Programok

2015.02.22. 15:09

Programok, rendezvények Veszprém megyében február 23-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények február 23-tól. Böngésszen, és válogasson!

MÁRCIUS 18.

Újra bormustra

Tapolca - Immár 13. alkalommal szervezi meg a Badacsonyi Borbarát Asztaltársaság a Tapolcai Sándor-napi Bormustrát március 18-án. A Balatoni Borrégió legjelentősebb hagyományos tavaszi szakmai találkozóján a régió rozé boraiból kóstolnak közel negyven félét a Tamási Áron Művelődési Központban. A rendezvényt a város polgármestere, Dobó Zoltán nyitja meg. Májer János, a Badacsonyi Kutató Állomás vezetője az elmúlt évjárattal kapcsolatos tapasztalatokról szól, a borok jellemzőit Kállay Miklós, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára foglalja össze. Egy-egy bor kóstolása előtt a bormustra szakmai vezetője, Kulka Gábor, a Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottságának titkára mutatja be a termelőt. A mustra az idén is a borokhoz és az időszakhoz illő vacsorával zárul a házigazda, Mezőssy Zoltán jóvoltából.

MÁRCIUS 14.

Garázsrock a Metróban

Veszprémbe jön a The Trousers, a garázsrock hazai zászlóshajója. Március 14-én szombaton a veszprémi Metró Sörözőben lépnek fel a helyi Slide Away zenekarral.

MÁRCIUS 8.

Egyházi téma a filmvásznon

Sümeg  – A Kisfaludy művelődési központban nyolcadikán köszöntik a hölgyeket. Új rendezvénysorozatot indít az intézmény március 26-án nagy sikerű keresztény történetű filmek ingyenes vetítésével.  A Szent Charbel – A szív csendje című film vetítése után beszélgetés lesz az egyházak képviselőivel.

MÁRCIUS 7.

Nőnapi bál

Dudar – Nőnapi bál lesz március 7-én 20 órától a kultúrházban. A zenét Polgár Csabi biztosítja.

A fúvószenekar újévi koncertje

Tapolca – A Járdányi Pál Zeneiskola Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekara Újévi Hangversenyét március hetedikén 18 órakor tartják a Csermák József Rendezvénycsarnokban. 

MÁRCIUS 4.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Biokonyha Jánosik Zsuzsával 4-én 17 órától a Dózsavárosi Könyvtárban. Tél végi vitaminok, ízületek gyógyítója, immunerősítő ételek.

A Csendtől a varázslatig című rendezvénysorozat részeként: Jelenlét – Kortárs táncműsor 4-én 17 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban.

Lovas: A Kilimandzsárón jártam címmel Nagy Pál előadása 4-én 18 órakor a faluházban.

Balatonfüred – Kodály-emlékhangversenyre várják az érdeklődőket március 4-én, szerdán este fél hattól az Anna Grand Hotel dísztermében.

MÁRCIUS 3.

Egyesületi közgyűlés

Veszprém  - A Veszprémi Turisztikai Egyesület március 3-án, kedden 14 órakor tartja közgyűlését a Magister Hotel konferenciatermében. A napirendi pontok között szerepel többek között az egyesület 2014. évi tevékenysége, az eddigi eredmények valamint a 2015. évi tervek.

Tárlat Kalevala-illusztrációkból

Veszprém – Kádár Tibor festőművész Kalevala-illusztrációiból és erdélyi festményeiből nyílik kiállítás március 3-án, kedden 17 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban. A tárlatot Szoboszlai András, a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület elnöke nyitja meg. A tárlat március 28-ig látogatható. A megnyitó után az alkotóval finnországi élményeiről Balogh Ferencné, a megyei könyvtár nyugalmazott igazgatóhelyettese beszélget.

RENDEZVÉNY

Veszprém: VÉKA Építő gondolatok 4.0 előadása 3-án 18 órakor a Fricskában. Az este témája: Játszhatóbb terek, avagy mitől lesz igazán jó egy játszótér?

Molnár V. József Magyarnak lenni büszke gyönyörűség című előadása 3-án 18 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban.

