30 között a Megyei könyvtár.

A Hősök Kapuja kiállítóhely kézműves játszóházat rendez a Várkapu ajándékbolt feletti foglalkoztató teremben 22-én 14 órától.

„Lámából gyapjú, gyapjúból láma” – Hétvégi indián játszóház 22-én 15.30-tól a Cholnoky Könyvtárban.

Jótékonysági gálaest 22-én 19 órakor a Lovassy gimnáziumban.

Pribojszki Mátyás Band koncert 22-én 19 órától a Hangvillában.

Tankcsapda koncert 22-én 22 órától a Expresszó Klubban.

Ajka:
Zenés retro vacsoraest a Hobby zenekarral 22-én 18 órától a Tó vendéglőben.

Alsóörs:
Katalin bál 22-én 20 órától a Művelődési házban.

Badacsonytomaj:
Mikulásváró- és Adventi Játszóház 22-én 10 órától az Egry József Művelődési Házban.

Balatonkenese:
EFI-program: Sport és egészségnap 22-én 10-től 16 óráig a Pilinszky Általános Iskolában.

Balatonalmádi:
EFI-program: Nordic walking 23-án 9-től, indulás a Vörösberényi Kisposta elől.

Berhida–Peremartongyártelep:
Roma ki-mit-tud? Tehetségkutató verseny 22-én 10 órától a Művelődési házban.

Királyszentistván:
EFI-program: Nordic Walking 22-én 9 órától, indulás a Művelődési Háztól.

Márkó:
Kapunyitogató 22-én 15 órától a Művelődési házban. Helyi kézművesek tartanak foglakozást az adventi készülődés jegyében. Andrej Akusztik Zenekar koncertje 19.30-tól, Senkiföldje Zenekar koncertje 20.30-tól.

Pápa:
A Pápai Drámaműhely színházi szakmai hétvégéje az alkotás és a nevelés jegyében 22–23-án.

Pénzesgyőr:
Kézműves foglalkozás 22-én 15 órától a Községi könyvtárban.

Tapolca:
Operett slágerek és sanzonok címmel operett műsort ad a Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület 23-án 15 órakor a Művelődési Központban.
Magyar Szentek Emléknapja alkalmából rendezett ünnepség 23-án 17.30 órakor a Művelődési Központban.

Várpalota:
Gluck Orfeusz és Euridike című operája keresztmetszetének előadása 23-án 16 órakor a Thury-várban.

Veszprémfajsz:
Közös játék – A játékot vezeti és gitáron közreműködik Köröndi Péter 22-én 14 órától a Kultúrházban.

Vöröstó:
Őszi Natura Nap – Egység és egészség – A test-lélek-szellem egyensúlya 22-én 15-tól 18 óráig a Községi könyvtárban.

Zánka:
Katalin bál 22-én 21 órától a Faluházban.

SZÍNHÁZ


Veszprém:
Petőfi Színház, Nagyszínház: Süsü, a sárkány kalandjai: 23-án 15 órakor, bérletszünet. A vadkacsa: 22-én 19 órakor Gárdonyi bérlet.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Ha Dede: 23-án 11 órakor.

Ajka:
Balfácánt vacsorára: 22-én 19 órakor.

Márkó:
„Ki játszik ilyet?” – A Ramazuri Bábszínház előadása gyerekeknek és felnőtteknek 22-én 16.20-tól a Művelődési házban.

MOZI


Veszprém,
Cinema City: AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ: 13.00, 18.00, 20.30,  10.30 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ (feliratos): 15.30, 19.30 órakor. szo: 22.00 órakor is. KÁPRÁZATOS HOLDVILÁG (feliratos): 17.30, 12.30 órakor is. szo: 22.20 órakor is. CSILLAGOK KÖZÖTT: 10.30, 13.45, 17.00 órakor. szo: 19.40 órakor. v: 20.15 órakor. SÍROK KÖZÖTT: 17.15 órakor. HARAG: 14.40 órakor. szo: 20.15 órakor is. v: 19.40 órakor is. AZ ISMERETLEN DRAKULA: 15.15 órakor. DELFINES KALAND 2: 10.15, 13.00 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 11.15 órakor.

