Programok

2015.01.11. 09:24

Programok, rendezvények Veszprém megyében január 12-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények január 12-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

FEBRUÁR 16.

Balázs Fecó visszatér

Veszprém – Februárban ismét fellép a Veszprémi Petőfi Színházban Balázs Fecó. A népszerű énekes, zenész, zeneszerző december végén adott koncertet a veszprémi teátrumban. Fellépésének olyan nagy sikere volt, hogy a közönség ismét szeretné őt látni Veszprémben. Balázs Fecó február 16-án tér vissza, Évszakok című önálló estjét ekkor láthatják és hallhatják ismét a nézők.

 

FEBRUÁR 7.

Horgászbál Almádiban

Balatonalmádi - A Balatonalmádi Sporthorgász Egyesület február 7-én rendezi meg hagyományos horgászbálját a Pannónia Kulturális Központ Nagytermében. A bál fővédnöke: Keszey János polgármester. A vendégeket élőzenével és svédasztalos vacsorával várják.

Néptánctanulás

Kiscsősz – Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület farsangi táncképzést rendez 13-18 éves fiataloknak február 7-én. A magyarszentbenedeki táncokat Molnár Péter és Györke Eszter tanítja. A programra január 25-éig lehet jelentkezni.

Télbúcsú

Kiscsősz - Disznóvágással egybekötött farsangi mulatságot rendeznek a községben február 7-én. A reggel 8 órakor induló program délelőttje a koncolásról és az ebédfőzésről szól, majd a délutáni álarcos felvonulással elégetik a telet. A faluházban fellépnek a térség néptáncosai. Este disznótoros vacsora és farsangi bál várja a vendégeket. A zenéről a Fajkusz Banda gondoskodik.

 

JANUÁR 31.

IV. erdész-vadász bál

Sümeg - Az előző évek nagy sikere után ismét megrendezik az erdész-vadász bált. A Veszprém Megyei Vadászkamara, Bakonyerdő Zrt., a Verga Zrt. közös rendezvénye ezúttal is a sümegi Hotel Kapitányban lesz, január 31-én. A hagyományaihoz megfelelően magas színvonalú est vár a résztvevőkre. A vendégek kétféle menüsor közül választhatnak, éjfélkor pedig büféasztal várja őket. A talpalávalót a Change Show és Tánczenekar szolgáltatja. A IV. Veszprém megyei erdész-vadász bálra az erdészek, vadászok mellett a civil érdeklődőket is várják a szervezők.

Geotúra

Tapolca - Haláp-Tapolca geotúrát indít január 31-én a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság. A Haláp különleges hangulatú bányaudvarán lebilincselő látvány fogadja az odalátogatót. Az elképesztő mértékben lebányászott egykori vulkán belsejében a geotúra-vezető tolmácsolásában értelmezhetővé válnak a különleges formák, háromdimenziós mozgásba lendülnek a lávatestek, a negyedik dimenzió pedig maga az idő, melyben visszarepülhetnek egy 3–4 millió évvel ezelőtti forró és mozgalmas világba, egyúttal életszerű képet alkothatnak a Balaton-felvidéki vulkánosságról.

Jótékonysági sportbál

Devecser – A helyi sportegyesület javára szerveznek jótékonysági bált január 31-én este hét órától a Gárdonyi iskola tornatermében. A belépő és támogató jegyek január 29-éig vásárolhatók meg a város közintézményeiben.

 

JANUÁR 30.

Második óvodásolimpia

Veszprém – A Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola január 30-án megrendezi a második óvodásolimpiát. Az eseményen a részt vevő oviscsoportok különböző sorversenyekben, ügyességi, gyorsasági feladatokban mérik össze erejüket, tudásukat.

Szakmára fel!

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara második alkalommal hirdeti meg Szakmára fel! címmel többfordulós mesterség- és szakmaismereti vetélkedőjét a megye általános iskoláinak felső tagozatos tanulói részére. A tanulókból alakult négyfős csapatoknak választaniuk kell egy régi mesterség vagy egy jelenkori szakma közül, amit összetett projektmunkán keresztül, különböző módokon kell bemutatniuk. Az első fordulóban interjút és fényképeket kell készíteni, a második fordulóban cégért tervezni és szlogent írni. A harmadik forduló, egyben a döntő március 24-én a kamara székházában lesz. A legjobb helyezést elérő csapatok minden tagja értékes tárgyjutalomban és oklevélben részesül. Bővebb információk a kamara honlapján olvashatóak. Jelentkezési határidő január 30-a.

Egy nap a békéért

Tüskevár - Huszonnégyórás békegalamb-hajtogatást rendeznek a község iskolájában január 30-án 12 órától. A szervezőknek az a célja a programmal, hogy egy teljes napot a békének szenteljenek és egy kis időre ismét összehozzák a falu lakóit. A rendezvény ideje alatt az iskolában tánc és sportfoglalkozások, éneklés és mesemondás is lesz. Este hat órától békemenet indul a faluban énekszóval és gyertyafénnyel. Éjszaka hangszeres zenés programok, relaxáció, filmvetítés lesz, éjfélkor békefutást tartanak, majd másnap hét órától reggeli torna, aszfaltrajz, dalok és mesék a békességről, illetve eredményhirdetés.

 

JANUÁR 29.

Lakossági fórum a helyi közlekedésről

Devecser - A kisváros Önkormányzata Lakossági fórumot tart január 29-én 18 órakor a művelődési házban a helyi közlekedésről. Három téma szerepel a megbeszélések között. - Így szó lesz a helyi autóbusz közlekedési útvonaláról és menetrendjéről. Továbbá meghallgatják a távolsági buszközlekedéssel kapcsolatos igényeket, valamint tájékoztatják az érdeklődőket az útfejlesztésekről.

