Programok

2014.11.09. 14:47

Programok, rendezvények Veszprém megyében november 10-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények november 10-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

 

DECEMBER 6.

Prés múzeum nyílik

Badacsonytördemic   – Az idei forraltbor főző versenyen avatják fel a szőlészeti és borászati eszköztárat.

Vollmuth Péter polgármestertől megtudtuk, hogy a december hatodikai esemény keretében délelőtt gyermek programok lesznek, délután megkoszorúzzák a bányász emlékművet, majd felavatják a múzeumot. A 14. forraltbor főző versenyen Tatay Sándor és Takács Mária házasságkötésének hetvenedik évfordulóját is ünneplik. Az év utolsó hónapjában a Herczeg Ferenc szerkesztette Új idők című lap első kiadásának 120. évfordulójáról is megemlékeznek, valamint Bartalis Imre könyvbemutatóját tartják . A mindenki karácsonyán együtt ünnepel majd a település lakossága, sőt, az évet ugyancsak közösen búcsúztatják december 27-én. Akkor egyben a Tördemic Néptáncegyüttes fennállásának ötödik évfordulóját is ünneplik.

 

NOVEMBER 29.

Iskolabál

Ajka - A Borsos Miklós általános iskola az Ifjúságért, a Jövőért Alapítványának támogatására jótékonysági bált szervez november 29-én 19 órakor a Kaszinóban. A zenéről a Mokka együttes gondoskodik.

A békesség kedvéért

Iszkáz - Az erőszakmentes kommunikációról szervez előadássorozatot az Iszkázi Népfőiskola november 29-én 9-től 17 óráig a község művelődési házában.

Rambala Éva, a Nemzetközi Erőszakmentes Kommunikációs Központ által akkreditált tréner három ingyenes előadást tart, amelynek elvégzésről 30 kreditet jelentő tanúsítványt vehetnek át a résztvevők. A vendéglátók a nap folyamán teaházszolgáltatással kedveskednek a vendégeknek.

NOVEMBER 28.

Jön Lovasi és a Kiscsillag

Veszprém – A magyar alternatív rockzene egyik legfontosabb alakjának is bátran titulálható Lovasi András és zenekara, a Kiscsillag november 28-án Veszprémbe látogat. A Kossuth-díjas frontember – aki bandáját a némi iróniával csak negyven körüliek garázsrockzenekarának nevezte – már négy nagylemezt készített a Kiscsillaggal, ami sokkal karcosabb és rockosabb , mint a legendás Kispál és a Borz. Az Expresszós bulin a Lovasi András (gitár, ének), Leskovics Gábor (gitár, ének), Mihalik Ábel (dob), Ózdi Rezső (basszusgitár) összetételű négyes előtt az Esti Kornél melegíti be a nagyérdeműt.

Színházak és közös ünneplés

Sümeg - A Kisfaludy Művelődési Központ az év utolsó két hónapjában is minden korosztálynak kínál programokat.

Szerencse Károlyné intézményvezető elmondta lapunknak, hogy a színházkedvelő közönség minden korosztályának örömére, felnőtteknek szóló színházi előadások mellett meseszínházi és bábszínházi évad indul a kicsiknek, valamint ifjúsági színházi előadásokkal várják a fiatalokat. Az Advent minden hétvégéjére szervezett gazdag ünnepi programok kínálatával kívánják értékessé tenni a karácsonyi ünnepekre készülődést. A „Jónak lenni jó” című programsorozatuk részeként december hetedikén Márió különleges, még sehol nem látott karácsonyi koncertjére várnak mindenkit. A koncert értékességét bizonyítja a népszerű szombathelyi Isis Big Band együttes kitűnő zenekísérete. December 12-én a Pintér Zoltán vezetette, helyi tehetséges fiatalokból álló Icon Művészeti Társulat karácsonyi dalestje szerepel a programok között, 14-én pedig a városba érkező kórusok, a Tapolcai Pedagógus Női Kar, az Ajka-Padragkúti Forrás Kórus valamint a sümegi Szegedi Róza Női Kar ad adventi hangversenyt a Plébánia templomban. December 19-én a Tapolcai Musical Színpad Diótörő és egérkirály című családi musical előadásával ajándékozzák meg Sümeg város ifjúságát, 21-én a Zajongó zenekar ad jótékonysági koncertet. A befolyt bevételt a Sümegi Kompanik Zsófia Óvoda javára ajánlják fel. Természetesen lesz karácsonyi gálaest is a szeretet és az ünnep jegyében. Szilveszter előestéjén pedig a jó hangulatról ismert kitűnő színészek gondoskodnak. A Szenes Iván dalaival színesített A kaktusz virága című vígjátékot láthatja a közönség Xantus Barbara és Hujber Ferenc főszereplésével. Ezen az estén nem maradhat el a pezsgős koccintás és az újévi sült malac tombola főnyeremény sem.

NOVEMBER 27.

Innovációs konferencia

Veszprém - A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának támogatásával Ötlettől a megvalósításig címmel innovációs és szellemitulajdon-védelmi konferenciát szervez 2014. november 27-én 9,30 órától. A konferencia résztvevői a kormány innovációs stratégiájáról, támogatási lehetőségekről és a kutatás-fejlesztési tevékenységet támogató egyéb témákról kapnak tájékoztatást, kiegészítve vállalkozások bemutatkozásával.

NOVEMBER 24.

Pál Feri atya előadása

Pápa – Elégedetten az élettel – vágyak, célok, küzdelmek címmel tart előadást Pál Feri atya november 24-én, 19.30-tól a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpontban. A népszerű katolikus pap, mentálhigiénés szakember évek óta tart előadásokat pszichológiai, teológiai témakörökben.

NOVEMBER 21.

Veszprém, Medgyasszai Szakképző iskola 8.30–13 óráig; Szentantalfa, Nivegy-völgyi Óvoda 15–18 óráig; Pápa, rendelőintézet 8-11 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–12 óráig;

NOVEMBER 20.

Badacsonyörs, Varga Pincészet 13-15 óráig; Badacsonytomaj, orvosi rendelő 16-18 óráig; Csögle, művelődési ház 14-16 óráig; Adorjánháza, orvosi rendelő 16.30-18 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig;

NOVEMBER 19.


