Programok

2014.06.29. 20:57

Programok, rendezvények Veszprém megyében június 30-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 30-tól. Böngésszen, és válogasson!

JÚLIUS 22.

Székely Dózsa György látványos előadáson

Veszprém – A Székely Dózsa György című tánc-krónikát láthatják a nézők a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában július 22-én, kedden este kilenc órakor a Szentháromság téren.

JÚLIUS 19.

Madaraink védelme

Pénzesgyőr – A községi könyvtár és Pangea Egyesület a könyvtárellátási szolgáltató rendszer támogatásával ingyenes előadássorozat szervez. Július 19-én, szombaton, a családi nap keretében, gyakorlati bemutatóval együtt kerül sor a második előadásra, melynek címe: Kerti madaraink védelme és hasznuk. A nap folyamán Darázsi Virág, a Fenékpusztai Madárgyűrűző Állomás vezető önkéntese tart bemutatót. Szó lesz többek között a kiskerti madárvédelemről és madaraink gyakorlati hasznáról.

JÚLIUS 18.

Számítástechnikai retro fesztivál Ajkán

Ajka - Júliusban egy fesztivál erejéig ismét összegyűlnek a retro számítógépek megszállottjai. A hagyományos összejövetel 18-án kezdődik, és három napon át tart a Simon István iskolában. A programok között lesz számítógépekre készült demok vetítése, film ősbemutató, több szakmai előadás. Szó lesz arról, hogyan készíthető házilag processzor, vagy miként lehet Atari 2600-as gépen programozni, Halmai Csongor pedig Ausztráliából videókapcsolással jelentkezik be a tavalyi, nagy sikerű előadása folytatásával a Commodore 64 grafikai trükkök rejtelmeiről. Író-olvasó találkozó is színesíti a műsort, Beregi Tamás, a nagy sikerű Pixelhősök szerzője lesz a vendég. Idén egy szöveges kalanddal kombinált élő szerepjáték várja a játékos kedvűeket, de a látogatók újra elidőzhetnek majd a retro játékbarlangban is. Az Errorport, illetve az elmaradhatatlan SIDrip Alliance gondoskodik az akusztikai élményről. De lesz többek közt lemezborító verseny, logo-rajzoló verseny, Commodore Tudás Vetélkedő is.

JÚLIUS 12.

Kirándulás a gyógyító természetbe

Bakonybél – Már maga a séta is megnyugtatja, pihenteti az embert, ha szép tájakon, egészséges friss levegőn jár. Hát még ha olyan szakértelemmel is párosul a kirán- dulás, mint a gyógynövényismeret! A Veszprémi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) gyógynövényismereti túrát szervez július 12-én, szombaton Bakonybélbe. A kellemes, öt kilométeres séta közben tanulnak, gyűjtenek, gyógynövényteákat kóstolnak, majd ellátogatnak a Szent Mauríciusz bencés monostor füveskertjébe az érdeklődők. A különjáratú autóbusz reggel 8 órakor indul Veszprémből az autóbusz-pályaudvarról, 13 órakor térnek vissza. Túravezető: Demecs István fitoterapeuta. A teljes program térítésmentes, a résztvevők létszáma az autóbusz mérete miatt húsz főre korlátozott – közölte az EFI.

Vasutasnap

Tapolca - A hagyományokhoz híven idén is lesz országos Vasutasnap, a vasúttársaság immár a 64. ilyen eseményt szervezi. A július 12-i rendezvény hat helyszínen zajlik, ezek egyike Tapolca, közölte a MÁV. A vasutasnapi rendezvényeken sztárfellépők, koncertek, családi vetélkedők, főzőverseny, kispályás labdarúgó bajnokság, nyereményjátékok várják kollégáikat.

Fehér ruhás vacsora

Veszprém - A Diner en Blanc, vagyis a fehér ruhás vacsora ötlete 1988 nyarán indult Párizsból. Egy egyszerű kerti partival indult, végül a rendezvényre annyian jöttek el, hogy nem fértek el a kertben, így egy közeli térre vonultak át és ott vacsoráztak együtt a résztvevők. Azóta évente rendezik meg a fehér ruhás flash mobot a világ számos nagyvárosában, több száz vagy akár több ezer résztvevővel. Magyarországon eddig Budapesten, Miskolcon és Egerben volt fehér ruhás vacsora, legközelebb pedig július 12-én Veszprémben lesz, s ezen bárki, aki kedvet érez hozzá, részt vehet. Az időpont nyilvános, a helyszínt viszont hagyományosan nagy titokban tartják, csak aznap délben fogják elárulni a találkozási pontokat, amiken átvonulunk majd a vacsorához. A helyszínről és a kellemes, halk zenéről én gondoskodnak. A résztvevőknek mindössze az a dolguk, hogy alkossanak baráti asztaltársaságokat – de az sincs kizárva, ha valaki elég merész, hogy a helyszínen csatlakozik egy ismeretlen társasághoz –, és tetőtől talpig legyenek teljesen fehérbe öltözve. Ez az egyetlen előírás, ám pont ettől lesz különleges. Székekkel, asztalokkal, evőeszközökkel, poharakkal, tányérokkal, terítővel, asztaldísszel és háromfogásos vacsorával felszerelkezve érkezzenek, hogy együtt ünnepeljék a barátságot, a spontaneitást és az életet. Mert ez a vacsora azokat az embereket gyűjti össze, akiknek fontos a barátság, szeretik a szépet és szeretnek élni.

