Programok

2015.03.01. 12:42

Programok, rendezvények Veszprém megyében március 2-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények március 2-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

ÁPRILIS 18.

Gőzmozdony fütty a Bakonyban

A Bakonyvasút Szövetség szervezésében ötödik alkalommal jár gőzmozdony a Bakonyban. A nosztalgia szerelvény április 18.-án Győr és Zirc között közlekedik majd. A gőzmozdony az elmúlt évekhez hasonlóan az egykori Déli Vasút társaság 109.109-es gőzmozdonya lesz. A szerelvényben a korábbi évekhez hasonlóan nosztalgiakocsik lesznek besorozva, kiegészítve büfé kocsival. A Bakony emelkedőit a szerelvény végén BdMot dízelmozdony segíti legyűrni. Az idén is lesz betétmenet a vonal legszebb szakaszán Zirc és Bakonyszentlászló között. Már hagyomány, hogy a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók töltik tele a mozdony víztartályát.

 

ÁPRILIS 11.

Jótékonysági bál

Balatonfűzfő – Idén másodszor rendezik meg a Balaton Vízilabda Klub jótékonysági bálját, amit április 11-én 19:00 órától tart az egyesület a Művelődési Házban. A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva a szervezők remélik hagyományt teremtettek, amelyet az ez évi rendezvény méltán visz tovább. A bál egybeesik a költészet napjával, mely alkalomból Bíró Márton verset szaval majd és az Irinyi János Általános Iskola táncegyüttese is fellép.

Sztárfodrászok a kamarában

Veszprém - Zsidró Tamás és Pikler Tibor mesterfodrászok részvételével hajvágó bemutatót és tanfolyamot szervez április 11-én 9 órai kezdettel a V Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Bővebb információ és jelentkezés a kamara honlapján.

 

MÁRCIUS 26.

Élelmiszerhigiéniai előadás

Veszprém - A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara március 26-án 15 órakor kezdettel az aktuális élelmiszer-higiéniai jogszabályváltozásokról fórumot szervez vendéglátóipari vállalkozások részére. A rendezvényen Leitold József, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának vezetője tart előadást. A fórumon való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött.

 

MÁRCIUS 18.

Újra bormustra

Tapolca - Immár 13. alkalommal szervezi meg a Badacsonyi Borbarát Asztaltársaság a Tapolcai Sándor-napi Bormustrát március 18-án. A Balatoni Borrégió legjelentősebb hagyományos tavaszi szakmai találkozóján a régió rozé boraiból kóstolnak közel negyven félét a Tamási Áron Művelődési Központban. A rendezvényt a város polgármestere, Dobó Zoltán nyitja meg. Májer János, a Badacsonyi Kutató Állomás vezetője az elmúlt évjárattal kapcsolatos tapasztalatokról szól, a borok jellemzőit Kállay Miklós, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára foglalja össze. Egy-egy bor kóstolása előtt a bormustra szakmai vezetője, Kulka Gábor, a Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottságának titkára mutatja be a termelőt. A mustra az idén is a borokhoz és az időszakhoz illő vacsorával zárul a házigazda, Mezőssy Zoltán jóvoltából.

Veszprémbe jön az igazgató

Veszprém – Március 18-án, szerdán Veszprémben tart előadást a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőképző központjának igazgatója, Szalai László. A 17 órakor kezdődő esemény címe: „Új irányok és lehetőségek a labdarúgó edzőképzésben és a korosztályos játékosok felkészítésében”. Az előadás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a szövetség Veszprém megyei igazgatóságának elérhetőségein lehet.

 

MÁRCIUS 15.

Tájékozódási túraverseny

Ajka-Csingervölgy – Hat különböző nehézségi fokú pályán versenyezhetnek március 15-én, vasárnap a fiatalok tájékozódási túraversenyének résztvevői. A csingeri parkerdőben a verseny 9,30 órától 11 óráig tart. Az érdeklődők 8,30 órától a helyszínen nevezhetnek. A rendező Kórház SE a csapatoknak tájfutó térképet biztosít. A Parkerdőben az Energetikai és Bányászati Múzeum, valamint az ásványgyűjtemény a verseny napjan 9-14 óráig ingyenesen lesz majd látogatható.

