Programok

2014.01.26. 21:45

Programok, rendezvények Veszprém megyében január 27-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények január 27-től. Böngésszen, és válogasson!

Napló információ

FEBRUÁR 15.

Újra báloznak

Városlőd – Az idén is megrendezik a svábbálokat a művelődési házban. Az első mulatság február elsején lesz, akkor a Die Lausbuben zenekar játszik. A második alkalommal, február 15-én a Donau Power zenél, március elsején pedig a Johanns Kapelle zenekar. Mindegyik bálban fellép a Városlődi Vegyeskar és a Pergő Rozmaring Tánc-együttes. A bálok este nyolc órakor kezdődnek.

FEBRUÁR 8.

Ki mit tud a Somlóról?

Iszkáz, Kiscsősz - Február 8-án (szombat) ismét megrendezik a hagyományos kiscsőszi farsangi mulatságot, melynek során „Dezső disznó a mennybe megy”. Ezzel párhuzamosan zajlik majd az iszkázi Faluházban a Ki Mit Tud a Somlóról? elnevezésű szellemi vetélkedő, a devecseri járás településeinek négy fős csapatainak részvételével. Ide várják az országgyűlés alelnökét, Lezsák Sándort, aki egyben a játék zsűri elnöki tisztjét is ellátja. Délután Kiscsőszön álarcos farsangi felvonulást tartanak a falu egyetlen hosszú utcáján, majd elégetik a telet jelképező kiszebábot. Az itteni Faluházban népzenei műsorok várják az érdeklődőket, ahol fellép a veszprémi Bakony Táncegyüttes, az Apetka Táncegyüttes, valamint Kerta és Csögle gyermek néptáncosai. Este kerül sor a disznótóros vacsorára és az azt követő fergeteges bálra, ahol a Dűvő Zenekar húzza a talp alá valót. A szervezők kérdésünkre elmondták, hogy a lakiteleki Népfőiskola Alapítványával szorosan együttműködve azon fáradoznak, hogy megteremtsenek egy kulturális központként működő népfőiskolát a Somló környékén.

Disznóvágás és versenyek

Nyirád – Idén is megrendezik a falusi disznólkodást a nyirádiak. Az érdeklődőket február 8-án reggel hét órától várják a művelődési ház udvarán. Aznap forralt bor főző és sütemény verseny is lesz.

 

FEBRUÁR 4.

Kiállítás a megyei könyvtárban

Veszprém – Boda Balázs és Oláh Kati festők kiállításának megnyitója február 4-én, kedden délután fél ötkor lesz az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban. A tárlatot megnyitja Veszeli Lajos festőművész, a Veszprémi Művész Céh vezetője.

 

FEBRUÁR 3.

Macikiállítás és alkotás

Ajka – A művelődési központ újra megrendezi a macikiállítást. A tárlatot február 3-án 10 órakor nyitják meg, egyben a rajzpályázati anyagokat is bemutatják a József Attila úti épületben. Másnap 16 órakor a felnőtteket hívják alkotni, a szabad- időközpontban használati tárgyakat készíthet bárki bőrből.

Érelmeszesedésről a Padányiban

Veszprém – Immunizálással gyógyítható az érelmeszesedés címmel dr. Horváth István orvos-biológus tart előadást február 3-án, hétfőn délután öt órakor a Padányi iskolában.

A könyvjegy története

Pápa - Igazi csemege a könyvbarátoknak a február 3-án, hétfőn délután fél ötkor, a városi könyvtárban nyíló kiállítás. A tárlat A magyar ex libris 100 éve címmel mutatja be a könyvjegy elmúlt egy századnyi történetét. A kiállítást, ami március 30-ig, az intézmény nyitva tartási idejében várja a látogatókat, Ürmös Péter grafikusművész nyitja meg.

FEBRUÁR 2.