JÚLIUS 11.

Buli: a család fesztiválja

Zirc – Huszonnegyedszer rendezik meg július 11– 12-én Tündérmajorban – akárcsak hajdan, ma is ingyenesen – a Zirci Bulit, a család és barátság fesztiválját. Pénteken 18 órakor kezdődnek a koncertek, fellép a Firkin, a Vad Fruttik, a Funthomas és a Hangmanjack. Szombaton 16.45-kor az első zenekar a Sántakutya lesz, fél kilenckor a Paddy and the Rats foglalja el a színpadot, éjfél után zár a Dr. Grog Gazdag Tiborral. Köztük fellép a U2 tribute csapata, a Station és Kispálék tribute együttese, a Tökéletes helyettesek. Mindkét napon játéksziget és civil falu.

A piramisok és a csillagok

Balatonfűzfő  – Dr. Balázs Béla professzor A piramisok csillagászati titkai címmel tart előadást július 11-én, pénteken 19 órakor a Balaton Csillagvizsgáló LEADER Kultúrközpontjában. Az eseményt követően távcsöves bemutatóra kerül sor.

 

JÚLIUS 9.

Munkácsy és a magyar realizmus - Nagyszabású kiállítás a KOGARTban

Tihany – Munkácsy Mihály, Paál László, Mészöly Géza, Mednyánszky László híres festményeiből nyílik kiállítás a KOGART Tihanyban július 9-én, szerdán este hatkor.

Csopaki fröccsöntő- és pálinkanapok 9–13-áig

Csopak - Július 9-én 18.30-kor megnyitó, borlovagok avatása, 19.15-kor Blahalouisiana-koncert a nagyszínpadon, 20.45-kor Brassdance a nagyszínpadon, 22-kor Pető Ádám a kisszínpadon.

Önkéntes véradás

Az alábbi helyeken lehet vért adni. Hétfő: Csopak, kultúrház 15–18 óráig; Tapolca, városi mozi 10–15 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig. Kedd: Veszprém, Oktker Kft. 8.30–11 óráig; Veszprém, NAV Vám és Pénzügyőrség 12–15 óráig; Káptalanfa, művelődési ház 13–16 óráig; Nemeshany, faluház 16.30–18 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig. Szerda: Nemesvámos, MTD, tárgyaló 10–14 óráig; Ajka, intézeti 10–14 óráig; Kup, honvédség 9–12 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–18 óráig. Csütörtök: Balatonfüred, Kékszalag, Tagore sétány, sátor 10–15 óráig; Ajka, Bakony Erőmű 10–14 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig. Péntek: Veszprém, Transmodul 13–16 óráig; Pápa, intézeti 8–11 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–12 óráig. Szombat: Zirc, Tündérmajor, sátor 14–18 óráig; Tapolca, vasutas találkozó, Lokomotív étterem 10.30–15 óráig; Nemesgulács, falunap 16–18 óráig; Csehbánya, falunap, orvosi rendelő 9–12 óráig; Kiscsősz, pajtafesztivál, orvosi rendelő 13 – 18 óráig.

JÚLIUS 7.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Ismerkedjünk meg és játsszunk együtt, játékos egészségnevelő program általános iskolásoknak 7-én 14–16 óráig a Március 15. úti könyvtárban. 
Szentmisével egybekötött emlékkoncert Kollár Kálmán karnagy halálának 2. évfordulóján 7-én 19 órakor a Szent Mihály-bazilikában. 

MOZI

Veszprém, Cinema City: KAVARÁS (premier): 10.40, 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA 3D: 10.30, 17.00, 20.15 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA: 13.45 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2. 3D: 12.45, 17.15 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 10.30, 15.00, 19.30 órakor. HOGYAN ROHANJ A VESZTEDBE: 18.15 órakor. DEMÓNA 3D: 12.15, 14.15, 16.15 órakor. DEMÓNA: 10.00 órakor. A HOLNAP HATÁRA 3D: 20.30 órakor. Csopak, Kertmozi: KAVARÁS: 21 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: TRANSFORMERS – A KIHALÁS KORA: 17.00 órakor. FEHÉR ISTEN: 20.00 órakor.

