Programok

2014.05.25. 22:26

Programok, rendezvények Veszprém megyében május 26-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények május 26-tól. Böngésszen, és válogasson!

Napló információ

JÚNIUS 14.

Harmadik veterán motoros találkozó

Veszprém – Immár harmadik alakommal rendez veterán motoros találkozót és altarész börzét a Veszprémi Motoros Egyesület. A program egyúttal jótékony célokat is szolgál. Június 14-én szombaton reggel 8 órakor vásárt és kiállítás nyitnak a Veszprém Aréna parkolójában. Lesz közlekedési totó a közlekedési morál javítása érdekében, illetve értékes nyereményeket is kisorsolnak a helyszínen. A fődíj a Balaton fölötti sétarepülés. Veterán motorok versenye kezdődik, és motoros felvonulás indul a városon át, a vár érintésével. Az érdeklődők a rendezvény részeként érdekes, különleges járműveket, repülőgépek is láthatnak. Izbéki Gábor hangsúlyozta, hogy rendezvényük jótékony célokat is szolgál - elárvereznek egy Pannónai T5 típusú veterán motorkerékpárt, a vételárat a Fenyves erdő ápoló – gondozó otthon lakói kapják.

JÚNIUS 6.

Önkéntes munka és barlangtúra

Szentgál - A Szentgáli-kőlik barlangnak egy része járhatatlan a bemosódott agyag miatt, ezért szükségessé vált a járat kitisztítása. Most alkalom nyílik arra, hogy a barlangkutatók nehéz, de igazán gyümölcsöző munkájába az is belekóstolhasson, aki nem rendszeres barlangjáró. Június 6-án és 7-én önkéntes segítőket várnak a munka elvégzéséhez. Az önkéntesek egyúttal az alaptúra útvonalán barlangi kalandtúrán is részt vehetnek szakavatott barlangi túravezetők kíséretében, akik a munkát is irányítják majd. A barlangjáráshoz overallt, fejlámpát és fejvédő sisakot biztosítanak. A munkát a Bakonyi Barlangkutató Egyesületek Szövetségének tagjai irányítják.

 

JÚNIUS 5.

Korszakos slágerek a Harley-Davidson találkozón

Alsóörs – Teljesen összeállt a 15. Open Road fesztivál, vagyis az idei Harley-Davidson találkozó zenei programja, június 5. és 8. között félszáz előadó lép színpadra az alsóörsi kempingben. A rendezvény legnagyobb nemzetközi sztárja a női Rod Stewartnak is nevezett Bonnie Tyler lesz, akinek nevéhez olyan korszakos slágerek fűződnek, mint a Total Eclipse Of The Heart vagy a Holding Out For A Hero. Rajta kívül a Magyarországra már hazajáró Boban & Marko Markovic Orchestra, illetve a cseh Arakain ad koncertet, míg a hazai előadókat többek közt az Edda, a Hooligans, Demjén Ferenc, Deák Bill Gyula, Tóth Gabi, az Ossian, a Paddy & The Rats és a Zorall képviseli.

Harley-fesztivál

Csütörtök este nyolc órától a nagyszínpadon az Ossian zenél, őket a Pataky Művek követi, míg a főzenekar az EDDA lesz. Ezen a napon a Rock Arénában fél háromkor kezdődnek a koncertek, a Blackriders, a Magic Cats Rockabilly Trio, a Dorothy, az Ivan & The Parazol és a Hollywood Rose kövezik egymást, végül Dévényi Tibor teljesíti a zenés kívánságokat. Csütörtökön a House Of Riders nevű kisszínpad is csatlakozik a helyszínekhez, délután négy órától a Crazy Karma, a Twisted Sisters Tribute, az AC/id/DC és az Abszolút Hallás váltja egymást.

A Savaria zenekar előadása

Veszprém – Händel Vízizene és Tűzijáték című műveit a Savaria Barokk Zenekar korhű hangszereken adja elő a Hangvillában június 5-én.

 

JÚNIUS 4.

Énekes válogatás

Veszprém – A Veszprémi Petőfi Színház a Bécsi vér című operettjéhez keres szoprán és mezzoszoprán hangú, 16 és 40 év közötti hölgyeket. A meghallgatás június 4-én, szerdán délután két órakor lesz a teátrumban. A résztvevőknek egy népdalt vagy egy operettrészletet kell előadniuk. A jelentkezőket Veszprémből és környékéről várják. jelentkezni a Petőfi Színház titkárságán lehet.

Emlékezés Trianonra

Veszprém – A Mozaik Egyesület Trianon-napi megemlékezése és koszorúzása június 4-én délután fél ötkor lesz a Vörösmarty téren az I. világháborús emlékműnél.