 

JANUÁR 24.

Borünnep

Balatonfüred – Vince - napi borünnepre várnak mindenkit január 24-én az Anna Grand Hotelben. Lesz hagyományos bormustra és a szakmai előadások mellett különböző kulturális programok is szórakoztatják a vendégeket.

Falusi disznóvágás

Lovas – Első ízben rendeznek a településen disznóvágást a Lovas Jövőjéért Egyesület szervezésében. Január 24-én fél nyolckor kezdődik az egész napos program a faluház udvarán. A folyamatosan kóstolás közben finom borokkal, pálinkával kínálják a vendégeket. A szervezők gondoltak azokra is, akik a különféle árusok portékái közül szeretnének választani. Lesznek házi készítésű savanyúságok, szörpök, lekvárok, extraszűz olajok, bió elemózsiák, kürtös kalács. Rendkívüli időjárás esetén a rendezvény elmarad.

Kápolnát szentel Márfi Gyula érsek

Ajka – A Magyar Imre kórház ötödik emeletén épített kápolnát szenteli fel január 24-én délelőtt tíz órakor Márfi Gyula veszprémi érsek.

Később tartják

Nemesgulács – A január 17-ére tervezett forraltbor-főző verseny elmarad, a programot egy héttel később, január 24-én tartják meg.

Labdarúgó bemutató

Devecser - A Coerver labdarúgó edzésmódszerről tartanak bemutató foglalkozást a leendő első osztályosoknak és szüleiknek az általános iskola tornatermében január 24-én 9 órai kezdettel. A második éve folyó labdarúgó utánpótlás-nevelés eddig elért eredményeiről is tájékoztatást adnak a szakemberek.

 

JANUÁR 23.

Magyar tenger a kultúra ünnepén

Badacsonytomaj – Somogyi György Magyar tenger, magyar ecsettel címmel vetítéssel egybekötött könyvbemutatóját tartják a Magyar Kultúra Napja ünnepén január 23-án, pénteken 17.30 órakor az Egry József Művelődési Házban.

Hagyományt teremtenek

Veszprém - A Decanter bisztró hagyományteremtő szándékkal szervezi meg január 23-án 17 órakor az első veszprémi forralt bor főző versenyt. A bisztró előtt tartandó megméretésre hat csapat kapott meghívást (Veszprémfest, Petőfi Színház, Tourinform, Grand Canyon, Veszprém város, Napló), de ahogy Zsandár Tamás ötletgazda fogalmazott, a kör még bővülhet. A szervezők a bort biztosítják a résztvevők számára, a csapatoknak csak a receptről, a titkos fűszerekről kell gondoskodniuk. Na és a hangulatról, amely reményeik szerint betölti majd az estét. A zsűrizést Porga Gyula, Homola Szabolcs és Zsandár Tamás vállalták magukra. A szakmai értékelés mellett a közönség véleményére is kíváncsiak. A Decanterben vásárolható jeggyel megkóstolóak lesznek a művek, a közönségdíjat a legnépszerűbb nedű érdemli ki. Zsandár Tamás reményei szerint a verseny csak jól sikerülhet, hiszen a folytatásra már most készülnek a szervezők.

 

JANUÁR 22.

Magyar Kultúra Napja

Balatonfüred- Már most a Magyar Kultúra napi ünnepségekre hívják fel a figyelmet a települések. Megyeszerte várják kulturális programokkal az érdeklődőket január 22-én. Balatonfüreden az Anna Grand Hotelben gálaestet tartanak, ahol átadják a Balatonfüred kultúrájáért kitüntetést is.

Ovisuli foglalkozás

Veszprém – A Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola rendhagyó ovisuli foglalkozást tart január 22-én, csütörtökön délután fél ötkor. Az iskolába készülő gyerekek és szüleik megismerkedhetnek az iskolával, eltölthetnek együtt egy vidám délutánt.

Vers, ének, zene

Tapolca – A Tamási Áron Művelődési Központ színes programmal ünnepli a Magyar Kultúra Napját január 22-én 18 órakor. Ünnepi beszédet mond Dobó Zoltán polgármester, a Tapolcai Kamarakórus, Németh István Péter költő és a Járdányi Pál Zeneiskola tanárai és növendékei adnak műsort.

A rendszerváltás története

Veszprém – Kétnapos tanácskozást rendeznek a veszprémi rendszerváltás történetéről a Pannon Egyetemen. Disputa a közjóért a magyar kultúra napján – A rendszerváltás története Magyarországon, Veszprémben 1956-1989/1990, A veszprémi példa címmel szervez több veszprémi intézmény, egyesület tanácskozást január 22-én és 23-án a Pannon Egyetem A-épületében. A rendezvény kurátora, rendezője, a koncepció kitalálója Nagy Károly. A kétnapos tanácskozáson Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, ifjúsági és sportügyi biztosa mond megnyitó beszédet, köszöntőt Márfi Gyula veszprémi érsek, Porga Gyula, Veszprém város polgármestere és Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora. A programban szó lesz a veszprémi példáról, az egyházak Kádár-korszakban való életéről, lehetőségeiről, a politikai rendőrségről, ÁVO-ról, ÁVH-ról, a társadalmi és politikai nyilvánosság fórumairól, a város kulturális és politikai rendszerváltásáról.