 

MÁRCIUS 14.

Lemezbemutató turnén a Sexepil

Budapesti lemezbemutatója után országos turnéra indul a legendás Sexepil, mely 19 év után új, angol nyelvű lemezt adott ki. A zenekar, melyet rendszeresen játszott a Music Television, mely a Nirvana producerének stúdiójában dolgozott a kilencvenes években, a zenekar, mely turnézott Björkkel és számos koncertet adott Amerikában is, most régi, de mégis új felállásban tér vissza. A zenekar március 14-én Veszprémben, az Expresszóban lép fel.

Garázsrock a Metróban

Veszprémbe jön a The Trousers, a garázsrock hazai zászlóshajója. Március 14-én szombaton a veszprémi Metró Sörözőben lépnek fel a helyi Slide Away zenekarral.

Nyílik a természet

Monoszló - Nyílik a természet, nyílnak a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóhelyei. A hat télen is nyitva tartó látogatóhely mellett, március 14-én másik három is megnyitja kapuit a természetet kedvelők előtt: Hegyestű-Monoszló (ahonnan pazar kilátás nyílik az egykori vulkánról); Salföldi Major (itt magyar háziállatfajtákkal, gyógynövényekkel lehet ismerkedni); Kotsy-vízimalom (ahol a lisztporos emlékeket lehet felidézni).

 

MÁRCIUS 12.

Szülők iskolája

Ajka  - Hat előadásból álló programsorozat indul Szülők iskolája címmel március 12-én, este öt órakor a Babucsa Civilházban. Az első foglalkozáson Györgyné Kollár Gabriella, az Otthon Segítünk Alapítvány ajkai csoportjának vezetője nagycsaládos anyaként osztja meg tapasztalatait.

 

MÁRCIUS 10.

A székelyeket ünneplik

Devecser – Városi emléknappá nyilvánította a képviselő-testület a székely szabadság napját – ezzel fejezik ki szolidaritásukat az önhibájukon kívül határon túl rekedt honfitársaink iránt. Március 10-én székely zászlót helyeznek a közintézményekre, és a székely kultúrához kapcsolódó rendezvényeket szerveznek. Mayer Gábor képviselő, a helyi általános iskola igazgatója elmondta, hogy az oktatási intézmény is részt vesz az emléknap programjaiban, amelyeket Bajók Józsefné pedagógus dolgoz ki.

Tavaszi hangverseny

Sümeg  – A zeneiskola tavaszi hangversenyt rendez március 10-én 17 órakor a Kisfaludy gimnázium a hangversenytermében, várják a zenekedvelő érdeklődőket.

Interaktív kiállítás

Veszprém–Kádárta – A gyermeki képzelet címmel nyílik interaktív kiállítás Dorozsmai-Szabó Eszter rajzaiból és festményeiből március 10-én, kedden, 10 órakor a faluházban. A tárlat április 10-éig látható.

 

MÁRCIUS 9.

Díjazott filmet vetítenek

Veszprém – A Téli álom című török–francia–német filmet vetítik március 9-én, hétfőn, 18 órától a Városi Művelődési Központ színháztermében. Nuri Bilge Ceylan alkotása tavaly elnyerte az Arany Pálmát a Cannes-i fesztiválon.

A naplósok fotókiállítása

Veszprém – Penovác Károly a Napló fotóriportere és Szabó Péter Dániel, újságíró-fotóriportere képeiből nyílik kiállítás a Hangvillában március 9-én, hétfőn 18 órakor. A negyven fotóból álló tárlatot Porga Gyula Veszprém polgármestere és Szabó Miklós, a Naplót kiadó Pannon Lapok Társasága ügyvezető igazgatója ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

 

MÁRCIUS 8.

Egyházi téma a filmvásznon

Sümeg  – A Kisfaludy művelődési központban nyolcadikán köszöntik a hölgyeket. Új rendezvénysorozatot indít az intézmény március 26-án nagy sikerű keresztény történetű filmek ingyenes vetítésével.  A Szent Charbel – A szív csendje című film vetítése után beszélgetés lesz az egyházak képviselőivel.