Természetismereti nap iskoláknak

Csopak - Az Európai Geoparkok Hetén a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság interaktív programmal várja az iskolai csoportokat június 4-én Csopakra. A diákok elvégeznek egy izgalmas víztisztasági vizsgálatot, bepillantanak a madárhálózás rejtelmeibe, a geopark földtani kincseihez kapcsolódó játékos feladatok, fényképek, kirakók segítségével pedig megismerkedhetnek a geopark földtani múltjával, változatos kőzettani felépítésével. 

 

FESZTIVÁL

Alsóörsön, a Balatontourist Camping Europa területén szerdán kezdődik a XV. Open Road fesztivál, amihez számos zenei program is csatlakozik. A nyitónapon még csak a Rock Arénában zajlanak koncertek, este fél hétkor a Blues Company kezd, majd az Auróra, illetve Ganxsta Zolee és a Kartel következik. Fél 12-től a Best Of veszi birtokába a színpadot, zárásként pedig rock disco-t tartanak. Csütörtök este nyolc órától a nagyszínpadon az Ossian zenél, őket a Pataky Művek követi, míg a főzenekar az EDDA lesz. Ezen a napon a Rock Arénában fél háromkor kezdődnek a koncertek, a Blackriders, a Magic Cats Rockabilly Trio, a Dorothy, az Ivan & The Parazol és a Hollywood Rose kövezik egymást, végül Dévényi Tibor teljesíti a zenés kívánságokat. Csütörtökön a House Of Riders nevű kisszínpad is csatlakozik a helyszínekhez, délután négy órától a Crazy Karma, a Twisted Sisters Tribute, az AC/id/DC és az Abszolút Hallás váltja egymást. 

JÚNIUS 3.

Domján Edit és Szécsi Pál szerelme - A székesfehérváriak vendégjátéka

Veszprém – A székesfehérvári Vörösmarty Színház vendégjátékát, a Két összeillő ember című előadást láthatják a nézők a Veszprémi Petőfi Színházban június 3-án.

JÚNIUS 2.

Kamarahangverseny

Veszprém – Fűke Ákos és Füzesséry Zoltán kamarahangversenye június 2-án, hétfőn este hét órakor lesz a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolában. Műsoron: Bach D-dúr gamba szonáta, Beethoven Á-dúr szonáta op. 69., Debussy d-moll szonáta, Bohuslav Martinu Változatok egy Rossini- témára.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Fűke Ákos és Füzesséry Zoltán kamarahangversenye 2-án 19 órakor a zeneművészeti szakközépiskolában (Dózsa Gy. u. 2.). 

Balatonfüred: Séta a gyógy téren és környékén Némethné Rácz Lídia helytörténésszel, gyülekező 2-án 16 órakor a kerek templomnál.

Balatonkenese: EFI-prog-ram: Sportfoglalkozás 3-án 18–19 óráig a művelődési házban.

MOZI

Veszprém, Cinema City: A HOLNAP HATÁRA 3D (premier): 15.45, 18.00 órakor. A HOLNAP HATÁRA (premier): 13.30, 20.15 órakor. X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI 3D: 17.00, 19.40 órakor. X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI: 14.20-kor. GRACE: MONACO CSILLAGA: 15.15 órakor. GODZILLA 3D: 17.30, 20.00 órakor. ROSSZ SZOMSZÉDSÁG: 16.15, 18.30, 20.30 órakor. A CSAJOK BOSSZÚJA: 13.00 órakor. RIO 2 3D: 14.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: VIVA LA LIBERTÁ – ÉLJEN A SZABADSÁG!: 14.00 és 20.00 órakor. RIO: 16.00 órakor. GRACE – MONACO CSILLAGA: 18.00 órakor. 

JÚNIUS 1.

Kerékpáros túra

Veszprém – A VKE-Nelson Veszprémi Kerékpáros Egyesület következő nyílt túrája június 1-jén, indulás 9 órakor a Nelson Bike-tól az Almádi útról. A Balaton keleti medencéjének kerülése a Veszprém–Vörösberény–Balatonkenese–Siófok–Szántód–Tihany–Balatonfüred útvonalon lesz.

MÁJUS 31.

Önkéntes véradás

Szombat: Inota, készenléti lakótelep, családi nap 10–15 óráig.

Pásztorkutyás Hétvége

Salföld - A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület a Salföldi Majorba szervez Magyar Pásztorkutyás Hétvége május 31. és június 1. között. A vendégek a Magyar fajták Terelő Országos Bajnoksága minősítő fordulóját, terelési képességvizsgát és pásztorkutyák karaktertsztjét is láthatják.