Devecser története

Devecser - A város önkormányzata, valamint a könyvtár és művelődési ház január 22-én este öt órakor a Magyar Kultúra Napját ünnepli. A rendezvényen Czeidli József  Devecser története és emlékei címmel tart vetített képes előadást a közelmúltban megjelent tanulmánya alapján. Beszélgetőtársa: Bajók Józsefné

 

JANUÁR 21.

Lackfi és Gryllus irodalmi műsora

Ősi – Lackfi János József Attila-díjas költő, író és Gryllus Dániel Kossuth-díjas magyar zeneszerző, előadóművész-zenész „Feldaraboljuk a végtelent” című zenés irodalmi műsorát január 21-én 14 órakor tartják az Ősi Általános Iskolában.

Alkotó báthorys pedagógusok kiállítását rendezik

Veszprém – Alkotó báthorys pedagógusok kiállítása nyílik a Veszprémi Báthory István Általános Iskolában január 21-én, szerdán, 14 órakor, a tárlatot Barták Péterné igazgató nyitja meg. A kiállításon kézműves alkotásokat, gobelineket, fotókat, textilbábokat, plasztikákat, tűzzománcokat, üvegképeket, kerámiákat, hímzéseket, repülőgépmaketteteket, modelleket láthatnak az érdeklődők.

Rendezvény

Lackfi János és Gryllus Dániel felnőtteknek szóló, Feldaraboljuk a végtelent című zenés irodalmi műsora 21-én 17 órai kezdettel az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy-termében.

Sacra Hungaria címmel dr. Limbacher Gábor néprajzkutató előadása 21-én 17 órakor a Padányi katolikus gyakorlóiskolában.

Magyar kultúra napja a VMK-ban 21-én 16 órakor.

Kiss Ádám a nagyvilágban. 80 perc alatt a Föld körül – Kiss Ádám önálló estje 21-én 19 órakor a Hangvillában.

 

JANUÁR 20.

Rendezvény

Életvezetési és tanulás-módszertani foglalkozások fiataloknak 20-án 16 órakor a Jendrassik–Venesz Középiskola és Szakiskolában.

Egry Városrész Baráti Kör: Beszéljünk a jövőről! Szántó Éva előadása 20-án 17.30-kor a Hriszto Botev iskolában.

Kiállítás

Ajka - Kiss Miklós üvegtervező iparművész, Csabai Tibor és Németh Gyula grafikusművészek Repedések című tárlata január 20-áig tekinthető meg a művelődési központ kiállítótermében.

 

JANUÁR 19.

Rendezvény

Tartáskorrekció 19-én 16 órakor a vörösberényi művelődési házban. Vízigimnasztika 19-én 18 órakor a Ramada Hotelben. Galako sport 19-én 18.30-kor a Vörösberényi Általános Iskolában. Jóga 20-án 17.30-kor a Ramada Hotelben.

Balatonkenese: EFI-program: Aktív életmód előadássorozat 19-én 16 órakor a kultúra házában. Galako sport 20-án 18 órakor a közművelődési intézményben.

Veszprém: Filmklub: Két nap, egy éjszaka: ma 18 órakor a VMK-ban.

Bakonybél: A bakonybéli könyvtár Baba-mama klub témája a babahordozás, vendég Zsoldos Vica, szakképzett babahordozási tanácsadó ma 9.30-tól a könyvtárban.

Balatonalmádi: EFI-program: Tartáskorrekció ma 16 órakor a vörösberényi Művelődési házban. Vízigimnasztika 19-én 18 órakor a Ramada Hotelben. Galako sport 19-én 18.30-kor a Vörösberényi Általános Iskolában.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Holle anyó: ma 10 órakor, Pepita bérlet.

MOZI

Veszprém: Cinema City: DUMAPÁRBAJ (12): 13.00, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. HŐS6OS 3D (6): 15.45, 18.00 órakor. HŐS6OS (6): 13.30 órakor. ELRABOLVA 3 (16): 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 órakor. ÉJSZAKA A MÚZEUMBAN: A FÁRAÓ TITKA (12): 14.45 órakor. A HETEDIK FIÚ 3D (16): 20.15 órakor. A HOBBIT – AZ ÖT SEREG CSATÁJA 3D (12): 12.10, 16.45 órakor. EXODUS: ISTENEK ÉS KIRÁLYOK 3D (12): 19.30 órakor. A MADAGASZKÁR PINGVINJEI 3D (6): 14.30 órakor.

Tapolca, Városi mozi: BARBIE: SZUPERHŐS HERCEGNŐ (6): 16.45-kor. DUMAPÁRBAJ (12): 18.15-kor. VADREGÉNY (12) (feliratos): 20 órakor.

 

JANUÁR 18.

Újévi koncert

Balatonfüred – Klasszikusokkal köszöntik az új évet a Ferencsik János Zeneiskola művészeti csoportjai. Január 18-án este hat órakor tartanak koncertet az intézményben. Fellép az Ifjúsági Vonószenekar és az Ifjúsági Kamarakórus.

Rendezvény

Badacsonytomaj: A doni áttörés 73. évfordulójára rendezett megemlékezés 18-án 10 órától a Szent Imre római katolikus templomban. A szentmisét követően koszorúzásra és mécsesgyújtásra kerül sor a „Kettétört életek” II. világháborús emlékoszlopánál.

Balatonalmádi: EFI-program: Nordic walking 18-án 9-től. Indulás a berényi kisposta elől.

Színház

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Rumini és a négy jogar 18-án 11 órakor, nem bérletes.

 

JANUÁR 17.