 

JÚLIUS 6.

Orgonakoncert

Veszprém – Witold Zalewski orgonajátékát hallgathatják az érdeklődők július 6-án, vasárnap este nyolc órakor az Árpádházi Szent Margit-templomban.

Rendhagyó tárlatvezetés

Balatonfüred – Maga az alkotó, Keserü Ilona festőművész kalauzolja majd a látogatókat a Vaszary Galéria tereit betöltő színek és hullámok világában. A július 6-án 16 órakor megrendezésre kerülő tárlatvezetés másik különlegességét az adja, hogy részt vesz rajta Mádl Dalma, Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye, Keserü Ilona gyermekkori iskolatársa is.

 

JÚLIUS 5.

Endrődi-Jókai-Mihálkovics bableves muri

Július 5. szombat 18.00, Helyszín: Alsóörsi móló, részletek ide kattintva -->

Utcabál a Sa-Si duóval

Július 5. szombat 20.30. Helyszín: Alsóörs, Sirály-park

Káli napok 

Mindszentkálla - Mindszentkálla önkormányzata július ötödikén és hatodikán várja Mindszentkállán a Káli napok rendezvényeire az érdeklődőket. Szombat délután négy órától hat óráig a Káli-medencéről és Mindszentkálláról nézhetnek meg kisfilmeket, kép- összeállításokat az érdeklődők. Öt órától megtekinthető a település 1829-ben, klasszicista stílusban épült temploma, ahol hat órakor Villa Omnium Sanctorum Kaal Századok a Kopasz-hegy lábánál címmel a templom és az egyházközség történetéről tart előadást Krámli Péter. A templom előtti téren felállított szabadtéri színpadon este zenés programokkal várják a vendégeket. Hét órakor Sajcz Gábor harmonikás elő-adó örökzöld dallamokat játszik. Negyed kilenckor a Tihanyi Musical Stúdió zenés műsora következik, tíz órától hajnali kettőig Botos Zsolt diszkózenéjére rophatják a táncot a kikapcsolódni vágyók. Július 6-án, vasárnap a Járdányi Pál Zeneiskola tanárainak koncertjét hallgathatják a komolyzene kedvelői a templomban. Koncertet ad a Musica Da Chiesa együttes. Közreműködik Király Emőke Mária orgonán, Király Lajos fuvolán, Kovács Adrienne csellón. Mindent összegezve idén is igényes műsorra számíthatnak a látogatók.

Emlékező horgászverseny Devecserben

A város önkormányzata az önzetlenség, a hősiesség, az emberfeletti helytállás előtt tisztelegve, köszönetük kifejezésekét negyedik alkalommal szervez meghívásos csapat horgászversenyt a mentesítésben, az újjáépítésben résztvevők számára. A verseny július 5-én lesz a Széki.-tavon

Az Alfa-rajongók balatoni találkozója

Balatonfüred – Az Alfa Amore, a hazai Alfa Romeo tulajdonosok online közössége idén ünnepli tizedik születésnapját. Ennek alkalmából hagyományos találkozóját, az AlfaCityt egy igazi bulihelyszínen, a füredi SunCityben tartja július 5-én, szombaton 10 órától.

Fotókiállítás a természetről

Nagyvázsony – Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér nagytermében július 5-én, szombaton 15 órakor nyílik meg A természet, ahogy én látom címmel Mesterházi József fotókiállítása. A tárlat szeptember végéig az épület nyitva tartási idejében látogatható.

Vulkánjáró geotúra

Monostorapát – A Bakony-Balaton Geopark Monostorapáti déli határában, az erdő mélyén rejtőzködő, nem mindennapi képződményhez szervez túrát július 5-én. Az Eger-víz völgyében fekvő falu közelében, egy felhagyott bánya falában egy pompás salakkúp keresztmetszetét vehetik szemügyre a résztvevők.

Hetedhét mesefesztivál 5–6-án

Balatonakali: 5-én 18 órakor megnyitó bábkiállítással a régi könyvtár/iskola épületében, 19 órakor Csongor és Tünde a szabadtéri színpadon. 6-án litéri néptáncosok műsora a strandon.

Komolyzenei koncertsorozat

Szentbékkálla - Szombaton este kezdődik az V. nyári komolyzenei koncertsorozat a település római katolikus templomában, ahol ismét neves előadók mutatják be a zenetörténet leghíresebb műveit. A darabokról minden koncert előtt Kovács Géza, a Nemzeti Filharmonikusok igazgatója tart előadást. Az első előadáson este fél héttől Brahms, Schumann, Capuzzi, Beethoven, Rossini és Bartók Béla művei szólalnak meg. Koválszki Mária zongorán, Miskolczi Anita és Devich Gergely gordonkán, Devich Benedek nagybőgőn, Devich Gábor pedig klarinéton játszik. Egészen augusztus végéig minden szombat este egy-egy előadást tartanak a szervezők.