Vasútmodell kiállítás 

Veszprém – Jótékonysági kiállítást rendez a Baross Vasútmodellező Klub. A tárlat május 31-étől a veszprémi vasútállomás épületében lesz látható naponta 9–18 óráig – tájékoztatta a Naplót Letenyei István, a klub helyettes vezetője. Belépő helyett Esztergályos Kornél ösküi kisfiú szívátültetésének támogatására adományozhatnak a látogatók.

Palya Bea énekel a Zonta-koncerten

Veszprém – Palya Bea május 31-én, szombaton 18 órakor lép fel a Veszprémi Petőfi Színházban, a Zonta Club Veszprém jótékonysági koncertjén. Az énekes szerző mostanában legújabb, Nő című cd-jének anyagával járja az országot. A szombati koncerten ennek az albumnak a zenei anyagából is hallhatunk. Palya Bea ezúttal a Snétberger Tehetség Központ tehetségeivel együtt lép fel a jótékonysági koncerten.

A vegyes kar lép fel

Veszprém – Veszprém Város Vegyeskara és kóruscsaládja május 31-én, szombaton délután öt órakor tartja hagyományos nyárköszöntő hangversenyét a Hangvillában. A koncert egyben zenés vendégség is lesz, hiszen erre az alkalomra látogat el Veszprémbe a váci Serenus vegyes kar. A színes műsorban a Serenus Kórus, Veszprém Város Vegyeskara és Vokálja, valamint a Swing-Swing együttes lép fel.

Családi western

Ajka – Családi westernnapot tartanak az Ajka és Bakonygyepes között található Nomádia parkban május 31-én. A program 10 órától indul iskolai csapatversenyekkel, majd 13 órától légpuskalövészettel, westernlovaglással, szkander- és sörivó versennyel, lovasjátékkal, rodeó-bikával, légvárral és lufisheriffel várják a vendégeket. Fellép a Molnár Gábor Alapítvány Hangadók zenekara és a Crazy Jam Countryband.

Pásztorkutyás hétvége

Salföld - A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület a Salföldi Majorba szervez Magyar Pásztorkutyás Hétvége május 31. és június 1. között. A vendégek a Magyar fajták Terelő Országos Bajnoksága minősítő fordulóját, terelési képességvizsgát és pásztorkutyák karaktertsztjét is láthatják.

Koncert és buli

A közönség szimpátiájával

Várpalota – Sikeresen szerepelt a Fezenre Veled múlt heti válogatóján a 2012-ben alapított Emulzió együttes. Az önmagát a rap-rock stílusába soroló ötfős zenekar a Laza kategória egyik legsikeresebb indulójaként nyerte el a közönség szimpátiáját, s jutott be a 260 nevező közül azon tíz legjobb tíz közé, akik a július végén kezdődő négynapos székesfehérvári fesztiválon is felléphetnek. E hét végén viszont hazai környezetben adnak koncertet, szombaton este kilenc órától a várpalotai Forgács Teraszon játszanak, illetve ünneplik meg az eredményt

Zsiványok a pörköltfesztiválon

Ábrahámhegy – A zsiványok is kedvelik a jóízű pörköltet, talán ezért is fogadta el az invitálást Andor István és Tóth Ferenc Gábor a Balaton-felvidéki községben idén is megrendezendő Pörköltfesztiválra. A hétvégi kétnapos eseménynek ők, a mulatós zenét játszó A Két Zsivány együttes lesznek a sztárvendégei, a szombat esti élőzenés táncmulatságon lépnek fel.

Dél-Európa ízei

Felsőörs - A Felsőörsi Ízutazás immár hagyományos rendezvényén, május 31. Dél-Európa ízeit mutatja be a Nők Felsőörsért Egyesület. A kezdeményezéshez a Bakony-Balaton Geopark is csatlakozott, az ő meghívásukra két dél-európai geopark is hozzájárul az ízkavalkádhoz: a spanyol Sobrare Geopark sajtot, kolbászt és pástétomot küld kóstolóba, míg a portugál Azori-szigetek Geopark  különböző teákat, süteményt, lekvárt, tonhalat, mézet és ropogtatnivalókat ajánlott fel a rendezvény alkalmából. Nem hiányoznak majd a Bakony–Balaton Geopark ízei sem. Az Ízutazás napján kulturális program és gyermeknap is várja az érdeklődőket.

Vulkánok és hévforrások nyomában

Tihany - A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a Bakony-Balaton Geopark Csoport május 31-én geotúrát szervez a tihanyi vulkánok és hévforrások nyomában. A túra a Tihanyi Bencés Apátságtól indul, a félsziget keleti partjának sétányáról a Ciprián-forrás érintésével kapaszkodnak fel a barátlakásokhoz. A Belső-tó túloldalán egy valóságos „hévforrás-város” bontakozik ki. Az Aranyház gejzírkúp tetejéről a Balaton-felvidék egyik legelragadóbb panorámáját élvezhetik. A túra hossza kilenc kilométer.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Magyar régészet napja 31-én 10–13 óráig a régészeti raktárban (Török I. u. 7.).Játszótéri nap, családi hétvégi játszóház 31-én 15 órától a Március 15. úti könyvtárban.