Wallenberg emlékezete

Budapest, Fehérvár – A Raoul Wallenberg Egyesület programsorozatot indít 17-én az egykori svéd diplomatára emlékezve, aki a második világháború alatt több ezer magyar zsidót mentett meg a deportálástól. Wallenberget és sofőrjét, Langfelder Vilmost hetven évvel ezelőtt, január 17-én fogták el szovjet katonák. Tiszteletükre aznap virágot helyeznek el és gyertyát gyújtanak az Andrássy úti Langfelder és a Pozsonyi úti Wallenberg emléktáblánál. Január 19-én Svédország magyarországi nagykövetsége szervez estélyt. Január 21-én a fehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület és a Raoul Wallenberg Egyesület emlékezik közös rendezvényén a Wansee konferenciára Fehérváron, a Rákóczi út és Várkörüt sarkán, a zsinagóga emlékműnél. Beszédet mond Herczog Edit volt EP-képviselő is.

Disznólkodás Akaliban

Balatonakali - Disznóvágásra és persze lakomára hívja a képviselőtestület a falubelieket január 17-én. A reggeltől estig tartó zenés mulatságban a település képviselői vendégelik meg a helyieket.

Téli kenutúrák

Hévíz - A Hévízi-tó meleg vízének nagy részét a Hévízi-lefolyó vezeti el. A télen is 20 Celsius fok feletti víz felett a pára takaró mögül különféle tündérrózsák, és vízi madarak (tőkés réce, kis vöcsök, kárókatonák, szürke gém, nagykócsag) tűnnek elő. Erre a vízfolyásra szervez kenutúrát január 17-én, február 1-én és 14-én a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság. Indulás minden alkalommal reggel 9 órakor. A túra hossza 12 kilométer, időtartama pedig nyolc óra.

Galambok kiállítását rendezik

Csabrendek – Nagyszabású Galamb- és kisállat kiállítást rendeznek a településen. A programra Győr-Moson-Sopron-, Somogy-, Zala-, Vas-, Veszprém megyékből, Nagyatádról, Zalaegerszegről, Sárvárról, Szombathelyről, Nagycenkről, Pápáról, Nemesvámosról, Tapolcáról, Keszthelyről érkeznek kiállítók. A galamb- és kisállattenyésztő egyesület részvételével közel 70 tenyésztő, várhatóan több mint 50 fajta galamb és kisállat bemutatásával szervezi a programot 17-18-án az iskolában. A kiállításon a bírálók értékelnek, az eredményhirdetés vasárnap 15 órakor lesz. A kiállítás szombaton 8-18 óra, vasárnap pedig 8 -15 óra között tart nyitva.

Teremfoci Csóton

Csót – Kispályás teremlabdarúgó-tornát rendeznek Csóton január 17-én, szombaton. Hujter László szervezőtől megtudtuk, további csapatok január 15-éig jelentkezhetnek a sporteseményre, melynek a helyi általános iskola tornaterme ad majd otthont. A torna első négy helyezettje, valamint a legjobb kapus és góllövő díjazásban részesül. Érdeklődni és jelentkezni a szervezőknél lehet.

Hangverseny

Veszprém – A Zongora Veszprémnek akció keretében, Kántorok a zongoráért címmel rendeznek hangversenyt január 17-én, szombaton 17 órakor a Szent Mihály bazilikában.

Falusi disznóvágás

Mindszentkálla – A község képviselő-testülete falusi disznóvágásra várja az érdeklődőket január 17-én. Fél nyolctól a disznó látványos feldolgozása tekinthető meg, este hat órától disznótoros vacsorát fogyaszthatnak. A vacsorára jegyek még korlátozott számban kaphatók a polgármesteri hivatalban.

Főszerepben a zenei ütemek

Veszprém – A kifinomult elektronikus zene kedvelőit várják január 17-én, szombat este 22 órától az Expresszóban. A veszprémi klubban ASAN partit rendeznek, ahol a jófajta muzsikát Yapo, Zomblaze és Planetmalcolm keveri majd.

Újévet köszöntő mulatság

Balatonfüred – Újévköszöntő bulit rendez január 17-én, szombat este 22 órától a balatonfüredi M Club. A lendületes muzsikát a Búgócsiga együttes biztosítja.

Pótszilveszter Ásós Attilával

Várpalota – Pótszilveszteri bulit rendez január 17-én, szombaton 20 órától a várpalotai Kastélydomb étterem és kávézó. A vendég Ásós Attila Pacsirta, a zenét Sudri szolgáltatja.

Az ördög hegedűse

Veszprém – Lajkó Félix hegedűművész ad koncertet január 17-én 20 órától a Hangvillában. A kiváló vajdasági muzsikus Balázs János zongoraművésszel együtt lép színpadra.

Tizenöt kilométeres túrát hirdettek

Tapolca – Balatonhenye és Zánka közötti túrát hirdetett meg a Tapolca VSE Természetjáró Szakosztálya szombatra. A Balatonhenye–Monoszló–Hegyestű–Zánka útvonal hossza körülbelül 15 kilométer. A résztvevők a tapolcai autóbusz-pályaudvaron találkoznak 9.15-kor.

Rendezvény

X. országos gyermek diabétesznap 17-én 9-től 16 óráig a Hangvillában.

A mosható pelenkázásban rejlő lehetőségekről, a környezetre és a család költségvetésére gyakorolt hatásairól szerezhető ismeret 17-én 10 órától a családsegítőben (Mikszáth Kálmán u. 13.).

Alsóörs: EFI-program: Nordic walking 17-én 9-től. Indulás a sportcsarnoktól.