Múlt és jelen

Veszprém - Kiállítás nyílik Múlt és jelen címmel szombat délelőtt 11 órakor a Mestermű Galériában. A hagyományos Kortársaink voltak tárlat kiegészül a Bojtor Károly Emlékdíjjal kitüntetett művészek alkotásaival. A kiállítást Hegyeshalmi László képzőművész, a Művészetek Háza igazgatója nyitja meg.

KONCERT

KOMÉDIA Tihanyban, a Bujtor István Szabadtéri Színpadon szombaton este fél kilenckor a budapesti József Attila Színház művészei és a Republic zenekar tagjai közös előadásábana Hattyúdal című zenés komédiát nézhetik meg az érdeklődők.

PARTY Balatonfüreden, a Helka Clubban szombaton este tíz órától három lemezlovas közreműködésével tartanak elektro-dance party-t. A rendezvény hangulatfelelősei D.J. Junior, Bricklake és Nikola lesznek, zárásként pedig Bérces szórakoztatja a közönséget. A klub kistermében Dave Logan egész éjjel tartó retro partija várja még a szórakozni vágyókat.

Sikeres volt a dalpremier

Tihany – Akusztikus koncertet ad péntek este fél kilenctől a tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpadon a Magna Cum Laude.

Közös bulizás a rajongókkal

Révfülöp – Harmadik alkalommal szervezi meg nyári táborát az ország egyik legjobb bulizenekara, a Delta. A fergetegesen vidám hangulatú fellépéseiről elhíresült csapat ezúttal is a Balaton északi partjára, Révfülöpre invitálja rajongóit, hogy péntektől három napot töltsenek együtt közös bográcsozással, karaoke-partikkal, tábortűz melletti éjszakai beszélgetésekkel.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Múlt és jelen kiállítás megnyitója 5-én 11 órakor a Mestermű Galériában.
IX. Nyári orgonavarázs 6-án 20 órakor az Árpádházi Szent Margit-templomban.


Alsóörs: 15. Endrődi–Jókai–Mihálkovics irodalmi bablevesmuri 5-én: 16 óra kiállításmegnyitó a művelődési házban, 17.15-kor Jókai hajó indulása a füredi mólóról, 18 óra Jókai hajó fogadása az alsóörsi mólónál, 18.30-kor koszorúzás az Endrődi parkban, 18.55-től programok a művelődési házban, 20.30-kor utcabál.Balatonakali: Hetedhét mesefesztivál 5–6-án: 5-én 18 órakor megnyitó a régi könyvtár/iskola épületében, 19 órakor Csongor és Tünde a szabadtéri színpadon. 6-án litéri néptáncosok műsora a strandon.

Balatonalmádi: Almádi napok a Szent István parkban: 5-én 19.30-kor Afse Fitt színház, 20 órakor Kovács Kati, 20.40-kor Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, 21.30-kor Tourmix együttes. 6-án 19.30-kor Gurgolya Néptáncegyüttes, 20 órakor Ringató Balaton Néptáncegyüttes, 20.30-kor Csopak Táncegyüttes, 21.30-kor Serica Folk & Roll zenekar.
Templomi körtúra 5-én 17 órakor az erődített templomtól.
Opus Énekegyüttes 5-én 19 órakor a vörösberényi református erődített templomban.Balatonfüred:  Shakespeare filmvetítés 5-én 18 órakor a Jókai Mór Emlékház Auditoriumában.
Kékszalag fesztivál: 5-én 9.30 Fehér Szalag vitorlásverseny rajtja a móló előtt, 9.00 klasszikus hajók bemutatója a Vitorlás téren és kikötőben, 10.00 Balatonfüredi Hagyományőrző Egyesület bemutatója, 17.00 Mesekastély a Kisfaludy Galériában, 20.30 szökőkútavatás az Eszterházy strandon, 20.30 Fehér Szalag díjkiosztója az Eszterházy strandon, 21.00 Operettgála a Balaton Szabadidőközpont szabadtéri színpadán, a Veszprémi Petőfi Színház előadása. 6-án 9.00 klasszikus hajók bemutatója a Vitorlás téren és kikötőben, 10.00 Horváth Boldizsár verseny rajtja.
Az idő színtere – Cangiante, tárlatvezetés 6-án 16 órakor a Vaszary Galériában.

Farkasgyepű: 19. Nemzetiségi és falunap 5-én 14.30-tól a faluház területén.

Gyulakeszi: Kiss Petra zongorahangversenye 5-én 20-kor a Varnus Xaver koncertteremben.

Litér: V. Litéri Szenior Néptánctalálkozó 5-én a közparkban: 16 órakor helyi értékeink  bemutatása, 17 órakor szenior néptáncegyüttesek, 20 órakor Kincső Néptáncegyüttes, 21 órakor Dűvő zenekar.