Őszi túra szenioroknak

Veszprém – A Szenior Tanácsadók Társasága túrát szervez a Felsőörs – Lovas útvonalon, amely könnyen teljesíthető, három kilométeres, enyhén lejtős, erdei ösvényen és úton vezet. Indulás: november 19-én, szerdán, a veszprémi autóbusz-állomásról 9.15 órakor. Útvonal: Felsőörs, felső buszmegálló – Snétberger zenei tehetségközpont – Malom völgy – Lovas központ. A jó fizikai állapotúak visszafelé enyhén emelkedő hegymenetet is vállalhatnak. A túra végeztével Lovasról autóbusszal lehet Veszprémbe visszatérni. A szervezők előzetes elektronikus visszajelzést várnak.

Ismét játékos sportdélután

Ajka – Idén is játékos sportdélutánra várja a leendő első osztályosokat a Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium. A november 19-én, szerdán 16.30-kor kezdődő eseménynek az intézmény tornacsarnoka ad otthont. A szervezők arra kérik a szülőket, hogy kísérjék el gyermeküket és sportfelszerelést is hozzanak magukkal.

VÉRADÁS

Pétfürdő, tűzoltóság 10-15 óráig; Ajka, Magyar Imre Kórház intézeti 10-14 óráig; Gic, orvosi rendelő 10-13 óráig; Nagygyimót, kultúrház 14-16 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–18 óráig.

 

NOVEMBER 18.

VÉRADÁS

Balatonfüred, TLC Oktató terem 12-15 óráig; Tihany, művelődési ház 16-18 óráig; Nagypirit, művelődési ház 14-17 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.

NOVEMBER 17.

Megbocsátás hete

Zirc – A zirci Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház november 17-22-ig elengedi a késedelmi határidő miatt felszámolt késedelmi díjat a kikölcsönzött könyvek esetén. Így ezen a héten díjfizetés nélkül visszavihetik az olvasók azokat a könyveket, melyeknek lejárt a kölcsönzési ideje.

Egészségnapok

Tüskevár - Kétnapos programot szerveznek a község iskolájában november 17-én és 18-án. Hétfőn esélyóra keretében fogyatékossággal élő emberek mutatkoznak be a gyerekeknek, majd baleset-megelőző, drogprevenciós, elsősegélynyújtó és pszichológiai előadásokon vesznek részt, illetve megismerkednek az egészséges táplálkozás legfontosabb tudnivalóival. Eközben a felnőttek egészségi mérővizsgálatokra jelentkezhetnek. Kedden Vasáros Erika vadászati kiállítása tekinthető meg.

VÉRADÁS

Várpalota, művelődési ház 10–18 óráig; Tüskevár, művelődési ház 14-17 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.

NOVEMBER 16.

Beszélgetés Márton-napon

Tapolca–Diszel – A 25 éves Első Magyar Látványtár házigazdái idén is Márton-napi beszélgetésre, borozgatásra várják az érdeklődőket. Az idei kiállítás az I. világháborút idézi, a tárlat 2015. május végéig nyitva tart. November 16-án, a Szent Márton-i búcsú napján délelőtt tíz órától csobánci borral és terített asztallal várják a vendégeket.

Jótékonysági est a szegények megsegítéséért

Pápa - Szent Erzsébet-napi jótékonysági estet tartanak vasárnap 16 órától a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színháztermében. A rendezvényt a Szent Anna Plébánia szervezi a rászoruló szegények megsegítése, támogatása céljából. A változatos műsorban szerepet vállal a Pegazus Színház, a Vadvirág Néptáncegyüttes, Babos Tibor, Gosztola István, Kossuth Gergő, valamint Szeles József. A rendezvény fővédnöke Márfi Gyula veszprémi érsek és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő.

NOVEMBER 15.

Háromszék Táncegyüttes

Devecser - A Művelődési Ház színháztermében vendégszerepel a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes november 15-én 15 órai kezdettel. Legújabb táncprodukciójukkal, melynek címe: Az én mesém, Furik Rita rendezésében - lépnek a megújult intézményben a közönség elé.

Lámpás felvonulás

Veszprém – Ovis mise lesz a Regina Mundi templomban november 15-én, szombaton 18 órakor László Dezső atya vezetésével, ahol a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola második osztályos tanulói kis jelenettel elevenítik fel a hónap ünnepéhez kapcsolódó néphagyományt, Szent Márton legendáját. Ezután lámpás felvonulás indul a Szentháromság térre.

Mulatság kerekesszékben

Ajka - Esélyegyenlőségi country estet szervez a Mozgássérültek Aktív Egyesülete és a RollingCountry Kerekesszékes Tánccsoport november 15-én este 6 órától az ajkarendeki sportcsarnokban. A programmal a szervezők azt szeretnék megmutatni, hogy a mozgássérült állapot nem akadálya annak, hogy egy jót bulizzanak együtt, hiszen ami belül van, az számít igazán – vallják a szervezők. Az est fővédnöke dr. Hegedüs Lajos, a MEOSZ elnöke. A program igen színes, lesz Waltz Accross Texas keringő, fellépnek a Country Line Dance csapatok, a zenéről Jánoki Márió gondoskodik. A szervezők zsíros kenyeret készítenek, és a családias hangulat kedvéért azt kérik, hogy mindenki a lehetőségeihez mérten vigyen magával ételt és italt.

Véradó bál

Devecser - Jótékonysági véradó bált szervez a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete november 15-én 20 órától a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében.

Egészség- és aerobiknap

Tapolca – A Csermák József Rendezvénycsarnokban már huszonegyedik alkalommal szervezik meg az egészség- és aerobiknapot november 15-én, szombaton. Nemcsak ingyenes egészségügyi szűrések, hanem többféle sportolási lehetőség is várja a résztvevőket. Lesz zsírégető aerobik, walkenergie, spinning, Pilates-jóga, TRX, hot iron vagy kettlebelledzés, amiken bárki részt vehet ingyenesen.

Márton napi libás finomságok

Balatonkenese – Márton napi libaságok elnevezéssel családi napot szervez a Közművelődési Intézmény, Nők a Balatonért Kenesei csoportja, valamint az óvoda november 15-én, szombaton 15 órától a Kultúra Házában. Szórakoztatja az érdeklődőket az óvoda Aprófalva csoportja, a Tátorján Játékvár játszóháza, valamint kézműves foglalkozásokra is várják a közönséget. Nem beszélve a finom libás falatokról, lesz libazsíros kenyér, ludaskása, libatepertő, házi sütemények. A Kelet-balatoni Borlovagrend újbort kínál, este lámpás felvonulásra várnak mindenkit.