Tapolca, városi mozi:
SZERELEMRE HANGSZERELVE: 16 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ: 18 órakor. JOHN WICK: 20.30-kor.

NOVEMBER 21.

Egyetemi szimfonikusok

Veszprém – A Pannon Egyetem, mint a kulturális értékek mellett elkötelezett intézmény, Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként Egyetemi szimfonikusok címmel koncertsorozatot indított 2014 őszén. A program keretében magyar felsőoktatási intézmények komolyzenei együttesei adnak hangversenyt az aulában az egyetemi polgárok, valamint a zenekedvelő veszprémiek számára. A bérletsorozat következő programján, november 21-én, pénteken 19 órakor az ELTE Egyetemi Koncertzenekar lép fel.

Veszprém, Medgyasszai Szakképző iskola 8.30–13 óráig; Szentantalfa, Nivegy-völgyi Óvoda 15–18 óráig; Pápa, rendelőintézet 8-11 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–12 óráig;

RENDEZVÉNY

Veszprém: Ifjúsági Hangverseny-bérlet: Balázs Elemér Group 9.30-kor a Hangvillában.

Diafilmvetítéssel és rajzfoglalkozással várja 16.30-kor a Vár-Lak gyermekfog-lalkoztató az érdeklődőket.

Kisállatismertető: a liba. 21-én 16 órától a Dózsavárosi Könyvtárban.

Dr. Palágyi Sylvia előadása Régészként Veszprém megyében címmel 17 órakor a megyei könyvtár Kisfaludy termében.

Egyetemi Szimfonikusok: az ELTE Egyetemi Koncertzenekar Mozart- és Bach-műveket ad elő 19 órakor az egyetem aulájában.

Házas esték. Négyrészes kurzus házaspároknak szeretetkapcsolataik tökéletesítéséhez 18–20 óra között a veszprémi érsekség épületében. 21-én Kettesben. Kommunikáció egymással.

Balatonalmádi: EFI-program: Jóga 21-én 19 órától a Ramada Hotelben.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: A vadkacsa – 19 órakor, Latinovits-bérlet.

Ajka:
Balfácánt vacsorára – 19 órakor.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ: 13.00, 18.00, 20.30 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ (feliratos): 15.30, 19.30, 22.00 órakor. KÁPRÁZATOS HOLDVILÁG: 17.30, 22.20 órakor is. CSILLAGOK KÖZÖTT: 13.45, 17.00, 20.15 órakor. SÍROK KÖZÖTT: 17.15 órakor. HARAG: 14.40, 19.40 órakor. AZ ISMERETLEN DRAKULA: 15.15 órakor. DELFINES KALAND 2: 13.00 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13.00 órakor.

Tapolca, városi mozi:
SZERELEMRE HANGSZERELVE: 14 és 16 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ: 18 órakor. JOHN WICK: 20.30-kor.

NOVEMBER 20.

Életre kelnek a versek

Veszprém – Baranyai Máté versei elevenednek meg csütörtök este 19 órától a Daiquiri Kávéházban egy rendhagyó irodalmi esten, ahol a Balatonfüreden élő költő Téma lezárva című legújabb kötetét is bemutatják a közönségnek. Stefancsik Annamária, Nagy Natália, Nagy Fruzsina és Kiss Erky Dávid kelti majd életre a verseket. Külön érdekesség, hogy az est a Téma lezárva (Szórakosgató) című legújabb kötet bemutatója is egyben.

Könyvbemutató

Veszprém – Réfi Attila történész, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsésztudományi Kutatóközpont tudományos munkatársának A császári-királyi huszárság törzstiszti kara a francia forradalom és a napóleoni háborúk korában (1792-1815) című könyvét mutatják be ma 17 órakor az Utas és holdvilág Antikváriumban. A szerzővel Hangodi László történész és Somogyi Győző képzőművész beszélget.

Előadás a könyvtárban

Balatonfüred – A Világjárók című sorozat következő programjára hívják az érdeklődőket a városi könyvtárba november 20-án 17 órára. Rozgonyiné Serfőző Orsolya és dr. Rozgonyi Szabolcs Máltán az élet... címmel tart vetítést.