Időutazás a triászba

Dörgicse - Szerzetesek Világnapja geotúra szervez február 2-án a Bakony-Balaton Geopark. A hármas szám jegyében zajló túra során három híres középkori templomot (Boldogasszony dörgicsei-templomrom, Kisfalud-dörgicsei templomrom és Szt. Péter-dörgicsei templomrom), három Dörgicse nevű települést és három teljesen különböző arculatú mészkőterületet („mészkő a tetőn”,„mészkő a tálban” és „mészkő a falban”) mutatnak be a természet szerelmeseinek, melynek során időutazást tehetnek a leghatalmasabb hármas, a földtörténet triász időszakába. Találkozási hely Alsó-dörgicse, Boldogasszony templomrom. A túra hossza hat kilométer.

Korán jövőknek ingyenes a jegy

Veszprém – Február 2-a a medve napja a népi időjóslásban. Az állatkertben vasárnap 11 órára várják azokat, akik kíváncsiak, hogyan viselkednek ezen a napon a barnamedvék. Az eső száz gyermek, tehát a 3–18 éves kor közötti fiatal ingyen léphet be az állatkertbe. A népi hiedelem szerint, ha február 2-án süt a nap, akkor a barlangjából kibújó medve megijed az árnyékától, vagyis hosszú lesz a tél.

 

FEBRUÁR 1.

Koncertek 

LAJKÓ FÉLIX és zenekar ad koncertet február 1-jén 20 órától a veszprémi Hangvillában. 

A CSOPAK DEMIZSON ALLSTARS ORCHESTRA zenél február 1-jén 20 órától a balatonfüredi Kredenc Borbisztróban.


A BLUES COMPANY koncertezik február 1-jén 21 órától a várpalotai Alagsor Sörözőben. Vendég az Ohrana zenekar.

Levendulás szöszmötölés 

Tihany – A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság február 1-én Tihanyba, a Levendula Ház Látogatóközpontba szervez kicsiknek és nagyoknak kellemes időtöltést. A kézműves foglalkozás során levendulával töltött díszek, levendulás muffin és szívgirland készítését sajátíthatják el az érdeklődők. A részvétel térítésmentes.

Orogonavató koncert Tördemicen

Badacsonytördemic - A badacsonytördemici egyházközség, hasonlóan a szomszédos badacsonytomajihoz, sikerrel indult egy orgonabeszerzésére kiírt pályázaton és ezáltal lehetőséget kapott új, digitális templomi orgona vásárlására. A hangszer megérkezett, használatbavételét koncerttel ünnepelik meg a tördemici Szent Mihály templomban február 1-jén szombaton 16 órai kezdettel. Az érdeklődők Hajós György, a budai ciszterci Szent Imre templom kórusának orgonistája koncertjét hallgathatják.

II. Vámosi Lencse- és Hurkafesztivál

Helyszín: Sportcsarnok és környéke

A rendezvény zárásának várható időpontja: 21.00 óra

˗         „Korok viseletei” című kiállításKísérő programok:

˗         Ételkóstoló helyi tájjellegű tésztaételekből, melyeket a településünkön működő civil szerveződések készítenek. Kelt tészták (fánk, bukta, kalács) lepények, pogácsák, prósza
˗         kézműves foglalkozás gyermekeknek
˗         népi kismesterségek bemutatkozása
˗         vásártér (helyi termelők)
˗         lovaskocsikázás

A nap házigazdája Hajdu Péter Sáti

Báloznak a horgászok

Balatonalmádi - A Balatonalmádi Sporthorgász Egyesület a Pannónia Kulturális Központban rendezi meg horgászbálját. A hagyományos rendezvényt idén február 1-én tartják, a bál fővédnöke Keszey János, Balatonalmádi polgármestere. A jó hangulatról a vendégek, a talp alá valóról a Dinamit zenekar gondoskodik.

Néptáncest mulatsággal

Balatonalmádi – A Vörösberényi Művelődési Házban február elsején, szombaton délután öt órakor rendezik meg a III. Almádi néptáncestet. Fellép a Kökörcsin, a Gurgolya, a Botorka és a Ringató Balaton néptánccsoport, vendégként Pintér Kati és tehetségei, valamint a budapesti Fondor zenekar. A műsor után előbb a folklórkedvelő gyermekeknek, majd késő estig a felnőtteknek táncházi mulatságot rendeznek.