Kézműves foglalkozások

Veszprém – Mesterségbemutatók, kézműves foglalkozások és népi ügyességi játékok várják a gyerekeket a Március 15. úti Könyvtárban november 15-én 15-18 óráig. A programot a Városi Művelődési Központ szervezi.

KIÁLLÍTÁS

A nagy háború

Pápa – Az első világháború emlékére látható kiállítás a Jókai Mór Városi Könyvtárban november 28-ig.

ZENE

Akusztikus rock kézzel és lábbal

Balatonfüred - A Hit The Road akusztikus rockzenekar ad koncertet november 15-én 21 órától a balatonfüredi Rózsakert romkocsmában. A Berke Gábor és Takács Attila alkotta duó érdekessége, hogy miközben énekelnek, a kezükkel gitáron játszanak, a lábukkal pedig az ütőhangszereket kezelik.

NOVEMBER 14.

Veszprém – A Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub szervezésében november 14-16 között rendezik a XXIII. Vasútmodell Kiállítást a veszprémi vasútállomás szociális épületében. Hatalmas terepasztallal, járműmodellekkel, továbbá a Veszprém – Zirc vasútvonal eplényi részének másával találkozhat, aki még vasárnap kilátogat. Emellett megtekinthető egy válogatás is Fazekas Mihály magyar vasúti járműveket ábrázoló képeslapgyűjteményéből.

RENDEZVÉNY

Veszprém:
Pályaválasztási kiállítást a középfokú oktatási intézmények részvételével 14-15-én. Ma 9-17 óra között, a Veszprém Arénában.

Házas esték: Ajándék vagy tulajdon? Kommunikáció gyermekeinkkel címmel 14-én 18 órától a Veszprémi Érsekség épületében.

XXIII. Vasútmodell kiállítás 14-16-án a vasútállomás szociális épületében. 15–16-án 10-től 18 óráig.

I. Országos Hon- és Népismeret Konferencia 14-16-án az Éllő Malom és Panzióban.

A belső út és a szakrális szerelem címmel Varga Csaba előadása a 14-én 16 órakor a Dubniczay palotában.

Bors Ildikó festőművész Szín-Játék című kiállításának megnyitója 14-én 18.30-kor a Petőfi Színházban.

Badacsonytomaj: A Himfy irodalmi Kör előadása Szőlőfürtöt érlelő gyönyörűsége őszidő címmel 14-én 17.30 órakor a Szent Imre Házban.

Balatonalmádi: EFI-program: Jóga 14-én 19 órakor a Ramada Hotelben.

Balatonfüred: Balaton2020 Egész évben Balaton konferencia 14-én 10-től 16 óráig a Rendszertudományi Innovációs Központban.

A Csopaki Képzőművészeti Egyesület kiállításának megnyitója 14-én 17 órakor az Arácsi Népházban.

Balatonfűzfő: Udvari Erzsébet Arany balladák nyomában című kiállításának megnyitója 14-én 17 órakor a Művelődési Központban.

Márkó:
Márton nap 14-én 16 órától az új óvodában.

Tihany: XIII. Garda Fesztivál 14–16-án. A Tihanyi Hímző és Csipkeműhely kiállításának megnyitója 14-én 18 órakor a Németh László Művelődési Ház tetőterében.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház, Nagyszínház: A vadkacsa: 14-én 19 órakor Petőfi bemutató bérlet,
Pannon Várszínház (Hangvilla): Toldi: 14-én 19 órakor Darvas bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: KÁPRÁZATOS HOLDVILÁG / MAGIC IN THE MOONLIGHT: 14.15, 16.30, 18.30, 20.30, 22.30 órakor. CSILLAGOK KÖZÖTT: 13.45, 17.00, 20.15 órakor. SÍROK KÖZÖTT: 17.30, 20.00, 22.20 órakor. HARAG: 14.50, 19.50 órakor. AZ ISMERETLEN DRAKULA: 15.15, 22.30 órakor. HOLTODIGLAN: 17.15 órakor. DELFINES KALAND 2: 13.00 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13.00 órakor.

Tapolca, városi mozi:
SZAVAK NÉLKÜL: 14 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKONYODAT 2.: 16 órakor. KÁPRÁZATOS HOLDVILÁG: 18 órakor. CSILLAGOK KÖZÖTT: 20 órakor.

Őrzik értékes örökségünket

Ajka – November 14–15-én rendezik meg a XX. Bakony Néptáncfesztivált a művelődési központban. A programban az első napon a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes A banda című elődadása látható, de az Ajka-Padragkút Táncegyüttes szintén bemutatja műsorát. Fellépnek a fesztivál vendég-együttesei is versenyprogramjukkal, majd gálaműsorban mutatkoznak be a díjazott tánccsoportok és az erdélyi hagyományőrzők.

Egy nap az egészségért

Csetény – A diabétesz-világnaphoz kapcsolódva egészségnapot rendeznek a Vámbéry Ármin Általános Iskolában november 14-én. E napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez. A Nemzetközi Diabetes Szövetség 1991-ben szervezte meg először a világnapot. A programban sok játékos feladat szerepel majd, az egészséges táplálkozást és testmozgást helyezve a fókuszba, tájékoztatta lapunkat Somogyi Katalin tanárnő, főszervező. Elmondta, a tanulók számára a témához kapcsolódva rajzpályázatot hirdettek, munkáikat értékelik és kiállítják a program hetében. Emellett válogatást láthatnak a falu szülötte, Simon M. Veronika festőművész azon képeiből, melyeken csak kék színt használt, ugyanis a világnap logója egy kék kör. A diákok termeiket ugyancsak a kék szín és az egészséges táplálkozás jegyében díszítik fel, a felső tagozatosok zászlót készítenek, indulót írnak, s aznap mindenki kék ruhában érkezik. Megmérik a tanulók vércukorszintjét, majd elfogyasztanak egy egészséges reggelit. Délelőtt a korosztályoknak megfelelő feladatokat kapnak, majd tornán vesznek részt a füredi kézilabdacsapat tagjaival, utána közösen kék élőkört alakítanak ki. A szervezők hangsúlyozzák: a cukorbetegség megelőzésére való odafigyelést, az egészséges étkezésre való nevelést kisgyerekkorban kell elkezdeni.