Operettgála

Ajka: Nőnapi gálát rendeznek vasárnap este hatkor a művelődési házban. A Pesti Magyar Operett előadásának sztárvendége Oszvald Marika.

SAT Kutyás Sportklub szervezésében Szerencse nap – ügyességi vetélkedő kutyákkal – 8-án 10-12 óráig a régi focipályán (Fenyő u. 8.).

Badacsonytomaj: Nőnapi köszöntő 8-án 17 órakor az Művelődési Házban.

SZÍNHÁZ

Pannon Várszínház (Hangvilla):  A három testőr – 8-án 17-kor, Agárdy-bérlet.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Volt egyszer egy... – 8-án 10 órakor, nem bérletes.

ZENE, KONCERT

A Bor-Blues-Böllér Napok második napján, 8-án Üveges meg a többiek – Hobo tribute band koncertje 17 órakor.

 

MÁRCIUS 7.

Kolbásztöltés közösen

Ajka – Tóberkóbi néven újra kolbásztöltő fesztivált rendez a Tósokberéndért Egyesület. Március 7-én fél kilenctől várják a vendégeket a Viktória panzióba. A versenyre legfeljebb nyolcfős csapatokkal lehet benevezni. A rendezvényen fellép az Extázis együttes, az Apetka Néptáncegyüttes, Rezneki József zenész, Csorba Tamás és Angermayer Tibor harmonikások, illetve a Tósokberéndért Egyesület.

Picasso rajzai

Balatonfüred – Pablo Picasso rajzaiból és róla készült fényképekből nyílik kiállítás március 7-én, szombaton 11 órakor a Vaszary Galériában. Huszonkilenc fényképet ismerünk meg abból a sorozatból, melyet a francia költő és filmrendező, Jean Cocteau az első világháború idején Pablo Picassóról és barátairól készített.

Nőnapi bál

Dudar – Nőnapi bál lesz március 7-én 20 órától a kultúrházban. A zenét Polgár Csabi biztosítja.

Ünnepi mise  

Küngös  – Varga Lajos váci segédpüspök, általános püspöki helynök vezeti a szentmisét március 7-én 17 óráról az Árpád-házi Szent Kinga templomban.

A fúvószenekar újévi koncertje

Tapolca – A Járdányi Pál Zeneiskola Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekara Újévi Hangversenyét március hetedikén 18 órakor tartják a Csermák József Rendezvénycsarnokban.

Geotúra a Tapolca-medencében

Tapolca – A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság március 7-én geotúrát szervez. A résztvevőknek nagy élmény lesz felfedezni a Tapolca-medence vulkánjainak fejedelmi példányát: a Szent György-hegyet! Mialatt a tanúhegy bazaltsapkáját több szakaszon is körbesétálják, változatosnál változatosabb vulkáni formákkal kerülnek kézzel fogható közelségbe. A túrázók 10 órakor indulnak a tapolcai vasútállomástól. A túra hossza öt kilométer.

Házavató

Ukk – A településen március 7-én 14 órakor avatják fel a művelődési házat, amelyet az egykori iskola épületéből alakítottak ki. Az intézményt az Ukkon született Rákosi Viktor íróról nevezik el. A felújítási munkálatokat közfoglalkoztatottak és a helyi szociális szövetkezet dolgozói végezték.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Bor-Blues-Böllér Napok megnyitója 7-én 10 órakor a Kolostorok és Kertekben. Török Ádám és az új MINI koncert 17-kor. Zenés táncos utcabál a Silver Band zenekarral 19 órakor.

BakElit Party 7-én 22 órakor a VMK előcsarnokában.

Bakonybél: Takács Nándor Kolónia című verseskötetének bemutatója 7-én 18 órakor a Szent Mauríciusz Monostor fogadótermében.

Balatonfüred: Találkozás Picassóval – Jean Cocteau fényképei, Picasso grafikái című kiállítás megnyitója 7-én 11 órakor a Vaszary Galériában.

Gyulafirátót: Nőnapi batyus bál 7-én 20 órakor a művelődési házban. 

Küngös: Ünnepi szentmise 7-én 17 órakor az Árpád-házi Szent Kinga templomban.

Zánka: Nőnapi különjárat 7-én 19 órakor a faluházban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Latinovits-Bujtor Játékszín: A pestis – 7-én 19 órakor, 1. bérlet. 