Operabarátok köre

Veszprém – Puccini utolsó, befejezetlenül maradt operáját – 1926. április 25-én mutatták be a milánói La Scalában Arturo Toscanini vezényletével – február 1-jén, szombaton délután négy órakor tekinthetik meg az operabarátok a Latinovits–Bujtor Játékszínben. A Turandot egy perzsa mese alapján készült, és a szerző keleti zenei motívumokat is felhasznált a komponálásakor, de halála megakadályozta, hogy művét teljesen befejezze. Puccini jegyzetei és vázlatai alapján Franco Alfano egészítette ki az operát, s ma az operaházakban mindenütt általában ezt a változatot játsszák, s ez hangzott el azon a három előadáson is, amelyből részleteket hallhatunk a játékszínben.

Balázs-áldás betegség ellen

Balatoncsicsó – Idén is február első szombatján tartják a Balázs-áldással egybekötött szentmisét a Szentantalfa feletti hegyoldalban található Szent Balázs-templom romjánál. A mise végén kerül sor a különleges formájú gyertyákkal végzett, a hagyomány szerint különböző torokbetegségektől megvédő Balázs-áldásra. Az ünnepi összejövetelt követően a Nivegy-völgyi Borút Egyesülethez tartozó környékbeli gazdák nyitott pincékkel várják idén is a szomjas vendégeket.

Farsangolás Pegazusékkal

Pápa - Szombaton, február 1-jén délelőtt hagyományos farsangi rendezvényére várja a gyerekeket és a szülőket a Pegazus Színház. Kilenc órától kézműves játszóházak, majd a Hókirálynő című zenés bábjáték  teremti meg az igazi farsangi hangulatot. Ezt aztán csak fokozza tizenegytől a maskarások felvonulása, ami után farsangi 4próbán dől el, ki a legügyesebb, leggyorsabb, legrátermettebb Pegazus-rajongó. A farsangolás interaktív játékkal zárul.

Lajkó Félix, az őstehetség

Veszprém – Az ördög hegedűsének és a Vajdaság Paganinijének is nevezték már Lajkó Félixet, a világszerte ismert és elismert magyar hegedűművészt. Klasszikusokból, népzenéből, bluesból és dzsesszből egyaránt táplálkozva mutatja meg mindenkinek a tiszta muzsikát. Mióta ifjú tehetségként elindult Szabadkáról, hegedűjátékával elbűvölte már Tokió, Berlin, Prága, Frankfurt, Lyon, Velence, Edinburgh, London, Bécs, New York zeneértő közönségét. Február 1-jén 20 órától a Hangvillában lép föl.

 

JANUÁR 31.

Programajánló

Koncertek

DERVALICS RÓBERT szaxofonos játszik zongorakísérettel január 31-én 20 órától a balatonfüredi Karolina Kávéházban.

Luther-konferencia hetedszer

Révfülöp – Az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ január 31. és február 2. között hetedik alkalommal szervezi meg a Luther-konferenciát. A résztvevők többek között Reformáció és kultúra, Ige és(?) szentség, A reformáció nyelve, Mi szükséges az egyház egységéhez?, Luther fogadtatása és hatása Angliában címmel hallhatnak elő-adásokat.

Téli játszóház

Veszprém – Téli játszóházra és kézműves foglalkozásra várják az alkotni vágyó gyermekeket január 31-én, pénteken délután négy órára a dózsavárosi könyvtárba.

Mesedélután a könyvtárban

Veszprém – Napraforgó-meseforgó címmel mesedélutánra várják az érdeklődő családokat január 31-én, pénteken délután öt órai kezdettel a Március 15. úti könyvtárba.