Pályaválasztás

Veszprém – A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja pályaválasztási kiállítást szervez a középfokú oktatási intézmények részvételével a Veszprém Arénában pénteken 9-től 17 óráig, november 15-én, szombaton 9 és 13 óra között. A rendezvényen hasznos információkhoz juthatnak a pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik, a szakmaváltáson, pályamódosításon gondolkodó fiatalok, valamint a pedagógusok és a pályaorientáció, pályatervezés területein dolgozó szakemberek.

Szőlő és bor

Veszprém – Az MTA Veab által szervezett Szőlő és bor című sorozat következő rendezvényét péntek délután négy órakor tartják a Veab-székházban. A Szőlő és bor című rendezvénysorozat keretében megtartott előadás témája a szőlőnemesítés különböző ágaiban elért legújabb eredmények, a kutatás gyakorlati hasznosulásának bemutatása, a szőlőnemesítéssel kapcsolatos tudományos és gazdasági kihívások tárgyalása.

Himfy Irodalmi Kör

Badacsonytomaj – A Kolping Család Egyesület és a Nők a Balatonért Egyesület pénteken 17.30 órakor a Szent Imre Házban rendezi a Himfy Irodalmi Kör előadását Szőlőfürtöt érlelő gyönyörűsége őszidő címmel Tóth Mariann egyetemi főtanácsos összeállításában.

Néptáncfesztivál

Ajka – A huszadik Bakony Néptáncfesztivált november 14-én és 15-én tartják a művelődési központban. Pénteken 19 órakor az Ajka-Padragkút Táncegyüttes mutatja be műsorát, majd a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes A banda című elődadása látható. Szombaton a fesztivál vendégegyüttesei lépnek fel versenyprogramjukkal, illetve a 19 órakor kezdődő gálaműsorban a díjazott tánccsoportok és erdélyi hagyományőrzők láthatók.

Szent Márton lovon érkezik

Tapolca – November 14-én, pénteken délután rendhagyó Szent Márton napi kézműves udvart és lampionos felvonulást szervez a Templom dombon a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és a Balaton-felvidéki Nagycsaládosok Egyesülete – tudtuk meg az egyesület elnökétől, Rohály Esztertől. A katolikus iskola udvarán és épületében megelevenedik Szent Márton példaadó élete és az alakjához kapcsolódó néphagyományok sora. A katolikus templomban tartott érseki ifjúsági szentmise után kézműves foglalkozások várják a gyerekeket. Az érdeklődők részt vehetnek a pajzs- és címerkészítő műhely, a lampionkészítő manufaktúra és a libagyár munkájában, különféle kézműves foglalkozásokon próbálhatják ki ügyességüket. A belvárosi lampionos felvonulást maga Szent Márton vezeti majd lovasként, jól ismert köpenyébe burkolózva. Őt a gyerekek saját készítésű lampionokkal követhetik. A katolikus intézmény és a Balaton-felvidéki nagycsaládosok civil egyesületének összefogásából létrejött ünnepséghez kapcsolódó óvodásoknak meghirdetett rajzpályázatra Tapolcáról és környékéről sok pályamű érkezett, ez is mutatja, hogy Szent Márton alakja a mai kor emberét is foglalkoztatja és életpéldájának a mai korban is van mondanivalója.

Zsi Chimera tárlata


Veszprém – A fiatalon tragikus körülmények között elhunyt monostorapáti alkotó, Gyetvai Zsuzsanna, művésznevén Zsi Chimera képeiből nyílt kiállítás november 20-ig látható a Pannon Egyetem aulájában és az A épület galériáján. A tárlaton a művész eddig nyilvánosan be nem mutatott alkotásai is helyet kaptak a különféle technikákkal készült művek mellett.

Márton nap, hangszerbemutató és tücsökpiac

Márkó – Márton napi műsort szervez a márkói önkormányzat és a Márkói községi könyvtár november 14-én, pénteken délután négy órától. Műsort adnak a márkói óvodások és a veszprémi Szilágyi iskola harmadikosai. A lámpás, fáklyás felvonulás után játszóház, hangszerbemutató és gyerektáncház várja az érdeklődőket. A Tücsökpiacon, melyet november 15-én , szombaton 15 órától rendeznek az új közösségi teremben, használt ruhákat, lábbeliket, játékokat, könyveket lehet vásárolni.

Disznótor

Ajka - Hagyományőrző disznóvágás tartanak a padragkúti művelődési házban november 14-én, majd 15-én 19 órától disznótoros vigadalom lesz.

Kulturwettbewerb

Városlőd - Nemzetiségi napot tartanak a községben november 14-én 10 órától a művelődési házban.

A Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és az önkormányzat már 19. alkalommal rendez Kulturwettbewerb-t, azaz német nemzetiségi versenyt. Az idén több mint ötszáz gyermek, 24 iskola jelentkezett a rendezvényre. A programot Heilig Ferenc, a német önkormányzatok megyei elnöke, Fülöp-Bornemisza Szilvia, az ajkai tankerület igazgatója és Csekényi István polgármester nyitja meg. A program végén a Waschludter Johanns Kapelle játszik a gyerekeknek.

Néptáncfesztivál

Ajka - A huszadik Bakony Néptáncfesztivált november 14-én és 15-én tartják a művelődési központban. Pénteken 19 órakor az Ajka-Padragkút Táncegyüttes mutatja be műsorát, majd a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes A banda című elődadása látható. Szombaton 10 a fesztivál vendégegyüttesei lépnek fel versenyprogramjukkal, illetve a 19 órakor kezdődő gálaműsorban a díjazott tánccsoportok és erdélyi hagyományőrzők láthatók.

Egészségdélután Devecserben

A város Önkormányzata és a Könyvtár - és Művelődési Ház a Diabétesz Világnap alkalmából egészségdélutánt szervez november 14-én (péntek) 15-18 óráig. A megnyitón a Művelődési Ház előtti Életfánál beszédet mond: Ferenczi Gábor polgármester és Ármai Károly, a Devecser és Térség Cukorbeteg Egyesület elnöke. Ezután ingyenes szűrűvizsgálatok, mérések, tanácsadások, termékbemutatók várják az érdeklődőket.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Pályaválasztási kiállítás 14-én 9–17 óra, 15-én 9–13 óra között a Veszprém Arénában.

Házas esték: Ajándék vagy tulajdon? Kommunikáció gyermekeinkkel 14-én 18 órától az érsekség épületében.