Nagyvázsony: Mesterházi József fotókiállításának megnyitója 5-én 15 órakor az IKSZT nagytermében.

Óbudavár: Ünnepi szentmise a Schönstatt-kápolna alapkő-letétele és a Schönstatt Mozgalom alapítása évfordulója alkalmából 5-én 10 órakor.

Sümeg: Palota színházi játékok: Az óriás nyomában 5-én 17 órakor, Hegedűs a háztetőn 5-én 20 órakor a püspöki palota belső udvarán.

Tihany: XXIV. Meghívásos C kategóriás kettesfogathajtó verseny 6-án 8 órától a Belső-tónál.

SZÍNHÁZ

Sümeg, Püspöki Palota: Az óriás nyomában: 5-én 17 órakor. Hegedűs a háztetőn: 5-én 20 órakor (esőnap 6-án 20 órakor).MOZIVeszprém, Cinema City, 5–6-án: KAVARÁS (premier): 10.40, 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 órakor. csak szo: 22.20 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA 3D: 10.30, 17.00, 20.15 órakor. csak szo: 21.45 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA: 13.45 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2. 3D: 12.45, 17.15, 19.30 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 10.30, 15.00 óra. HOGYAN ROHANJ A VESZTEDBE: 18.15 óra. DEMÓNA 3D: 12.15, 14.15, 16.15 óra. DEMÓNA: 10.00 óra. A HOLNAP HATÁRA 3D: csak szo: 20.30 óra. A HOLNAP HATÁRA: csak v: 20.30 óra. Csopak, Kertmozi: RIO 2.: 5-én 21 órakor. A CSAJOK BOSSZÚJA: 6-án 21 órakor.

Tapolca, Városi mozi: TRANSFORMERS – A KIHALÁS KORA: 5-én 18.00 órakor, 6-án 14.00 és 17.00 órakor. FEHÉR ISTEN: 5-én 21.00 órakor, 6-án 20.00 órakor. 

JÚLIUS 4.

Jazz móló a Swing-Swing együttessel

19.00 Helyszín: Sirály-park, Alsóörs

Újra színpadra lép a Ghymes

Koncertek, táncház, színházi előadások és irodalmi beszélgetések színesítik a pénteken kezdődő, kilencedik Ghymes Fesztivál idei programkínálatát. A Ghymes együttes alapítói, Szarka Gyula és Szarka Tamás által kigondolt összművészeti fesztivált idén július 4-e és 6-a között rendezik meg, a tavalyihoz hasonlóan Tapolcán, Hegymagason és a Szent György-hegyen.

Riói varázs

Balatonfűzfő – A művelődési központ és könyvtár szervezésében július 4-én, pénteken 21 órakor a futball-világbajnokság nyolcaddöntőjének aktuális mérkőzését közvetítik óriáskivetítőn a közösségi házban (Fűzfőfürdő, József A. u. 12.). Az esemény meghívott vendége Hamar László, a FIFA játékvezetői keret tagja.

Almádi napok

Balatonalmádi – Zenés-táncos produkciók, színes vásári forgatag várja az érdeklődőket a Szent István parkban a hétvégén. Július 4-én este hétkor fellép az Ungvári Ifjúsági Táncpalota Táncegyüttese, fél nyolckor a Free Dance Táncegyüttes, 20 órakor a Kid Rock & Roll Sporttánc Egyesület, fél kilenckor a Honey – Sweet Táncegyüttes, fél tíztől a Viktória együttes zenél. Július 5-én 19.30-kor az Afse Fitt Színház ad műsort, 20 órakor fellép Kovács Kati, majd 20.40-től a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, 21.30-kor a Tourmix együttes. Vasárnap, július 6-án 19.30-kor a Gurgolya Néptánc-együttes, 20 órakor a Ringató Balaton Néptáncegyüttes és a Borostyán Népdalkör fellépése, 20.30-kor a Csopak Tánc-együttes műsora, 21.30-kor Serica Folk & Roll Zenekar.

Mozaikművész tárlata nyílik

Balatonalmádi – Mozaikművészet Balatonalmádiban címmel kiállítás nyílik Karkiss Tímea mozaikművész alkotásaiból július 4-én, pénteken este hat órakor a Padlásgalériában. A kiállítást megnyitja dr. Walter Rózsa, a Humán Bizottság elnöke, közreműködik Koloszár Csilla pánsípművész. A tárlat július 22-ig tart nyitva.

Shakespeare-összes rövidítve

Balatonfüred: S.Ö.R. – Shakespeare-összes rövidítve 4-én 21 órakor az Anna Grand Hotelben.