Mesemozi  a kölyökzebráról

Veszprém – A Khumba című animációs filmet vetítik január 31-én, pénteken 10 és 13.30 órakor a Városi Művelődési Központ színháztermében. Khumba, a kölyökzebra testét csak félig borítják csíkok, ezért babonás családja őt hibáztatja a területüket sújtó szárazság miatt. Khumba kiközösítve érzi magát, és úgy dönt, hogy nem marad tovább csordájával. Útnak indul, hogy megszerezze maradék csíkjait. Kalandos útján barátokat szerez: egy gnú, egy strucc, egy bolondos szirtiborz és egy különös nyuszi is segít a kis zebrának.

Interaktívan a táplálkozásról

Csopak – Éhes bolygó – a globalizált világ fogyasztási szokásai címmel tart interaktív előadást Szauer Rózsa, a Nők a Balatonért Egyesület elnöke. A rendezvényt január 31-én 16.30 órakor tartják a kultúrházban. A szervezők arra kérik az érdeklődőket, lehetőség szerint vigyenek kóstolót a saját maguk által készített vagy termelt gyümölcsökből, lekvárokból és más élelmiszerekből.

Előadások a Hangvillában

Veszprém – Zsiga Attila lelkigondozó két előadást tart a Hangvillában, mindkét napon este hat órai kezdettel: január 31-én, pénteken Endorfinok – humor, szex, vidámság, gondolkodás, ami gyógyít vagy megbetegít, február elsején, szombaton Depresszió? Mondj inkább igent az életre, vagy azért, vagy annak ellenére címmel.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Mesemozi: Khumba ma 10 és 13.30 órakor a VMK-ban.

Téli játszóház ma 16 órakor a dózsavárosi könyvtárban.

Napraforgó-meseforgó ma 17 órakor a Március 15. úti könyvtárban.

Endorfinok – humor, szex, vidámság. Gondolkodás, ami gyógyít vagy megbetegít, Zsiga Attila előadása ma 18 órakor a Hangvillában.

Rewind – Dj Palotai / Cadik / MC Zeek / Zosha ma 22 órakor az Expresszóban.

Balatonalmádi: Táncházi kultúra ma 17.30–19 óráig a Vörösberényi Művelődési Házban.

Csopak: „Éhes bolygó” – A globalizált világ fogyasztási szokásait bemutató interaktív előadás ma 16.30-kor a kultúrházban.

Pápa: A JMSZK Kamarazenekar hangversenye ma 18 órakor a Szent József-kápolnában.Zirc: Zirc–Zirci Járás darts diákolimpia ma 16.30-tól a művelődési házban (Alkotmány u. 14.).

SZÍNHÁZ

Veszprém, Latinovits–Bujtor Játékszín: Grace és Gloria: ma 19 órakor 5. bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: HERKULES LEGENDÁJA 3D: 16.00, 18.30, 20.30, 22.30 órakor. HERKULES LEGENDÁJA: 14.00 órakor. AMERIKAI BOTRÁNY/AMERICAN HUSTLE: 14.15, 19.30, 22.15 órakor. ÉN, FRANKENSTEIN 3D: A MOGYORÓ-MELÓ 3D: 14.30, 16.30, 18.00 órakor. JACK RYAN: ÁRNYÉKÜGYNÖK: 13.30 órakor. A WALL STREET FARKASA: 17.00, 20.20 órakor.

Tapolca, Városi mozi: AMERIKAI BOTRÁNY: 17.30 órakor. COMING OUT: 20.00 órakor.

 

JANUÁR 30.

A festészet öröme

Balatonfüred – Szigeti András A festészet öröme című kiállításának megnyitója január 30-án, csütörtökön délután öt órakor lesz az Óvárosi Művész kávéházban, megnyitja Sárköziné Sárovits Hajnalka, a városi könyvtár igazgatója. A kiállítás megtekinthető február 26-ig.

Könyvbemutató a könyvtárban

Veszprém – Dimola Giuseppe Kecskére bízza a káposztát – 1001 közmondás és szólás című könyvét mutatják be csütörtökön 17.30-tól az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban. A könyvet ismerteti és a szerzővel beszélget dr. Paczolay Gyula nyugalmazott egyetemi docens, paremiológus.