A belső út és a szakrális szerelem címmel Varga Csaba előadása 14-én 16 órakor a Dubniczay-palotában.

Mesterkedő – hagyományőrző kézműves gyermekfoglalkozás 15-én 15-től 18 óráig a Március 15. úti könyvtárban.

Ovis mise László Dezső atya vezetésével 15-én a 18-kor Regina Mundi-templomban.

Az élő világegyetem – A modern tudományok és az ősi tudás kapcsolata címmel dr. Grandpierre Attila előadása 17-én 17 órakor a Padányi iskolában.

Filmklub: Viktória – A zürichi expressz 17-én 18 órakor a VMK-ban.

Biztonságpolitikai előadás: Fucsku Sándor előadása a NATO partnerségi és együttműködési politikájának gyakorlati megvalósítása címmel 18-án 16 órakor a Pannon Egyetem Könyvtár és Levéltárban.

A csendről etikai és bioetikai megközelítésben címmel dr. Oberfrank Ferenc előadása 18- án 17 órakor a Dubniczay-palotában.

Hobo Ady-estje A föltámadás szomorúsága címmel 18-án 19 órakor az egyetem E épületének kamaratermében.

A Józan Ész Társaság 18-án 17 órától Popper Péterre emlékezik a megyei könyvtárban.

Véka Filmklub: Veronika kettős élete 18-án 20 órakor a Fricskában.

Prof. dr. Kálmán Alajos Katedrálisok kora című előadása 19-én 17 órakor a Padányi katolikus gyakorlóiskolában.

Az eclogák költője – „Ti is emlékké nemesedtek”: A TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad Radnóti-műsora 19-én 17.30 órakor a Március 15. úti könyvtárban.

Badacsonytomaj: A Himfy Irodalmi Kör előadása Szőlőfürtöt érlelő gyönyörűséges őszidő címmel 14-én 17.30 órakor a Szent Imre Házban.

Balatonalmádi: EFI-program: Jóga 14-én 19 órakor a Ramada Hotelben. Galako sport 17-én 18.30-kor a Vörösberényi Általános Iskolában. Tartáskorrekció 18-án 16.30-kor a Vörösberényi Művelődési Házban.

Balatonfűzfő: EFI-program: Tartáskorrekció 17-én 17 órakor a közösségi házban.

Balatonfüred:
Játékos sudoku- verseny 15-én 10 órai kezdettel a városi könyvtárban.

Balatonkenese:
Márton-napi libaságok. Családi nap 15-én 15 órától a Kultúra Házában. 18 órától lámpás felvonulás.

EFI-program: Galako sport 18-án 18 órakor. Tartáskorrekció 19-én 17 órakor a Közművelődési Intézményben.

Berhida: A Berhidai Táncegyüttes műsora 15-én 16 órakor a Petőfi művelődési házban.

Litér:
EFI-program: Sport- és egészségnap 15-én 10-től 16 óráig az általános iskolában.

Márkó:
Márton-nap 14-én 16 órától az új óvodában.

Pápa:
Szent Erzsébet-napi jótékonysági rendezvény 16-án 16 órakor a JMSZK-ban.

Tapolca:
Kiút a válságból – Kezünkben a jövő? Ki irányítja a történelmünket? címmel Soós Attila előadása 18-án 18 órakor a művelődési központban.

Tihany:
XIII. gardafesztivál 14– 16-án. Mesedélelőtt Csizmazia Csöngével 15-én 11 órától a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. A hal és az újbor megáldása 15-én 13.30-tól a bencés apátságban. Páros StandApók: Színpadon Nagy Bandó András és Koltai Róbert 15-én 16 órakor a Visszhang-dombon. „Te rongyos élet”– Pohly Boglárka és Szelle Szilárd operettműsora 15-én 16 órakor a Visszhang-dombon.

Zánka: Hegyi Barbara Alkalomadtán című könyvének bemutatója és közönségtalálkozó a színművésznővel 15-én 18 órakor a faluházban.

Zirc:
Megbocsátás hete 17-től 22-ig a városi könyvtárban.

Miért pozitívak a halálközeli élmények? – Élet az élet után címmel R. Kárpáti Péter vetítéssel egybekötött ismeretterjesztő előadása 17-én 17 órakor a városi könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: A vadkacsa: 14-én 19 órakor Petőfi-bemutatóbérlet, 15-én 19 órakor Bakony-bérlet, 16-án 18 órakor Déryné-bérlet.

Pannon Várszínház (Hangvilla): Toldi: 13-án 15 órakor ifjúsági előadás, 14-én 19 órakor Darvas- bérlet.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Holle anyó: 16-án 11 órakor, 19-én 10 órakor.

Volt egyszer egy... 19-én 10 órakor a Nárcisz Óvodában, 19-én 14.30-kor a Dózsa György Általános Iskolában.

Balatonfüred (Anna Grand Hotel): Holle anyó 18-án 10 órakor.

Balatonfűzfő:
Volt egyszer egy... 18-án 10 órakor az Irinyi János Általános Iskolában.

Inota:
Balfácánt vacsorára: 15-én 19 órakor Retro-bérlet, 16-án 17 órakor Retro 2-bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: november 13–19.: AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT – 1. RÉSZ (Premier előtt!): Csak szerda este 22 órakor! KÁPRÁZATOS HOLDVILÁG (Premier!): 14.15, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. szo–v: 10, 12 órakor is. p–szo: 22.30 órakor is. CSILLAGOK KÖZÖTT: 13.45, 17 órakor. kivéve cs, h, k: 20.15 órakor. csak cs, h, k: 19.50 órakor. szo–v: 10.30 órakor is. SÍROK KÖZÖTT: 17.30 órakor, kivéve sze: 20 órakor. csak sze: 19.45 órakor. p–szo: 22.20 órakor is. szo–v: 12.30 órakor is. HARAG: 14.50 órakor. csak p, szo, vas: 19.50 órakor. csak cs, h, k: 20.15 órakor. csak sze: 20. órakor. AZ ISMERETLEN DRAKULA: 15.15 órakor. p–szo: 22.30 órakor is. HOLTODIGLAN: 17.15 órakor. DELFINES KALAND 2: 13 órakor. szo–v: 10.15 órakor is. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: szo–v: 11.15 órakor. kivéve szo, vas: 13: 00 órakor.