Orgona hangverseny a Zongora Veszprémnek akció keretében, Kántorok a zongoráért címmel 17-én 17 órai kezdettel a bazilikában.

Lajkó Félix-maraton. Koncert 17-én 20 órakor a Hangvillában.

MOZI

Veszprém: Cinema City: január 17–18.: DUMAPÁRBAJ (12): 12.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. HŐS6OS 3D (6): 11.15, 15.45, 18.00 órakor. HŐS6OS (6): 13.30 órakor. ELRABOLVA 3 (16): 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 órakor. szo: 22.20 órakor is. ÉJSZAKA A MÚZEUMBAN: A FÁRAÓ TITKA (12): 10.00, 15.00 órakor. A HETEDIK FIÚ 3D (16): szo: 19.50, 22.00 órakor. vas: 20.10 órakor. A HOBBIT – AZ ÖT SEREG CSATÁJA 3D (12): 17.00 órakor. v: 12.10 órakor is. A HOBBIT – AZ ÖT SEREG CSATÁJA (12): csak vasárnap: 12.10 órakor. PADDINGTON (6): 10.50 órakor. EXODUS: ISTENEK ÉS KIRÁLYOK 3D (12): csak szo: 20.15 órakor. EXODUS: ISTENEK ÉS KIRÁLYOK (12): vas: 19.45 órakor. A MADAGASZ- KÁR PINGVINJEI 3D (6): 14.30 órakor. szo: 10.20 órakor is. A MADAGASZKÁR PINGVINJEI (6): v: 10.20 órakor.

Tapolca, Városi mozi: január 17–18.: ONE DIRECTION: A SZÍNFALAK MÖGÖTT (6): 17-én 13 órakor, 18-án 15.30-kor. BARBIE: SZUPERHŐS HERCEGNŐ (6): 16.45-kor. DUMAPÁRBAJ (12): 18.15-kor. VADREGÉNY (12) (feliratos): 20 órakor.

Színház

Veszprém, Petőfi Színház: Chicago – 17-én 19 órakor, Gárdonyi-bérlet.

 

JANUÁR 16.

Bakonyvasút kiállítás

Győr - A 11-es számú, Győr-Veszprém közötti vasútvonalról rendeznek fotókiállítás Győrben, a VOKE Arany János Művelődési Ház kiállítóterében. A január 16-án 18 órakor nyíló rendezvény egyik célja, hogy felhívják a nagyközönség figyelmét a bakonyi táj jellegzetességeire, gyönyörűségére. A kiállításon kilenc ifjú vasútfotós mutatkozik be, akik mindannyian szívükön viselik a gyönyörű vasút sorsát. A tárlatot Bödecs Barnabás, a Cuha- völgyi Bakonyvasút Szövetség elnöke nyitja meg. A kiállítás február 10-ig látogatható. A belépés ingyenes.

Koncertek sora

Tapolca – A Fonográf-emlékzenekar ad koncertet a Tamási Áron Művelődési Központban január 16-án este hét órakor. A vendég Márió lesz. Februárban a Máté Péter-emlékzenekar koncertezik.

Horgászvizsgák

A Bakony Balaton Horgász Szövetség által működtetett vizsgabizottságok megkezdték munkájukat. Balatonalmádiban és Várpalotán január 16-án, Veszprémben január 30-án lesz az első horgászvizsga. A állami horgászvizsgára - szülői hozzájáruló nyilatkozat birtokában - a tízedik életévüket betöltött gyerekek jelentkezhetnek.

Nyílt napot szerveznek

Tapolca – Nyílt napra várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat a Tapolcai Rendőrkapitányságon január 16-án, pénteken délelőtt. Az érdeklődők bepillanthatnak a rendőrségi munka rejtelmeibe, a rendőrök munkájába.

VÁR-LAK diafilmvetítés és rajzfoglalkozás

Veszprém - A Laczkó Dezső Múzeum 2015. január 16. -án, pénteken 16 órától a VÁR-LAK gyermekfoglalkoztatóban a Várkapu ajándékbolt feletti foglalkoztató teremben diafilmvetítést és rajzfoglalkozást tart a legkisebbeknek. A programon mesél Kiss Dávid színész. A vetített diafilmek: Iciri-Piciri, Hófehérke, A telhetetlen méhecske, plusz egy meglepetés.

Legendás punk zenekar lép fel

Pápa – A legendás punk zenekar, a Rózsaszín Pitbull ad koncertet január 16-án, péntek este 21.30-tól a pápai Klastromban.

VÉRADÁS

Péntek: Balatonfűzfő-Gyártelep, művelődési ház 9-16 óráig; Pápa, rendelőintézet 8–15 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–12 óráig.

Rendezvény

Veszprém: Diafilmvetítés és rajzfoglalkozás 16-án 16 órakor a VÁR-LAK gyermekfoglalkoztatóban.

Kisállat-ismertető című program 16-án 16 órakor a dózsavárosi könyvtárban. Téma: a bárányok.

A Simonyi Zsigmond Általános Iskola ovisuli foglalkozást tart 16-án 17–18 óráig.

Az 5 órai tea könyvklub vendége Marosvölgyi Gergely, a Váci Mihály Irodalmi Színpad tagja. A könyvklub témája: ki miért tartozik a verskedvelők vagy novellaimádók vagy regényrajongók táborába – vagy éppen mindegyikbe egyszerre. 16-án 17 órától a megyei könyvtárban.

Tájak–Korok–Múzeumok Egyesület: Fülöp György egyetemi hallgató El Camino című előadása 16-án 17 órakor a megyei könyvtárban.