Jótékonysági vasútmodell-kiállítás 31-én 9–18 óráig a vasútállomás szociális épületében.

A Zonta Club Veszprém ünnepi rendezvénye 31-én 10 órától a Dubniczay-palotában. 18 órakor Palya Bea és a Snétberger Tehetség Központ jótékonysági koncertje a Petőfi Színházban.

Veszprém Város Vegyeskara kóruscsaládjának koncertje 31-én 17 órakor a Hangvillában.

A VKE-Nelson Veszprémi Kerékpáros Egyesület nyílt túrája: Balaton keleti medence kerülése, indulás 1-jén 9 órakor a Nelson Bike-tól az Almádi útról.

Alsóörs: Alsóörsi színes csokor – falunk napja 31-én 13 órától a faluközpontban, 20 órakor sztárvendég az Apostol együttes.

Mount Everest túrasorozat: 8850 méter gyalogtúra, indulás 1-jén 9–10 óráig a mólótól.

Balatonakali: Pünkösd előtti szomszédolás, gyermeknap, 31-én 9.45-től a kikötőnél, 15 órától a focipályán, májusfa-kitáncolás 19 órától a Fék üzletháznál. 

Balatonalmádi: Gombásztúra Eplénybe, indulás 31-én 8 órakor a Pannóniától.

Nordic walking túra, indulás 31-én 9 órakor a Pannóniától.

Balatonfüred: Bánó Veronika és Kiss András zongoraestje 31-én 18 órakor a Ferencsik János Zeneiskolában.

Balatonudvari: Gyermeknap 31-én 15 órától a kultúrházban.

Eplény: Zenés műsor Szeles Józseffel és Módri Györgyivel 31-én 15 órakor a kultúrházban.

Litér: Táncház a Hanga Bandával 31-én 18 órától gyerekeknek, 19 órától felnőtteknek a művelődési házban.

Lókút: XIV. lókúti gyermeknap: Mézengúz zenekar koncertje 31-én 10.30-kor az iskola és óvoda környékén.

Öskü: Mézengúzok gyermekzenekar műsora 1-jén 15.30-kor a művelődési ház előtt.

Pápa: Diákvárosok találkozója 31-én 10 órától a városházán. Gyermeknap 1-jén 14–18 óráig az Erzsébet ligetben.

Salföld: Skobrák Ferenc-emlékverseny 31-én és 1-jén. 31-én 9 órakor XVII. Magyar országos terelőbajnokság, 1-jén 10 órakor magyar pásztorkutyák munkaversenye.

Tapolca: XII. Babatalálkozó 31-én 9.30-kor a városi rendezvénycsarnokban.

Katonadal fesztivál 31-én 15 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban.

Zánka: Gyereknap 31-én 14 órától a faluházban.


Zirc: Városi gyermeknap 31-én 10 órától a művelődési házban.


MOZI

Veszprém, Cinema City, május 29–június 4.: S HOLNAP HATÁRA 3D (premier): 15.45, 18.00 órakor. kivéve h: 20.15 órakor. p–szo: 22.30-kor is. szo–v: 11.00 órakor is. A HOLNAP HATÁRA (premier): 13.30-kor. csak h: 20.15-kor. X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI 3D: 17.00 órakor. kivéve k: 19.40-kor. p–szo: 22.20-kor is. szo–v: 10.30-kor is. X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI: 14.20-kor. csak k: 19.40-kor. GRACE: MONACO CSILLAGA: 15.15 órakor. GODZILLA 3D: 17.30 órakor. kivéve sze: 20.00 órakor. p–szo: 22.30 órakor is. szo–v: 11.30 órakor is. GODZILLA: csak sze: 20.00 órakor. ROSSZ SZOMSZÉDSÁG: 18.30, 20.30 órakor. kivéve sze: 16.15 órakor. csak sze: 16.30-kor. p–szo: 22.30 órakor is. VISSZATÉRÉS ÓZ BIRODALMÁBA 3D: szo–v: 10.15-kor. A CSAJOK BOSSZÚJA: 13.00 órakor. RIO 2 3D: kivéve sze: 14.00 órakor. RIO 2.: szo–v: 12.15-kor. 

Tapolca, Városi mozi, május 29–június 4.: VIVA LA LIBERTÁ – ÉLJEN A SZABADSÁG!: 29–30-án és 2–4-én 14.00 és 20.00 órakor. 1-jén 20.00 órakor. RIO: 29–30-án és 1–4-én 16.00 órakor. GRACE – MONACO CSILLAGA: 29–30-án és 1–4-én 18.00 órakor, 31-én 19.00 órakor.