Tapolca, városi mozi: november 13–19.: SZAVAK NÉLKÜL: 13–14-én és 17–19-én 14 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKONYODAT 2.: 16 órakor. KÁPRÁZATOS HOLDVILÁG: 18 órakor. CSILLAGOK KÖZÖTT: 20
órakor.

ZENE

Veszprém: A veszprémi Gizella Női Kar Barokk est címmel ad koncertet a Balaton Kamarazenekarral 16-án 19.30 órától a Hangvillában.

Új énekesnővel lép fel a zenekar
Várpalota – Rendhagyó koncertet ad a november 14-én 22 órától az Alagsor sörözőben a Funthomas Band. A környéken komoly népszerűségnek örvendő bulizenekarban ugyanis a péntek esti fellépésen új énekesnő debütál. A varázslatos hangú hölgy nevét a zenekar titokban tartja, elmondásuk szerint a koncerten majd minden kiderül.

Magyar nemzeti hip-hop élőben
Ajka – Az ország egyik legegyedibb zenekara, a Bëlga ad koncertet november 14-én 20 órától az ajkai Rakéta presszóban. A három szöveggyáros, művésznevükön Tokyo, Bauxit és Mégötlövés ezúttal is állandó társaikkal, DJ Titusszal és DJ Marvin- nal kiegészülve lépnek színpadra, s csapnak minden bizonnyal emlékezetes bulit, ahol talán első slágerük, a Magyar nemzeti hip-hop is felcsendül.

Presto – 30 perc hangverseny 20-án 16 órakor a Csermák Antal Zeneiskolában.

Tapolca:
Ifjúsági filharmónia- koncert 19-én 10 és 14 órakor a Hunguest Hotel Pelionban. Fellép a Balázs Elemér Group.


KIÁLLÍTÁS

Veszprém: Veszprém: XXIII. vasútmodell-kiállítás 14–16-án a vasútállomás szociális épületében. 14-én 13-tól 18 óráig, 15– 16-án 10-től 18 óráig.

Bors Ildikó festőművész Szín-Játék című kiállításának megnyitója 14-én 18.30-kor a Petőfi Színház előcsarnokában.

Balatonalmádi: Vollein Ferenc 15 éves festőművész Balatoni Tündérország című kiállításának megnyitója 15-én 16 órakor a Pannóniában. A megnyitó után könyvbemutató.

Balatonfüred: A Csopaki Képzőművészeti Egyesület kiállításának megnyitója 14-én 17 órakor az Arácsi Népházban.

Balatonfűzfő: Udvari Erzsébet Arany-balladák nyomában című kiállításának megnyitója 14-én 17 órakor a művelődési köz-pontban.

Tihany: A 10 éves Tihanyi Hímző- és Csipkeműhely kiállításának megnyitója 14-én 18 órakor a Németh László Művelődési Ház tetőterében.

Várpalota: A másik oldal címmel Lendvai István szobrászművész fotókiállításának megnyitója 17-én 17 órakor a Thury-várban.

NOVEMBER 13.

A kisfa galeri bemutatója

Veszprém – Gyukics Gábor A kisfa galeri „szociohorror” című első és utolsó prózakötetének diavetítéssel egybekötött bemutatóját november 13-án, csütörtökön 18 órakor tartják a Művészetek Háza – László Károly Gyűjteményben. A szerzővel Fenyvesi Ottó költő beszélget.

Lövészárok a kiállításon

Tapolca – Az első világháború kitörésének tapolcai centenáriumi megemlékezéssorozatához a Wass Albert Könyvtár és Múzeum is saját rendezvénnyel csatlakozik. Ahogy Hangodi László történésztől megtudtuk, a templom-dombi múzeumépületben november 13-án 17.30-kor nyílik az új időszaki hadtörténeti kiállítás A nagy háború tapolcai arcai és emlékezete a tárgyi emlékek tükrében címmel. A kiállítás a múzeum történeti dokumentációs, tárgyi és könyvészeti relikviáit tárja a látogatóközönség elé. A hadtörténeti emlékek között nagy számban szerepelnek tapolcai és tapolcai kötődésű magángyűjtőktől kölcsönkapott korabeli műtárgyak. A kiállítóteremben a falakról a háborúban harcolt tapolcai katonák ifjúkori egyenruhás katonaportréikkal tekintenek a belépőkre. Külön értékei a képtárnak azon tapolcai első világháborús katonák időskori portréi, akik az 1980-as évek közepén még életben voltak. A tárlókban iratok, fotók, jelvények, fegyverek láthatók, továbbá az egykori csatatereken ma is fellelhető leletek szintén megtekinthetők. Kiemelt jelentőségű látványelem a lövészárok-enteriőr, amely egy, az olasz fronton gáztámadás alatt álló osztrák–magyar védőállást jelenít meg.

Ingyenes állapotfelmérés

Veszprém - A biztonságos téli közlekedést elősegítve november 12-15. között idén is megrendezi a Téli átállás nevű akciót a Nemzeti Közlekedési Hatóság a megyei közlekedési felügyelőségekkel együttműködve. Az akció keretében november 14-15-én a  műszaki vizsgálóállomásokon nyílt napot tartanak, ahol ingyen átvizsgálják a gépjárműveket, hogy a téli időszakra megfelelő műszaki állapotban vannak-e. Az ingyenes jármű műszaki állapotfelmérés kiterjed a gumiabroncsok téli megfelelőségére, az ablaktörlő és fagyálló folyadék szintjének ellenőrzésére, a világító- és jelzőberendezések működőképességére, a futómű és kerékfelfüggesztés ellenőrzésére, fékmérésre.

Történelmi szalon ismét

Veszprém  – Folytatódik a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltár népszerű beszélgetős sorozata, a veszprémi történelmi szalon. A november 13-i szalon témája a veszprémi gyermekmenhely, majd gyermekkórház történetének felidézése. A délután 15 órakor kezdődő rendezvényen a házigazda Márkusné Vörös Hajnalka beszélget Gáty Istvánnal, Hegyi Istvánnal, Kiss Józseffel, Hogya Györggyel, valamint a Heim Pál Gyermekkórház munkatársaival a Csolnoky Ferenc Kórház Csillag-termében, az egészségügyi intézmény E épületének első emeletén.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A Veszprémi Gyermekmenhely, majd Gyermekkórház emlékezete címmel a Veszprémi Történelmi Szalon beszélgetése 15 órakor a Csolnoky Ferenc Kórház Csillag-termében

Francia klub: Csalók. 17 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtár régi épület Kisfaludy-termében.