Badacsonytomaj: Hangodi László Pálos kolostorok a nyugati Balaton-felvidéken című előadása 16-án 17.30 órakor az Egry József Művelődési Házban.

Balatonalmádi: EFI-prog-ram: Aktív életmód előadássorozat 16-án 17 órakor a Pannóniában. Jóga 16-án 19 órakor a Ramada Hotelben. Nordic walking 18-án 9-től. Indulás a vörösberényi kisposta elől.

Litér: EFI-program: Aktív életmód előadás-sorozat 16-án 10 órakor a művelődési házban. Aktív életmód előadás-sorozat 21-én 11 órakor a művelődési házban.

Színház

Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház: A vadkacsa: pénteken 19 órakor, Kossuth Zsuzsanna bérlet.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Holle anyó: ma 10 órakor, Pöttyös bérlet.

MOZI

Veszprém: Cinema City: DUMAPÁRBAJ (12): 13.00, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. HŐS6OS 3D (6): 15.45, 18.00 órakor. HŐS6OS (6): 13.30 órakor. ELRABOLVA 3 (16): 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 órakor. ÉJSZAKA A MÚZEUMBAN: A FÁRAÓ TITKA (12): 15.00 órakor. A HETEDIK FIÚ 3D (16): 19.50, 22.00 órakor. A HOBBIT – AZ ÖT SEREG CSATÁJA 3D (12): 12.10, 17.00 órakor. EXODUS: ISTENEK ÉS KIRÁLYOK 3D (12): 20.15 órakor. A MADAGASZKÁR PINGVINJEI 3D (6): 14.30 órakor.

Tapolca, Városi mozi: BARBIE: SZUPERHŐS HERCEGNŐ (6): 16.45-kor. DUMAPÁRBAJ (12): 18.15-kor. VADREGÉNY (12) (feliratos): 20 órakor.

 

JANUÁR 15.

Fókuszban a közúti áruforgalom

Veszprém – Ez év elején vezették be hazánkban az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszert (EKÁER). Ennek működésével kapcsolatban tájékoztató előadást szervez a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adóigazgatósága közreműködésével. A fórum január 15-én 10 órakor kezdődik a kamara konferenciatermében. Az előadáson való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött. A nagy érdeklődésre való tekintettel egy cégtől legfeljebb két személyt várnak.

Összművészeti rendezvény

Veszprém – Pódium Sarok címmel szerveznek összművészeti rendezvényt január 15-én, csütörtökön 17 órakor a Pannónia Étteremben (Horgos utca 3.) Az eseményen Süle Zsolttal, a Mozizenekar énekesével, dalszerzőjével és a Hangvilla Zongoradalának szerzőjével beszélgetnek, bemutatják munkásságát hangszerekkel kísérve. Fellép a Screaming fe-males modern balett együttes (Nagy Petra, Újvári Boglárka), a Pannon Egyetem diákjai kortárstánc bemutatót tartanak.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Pódium Sarok összművészeti rendezvény ma 17 órakor a Pannónia étteremben.

Immunrendszer-erősítés az új évben címmel előadás ma 17 órakor a Március 15. úti könyvtárban.

A Simonyi Zsigmond Általános Iskola Ovisuli foglalkozást tart 16-án, pénteken 17-től 18 óráig.

Balatonalmádi: EFI-program: Tartáskorrekciós torna ma 16.30-kor a Vörösberényi Művelődési Házban. Cardio klub: Megüt a guta! Inkább előze meg! Dr. Imre Piroska előadása ma 17 órakor az Egészségházban. Vízi gimnasztika ma 18 órakor a Ramada Hotelben.

Balatonfőkajár: EFI-program: Galako sport ma 18.30-kor a művelődési házban.

Balatonfüred: Rainer Pál történész, muzeológus A veszprémi 31-es honvédek nyomában a Kárpátokban és Galíciában című vetített képes előadása ma 17 órakor a Kisfaludy Galériában.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Pannon Várszínház (Hangvilla): Szépek szépe – 15-én 15 órakor, ifjúsági előadás. Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Holle anyó – 15-én 10 órakor, Pepita-bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: DUMAPÁRBAJ (12) (Premier!): 13.00, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. HŐS6OS 3D (6): 15.45, 18.00 órakor. HŐS6OS (6): 13.30 órakor. ELRABOLVA 3 (16): 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 órakor. ÉJSZAKA A MÚZEUMBAN: A FÁRAÓ TITKA (12): 14.45 órakor. A HETEDIK FIÚ 3D (16): 20.15 órakor. A HOBBIT – AZ ÖT SEREG CSATÁJA 3D (12): 12.10, 16.45 órakor. EXODUS: ISTENEK ÉS KIRÁLYOK 3D (12): 19.30 órakor. A MADAGASZKÁR PINGVINJEI 3D (6): 14.30 órakor.

Tapolca, Városi mozi: BARBIE: SZUPERHŐS HERCEGNŐ (6): 15-én 15.15-kor. SWING (12): 17 órakor, filmvetítés és közönségtalálkozó.

VÉRADÁS

Csütörtök: Nemesvámos, közösségi ház 15-18 óráig; Ajka, Patakparti óvoda 13-16.30 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig

 

JANUÁR 14.

Szőlő és bor

Veszprém – Az MTA Veszprémi Területi Bizottsága (Veab) Szőlő és bor című sorozat következő rendezvényét szerda délután fél hatkor tartják a Veab-székházban. Az érdeklődők előadásokat hallhatnak a globális klímamódosulás hatásairól, az időjárási szélsőségekről, az éghajlat változásáról, a szőlőtermesztésben való megoldásokról.