 

MÁJUS 30.

Önkéntes véradás

Péntek: Balatonakali, művelődési ház 15–18 óráig; Pápa, intézeti 8–11 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–12 óráig.

A magyar régészet napja

Veszprém – Első alkalommal rendezik meg a a magyar régészet napját. A kezdeményezéshez a Laczkó Dezső Múzeum is csatlakozik. A magyar régészet napja alkalmából május 30-án és 31-én az ország 19 településén mintegy 150 program várja az érdeklődőket. A Laczkó Dezső Múzeumban május 30-án, pénteken délután három órától három programot – előadást, játékos fejtörőt, tárlatvezetést, sírfeltárást, történelmi sétát és makettépítést – szerveznek. Május 31-én, szombaton a régészeti raktárt és a raktározási munkát (leletmeghatározást) ismerhetik meg a látogatók 10 és 13 óra között a Török Ignác u. 7. szám alatt.

A Veszprémi Szemle bemutatója

Veszprém – A Veszprémi Szemle várostörténeti folyóirat 33. számának bemutatója május 30-án, pénteken délután három órakor lesz a Dubniczay-palotában.

Kiállítás fotókból

Balatonfüred – Képidézetek címmel Hemző Károly sport- és városképeiből nyílik kiállítás a Vaszary galériában május 30-án, pénteken 17 órakor. A kiállítást dr. Lengyel Beatrix, a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtára főigazgatója és dr. Szabó Lajos, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum igazgatója nyitja meg. A kiállítás kurátora Szarka Klára, a Magyar Fotótörténeti Társaság elnöke. A megnyitón jelen lesz Lajos Mari, a művész özvegye, a Hemző Károly Alapítvány elnöke.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A Veszprémi szemle 33. számának bemutatója 30-án 15 órakor a Dubniczay-palotában.

Magyar régészet napja 30-án 15 órától a Laczkó Dezső Múzeumban.

Balatonalmádi: Szülők iskolája előadás 30-án 17 órakor a Pannóniában.

Táncházi kultúra 30-án 17.30-tól a vörösberényi művelődési házban.

Balatonfüred: Világjárók sorozat: Élmények Bali szigetén, Rák Andrea és Banczik Ágnes előadása 30-án 14.30-kor a városi könyvtár emeleti olvasótermében.

Fotográfiai kiállítás Hemző Károly sport- és városképeiből, megnyitó 30-án 17 órakor a Vaszary Galériában.

Balatonkenese: Az alaptörvény illusztrációi vándorkiállítás megnyitója 30-án 18 órakor a Balatonkenesei Közművelődési Intézmény és Könyvtárban.

Barnag: Mézengúzok gyermekzenekar műsora 30-án 16.30-kor a faluházban.

Litér: Gyermeknap 30-án 14–18 óráig az iskola udvarán.

Papkeszi: EFI-program: Szűrőbusz 30-án 10–18 óráig a művelődési házban.

Pápa: Szigeti veszedelem bemutatója 30-án 21 órakor az Erzsébet ligetben.

Sóly: Mézengúzok gyermekzenekar műsora 30-án 18.30-kor a művelődési házban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Veszedelmes viszonyok: 30-án 19 órakor Kossuth Zsuzsanna bérlet. Két összeillő ember: 3-án 19 órakor bérletszünet.

Pannon Várszínház (Hangvilla): Hegedűs a háztetőn: 30-án 18 órakor.

Inota, Retro Színház: Csivir-csavar: 3-án 14 órakor, a Pannon Várszínház előadása.

MOZI

Veszprém, Cinema City, május 29–június 4.: S HOLNAP HATÁRA 3D (premier): 15.45, 18.00 órakor. kivéve h: 20.15 órakor. p–szo: 22.30-kor is. szo–v: 11.00 órakor is. A HOLNAP HATÁRA (premier): 13.30-kor. csak h: 20.15-kor. X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI 3D: 17.00 órakor. kivéve k: 19.40-kor. p–szo: 22.20-kor is. szo–v: 10.30-kor is. X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI: 14.20-kor. csak k: 19.40-kor. GRACE: MONACO CSILLAGA: 15.15 órakor. GODZILLA 3D: 17.30 órakor. kivéve sze: 20.00 órakor. p–szo: 22.30 órakor is. szo–v: 11.30 órakor is. GODZILLA: csak sze: 20.00 órakor. ROSSZ SZOMSZÉDSÁG: 18.30, 20.30 órakor. kivéve sze: 16.15 órakor. csak sze: 16.30-kor. p–szo: 22.30 órakor is. VISSZATÉRÉS ÓZ BIRODALMÁBA 3D: szo–v: 10.15-kor. A CSAJOK BOSSZÚJA: 13.00 órakor. RIO 2 3D: kivéve sze: 14.00 órakor. RIO 2.: szo–v: 12.15-kor. 