Biotippek: Hétköznapi mérgeink, avagy ne legyél naiv. Antal Vali előadása 17 órakor a Dózsavárosi Könyvtárban.

Gyukics Gábor Kisfa galeri „szociohorror” című első és utolsó prózakötetének diavetítéssel egybekötött bemutatója 18 órakor a Művészetek Háza – László Károly Gyűjteményben.

Balatonalmádi:
EFI-program: Tartáskorrekció ma 16.30-kor a Vörösberényi Művelődési Házban. Vízi gimnasztika 17 órakor a Ramada Hotelben.

Balatonfőkajár:
EFI-program: Galako sport 18.30-kor a művelődési házban.

Balatonfüred:
Nógrádi György Ukrajna ma című előadása 17 órakor a Városi Könyvtárban.

Nagyvázsony:
Aktív, egészséges életmód című interaktív előadás-sorozat Egészséges élelmiszer biztosítása egyénileg és közösségben – Harmonikus élet a XXI. században, összhangban önmagunkkal és másokkal címmel ma 17 órától az Integrált Közösségi Szolgáltató Térben.

Pápa:
Pápa, szeretlek! Honismereti vetélkedő 9 órától a JMSZK-ban.

A Horthy-korszak fény- és árnyoldalai címmel ifjabb Tompó László előadása 18 órakor az Edvy Malom- Fogadóban.

Tihany:
Pokoli történetek – Mennyei történetek, avagy két óra alatt a Föld körül Vujity Tvrtkóval 18 órakor a Németh László Művelődési Ház színháztermÉben.

Zirc:
Diabétesz Klub nyílt napja 13-án 16 órától a Városi Könyvtárban. 17 órától előadás aktuális témákkal.

MOZI

Veszprém, Cinema City: KÁPRÁZATOS HOLDVILÁG / MAGIC IN THE MOONLIGHT (Premier!): 14.15, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. CSILLAGOK KÖZÖTT: 13.45, 17.00, 19.50 órakor. s SÍROK KÖZÖTT: 17.30, 20 órakor. HARAG: 14.50, 20.15 órakor. AZ ISMERETLEN DRAKULA: 15.15 órakor. HOLTODIGLAN: 17.15 órakor. DELFINES KALAND 2: 13.00 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13.00.

Tapolca, városi mozi: november 13–19.: SZAVAK NÉLKÜL: 14 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKONYODAT 2.: 16 órakor. KÁPRÁZATOS HOLDVILÁG: 18 órakor. CSILLAGOK KÖZÖTT: 20 órakor.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Pannon Várszínház (Hangvilla): Toldi – 13-án 15 órakor ifjúsági előadás.

NOVEMBER 12.

Radnóti est

Tapolca – A Tamási Áron Művelődési Központban november 12-én 18 órakor a Holocaust emlékév keretében Hallgató virágok címmel rendeznek Radnóti irodalmi estet. A programhoz kapcsolódóan aznaptól 21-ig A tapolcai zsidók, történelem a mának címmel látható kiállítás az intézményben. December elsején nyílik ugyanott a Tapolcai Városi Képzőművész Kör hagyományos év végi kiállítása. A tárlatot Hangodi László történész nyitja meg. December negyedikén Andrea Weaver könyvbemutatóját rendezik Calumnia - Rágalom címmel.

Sztepptánc

Ajka - Catherine Gallagher ír sztepptánc bajnok és táncosai mutatják be Michael Jackson Alive című produkciójukat november 12-én este hét órakor a művelődési központ színháztermében.

Selymek szárnyán

Tapolca – Az Életfa Kézműves Galéria és Látványműhelyben november 12-én 18 órakor Selymek szárnyán címmel Nagy Mária selyemképeiből nyílik kiállítás. A tárlatot Peszlen Mária szín- és divattanácsadó nyitja meg. Azt követően Az újjászületés. avagy az élet és halál művészete címmel tart előadást az alkotó, Nagy Mária halottbúcsúztató.

A termelői piacok jelentősége

Veszprém - A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Bizottságának együttműködésével fórumot szervez, amelyet önkormányzatok, civil szervezetek és őstermelők figyelmébe ajánlanak. A november 12-én 10 órakor Veszprémben a városháza Kossuth termében tartandó fórumon előadásokat hallhatnak az érdeklődők a helyi élelmiszerek jelentőségéről, támogatási lehetőségekről, a termelői piacokat és árusait érintő élelmiszer-biztonsági előírásokról, közegészségügyi vonatkozásokról és az őstermelőket érintő adójogszabályokról. A fórumon való részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Csalán Egyesületnél lehet november 10-ig.

RENDEZVÉNY

Veszprém: MTA-kutatócsoportok napja című rendezvény 10 órától a Veab-székházban.

A fény fizikája címmel Kalmár Attila előadása 14 órakor a Báthory iskola 9-es tantermében.

István, a király – A koncert 19 órakor a Hangvillában.

Ajka: Alive – Ír sztepptánc 19 órakor a művelődési központban.

Balatonfüred:
Hamvas Béla Balatonfüreden, 18 órakor a Kredenc borbisztóban.

Balatonkenese: EFI-program: Tartáskorrekció 17 órakor a Közművelődési Intézményben.

Kádárta:
A Veszprémért Művészkör Ablak a világra című kiállításának megnyitója 18 órakor a faluházban.

Pápa:
Ifjúsági Filmharmónia 10 és 12 órakor a JMSZK-ban.

Tapolca:
Hallgató világok – Radnóti Miklós-est 18 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban.

Zirc:
A szociális munka napja – érzékenyítő nap 12-én 10-től a művelődési házban.

SZÍNHÁZ


Veszprém:
Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Napra nap: Babaszínházi előadás 12-én 10 órakor.

Sümeg:
Pöttöm Panna táncmese 12-én 10 és 14 órakor a művelődési központban.

MOZI


Veszprém,
Cinema City: CSILLAGOK KÖZÖTT: 13.45, 17.00, 20.15 órakor. SÍROK KÖZÖTT: 15.10, 17.30, 19.50 órakor. HARAG: 14.10, 16.50, 19.30 órakor. AZ ISMERETLEN DRAKULA: 13.30, 18.30 órakor. HOLTODIGLAN: 15.45, 20.30 órakor. DELFINES KALAND 2: 13.00 órakor.