VÉRADÁS

Szerda: Zirc, művelődési ház 14-18 óráig; Ajka, Magyar Imre Kórház intézeti 10-14 óráig; Adásztevel, kultúrház 12-13.30 óráig; Homokbödöge, kultúrház 14-15.30 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–18 óráig;

Aukció is lesz a megyebálon

Veszprém – Veszprém megyei művészek ajánlották fel alkotásaikat a megyeszékhely hangversenyzongorájának támogatására. Január 14-én, szerdán 17 órakor a Hangvillában, a II. emeleti galérián nyílik azoknak a művészeti alkotásoknak a kiállítása, amelyeket árverésre bocsájtanak a február 14-i megyebálon. A kiállítást Hegyeshalmi László képzőművész, a Művészetek Háza igazgatója nyitja meg, közreműködik a Mozizenekar. Három hétig lehet megtekinteni a rajzokat, festményeket, szobrokat a helyszínen és a Zongora Veszprémnek honlapon. A támogatás valódi értéke a megyebálon derül ki az alkotások aukcióján.

 

JANUÁR 13.

Előadás-sorozat a lakótelepről

Veszprém – Tízrészes előadás-sorozat indul a városi művelődési központban január 13-án, kedden, 18 órakor a Jutasi városrész táji jellemzőiről, történetéről és közösségeiről, valamint a lakótelep lakásainak, épületeinek és környezetének felújításáról. Az első előadást a Jutasi úti őskori régészeti lelőhely feltárásáról Regenye Judit, a Laczkó Dezső Múzeum régésze tartja.

Nyitott szívvel a Filmklubban

Veszprém – A nyitott szívvel című francia-argentín filmdrámát vetítik január 13-án, este nyolc órakor a Véka filmklubban, a Fricskában (Miklós u. 10. ).

Beszámoló a múzeumban

Zirc – A Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház kedd délután négy órakor a múzeum új, látogatható raktárában tartja az elmúlt év beszámolóját és az idei év terveinek ismertetését, tájékoztatott Ruttkay-Miklián Eszter igazgató.

RENDEZVÉNY

EFI-program: Lelki egész-ségfejlesztő programsorozat: Bio-pszicho-szociális egészség – Konfliktusok természete, konfliktuskezelés, kapcsolati kultúra, asszertivitás címmel 13-án 17 órától a kórház E épületének 1. emeleti Csillagtermében.

Véka filmklub: Bettie-mobil, 13-án 20 órakor a Fricskában.

Múzeumi Szabadegyetem: Osztrák–magyar hadikitüntetések az első világháborúban címmel Pandula Attila előadása 13-án 16.30-kor kezdődik a Laczkó Dezső Múzeumban.

Balatonkenese: EFI-program: Galako sport 13-án 18 órakor a Közművelődési Intézményben.

VÉRADÁS

Kedd: Berhida, művelődési ház 15-18 óráig; Somlóvásárhely, művelődési ház 14-17 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig

 

JANUÁR 12.

Megemlékezés a katonákról

Balatonfűzfő – A Don-kanyarban elesett katonákra emlékeznek január 12-én, hétfőn délután a balatonfűzfői Jézus Szíve plébániatemplomban. Az öt órakor kezdődő szentmisét Szécsi Ferenc plébános, kisegítő tábori lelkész celebrálja, közreműködik a Veszprémi Légierő Zenekar, Katona János alezredes vezetésével. Szentmise után a megemlékezés a templom külső falán lévő emlékmű előtt folytatódik, ahol az ünnepi beszédet Sáfár Albert, az MH ÖHP Légierő Haderőnem főnöke mondja.

RENDEZVÉNY

Balatonalmádi: EFI-program: Galako sport 12-én 18.30-kor a Vörösberényi Általános Iskolában.

Balatonfűzfő: Emlékezés a Don-kanyarban elesett katonákra 12-én 17 órától a Jézus Szíve Plébániatemplomban.

Berhida:
Doni megemlékezés 12-én 16 órakor a Polgármesteri Hivatalban.

Ajka – Kiss Miklós üvegtervező iparművész, Csabai Tibor és Németh Gyula grafikusművészek Repedések című kiállítása január 20-áig tekinthető meg a művelődési központ emeletén.


SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház: Bécsi vér: 12-én 19 órakor, Németh László bérlet.

Latinovits-Bujtor Játékszín: Titus Anronicus: 12-én 17 órakor, bérletszünet.

Balatonalmádi: Holle anyó: 12-én 10 órakor a Mogyoró úti óvodában, Pöttyös bérlet.

MOZI


Veszprém: Cinema City: HŐS6OS 3D (6): 15.45, 18.00 órakor. HŐS6OS (6): 13.30 órakor. ELRABOLVA 3 (16): 15.20, 17.40, 20.20 órakor. ÉJSZAKA A MÚZEUMBAN: A FÁRAÓ TITKA (12): 18.30 órakor. A HETEDIK FIÚ 3D (16): 16.20, 20.30 órakor. A HOBBIT – AZ ÖT SEREG CSATÁJA 3D (12): 14.00, 16.50, 19.40 órakor. DUMB ÉS DUMBER KETTYÓ (16): 13.00 órakor. EXODUS: ISTENEK ÉS KIRÁLYOK (12): 20.00 órakor. A MADAGASZKÁR PINGVINJEI 3D (6): 14.20 órakor.

Tapolca, Városi Mozi:
SWING (12): 14 és 18 órakor, 10–11-én 18 órakor. HŐS6OS (6): 16 órakor. ELRABOLVA 3 (16): 20 órakor.