Lovasi Napok tizenhatodszor

Lovas - Már tizenhatodszor szervezi meg az önkormányzat a Lovasi Napokat. Az egyi fő téma, a lovas hagyományok ápolása, ezért lesz majd szombaton lószépségverseny, polgármesterek fogathajtó versenye, pónilovaglás és lovagi torna. A program július 4-én kezdődik. Szilvássy Pál festőművész kiállítása 17 órától látható a Nagy Gyula Galériában. A Csopak Táncegyüttes 18 órától mutatja be új programját. A megnyitó 19 órakor kezdődik, ezt követi a Acro Dance együttes, később Fekete Dávid felépése és az utcabál a Búgócsiga együttessel. Szombaton reggel 9-kor izzítják a tüzet a főzőversenyre. Egész nap szerveznek különféle gyermekprogramokat, játszóházat, pónilovaglást és környezetvédő játékot a Nők a Balatonért Egyesület tagjaival. Az ebédhez Veszprém Város Cigányzenekara muzsikál. A Csopak Demizson Allstars Orchestra hangversenye 17 órakor kezdődik, ezt követi Stefancsik Annamária, a Pannon Várszínház színésznőjénel előadása, majd Dávid Roland koncertje, később Vastag Tamás műsora. Utcabállal zárnak a Frisson zenekarral.

Szabadtéri színház a palotában

Sümeg - Nyári színházi premierrel indul július 4-én a Palota Színházi Játékok programja. A gyönyörű barokk Püspöki Palota belső udvarán, a vár tövében 21 órakor nagyszabású, látványos produkciót láthat a közönség. A Toldi című musical zenéjét a Ghymes együttes frontembere, Szarka Gyula szerezte. Július 5-én szombaton 20 órakor a Hegedűs a háztetőn című musicalt láthatják az érdeklődők. A főszerepben Gazdag Tibor játszik, fellép a Pannon Várszínház teljes társulata, élőben közreműködik a Budapest Klezmer Band.

Koncertek a kastélyban

Gyulakeszi – A Csigó Műemlék-kastély Varnus Xaver koncerttermében ad orgonakoncertet Bednarik Anasztázia, nemzedéke kiváló művésze július 4-én, pénteken este nyolc órakor, másnap, július 5-én este nyolckor a huszonnégy éves Kiss Petra zongorahangversenyét hallgathatják az érdeklődők. Július 11-én Kántor Zsolt templomi orgonista, július 12-én Szotyori Nagy Gábor orgonaművész lép fel.

Ünnepi rendezvények az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar 90 éves jubileuma alkalmából

Július 4-én 17 órakor koszorúzás helyez el Elek Mihály sírjánál a csékúti temetőben, 18 órakor Vörös János sírjánál az ajkarendeki temetőben. 5-én 9.30-tól térzene és felvonulás, 10.15-től koncertek az Agórán, 17 órakor a Bányász Fúvószenekar hangversenye a művelődési központban.

VI. Paloznaki jógahétvége 4–6-ig

Paloznak - A programokból: 4-én 17 órakor megnyitó a Szent József Házban, 17.30-kor jótékonysági fotókiállítás megnyitója a faluházban, 19 órakor hangverseny a katolikus templomban. 5-én 6 órától jógagyakorlás a templomkertben, 13.30-kor kihelyezett program Balatonfüreden a Tagore sétányon. 6-án 5.30-tól meditáció a templomkertben 10.30-kor előadás a gyermeklélekről a Tájház udvarán, 17 órakor a jógahétvége zárása a Tájház udvarán.

Palota színházi játékok

Sümeg: - Toldi 4-én 21 órakor, Az óriás nyomában 5-én 17 órakor, Hegedűs a háztetőn 5-én 20 órakor a püspöki palota belső udvarán.

Hétvégi  programok

RENDEZVÉNY

Ajka: Ünnepi rendezvények 4–5-én az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar 90 éves jubileuma alkalmából: 4-én 17 órakor koszorúzás helyez el Elek Mihály sírjánál a csékúti temetőben, 18 órakor Vörös János sírjánál az ajkarendeki temetőben. 5-én 9.30-tól térzene és felvonulás, 10.15-től koncertek az Agórán, 17 órakor a Bányász Fúvószenekar hangversenye a művelődési központban.

Alsóörs: Jazzmóló 4-én 19.30-tól a Dexion előtt.

Balatonalmádi: Karkiss Tímea kiállításának megnyitója 4-én 18 órakor a Padlásgalé-riában.
Kozma Orsi duó 4-én 20.30-kor a Lounge Coffeeban.
Almádi napok a Szent István parkban: 4-én 19 órakor Ungvári Táncegyüttes, 19.30-kor Free Dance Táncegyüttes, 20 órakor Kid Rock & Roll Sporttáncegyesület, 20.30-kor Honey Sweet Táncegyüttes, 21.30-kor Viktória együttes.