Tapolca, Városi mozi, május 29–június 4.: VIVA LA LIBERTÁ – ÉLJEN A SZABADSÁG!: 29–30-án és 2–4-én 14.00 és 20.00 órakor. 1-jén 20.00 órakor. RIO: 29–30-án és 1–4-én 16.00 órakor. GRACE – MONACO CSILLAGA: 29–30-án és 1–4-én 18.00 órakor, 31-én 19.00 órakor.

Koncert és buli

Új dalokat mutat a Hollywoodoo

Veszprém – Nem hanyagolja el hűséges közönségét a Hollywoodoo, időnként fel-fellépnek hazai pályán is. Péntek este kilenc órától az Expresszó klubban tart évadzárót a Trócsányi Gergő énekes vezette társulat. A zenekar ígérete szerint a koncerten új dalok is elhangzanak

 

 

MÁJUS 29.

Önkéntes véradás

Csütörtök: Borzavár, kultúrház 15–16.30 óráig; Porva, általános iskola 17–19 óráig; Ajka, Mal Zrt., orvosi rendelő 10–14.30 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.

Geonap diákoknak Felsőörsön

Felsőörs – Az Európai Geoparkok Hete keretében Felsőörs földtani kincseinél geonapot szervez a Balaton-felvidéki Nemzeti Park. Az iskolás csoportoknak szóló május 29-i geonapon a diákok a Felsőörsi Forrás-hegy tudományos körökben világhírű feltárása mellett a Bakony–Balaton Geopark kőzeteivel, izgalmas földtani múltjával, földtani látnivalóival egy-egy interaktív állomáson ismerkedhetnek meg. A pedagógusok információt kaphatnak a geopark működéséről, céljairól, együttműködési lehetőségekről.

Könyv a barlangi felfedezésekről

Tapolca - Barlangászok közreműködésével adták ki a közelmúltban megjelent Felfedezések a föld alatt című könyvet, amelyet a Vass Albert Könyvtárban csütörtökön mutatnak be. Az igényes kivitelű kötet összefoglalja az elmúlt évtized hazai barlangi felfedezéseit, kifejezetten a feltárók szemszögéből. Számos képpel és grafikával adják át a felfedezések történetét az ország különböző tájain működő barlangkutatók.

Kellei György új regénye

Balatonföldvár – Korábbi munkatársunk, Kellei György A sakál éjszakái című új bűnügyi regényét ma 17 órakor mutatják be a Bajor Gizi Közösségi Házban. A szerzővel Köves József kiadóvezető és Laczkó András irodalomtörténész beszélget.

RENDEZVÉNY

Veszprém-Gyulafirátót: Hősök napja, megemlékezés és koszorúzás 29-én 17 órakor a művelődési házban.

Alsóörs: Megyei nyugdíjastalálkozó 29-én 10–16 óráig a sportcsarnoknál. 

Balatonfüred: Anyák, ha sírnak, kiállításmegnyitó 29-én 17 órakor az Óvárosi Művészkávézóban.

Papkeszi: EFI-program: Szűrőbusz 30-án 10–18 óráig a művelődési házban.

Pápa: Szigeti veszedelem bemutatója 29-én 21 órakor az Erzsébet ligetben.

Zirc: Diabétesz klub nyílt napja 29-én 16 órától a városi könyvtár közművelődési klubtermében.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Veszedelmes viszonyok: 30-án 19 órakor Kossuth Zsuzsanna bérlet. Két összeillő ember: 3-án 19 órakor bérletszünet.

Pannon Várszínház (Hangvilla): Hegedűs a háztetőn: 30-án 18 órakor.

Inota, Retro Színház: Csivir-csavar: 3-án 14 órakor, a Pannon Várszínház előadása.

MOZI

Veszprém, Cinema City, május 29–június 4.: S HOLNAP HATÁRA 3D (premier): 15.45, 18.00 órakor. kivéve h: 20.15 órakor. p–szo: 22.30-kor is. szo–v: 11.00 órakor is. A HOLNAP HATÁRA (premier): 13.30-kor. csak h: 20.15-kor. X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI 3D: 17.00 órakor. kivéve k: 19.40-kor. p–szo: 22.20-kor is. szo–v: 10.30-kor is. X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI: 14.20-kor. csak k: 19.40-kor. GRACE: MONACO CSILLAGA: 15.15 órakor. GODZILLA 3D: 17.30 órakor. kivéve sze: 20.00 órakor. p–szo: 22.30 órakor is. szo–v: 11.30 órakor is. GODZILLA: csak sze: 20.00 órakor. ROSSZ SZOMSZÉDSÁG: 18.30, 20.30 órakor. kivéve sze: 16.15 órakor. csak sze: 16.30-kor. p–szo: 22.30 órakor is. VISSZATÉRÉS ÓZ BIRODALMÁBA 3D: szo–v: 10.15-kor. A CSAJOK BOSSZÚJA: 13.00 órakor. RIO 2 3D: kivéve sze: 14.00 órakor. RIO 2.: szo–v: 12.15-kor. 