Tapolca, városi mozi: VAN VALAMI FURCSA ÉS MEGMAGYARÁZHATATLAN: 15.00 és 16.30-kor. AMNÉZIA: 18.15-kor. CSILLAGOK KÖZÖTT: 20 órakor.

NOVEMBER 11.

RENDEZVÉNY

Veszprém:
MTA Kutatócsoportok Napja című rendezvény ma 10 órától a VEAB székházban.
Földrajz szakköri előadások – 2015, A fény éve. A fény fizikája címmel Kalmár Attila előadása ma 14 órakor a Báthory iskola, 9-es tantermében.

István, a király – A koncert ma 19 órakor a Hangvillában.

Ajka: ALIVE – Ír sztepp tánc 12-én 19 órakor a művelődési központ színháztermében.

Balatonfüred: Hamvas Béla Balatonfüreden ma 18 órakor a Kredenc Borbisztóban.

Balatonkenese: Tartáskorrekció 12-én 17 órakor a Közművelődési Intézményben.

Kádárta: A Veszprémért Művészkör Ablak a világra című kiállításának megnyitója ma 18 órakor a Faluházban.

Pápa:
Ifjúsági Filmharmónia ma 10 és 12 órakor a JMSZK-ban.

Tapolca: Hallgató világok – Radnóti Miklós est ma 18 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban.

Zirc: A szociális munka napja – érzékenyítő nap 12-én 10-től 14 óráig a Művelődési Házban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Pannon Várszínház (Hangvilla): Toldi: 11-én 15 órakor Ifjúsági előadás.

MOZI

Veszprém, Cinema City: CSILLAGOK KÖZÖTT: 13.45, 17.00, 20.15 órakor. SÍROK KÖZÖTT: 15.10, 17.30, 19.50 órakor. HARAG: 14.10, 16.50, 19.30 órakor. AZ ISMERETLEN DRAKULA: 13.30, 18.30 órakor. HOLTODIGLAN: 15.45, 20.30 órakor. DELFINES KALAND 2: 13.00 órakor.

Tapolca, városi mozi:
VAN VALAMI FURCSA ÉS MEGMAGYARÁZHATATLAN: 15.00 és 16.30-kor. AMNÉZIA: 18.15-kor. CSILLAGOK KÖZÖTT: 20 órakor.

Csend-napok a környéken

Veszprém – Számos elmélkedésre, elcsendesedésre alkalmad adó programmal várják a szervezők az érdeklődőket a Csend-napok következő rendezvényein.

November 11-én 17 órakor Hamvas Béla estet tartanak, melyen az író műveiről és gondolatairól beszélget Palkovics Tibor a Hamvas Béla életmű sorozat Művészeti írások I. című 26. kötetének szerkesztője és Kilián László író, a Művészetek Háza igazgatóhelyettese az Utas és Holdvilág Antikváriumban. Hamvas Béla Balatonfüreden címmel a Hamvas Béla életmű sorozat Művészeti írások I. című 26. kötetét mutatja be Palkovics Tibor és Kilián László november 12-én 18 órától Balatonfüreden a Kredenc Borbisztróban, közreműködnek az Alig Színpad tagjai. November 14-én 16 órától A belső út és a szakrális szerelem címmel Varga Csaba író, filozófus tart előadást a Duniczay-palotában. A következő hetekben is bőven adódik lehetőség a kikapcsolódásra; lesz szívtánc, csend-kóstolóTihanyban és gyógyító zene. A programokat a Művészetek Háza és az ITTMOST Egyesület szervezi.

Testületi ülés

Ajka - A város önkormányzata november 11-én, kedden 13 órakor testületi ülést tart, amelyen megvitatja egyebek mellett az adórendeletek módosítását, a fizető parkolásról szóló rendelet megalkotását, a Rákóczi utca szabályozási tervét, a Kristályfürdő alapító okiratának módosítását, a kisebbségi önkormányzatokkal való együttműködést, a beiskolázási körzethatárokat, fogorvosi körzet praxisjogát, bölcsődevezetői pályázatot, gazdasági társaságok tagjait és a polgármester szabadságát.

Szent Mártonra emlékeznek

- A devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola Márton-napi vigasságokkal emlékezik rá névnapján november 11-én. A programban megismerhetik a gyerekek a Márton-nap történetét, játékos versenyeket rendeznek, libazsíros kenyeret ehetnek, majd lampionos felvonulást tartanak a várkastély körül.

NOVEMBER 10.

Irodalmi est

Noszlop - A községi könyvtár hétfőn 17 órakor Pálfy Margit estet rendez, amelyen a huszadik századi magyar irodalom nagyjainak freskóversei hangzanak el két részben. Az rendezvény az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és a devecseri Városi Könyvtár támogatásával valósul meg.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Filmklub: Texas hercege ma 18 órakor a VMK-ban.

Prof. dr. Bagdy Emőke: Mi-től betegszünk meg, és hogyan gyógyíthatjuk meg magunkat? ma 19 órakor a Hangvillában.

A Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium 11-én, kedden 14 órától pályaválasztási nyílt napot tart az iskolában.

Balatonalmádi: EFI-prog-ram: Hydrobik ma 18 órakor a Ramada Hotelben. Galako sport ma 18.30-kor a Vörösberényi Általános iskolában.

Balatonfűzfő: EFI-program: Tartáskorrekció ma 17 órakor a közösségi házban.

Királyszentistván: EFI-prog-ram: Galako sport ma 17 órakor a faluházban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Rumini és a négy jogar: 10-én 10 óra-kor (bérletes előadás) és 14 órakor.

MOZI

Veszprém, Cinema City: CSILLAGOK KÖZÖTT: 13.45, 17.00, 20.15 órakor. SÍROK KÖZÖTT: 15.10, 17.30, 19.50 órakor. HARAG: 14.10, 16.50, 19.30 órakor. AZ ISMERETLEN DRAKULA: 13.30, 18.30 órakor. HOLTODIGLAN: 15.45, 20.30 órakor. DELFINES KALAND 2: 13.00 órakor.

Tapolca, városi mozi: VAN VALAMI FURCSA ÉS MEGMAGYARÁZHATATLAN: 15.00 és 16.30-kor. AMNÉZIA: 18.15-kor. CSILLAGOK KÖZÖTT: 20 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!