RENDEZVÉNY
Veszprém: Ovisuli 16.30-kor a Kossuth Lajos Általános Iskolában.
Vállalkozási és pénzügyi alapismerek I. 17 órakor a Cholnoky könyvtárban.

Balatonfüred: Szigeti András A festészet öröme című kiállításának megnyitója 17 órakor az Óvárosi Művész kávéházban.

Zirc: Diabéteszklub 17 órakor a városi könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Latinovits–Bujtor Játékszín: Tábori piknik ma 14 órakor Padányi bérlet. Pannon Várszínház (Hangvilla): Az óriás nyomában ma 15 órakor bérletszünet.MOZIVeszprém, Cinema City: HERKULES LEGENDÁJA 3D (premier): 16.00, 18.30, 20.30 órakor. HERKULES LEGENDÁJA (premier): 14.00 órakor. AMERIKAI BOTRÁNY / AMERICAN HUSTLE: 14.15, 19.30 órakor. ÉN, FRANKENSTEIN 3D: 15.30, 17.30, 20.20 órakor. A MOGYORÓ-MELÓ 3D: 14.30, 16.30, 18.00 órakor. JACK RYAN: ÁRNYÉKÜGYNÖK: 13.30 órakor. A WALL STREET FARKASA: 17.00, 19.45 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: AMERIKAI BOTRÁNY: 17.30 órakor. COMING OUT: 20.00 órakor.

JANUÁR 29.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Barangolás Erdélyben Kányádi Sándorral – Toldi Éva előadása 15 órakor a VMK-ban.
Gyakorlati tanácsok az egészséges táplálkozáshoz 16.30-kor a VMK-ban.
Szőlőfajták, szőlőalanyok, eredet, nemesítés – dr. Kocsis László előadása 17.30-kor a Veab-székházban.

Balatonalmádi: Népek tánca 17–19-ig a Pannóniában.

Balatonfüred: Perlawi Andor Magyar Leónidasz című könyvének bemutatója 16.30-kor a városi könyvtár olvasótermében.

Lovas: Lovasi esték: A Kárpát-medence vizei, előadás 18 órakor a Faluházban.

Nagyvázsony: Festeni tanultunk Nagyvázsonyban – Mester és tanítványai című tárlat megnyitója 17 órakor az IKSZT galériájában.

Pápa: Kiliáni beszélgetések 17 órakor a Szent József-kápolnában.

Zirc: Barangolások Erdélyben II. – Sztana Éva és Koósné Stohl Ilona élménybeszámolója 17 órakor a Békefi Antal Városi Könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Tündér Míra 10 órakor Üveghegy bérlet, 15 órakor Nemtudomka bérlet. Kabóca Bábszínház: Kabóca színek 9.30-kor Teremtésmese, 10 órakor Pepita, 11 órakor Teremtésmese, 14 órakor Hüvelyk Matyi, 15 órakor Danny mesél, 16 órakor Ha Dede, 17 órakor Volt egyszer egy..., 18-kor Danny mesél.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AMERIKAI BOTRÁNY (premier): 17.00, 20.15 órakor. ÉN, FRANKENSTEIN 3D (premier): 16.30, 18.30, 20.30 órakor. ÉN, FRANKENSTEIN (premier): 14.30 órakor. A MOGYORÓ-MELÓ 3D (premier): 14.00, 16.00 órakor. JACK RYAN: ÁRNYÉKÜGYNÖK: 14.45, 20.00 órakor. A WALL STREET FARKASA: 16.50, 19.40 órakor. PULYKALAND 3D: 15.00 órakor. 47 RONIN 3D: 17.45 órakor. ELPUSKÁZVA: 13 órakor.

Tapolca, Városi mozi:
A MOGYORÓ-MELÓ: 16.00 órakor. JACK RYAN: ÁRNYÉKÜGYNÖK: 18.00 órakor. FRANCES HA: 20.00 órakor.