Pannon Várszínház (Hangvilla): Edith és Marlene (Manna Produkció vendégjátéka) – 7-én 19 órakor.

MOZI

Veszprém, Cinema City, március 7–8.: CHAPPIE (16): 11.15, 15.00, 17.30, 20.00 órakor. szo: 22.30 órakor is. ÜZLET BÁRMI ÁRON (16): 13.45, 18.30, 20.30 órakor. szo: 22.30 órakor is. FOCUS (16) 18.00, 20.10 órakor. szo: 22.20 órakor. AMERIKAI MESTERLÖVÉSZ (f/sub) (16): 15.45 órakor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 14.30, 19.40 órakor. szo: 22.10 órakor is. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 17.00 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 10.00, 14.00, 16.00 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): 12.00 órakor is. JUPITER FELEMELKEDÉSE 3D (16): szo: 10.45 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE (16): v: 10.45 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 13.15 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA (6): 10.30 órakor. HŐS6OS 3D (6): szo: 12.15 órakor. HŐS6OS (6): v: 12.15 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: március 7–8.: VATIKÁNI MÚZEUM 3D (6): 15.15-kor. MANCS (6): 16.15-kor. JOKER (18): 18.15-kor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 20 órakor.


MÁRCIUS 6.

Koszorúznak

Veszprém  – Megemlékezést tart a Petőfi Sándor veszprémi tartózkodása emlékére állított Megyeház téri emléktáblánál március 6-án, pénteken 16.30-kor a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Veszprém Megyei Tagozata és a Városi Művelődési Központ.

Finn kiállítás

Ajka – Ablak Finnországra című kiállítás nyílik pénteken este ötkor a művelődési központban. A tárlatot Rédling Nikoletta, az ajkai magyar-finn egyesület elnöke nyitja meg. A kiállításon Martta Wendelin Kalevala ihletésű képeslapjai és Szentiváni János fotóművész kortárs finn építészetről szóló alkotásai láthatók. A tárlat március 20-ig tekinthető meg.

Nőnapoznak 

Balatonfűzfő – Dallal, virággal köszöntik a hölgyeket - március 6-án 17 óráról a Művelődési Központ és Könyvtárban, ahol fellép Solymos Antal énekes-előadóművész és a Fűzfői Vidám Fiúk.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Vitéz lovag Mireisz Tibor, a Szent Korona Társaság tagjának A Szent Korona keresztény és magyar küldetése című előadása 15 órakor a Mártírok útja 11. szám alatt (volt MHSZ-székház), a földszinti 56-os emlékszoba helyiségében.

A Szent Mihály-bazilikában Soltész Miklós államtitkár – A megszentelt élet évének keretében – A szerzetesrendek értékei a magyar társadalom életében címmel tart előadást 17.30-kor

.A Veszprémi Szemle várostörténeti folyóirat 36. számának bemutatója 15 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy-termében.

5 órai tea – Rendhagyó könyvklub. Szülőföldem, Veszprém – és Ön honnan jött? Irodalmi barangolások megyénkben és azon túl címmel beszélgetés 17 órakor az EKMK Idegen nyelvi részlegében.

Intim Torna Illegál-koncert 21 órakor az Expresszó Klubban.

Ajka: Duna Szimfonikus Zenekar a Filharmónia bérletben 10 órától a JMSZK-ban.

Balatonszepezd: Szepezdi épületek története, bemutatás és séta Németh Ferenc vezetésével, aki elmeséli, mit tud egy-egy kiemelt épületről, 17 órától a Bertha Bulcsu Közösségi Háztól. Rossz idő esetén a művelődési házban diavetítéssel egybekötve adja elő érdekes történeteit.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház: A vadkacsa – 19 órakor, Csokonai bérlet.Latinovits–Bujtor Játékszín: A pestis – 19 órakor, 3. bérlet.Pannon Várszínház (Hangvilla): A három testőr – 19 órakor, Darvas bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: március 5– 11.: CHAPPIE (16) (Premier!): 15.00, 17.30, 20.00, 22.30 órakor. ÜZLET BÁRMI ÁRON (16) Premier! 13.45, 18.30, 20.30, 22.30 órakor is. FOCUS (16) 18.00, 20.10, 22.20 órakor. AMERIKAI MESTERLÖVÉSZ (f/sub) (16): 15.45 órakor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 14.30, 19.40, 22.10 órakor. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 17.00 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 14.00 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 13.15 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: VATIKÁNI MÚZEUM 3D (6): 14.00, 15.15 órakor. MANCS (6): 16.15-kor. JOKER (18): 18.15-kor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 20 órakor.