Badacsonyörs, Varga Pincészet 13-15 óráig; Badacsonytomaj, orvosi rendelő 16-18 óráig; Csögle, művelődési ház 14-16 óráig; Adorjánháza, orvosi rendelő 16.30-18 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig;

RENDEZVÉNY

Veszprém: Presto – 30 perc hangverseny – a gyors feltöltődés 16 órakor a Csermák Antal Zeneiskolában.

Gyógyító zene címmel Mártony Zsuzsanna zeneterapeuta mesél a zeneterápiáról 17 órakor a Dubniczay-palotában.

Bácskai Júlia Pszichoszínházának Kiszolgálva, kiszolgáltatva című előadása 18 órakor a VMK színháztermében.

Mendelssohn-bérlet – Schubert-est Vásáry Tamással 19 órakor a Hangvillában.

Balatonalmádi: EFI-program: Tartáskorrekció 16.30-kor a Vörösberényi Művelődési Házban. Vízigimnasztika 17 órakor a Ramada Hotelben.

Balatonfüred: Világjárók című előadássorozat: Máltán az élet címmel Rozgonyiné Serfőző Orsolya és dr. Rozgonyi Szabolcs vetített képes előadása 17 órakor a Városi Könyvtár emeleti olvasótermében.

Tapolca: A tapolcai zsidók, történelem a mának és Radnóti Miklós életét és munkásságát bemutató kiállítás 21-éig tekinthető meg a Tamási Áron Művelődési Központban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház, Nagyszínház: Süsü, a sárkány kalandjai: 15 órakor János Vitéz-bérlet.

Latinovits–Bujtor Játékszín: Titus Andronicus: 19 órakor, bérletszünet.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Holle anyó: 11 órakor.

Ajka: Balfácánt vacsorára: 19 órakor.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ (Premier!): 13.00, 18.00, 20.30 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ (Premier!): 15.30, 19.30 órakor. KÁPRÁZATOS HOLDVILÁG: 17.30 órakor. CSILLAGOK KÖZÖTT: 13.45, 17.00, 19.40 órakor. SÍROK KÖZÖTT: 17.15 órakor. HARAG: 14.40, 20.15 órakor. AZ ISMERETLEN DRAKULA: 15.15 órakor. DELFINES KALAND 2: 13.00 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13.00 órakor.

Tapolca, városi mozi:
SZERELEMRE HANGSZERELVE: 14 és 16 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. rész: 18 órakor. JOHN WICK: 20.30-kor.

NOVEMBER 19.


Őszi túra szenioroknak

Veszprém – A Szenior Tanácsadók Társasága túrát szervez a Felsőörs – Lovas útvonalon, amely könnyen teljesíthető, három kilométeres, enyhén lejtős, erdei ösvényen és úton vezet. Indulás: november 19-én, szerdán, a veszprémi autóbusz-állomásról 9.15 órakor. Útvonal: Felsőörs, felső buszmegálló – Snétberger zenei tehetségközpont – Malom völgy – Lovas központ. A jó fizikai állapotúak visszafelé enyhén emelkedő hegymenetet is vállalhatnak. A túra végeztével Lovasról autóbusszal lehet Veszprémbe visszatérni. A szervezők előzetes elektronikus visszajelzést várnak.

Ismét játékos sportdélután

Ajka – Idén is játékos sportdélutánra várja a leendő első osztályosokat a Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium. A november 19-én, szerdán 16.30-kor kezdődő eseménynek az intézmény tornacsarnoka ad otthont. A szervezők arra kérik a szülőket, hogy kísérjék el gyermeküket és sportfelszerelést is hozzanak magukkal.

Katedrálisok kora előadás

Veszprém – A katedrálisok kora címmel tart előadást Kálmán Alajos Széchenyi-díjas kémikus, az MTA rendes tagja november 19-én, szerdán délután öt órakor a Padányi Katolikus Gyakorlóiskolában a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Veszprémi Csoportja rendezvényén.

Schubert-est Vásáry Tamással

Veszprém – Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész vendégszereplésével, Schubert legismertebb és legkedveltebb kamaraműveivel indítja idei bérleti koncertjeinek sorát a Mendelssohn Kamarazenekar. Az első hangversenyen, november 19-én, szerdán és 20-án, csütörtökön este ugyanaz a program, Schubert Pisztráng-ötöse és C-dúr vonósötöse hangzik fel a Hangvillában.