Balatonfüred: Fehér Szalag nevezés 4-én 18–22 óráig a Magyar Vitorlás Szövetségnél. Balatonfüredi Művészeti Fesztivál: S.Ö.R. – Shakes- peare-összes rövidítve 4-én 21 órakor az Anna Grand Hotelben.

Gyulakeszi: Bednarik Anasztázia orgonahangversenye 4-én 20 órakor a Varnus Xaver koncertteremben.

Litér: V. Litéri Szenior Néptánctalálkozó az Alkotmány Művelődési Ház és Könyvtárban: 4-én 9 órakor ismerkedés Kalotaszeg táncaival, 17 órakor néprajzi előadás a közparkban, 19 órakor litéri néptáncegyüttesek gálaműsora, 20 órakor Tükrös zenekar.

Lovas: Lovasi napok 4–5-én a Millenniumi parkban.

Paloznak: VI. Paloznaki jógahétvége 4–6-ig. 

Tapolca: Ghymes fesztivál 4–6-án Hegymagason és a Szent György-hegyen.

SZÍNHÁZ

Sümeg, Püspöki Palota: Toldi: 4-én 21 órakor., a Pannon Várszínház előadása.

MOZI

Veszprém, Cinema City: KAVARÁS (premier): 10.15, 12.45, 15.20, 17.40, 20.00, 22.20 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA 3D: 10.30, 17.00, 20.15, 21.45 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA: 13.45 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2. 3D: 13.15, 17.15, 19.30 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 11.00, 15.00 órakor. HOGYAN ROHANJ A VESZTEDBE: 18.15 órakor. DEMÓNA 3D: 12.15, 14.15, 16.15 óra. DEMÓNA: 10.00 óra. A HOLNAP HATÁRA 3D: 20.30 óra. Csopak, Kertmozi: HOGYAN ROHANJ A VESZTEDBE: 21 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: TRANSFORMERS – A KIHALÁS KORA: 14.00 és 17.00 órakor. FEHÉR ISTEN: 20.00 órakor.

 

JÚLIUS 3.

RENDEZVÉNY

Balatonfüred: Balatonfüredi Művészeti Fesztivál: 3-án 19 órakor emlékezés a Füredi Magyar Játékszínre Kisfaludy Sándor szobránál, 20 órakor Titus Andronicus, a Veszprémi Petőfi színház előadása a Kisfaludy Galériában.

Litér: V. Litéri Szenior Néptánctalálkozó 3–5-ig az Alkotmány Művelődési Ház és Könyvtárban és a közparkban: 3-án 9 órától ismerkedés Kalotaszeg táncaival, 20 órakor Győrszentiváni Cserók Néptáncegyüttes gálaműsora, 21 órakor táncház.

MOZI

Veszprém, Cinema City, július 3–9.: KAVARÁS (premier): 15.20, 17.40, 20.00 órakor. kivéve p: 10.40, 13.00 órakor. csak p: 10.15, 12.45 órakor. p–szo: 22.20 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA 3D: 10.30, 17.00 órakor. kivéve sze: 20.15 órakor is. p–szo: 21.45 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA: 13.45 órakor. csak sze: 20.15 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2. 3D: 17.15 órakor. kivéve p: 12.45 órakor. kivéve h: 19.30 órakor. p: 13.15 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 15.00 órakor. kivéve p: 10.30 órakor. csak p: 11.00 órakor. csak h: 19.30 órakor. HOGYAN ROHANJ A VESZTEDBE: 18.15 órakor. DEMÓNA 3D: 14.15 órakor. kivéve k: 12.15, 16.15 órakor. csak k: 10.00 órakor. DEMÓNA: csak k: 12.15, 16.15 óra. kivéve k: 10.00 óra. A HOLNAP HATÁRA 3D: kivéve v: 20.30 óra. A HOLNAP HATÁRA: csak v: 20.30 óra.

Csopak, Kertmozi, július 3–9.: X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI: 3-án 21 órakor. HOGYAN ROHANJ A VESZTEDBE: 4-én 21 órakor. RIO 2.: 5-én 21 órakor. A CSAJOK BOSSZÚJA: 6-án 21 órakor. KAVARÁS: 7-én 21 órakor. A HOLNAP HATÁRA: 8-án 21 órakor. JÉGVARÁZS: 9-én 21 órakor.

Tapolca, Városi mozi, július 3–9.: TRANSFORMERS – A KIHALÁS KORA: 3–4-én, 6-án, 8–9-én 14.00 és 17.00 órakor, 5-én 18.00 órakor, 7-én 17.00 órakor. FEHÉR ISTEN: 3–4-én, 6–9-én 20.00 órakor, 5-én 21.00 órakor.

JÚLIUS 2.