MÁRCIUS 5.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Tanári hangverseny 17 órakor a Csermák iskola hangversenytermében.

Veszprém – A Révfülöpön tartott Luther konferenciának egy előadását (Luther Márton: Felkészülés a halálra) láthatják felvételről és beszélhetik meg az érdeklődők az evangélikus gyülekezet programján március 5-én, csütörtökön délután öt órakor a gyülekezeti teremben. Az evangélikus gyülekezet programja mindenki előtt nyitott.

Ajka: Duna Szimfonikus Zenekar a Filharmónia bérletben 12 órától a JMSZK-ban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház: A vadkacsa – 5-én 19 órakor, Simon-bérlet.

Pannon Várszínház (Hangvilla): A három testőr 5-én 15 órakor, ifjúsági előadás.

MOZI

Veszprém, Cinema City: CHAPPIE (16) (Premier!): 15.00, 17.30, 20.00 órakor. ÜZLET BÁRMI ÁRON (16) Premier! 13.45, 18.30, 20.30 órakor. FOCUS (16) 18.00, 20.10 órakor. AMERIKAI MESTERLÖVÉSZ (f/sub) (16): 15.45 órakor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 14.30, 19.40 órakor. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 17.00 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 14.00, 16.00 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 13.15 órakor.

Tapolca, Városi mozi: VATIKÁNI MÚZEUM 3D (6): 14.00, 15.15 órakor. MANCS (6): 16.15 órakor. JOKER (18): 18.15 órakor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 20 órakor.


MÁRCIUS 4.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Biokonyha Jánosik Zsuzsával 4-én 17 órától a Dózsavárosi Könyvtárban. Tél végi vitaminok, ízületek gyógyítója, immunerősítő ételek.

Balatonfüred: Kodály-emlékhangversenyre várják az érdeklődőket március 4-én, szerdán este fél hattól az Anna Grand Hotel dísztermében.

A Csendtől a varázslatig című rendezvénysorozat részeként: Jelenlét – Kortárs táncműsor 4-én 17 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban.

Lovas: A Kilimandzsárón jártam címmel Nagy Pál előadása 4-én 18 órakor a faluházban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: 4-én 19 órakor Kolontár bérlet.Latinovits-Bujtor Játékszín: Az igazat mondd, ne csak a valódit 4-én 17 órakor, bérletszünet.MOZIVeszprém,  Cinema City: FOCUS (16): 13.50, 16.00, 18.10, 20.20 órakor. AMERIKAI MESTERLÖVÉSZ (f/sub) (16): 14.20, 19.40 órakor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 15.00, 17.30, 20.00 órakor. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 19.30 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 15.20, 17.20 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): 13.20 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE (16): 17.00 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 13.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: SWING (12): 14 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 16 órakor. KINGSMAN: A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 17.30-kor. KÓDJÁTSZMA (12): 20 órakor. 

MÁRCIUS 3.

Egyesületi közgyűlés

Veszprém - A Veszprémi Turisztikai Egyesület március 3-án, kedden 14 órakor tartja közgyűlését a Magister Hotel konferenciatermében. A napirendi pontok között szerepel többek között az egyesület 2014. évi tevékenysége, az eddigi eredmények valamint a 2015. évi tervek.

Tárlat Kalevala-illusztrációkból

Veszprém – Kádár Tibor festőművész Kalevala-illusztrációiból és erdélyi festményeiből nyílik kiállítás március 3-án, kedden 17 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban. A tárlatot Szoboszlai András, a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület elnöke nyitja meg. A tárlat március 28-ig látogatható. A megnyitó után az alkotóval finnországi élményeiről Balogh Ferencné, a megyei könyvtár nyugalmazott igazgatóhelyettese beszélget.