Előadás a szőlészetről

Veszprém – A Tudomány és társadalom című előadás-sorozat következő előadása január 29-én, szerdán délután fél hatkor lesz a a várban, az MTA Veab-székház nagytermében, a Vár u. 37-ben. Dr. Kocsis László egyetemi tanár előadásának címe: Szőlőfajták, szőlőalanyok – eredet, nemesítés. Az előadás bemutatja majd a hazai szőlőtermesztés és borászat helyzetét, a kutatások fő irányait és a Pannon Egyetem Keszthelyi Georgikon Karán folyó szőlőnemesítési és borászati kutatómunkát.

Kabóca mesemaraton

Veszprém – A Kabóca Bábszínház Kabóca Showcase címmel mesemaratont tart 2014. január 29-én. Előkerülnek régebbi darabok, de lesz egészen új is a programban, amely mindemellett kellemesen nemzetközi is.

Elsőként a Pepita lesz megtekinthető, amely a legkisebbek számára készült. Kedves, ötletes, izgalmas előadás, amely Csóka Eszter nevéhez fűződik, ahol sok-sok váratlan és szép díszletelem bontakozik ki az egyszerű fekete-fehér előadótérből, melyet két manócska lakik be folyamatosan. Ezután az Écsi Gyöngyi által gyűjtött és összeállított Teremtésmese című bábelőadás következik, amely az Árgyélus Polgári Társulás és a Kabóca Bábszínház közös produkciója az NKA és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. Ezt a darabot az Európa szerte elhíresült Ha Dede című belga mese követi, amely már több díjat nyert, és folyamatosan játssza a Kabóca Bábszínház is a Theater de Spiegel társulatával együttműködve. A Székely Andrea rendezte Volt egyszer egy... című előadás lesz a következő a sorban, amely az Ibby-díjas Máté Angi alkotása alapján készült. Az egyetemi hallgatók közreműködésével színre vitt Hüvelyk Matyi után pedig a A fán lakó gyerekek című darab zárja a napot, amelyet Danny Bain amerikai származású, Magyarországon élő zenész ad elő magyarul, mindezt balafon nevű hangszerének muzsikájával aláfestve.

Barangolás Erdélyben

Veszprém – Vannak vidékek legbelül, barangolás Erdélyben Kányádi Sándor-ral címmel Toldi Éva tanár, újságíró, korábbi kollégánk tart vetített képes előadást január 29-én, szerdán dél-után három órakor a Váro- si Művelődési Központban (Veszprém, Táborállás park 1.).

Nyílt nap az egyetemen

Veszprém – A Pannon Egyetem Nyílt napot tart január 29-én, szerdán 10 órától a B épület aulájában. A hagyományos Nyílt nap célja, hogy minél részletesebb tájékoztatást nyújtson a pályaválasztóknak az egyetem az általa kínált továbbtanulási lehetőségekről, ösztöndíjakról és a felvételi eljárásról. Körséta keretében megtekinthetők többek között az Egyetemi Könyvtár és Levéltár, a kollégiumok, a laboratóriumok. A Nyílt nap folyamán az egyetemi szakokat bemutató standokkal, grafológiai és pályaorientációs önismereti tanácsadással is várják az érdeklődőket.

Könyv az aradi mártírról

Balatonfüred – Perlawi Andor Magyar Leónidasz című könyvét mutatják be január 29-én, szerdán 16.30 órakor a városi könyvtárban. Az aradi mártír, Lázár Vilmos ezredesről és Szinnyei József bibliográfus-irodalomtörténészről szóló könyvet Molnár Judit képviselő, a humán erőforrás bizottság elnöke ajánlja az olvasók figyelmébe.

Középpontban az éltető víz

Lovas – A rendkívül népszerű Lovasi esték előadás-sorozat idei központi témája a víz. A rendezvény első előadásaként ma 18 órától a faluház nagytermében Nováky Béla hidrológus-mérnök, nyugalmazott egyetemi docens tart előadást a Kárpát-medence vizeiről. Érinti az éltető elemmel való gazdálkodás kérdéskörét és a Balaton helyzetét.