Tapolca, Városi mozi, május 29–június 4.: VIVA LA LIBERTÁ – ÉLJEN A SZABADSÁG!: 29–30-án és 2–4-én 14.00 és 20.00 órakor. 1-jén 20.00 órakor. RIO: 29–30-án és 1–4-én 16.00 órakor. GRACE – MONACO CSILLAGA: 29–30-án és 1–4-én 18.00 órakor, 31-én 19.00 órakor.

 

MÁJUS 28.

Önkéntes véradás

Szerda: Veszprém, polgármesteri hivatal 11–14 óráig; Ajka, intézeti 10–17 óráig; Ihász orvosi rendelő 11.30–13 óráig; Marcaltő, kultúrház 14–16.30 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–18 óráig.

Finn zongorista hangversenye 

Veszprém – Väinö Jalkanen, Rovaniemiben élő fiatal zongoraművész ad koncertet a Csermák Antal Zeneiskolában május 28-án, szerdán este hét órakor. A Veszprémi Magyar–Finn Egyesület és a zeneiskola által szervezett program bevé- telét jótékony célra, a Hangvillába tervezett hangversenyzongora megvásárlására ajánlják fel.

A pannóniai Seuso-kincs

Veszprém – Az  MTA Veab Tudomány és társadalom című sorozatának következő előadása május 28-án, szerdán 17.30-kor lesz az MTA Veab-székház nagytermében (Vár u. 37.). Dr. Visy Zsolt régész, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára tudományos előadásának címe: A XX. század legnagyobb késő római kincse, a pannóniai Seuso-kincs.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A XX. század legnagyobb késő római kincse, a pannóniai Seuso-kincs, prof. dr. Visy Zsolt előadása 28-án 17.30-kor a Veab-székház nagytermében.
Finn zongoraművész hangversenye 28-án 19 órakor a Csermák zeneiskola hangversenytermében.

Balatonalmádi: A Kósa György Zeneiskola tanárainak és tanulóinak hangversenye 28-án 19 órakor a vörösberényi református erődített templomban.

Pápa: Szigeti veszedelem nyilvános főpróbája 28-án 21 órakor az Erzsébet ligetben.

Tapolca: Ősi módszerek a mai életben, Laár András előadása 28-án 18 órakor a Batsányi művelődési központban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Kabóca Bábszínház: Állatok farsangja: 28-án 10 órakor (babaszínház).

MOZI

Veszprém, Cinema City: X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI 3D (premier): 17.00, 19.40 órakor. X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI (premier): 14.20-kor. GRACE: MONACO CSILLAGA (premier): 15.45, 20.15 órakor. GODZILLA 3D: 17.30 órakor. GODZILLA: 15.00, 20.00 órakor. ROSSZ SZOMSZÉDSÁG: 16.15, 18.30, 20.30 órakor. VISSZATÉRÉS ÓZ BIRODALMÁBA 3D: 13.00 órakor. A CSODÁLATOS PÓKEMBER 2. 3D: 13.15 órakor. A CSAJOK BOSSZÚJA: 18.00 órakor. RIO 2 3D: 13.30-kor. 

Tapolca, Városi mozi: MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 14.00 és 20.15 órakor. VISSZATÉRÉS ÓZ BIRODALMÁBA: 16.00 órakor. GODZILLA: 18.00 órakor.


MÁJUS 27.

Önkéntes véradás

Kedd: Veszprém, Pepperl &Fusch 9 – 16 óráig; Nagypirit, művelődési ház 14–17 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.

Régi idők játékai

Ajka – Május 27-én régi idők játékaiból nyílik kiállítás a szabadidőközpont József A. úti épületében. A kiállítást Utassy Istvánné nyugalmazott könyvtárigazgató nyitja meg, közreműködik a zeneiskola kamaracsoportja.

Jótékony koncertek

Veszprém – A „Zongora Veszprémnek” rendezvénysorozat részeként ad hangversenyt kedden a veszprémi Mozizenekar, szerdán pedig egy finn zongoraművész.