Városszépítők közgyűlése

Várpalota  – Március 3-án, kedden tartja éves közgyűlését az idén 25 éves Városszépítő és -védő Egyesület. A vár Thury-termében 17 órakor kezdődő rendezvényen a megjelentek Petrovics László elnök éves szakmai beszámolóját hallgathatják meg, de szó lesz a 2015-ös programokról is.

RENDEZVÉNY

Veszprém: VÉKA Építő gondolatok 4.0 előadása 3-án 18 órakor a Fricskában. Az este témája: Játszhatóbb terek, avagy mitől lesz igazán jó egy játszótér?

Molnár V. József Magyarnak lenni büszke gyönyörűség című előadása 3-án 18 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban.

Veszprém - Tavasztól tavaszig címmel adnak zenés irodalmi estet a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagjai 18 órától a Városi Művelődési Központban. A barátságról, szerelemről és létkérdésekről szóló verseket, prózarészleteket Rábai Zsanett, Felföldi Gábor és Lohonyai Zoltán adják elő, utóbbi gitározik és énekel az esten.

VÉKA Építő gondolatok 4.0 előadása 3-án 18 órakor a Fricskában. Az este témája: Játszhatóbb terek, avagy mitől lesz igazán jó egy játszótér? 

Tapolca: Molnár V. József: Magyarnak lenni büszke gyönyörűség című előadása 3-án 18 órakor a TÁMK-ban.

KIÁLLÍTÁS

Veszprém: Kádár Tibor festőművész Kalevala-illusztrációiból és erdélyi festményeiből nyílik kiállítás 3-án 17 órakor a Eötvös Károly Megyei Könyvtárban. A megnyitót követően a Kisfaludy Teremben Kádár Tibor idézi fel finnországi élményeit Veszprém és Rovaniemi 40 éves testvérvárosi ünnepségsorozata alkalmából.

Szín-fónia címmel Borscs Ljubomér festőművész kiállítás megnyitója 3-án 17 órakor a Március 15. úti Könyvtárában.


SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: A fizikusok: 3-án 17 órakor Vetési Albert bérlet. 4-én 19 órakor Kolontár bérlet.

Latinovits-Bujtor Játékszín: SzínházJegyetem 2.0: 3-án 14 órakor bérletszünet. 

MOZI

Veszprém, Cinema City: FOCUS (16): 13.50, 16.00, 18.10, 20.20 órakor. AMERIKAI MESTERLÖVÉSZ (f/sub) (16): 14.20, 19.40 órakor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 15.00, 17.30, 20.00 órakor. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 19.30 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 15.20, 17.20 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): 13.20 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE 3D (16): 17.00 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 13.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: SWING (12): 14 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 16 órakor. KINGSMAN: A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 17.30-kor. KÓDJÁTSZMA (12): 20 órakor.

 

MÁRCIUS 2.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Grecsó Krisztián íróval beszélget Brassai Zoltán irodalmár ma 17 órától az Utas és Holdvilág Antikváriumban.

Ajka: Nyugdíjas Szabadegyetem előadása Rehabilitáció és lehetőségek címmel 2-án 15 órakor a művelődési központban.

Pápa: Almási Kitti Megelégedett társkapcsolatok. Milyen egy jó párkapcsolat című előadása 2-án 18 órakor a JMSZK-ban.

Tapolca: Jótékonysági koncert: Dallamok szárnyán – Zenés est a speciális olimpikonokért 2-án 18 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban. Fellépnek: Varga Miklós, Zajongó Zenekar, Tam-Tam Band.

SZÍNHÁZ

Várpalota: Volt egyszer egy... 2-án 10 órakor Dúdoló Óvoda, Pöttyös bérlet.

MOZI 

Veszprém, Cinema City: FOCUS (16): 13.50, 16.00, 18.10, 20.20 órakor. AMERIKAI MESTERLÖVÉSZ (f/sub) (16): 14.20, 19.40 órakor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 15.00, 17.30, 20.00 órakor. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 19.30 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 15.20 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): 13.20, 17.20 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE 3D (16): 17.00 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 13.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: KINGSMAN: A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 17.30-kor. KÓDJÁTSZMA (12): 20 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!