 

JANUÁR 28.

Kupameccsel kezd a bakonyi csapat

Veszprém - Január 28-án, kedden lép pályára először hivatalos mérkőzésen ebben az esztendőben az MKB–MVM Veszprém KC. Eldőlt ugyanis, hogy a csapat a kézilabda Magyar Kupában aznap (18 órai kezdettel) szerepel Cegléden. A negyeddöntő visszavágóját majd csak március 11-én játsszák a Veszprém Arénában. A magyar bajnok és kupacímvédő egyébként január 9-én kezdi a felkészülést, Carlos Ortega szakvezető aznap délután vezeti az első edzést az Európa–bajnokság miatt ebben a hónapban hiányos keretnek.

RENDEZVÉNY
Veszprém: Múltba tekintő beszélgető előadás ma 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.
Az ünnepi asztal és a bibliai etika, dr. Ősz Farkas Ernő előadása 18 órakor a Szigethy J. u. 14-ben.

Balatonalmádi: Beszélgetés Veszeli Lajossal 17 órakor a Pannóniában.

Balatonfüred: Kövi Szabolcs koncertje 18 órakor a Ferencsik János Alapfokú Művészeti Iskola koncerttermében.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AMERIKAI BOTRÁNY / AMERICAN HUSTLE (premier): 17.00, 20.15 órakor. ÉN, FRANKENSTEIN 3D (premier): 16.30, 18.30, 20.30 órakor. ÉN, FRANKENSTEIN (premier): 14.30 órakor. A MOGYORÓ-MELÓ 3D (premier): 14.00, 16.00 órakor. JACK RYAN: ÁRNYÉKÜGYNÖK: 14.45, 20.00 órakor. A WALL STREET FARKASA: 16.50, 19.40 órakor. PULYKALAND 3D: 15.00 órakor. 47 RONIN 3D: 17.45 órakor. ELPUSKÁZVA: 13.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: A MOGYORÓ-MELÓ: 16.00 órakor. JACK RYAN: ÁRNYÉKÜGYNÖK: 18.00 órakor. FRANCES HA: 20.00 órakor.

JANUÁR 27.

Őstörténetünk tudója

Veszprém – Ebben az évben is folytatja rendezvényeiben kultúránk feltérképezését a Mozaik Érdekvédelmi Egyesület.A Padányi iskolába várják a magyar őstörténet iránt érdeklődőket január 27-én, hétfőn 17 órától. Az előadó Matek Kamill őstörténet-kutató, aki elsősorban a nagyközönség által kevésbé ismert adatokkal és kutatásokkal foglalkozik. Előadásának címe: Aranybarlang és aranykönyvtár. Négy országban található emlékeket mutat be és segít a megértésükben. Szó lesz arról, mi az oka annak, hogy a világ bármely vidékén járva találhatunk olyan emlékeket, melyeket a magyarok őstörténetéhez is köthetünk. Megemlékezik Juan Moriczról, azaz Móricz Jánosról, Dél-Amerika több országának alapos ismerőjéről, kutatójáról.

Fókuszban a rezsicsökkentés

Várpalota – Fórumot szervez a rezsicsökkentésről a Fidesz Várpalotán. Országszerte több mint száz fórumot tartanak. Megyénkben a négy országgyűlési egyéni választókerület mindegyikében várják az érdeklődőket. Az első rendezvény Várpalotán január 27-én 17 órától a művelődési központban lesz, ahol beszédet mond Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. További fórumok lesznek január 28-án Pápán, 30-án Veszprémben és február 5-én Ajkán. A Fidesz szerint azért kellett a csökkentés, mert Európában a magyar családok fizették az egyik legdrágább rezsit. Az áram, a gáz és a távhő árának 20 százalékos csökkenése mellett hat másik közműszolgáltatás is olcsóbb lett tavaly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!