A Veszprémi Turisztikai Egyesület szervezésében a veszprémi Mozizenekar CD lemez, valamint zenei témájú festmények bemutatóját tartják május 27-én, kedden este hat és kilenc óra között a Hangvilla éttermében és teraszán. Az est bevételét a hangversenyzongorára ajánlják fel a szervezők, a Mozizenekar, Debreczeny Zoltán festőművész, Horváth Péter mozigép tulajdonos és a Veszprémi Turisztikai Egyesület.

Szintén a hangversenyzongora ügyét, vásárlását szolgálják a május 28-i, szerda este hét órakor kezdődő koncert adományai is. A Veszprémi Magyar-Finn Egyesület és a Csermák Antal Zeneiskola közös szervezésében Väinö Jalkanen Veszprém finn testvérvárosában, Rovaniemiben élő huszonöt éves zongoraművész ad koncertet a zeneiskolában. A rendezvény ingyenes, az adományokat a hangversenyzongora megvásárlásához ajánlja fel Veszprémi Magyar-Finn Egyesület.

Tűvel, cérnával a múzeumban

Veszprém – A Veszprémi Múzeumegylet városvédő szakcsoportja következő rendezvénye május 27-én, kedden délután fél ötkor lesz a Laczkó Dezső Múzeumban. Kralovánszky Mária textilrestaurátor előadásának címe: Tűvel és cérnával az enyészet ellen.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Tűvel és cérnával az enyészet ellen, Kralovánszky Mária előadása 27-én 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Ajka: Régi idők játékai, kiállításmegnyitó 27-én 14.30-kor a szabadidőközpont József A. úti épületében.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Kodály · Rózsaszínáz: 27-én 19 órakor Zenés tavasz bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI 3D (premier): 17.00, 19.40 órakor. X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI (premier): 14.20-kor. GRACE: MONACO CSILLAGA (premier): 15.45, 20.15 órakor. GODZILLA 3D: 17.30, 20.00 órakor. GODZILLA: 15.00 órakor. ROSSZ SZOMSZÉDSÁG: 16.15, 18.30, 20.30 órakor. A CSODÁLATOS PÓKEMBER 2. 3D: 13.15 órakor. A CSAJOK BOSSZÚJA: 18.00 órakor. RIO 2 3D: 13.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 14.00 és 20.15 órakor. VISSZATÉRÉS ÓZ BIRODALMÁBA: 16.00 órakor. GODZILLA: 18.00 órakor.

 

MÁJUS 26.

Önkéntes véradás

Hétfő: Szentantalfa, Nivegy-völgyi Óvoda 16–19 óráig; Kisapáti, kultúrház 15–18 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.

Dumaszínház a Hangvillában

Veszprém – A humorkabaré visszatér – Hadházi László humorista önálló estje május 26-án, hétfőn este hét órakor lesz a Hangvilla nagytermében, műsorvezető Bellus István. A Hadházi László új önálló estje jó szórakozást ígér.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Dumaszínház: A humorkabaré visszatér 2., Hadházi László önálló estje 26-án 19 órakor a Hangvillában.

Ajka: A Pegazus Színház gyerekelőadása 26-án 9 és 10.45 órakor a kaszinóban.

A Legszebb történetem pályázat eredményhirdetése és a Pannon Várszínház Anyakép című pódiumjátéka 26-án 17-kor a szabadidőközpontban.

Berhida: Hősök napi megemlékezés 26-án 17 órakor a Hősök terén, az I–II. világháborús hősi emlékműnél.

Pápa: 120 éves a Pápai Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola 26-án 18 órakor a JMSZK-ban.

Várpalota: Te vagy a Tehetség, PONT! – Molnárné dr. László Andrea előadása 26-án 17-kor a városi könyvtárban.

Zirc: Hősök napja: szentmise 26-án 11.15-kor a kistemplomban, megemlékezés 12 órakor a hősi emlékműnél.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Légy jó mindhalálig: 26-án 17 órakor bérletszünet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI 3D (premier): 17.00 órakor. X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI (premier): 14.20, 19.40 órakor. GRACE: MONACO CSILLAGA (premier): 15.45, 20.15 órakor. GODZILLA 3D: 17.30, 20.00 órakor. GODZILLA: 15.00 órakor. ROSSZ SZOMSZÉDSÁG: 16.15, 18.30, 20.30 órakor. VISSZATÉRÉS ÓZ BIRODALMÁBA 3D: 13.00 órakor. A CSODÁLATOS PÓKEMBER 2. 3D: 13.15 órakor. A CSAJOK BOSSZÚJA: 18.00 órakor. RIO 2 3D: 13.30-kor.

Tapolca, Városi mozi: MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 14.00 és 20.15 órakor. VISSZATÉRÉS ÓZ BIRODALMÁBA: 16.00 órakor. GODZILLA: 18.00 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!