Erzsébet napi ünnepi program

Veszprém – Szent Erzsébet napi ünnepi programot rendeznek a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban november 19-én. Újvári Zsuzsanna, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense Árpád-házi Szent Erzsébet életszentsége és tiszteletének kezdete címmel tart előadást délután fél ötkor, az ünnepségen közreműködik Tóth Károly fuvolaművész.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Dr. J. Újváry Zsuzsanna egyetemi docens Árpád-házi Szent Erzsébet életszentsége és tiszteletének kezdete című előadása ma 16.30-kor a Szaléziánumban. Az előadás után Tóthné Pálmai Katalin textilművész Szent Erzsébet életéről készült festményciklusa tekinthető meg. 18 órakor ünnepi szent mise valamint Szent Erzsébet kenyerek megáldása a Szent Mihály Bazilikában.

Prof. Dr. Kálmán Alajos Katedrálisok kora című előadása ma 17 órakor a Padányi Katolikus Gyakorlóiskolában.

Az eclogák költője – „Ti is emlékké nemesedtek”: A TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad Radnóti műsora ma 17.30 órakor a Március 15. úti könyvtárban.

Balatonfüred: Váradi Péter Pál–Lőwey Lilla: Csendes Csodák – Reményik Sándor című irodalmi fotóalbum; a Kárpátok koronája – Déli-Kárpátok – Ősvárak 2. – Szórványmagyarság című honismereti fotóalbum, valamint a Reményik Sándor születésének 125. évfordulója alkalmából kiadott falinaptár bemutatója ma 16.30-kor a Városi Könyvtár emeleti olvasótermében.

Balatonkenese: EFI-program: Tartáskorrekció 19-én 17 órakor a Közművelődési Intézmányben.Mendelssohn-bérlet – Schubert-est Vásáry Tamással ma 19 órakor a Hangvillában.Tapolca: Ifjúsági filharmónia koncert ma 10 és 14 órakor a Hunguest Hotel Pelionban. Fellép a Balázs Elemér Group.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Holle anyó: 19-én 10 órakor.

Volt egyszer egy... 19-én 10 órakor a Nárcisz Óvodában, 19-én 14.30-kor a Dózsa György Általános Iskolában.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ (Premier előtt!): 22.00 órakor. KÁPRÁZATOS HOLDVILÁG: 14.15, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. CSILLAGOK KÖZÖTT: 13.45, 17.00, 20.15 órakor. SÍROK KÖZÖTT: 17.30, 19.45 órakor. HARAG: 14.50, 20.00 órakor. AZ ISMERETLEN DRAKULA: 15.15 órakor. HOLTODIGLAN: 17.15 órakor. DELFINES KALAND 2: 13.00 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13.00 órakor.

Tapolca, városi mozi: SZAVAK NÉLKÜL: 14 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKONYODAT 2.: 16 órakor. KÁPRÁZATOS HOLDVILÁG: 18 órakor. CSILLAGOK KÖZÖTT: 20 órakor.

VÉRADÁS

Pétfürdő, tűzoltóság 10-15 óráig; Ajka, Magyar Imre Kórház intézeti 10-14 óráig; Gic, orvosi rendelő 10-13 óráig; Nagygyimót, kultúrház 14-16 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–18 óráig.

 

NOVEMBER 18.

Csend napok a palotában

Veszprém – Ezen a héten két érdekes program lesz a Dubniczay-palotában, a Csend napok rendezvénysorozat keretében. Kedden, november 18-án 17 órától Oberfrank Ferenc, a MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet ügyvezető igazgatója tart előadást a csendről, a kísérletező orvos szemszögéből. Csütörtökön, november 20-án 17 órától pedig a csend és a zene kapcsolatáról lesz szó: Mártony Zsuzsanna zeneterapeuta előadásán és koncertjén.

Francia alkotás a filmklubban

Veszprém – A Veronika kettős élete című francia-lengyel-norvég filmdrámát vetítik ma este nyolc órakor a Véka filmklubban, a Fricskában (Miklós u. 10.).