VÉRADÁS

Hétfő: Veszprém, kincstár 10–13 óráig; Márkó, önkormányzat 15-18 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig;

 

Színház

Veszprém, Petőfi Színház: Nagyszínház: A vadkacsa: 16-án 19 órakor, Kossuth Zsuzsanna bérlet. Chicago: 17-én 19 órakor, Gárdonyi bérlet.

Pannon Várszínház (Hangvilla): Szépek szépe: 15-én 15 órakor, ifjúsági előadás. Bűnök és bűnhődések: 21-én 9 órakor, zártkörű előadás.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Holle anyó: 15-én 10 órakor, Pepita bérlet. 16-án 10 órakor, Pöttyös bérlet. 19-én 10 órakor, Pepita bérlet. 20-án 10 órakor, Pöttyös bérlet. 21-én 10 órakor, nem bérletes. Rumini és a négy jogar: 18-án 11 órakor, nem bérletes.

Pápa (JMSZK): A fösvény: a székesfehérvári Vörösmarty színház előadása 21-én 19 órakor, Tarczy bérlet.

Mozi

Veszprém: Cinema City: január 15–21.: DUMAPÁRBAJ (12) (Premier!): 16.30, 18.30, 20.30 órakor. szo–vas: 12.30 órakor. kivéve szo–vas: 13.00 órakor. HŐS6OS 3D (6): 15.45, 18.00 órakor. szo–v: 11.15 órakor is. HŐS6OS (6): 13.30 órakor. ELRABOLVA 3 (16): 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 órakor. p–szo: 22.20 órakor. ÉJSZAKA A MÚZEUMBAN: A FÁRAÓ TITKA (12): kivéve p–vas: 14.45 órakor. p–vas: 15.00 órakor. szo–vas: 10.00 órakor. A HETEDIK FIÚ 3D (16): csak p–szo: 19.50, 22.00 órakor. csak csüt, hétfő, kedd: 20.15 órakor. csak vas: 20.10 órakor. A HETEDIK FIÚ (16): csak szerda: 20.15 órakor. A HOBBIT – AZ ÖT SEREG CSATÁJA 3D (12): kivéve szo: 12.10 órakor. csak cs, h, sze: 16.45 órakor. csak p–vas: 17.00 órakor. A HOBBIT – AZ ÖT SEREG CSATÁJA (12): csak kedd: 16.45 órakor. csak vasárnap: 12.10 órakor. PADDINGTON (6): szo–v: 10.50 órakor. EXODUS: ISTENEK ÉS KIRÁLYOK 3D (12): csak p–szo: 20.15 órakor. kivéve p–vas: 19.30 órakor. EXODUS: ISTENEK ÉS KIRÁLYOK (12): csak vas: 19.45 órakor. A MADAGASZKÁR PINGVINJEI 3D (6): 14.30 órakor. szo: 10.20 órakor is. A MADAGASZKÁR PINGVINJEI (6): v: 10.20 órakor.

Tapolca, Városi mozi: január 15–21.: SWING (12): 17 órakor. 15-én filmvetítés és közönségtalálkozó. ONE DIRECTION: A SZÍNFALAK MÖGÖTT (6): 17--én 13 órakor, 18-án 15.30-kor. BARBIE: SZUPERHŐS HERCEGNŐ (6): 15-én 15.15-kor. 16-21-én 16.45-kor. DUMAPÁRBAJ (12): 16-21-én 18.15-kor. VADREGÉNY (12) (feliratos): 16–21-én 20 órakor.

KIÁLLÍTÁS

Veszprém: Lendvai István szobrászművész Újjászületés című kiállításának megnyitója 21-én 15 órakor a Március 15. úti könyvtárában.

Zene

Veszprém: Orgonahangverseny a Zongora Veszprémnek akció keretében, Kántorok a zongoráért címmel 17-én 17 órai kezdettel a bazilikában.

Lajkó Félix-koncert 17-én 20 órakor a Hangvillában.

Tompos Kátya: Keresztül Európán. Koncert 20-án 19 órakor a Hangvillában.

A Kávészünet együttes koncertje 21-én 18 órakor a VMK színháztermében.

Múzeum

Veszprém: Laczkó Dezső Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Dubniczay Palota László Károly gyűjtemény: k–v: 10–18 óráig. Csikász Galéria: h–szo: 10–18 óráig. Modern Képtár Vass László-gyűjtemény: hszo: 10–17 óráig. Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ: k–szo: 9–17 óráig. Balatonfüred: Városi Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Vaszary Villa: k–v: 10–18 óráig. Herend: Porcelánművészeti Múzeum: zárva. Pápa: Kékfestő Múzeum: k–szo: 9–16 óráig. Pápai Református Gyűjtemények: könyvtár k–p: 8–16 óráig, múzeum k–p: 8–16 óráig, szo–v: 9–17 óráig. Sümeg: Sümegi Vár és Vármúzeum: k–v: 9–16 óráig. Tihany: Bencés Apátsági Múzeum: 10–16 óráig. Várpalota: Magyar Vegyészeti Múzeum és Bányászattörténeti Gyűjtemény: k: 12–18 óráig, sze–p: 10–18, szo: 9–20, v: 9–18 óráig. Trianon Múzeum (Zichy-kastély): k–cs: 10.30– 16 óráig, p–v: 10.30–17 óráig. Zirc: Reguly Antal Műemlékkönyvtár: k–v: 10–12 és 13–16 óráig. Bakonyi Természettudományi Múzeum: k–v: 9–17 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!