A Fehérvárra vezető hadiút

Veszprém  Hol van a Fehérvárra vezető hadiút címmel Golarits Miklós tart előadást július 2-án, szerdán délután öt órakor a Pannon Egyetem Radiokémiai és Radioökológiai Intézetének könyvtárában (Neviki épülete).

Megelevenedő szobrok

Balatonfüred – Különleges kiállítással folytatódik július 2-án a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál programja. A Kisfaludy Galériában 18 órakor nyíló tárlaton Shakespeare szövegeket mondó élő szobrokkal találkozhatunk a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek köszönhetően. Este nyolc órakor a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban a Csík zenekar ad koncertet. Este fél tízkor pedig a Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Tábor tanárai adnak zárókoncertet a móló előtti Kisfaludy Színpadon.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Hol van a Fehérvárra vezető hadiút, Golarits Miklós előadása 2-án 17 órakor a Pannon Egyetem Neviki épület földszint R27-es termében.

Balatonalmádi: Kisfilmek premierje: Történetek Bala- tonalmádiból 2-án 17 órakor a Pannóniában.

Balatonfüred: Shakespeare-hősnők, színházi kiállítás és performance 2-án 18 órakor a Vaszary Galériában.

SZÍNHÁZ

Balatonfüred, Hotel Marina: Csalóka Péter: 2-án 11 órakor, a Pannon Várszínház előadása. Csavard fel a szőnyeget: 2-án 21 órakor, a Pannon Várszínház előadása.

MOZI

Veszprém, Cinema City: TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA 3D (premier): 10.30, 17.00, 19.45 órakor is. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA (premier): 13.45 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2. 3D: 13.15, 17.45 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 11.00, 15.30, 20.15 órakor. HOGYAN ROHANJ A VESZTEDBE: 19.30 órakor. VISSZATÉRÉS ÓZ BIRODALMÁBA 3D: 10.45 órakor. DEMÓNA 3D: 10.00, 14.15, 17.30 órakor. DEMÓNA: 12.15 órakor.  A HOLNAP HATÁRA 3D: 16.15, 20.30 órakor. X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI 3D: 15.00 órakor. ROSSZ SZOMSZÉDSÁG: 13.00, 18.30 órakor. 

Csopak, Kertmozi: A LEGO KALAND: 21 órakor.

Tapolca, Városi mozi: SZENT CHARBEL – A SZÍV CSENDJE: 16.00 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 18.00 órakor. A HOLNAP HATÁRA: 20.00 órakor.

 

JÚLIUS 1.

RENDEZVÉNY

Zirc: Kalandos keddek: Irány Vinye! – találkozó 1-jén 8.15-kor a művelődési házban.

MOZI

Veszprém, Cinema City: TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA 3D (premier): 10.30, 17.00, 19.45 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA (premier): 13.45 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2. 3D: 13.15, 17.45, 20.15 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 11.00, 15.30 órakor. HOGYAN ROHANJ A VESZTEDBE: 19.30 órakor. VISSZATÉRÉS ÓZ BIRODALMÁBA 3D: 10.45 órakor. DEMÓNA 3D: 10.00, 14.15 órakor. DEMÓNA: 12.15, 17.30 órakor. A HOLNAP HATÁRA 3D: 16.15, 20.30 órakor. X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI 3D: 15.00 órakor. ROSSZ SZOMSZÉDSÁG: 13.00, 18.30 órakor. Csopak, Kertmozi: TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA: 21 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: SZENT CHARBEL – A SZÍV CSENDJE: 16.00 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 18.00 órakor. A HOLNAP HATÁRA: 20.00 órakor. 

JÚNIUS 30.

Dr. Márfi Gyula érsek tart előadást

Veszprém – Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek Az istenkeresés útjain címmel tart előadást június 30-án, hétfőn délután öt órakor a Padányi Katolikus Gyakorlóiskolában, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Veszprémi Csoportja rendezvényén.

MOZI

Veszprém, Cinema City: TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA 3D (premier): 10.30, 17.00 órakor. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA (premier): 13.45, 19.45 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2. 3D: 13.15, 17.45, 20.15 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 11.00, 15.30 órakor. HOGYAN ROHANJ A VESZTEDBE: 19.30 órakor. VISSZATÉRÉS ÓZ BIRODALMÁBA 3D: 10.45 órakor. DEMÓNA 3D: 10.00, 17.30 órakor. DEMÓNA: 12.15 órakor. A HOLNAP HATÁRA 3D: 16.15, 20.30 órakor. X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAI: 15.00 órakor. ROSSZ SZOMSZÉDSÁG: 13.00, 18.30 órakor.Csopak, Kertmozi: A WALL STREET FARKASA: 21 órakor.

Tapolca, Városi mozi: SZENT CHARBEL – A SZÍV CSENDJE: 16.00 órakor. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2.: 18.00 órakor. A HOLNAP HATÁRA: 20.00 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!