Beszélgetés Fülöp Lajossal

Balatonalmádi – Almádi ismert alakja – jellegzetes körszakállával – a népszerű festőművész, a 75 éves Fülöp Lajos. Termékeny művész, akinek a képein gyakran találkozunk a sokarcú tóval és a Balaton-felvidék jellegzetes tájaival, épületeivel. A képek színei élénkek, harmonikusak, ami érezhetően a művész optimizmusát és életszeretetét reprezentálja. A közelmúltban még sikeres szőlősgazda is volt, de az idő előrehaladtával döntenie kellett. Szerencsére a festészet mellett maradt. Beszélgetés egy pohár bor mellett Fülöp Lajossal ma 17 órakor a Pannónia Kulturális Központban.

RENDEZVÉNY

Veszprém:
Biztonságpolitikai előadások első rendezvénye: A NATO partnerségi és együttműködési politikájának gyakorlati megvalósítása címmel Fucsku Sándor előadása 16 órakor a Pannon Egyetem Könyvtár és Levéltárban.

A csendről etikai és bioetikai megközelítésben címmel dr. Oberfrank Ferenc előadása 17 órakor a Dubniczay-palotában.

Hobo Ady-estje A föltámadás szomorúsága címmel 19 órakor az egyetem E-épületének kamaratermében.

A Józan Ész Társaság (JÉT) 17 órától Popper Péterre emlékezik a megyei könyvtár Kisfaludy-termében.

Zorán-koncert 19 órától a Hangvillában.

Véka Filmklub: Veronika kettős élete ma 20 órakor a Fricskában.

Balatonalmádi: EFI-program: Tartáskorrekció 16.30-kor a Vörösberényi Művelődési Házban.

Beszélgetés egy pohár bor mellett a 75 éves Fülöp Lajos festőművésszel 17 órakor a Pannóniában.

Balatonkenese: EFI-program: Galako sport ma 18 órakor.

Tapolca:
Kiút a válságból – Kezünkben a jövő? Ki irányítja történelmünket? címmel Soós Attila előadása ma 18 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban.

SZÍNHÁZ

Balatonfüred: Holle anyó 10 órakor az Anna Grand Hotelben.

Balatonfűzfő:
Volt egyszer egy... ma 10 órakor az Irinyi János Általános Iskolában.

MOZI

Veszprém, Cinema City: KÁPRÁZATOS HOLDVILÁG: 14.15, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. CSILLAGOK KÖZÖTT: 13.45, 17.00, 19.50 órakor. SÍROK KÖZÖTT: 17.30, 20.00 órakor. HARAG: 14.50, 20.15 órakor. AZ ISMERETLEN DRAKULA: 15.15 órakor. HOLTODIGLAN: 17.15 órakor. DELFINES KALAND 2: 13.00 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13.00 órakor.

Tapolca, városi mozi:
SZAVAK NÉLKÜL: 14 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKONYODAT 2.: 16 órakor. KÁPRÁZATOS HOLDVILÁG: 18 órakor. CSILLAGOK KÖZÖTT: 20 órakor.

VÉRADÁS

Balatonfüred, TLC Oktató terem 12-15 óráig; Tihany, művelődési ház 16-18 óráig; Nagypirit, művelődési ház 14-17 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig. 

NOVEMBER 17.

Megbocsátás hete

Zirc – A zirci Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház november 17-22-ig elengedi a késedelmi határidő miatt felszámolt késedelmi díjat a kikölcsönzött könyvek esetén. Így ezen a héten díjfizetés nélkül visszavihetik az olvasók azokat a könyveket, melyeknek lejárt a kölcsönzési ideje.

Egészségnapok

Tüskevár - Kétnapos programot szerveznek a község iskolájában november 17-én és 18-án. Hétfőn esélyóra keretében fogyatékossággal élő emberek mutatkoznak be a gyerekeknek, majd baleset-megelőző, drogprevenciós, elsősegélynyújtó és pszichológiai előadásokon vesznek részt, illetve megismerkednek az egészséges táplálkozás legfontosabb tudnivalóival. Eközben a felnőttek egészségi mérővizsgálatokra jelentkezhetnek. Kedden Vasáros Erika vadászati kiállítása tekinthető meg.

VÉRADÁS

Várpalota, művelődési ház 10–18 óráig; Tüskevár, művelődési ház 14-17 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!