KIÁLLÍTÁS

Veszprém: Kádár Tibor festőművész Kalevala-illusztrációiból és erdélyi festményeiből nyílik kiállítás 3-án 17 órakor a Eötvös Károly Megyei Könyvtárban. A megnyitót követően a Kisfaludy Teremben Kádár Tibor idézi fel finnországi élményeit Veszprém és Rovaniemi 40 éves testvérvárosi ünnepségsorozata alkalmából.

MÁRCIUS 2.

Zene, lélek és ünnep

Tapolca - Dallamok szárnyán címmel rendeznek zenés estet a speciális olimpikonokért a Tamási Áron Művelődési Központban március másodikán 18 órakor. Az esten fellép Varga Miklós és a Zajongó zenekar, valamint a Tam-Tam Band. A program fővédnöke a város polgármestere, Dobó Zoltán lesz. Az intézményben március harmadikán 18 órakor Molnár V. Józsefnéplélekkutató tart előadást Magyarnak lenni büszke gyönyörűség címmel. A március 15-ei ünnepségen 16 órakor hagyományőrző lovas felvonulás lesz, közreműködik a Nyirettyű Népzenei Együttes. A koszorúzások után fáklyás felvonulást rendeznek. Az ünnepi műsorban az intézményben 18.45-kor beszédet mond a polgármester.

Az idősek egészségére

Ajka – A Nyugdíjas Szabadegyetem egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadás-sorozatot szervezett, amelynek következő programja hétfőn délután három órakor lesz a művelődési központ színháztermében, Gáspár Veronika mutatja be a rehabilitáció lehetőségeit.

Tudnivalók a jó párkapcsolatról

Pápa – Milyen egy jó párkapcsolat? Ezt a témakört boncolgatja majd előadásában Almási Kitti klinikai szakpszichológus március másodikán, hétfőn 18 órától a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színháztermében, a Lelki esték elnevezésű programsorozat keretein belül.

Thriller a filmklubban

Veszprém – A Gibraltár című, francia-kanadai koprodukcióban készült filmet vetítik a Városi Művelődési Központban március 2-án, hétfőn 18 órától. A nyolcvanas évek második felében játszódó történet egy drogkereskedővé váló, kocsmát üzemeltető egykori hajósról szól.

Zárva tartás

Veszprém – Technikai okok miatt zárva tart a Veszprém Megyei Levéltár kutatóterme és a kutatószolgálat szünetel március 2-án, hétfőn.

RENDEZVÉNY

Ajka: Nyugdíjas Szabadegyetem előadása Rehabilitáció és lehetőségek címmel 2-án 15 órakor a Nagy László Művelődési Központban.

Pápa: Almási Kitti Megelégedett társkapcsolatok. Milyen egy jó párkapcsolat című előadása 2-án 18 órakor a JMSZK-ban.

ZENE

Tapolca: Jótékonysági koncert: Dallamok szárnyán – Zenés est a speciális olimpikonokért 2-án 18 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban. Fellépnek: Varga Miklós, Zajongó Zenekar, Tam-Tam Band.

MÁRCIUS 1.

Ütősök nagy példaképei

Veszprém – Az egyik legeredetibb ütőhangszeres együttesként tartják számon világszerte az Amadindát. A zenekar március 1-jén 19 órától a veszprémi Hangvilla nagytermében ad koncertet.

SZÍNHÁZ

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Mazsola – 1-jén 11 és 18 órakor, nem bérletes.

ZENE

Veszprém: Zenematiné – Közreműködnek a Csermák Antal Zeneiskola diákjai 1-jén 10 órakor a Hangvillában.

Amadinda 30 világzenei koncert 1-jén 19 órakor a Hangvillában.

FEBRUÁR 28.

Steel bajnokság

Zirc – Veszprém megyei UP felnőtt egyéni és páros steel bajnokság második fordulóját (wings darts club) rendezik meg a művelődési házban február 28-án szombaton 8 és 21 óra között.

Egészségnap

Csögle - A Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás és a Magyar Vöröskereszt szombaton egészségnapot szervez a községben. A program délelőtt 9 órakor kezdődik. Lehetőség nyílik különböző szűrésekre, egészségmegőrző tanácsadásra és előadásokra. Lesz zumba, önvédelmi bemutató és step aerobic foglalkozás. A gyerekeknek rajz- és zenesarokkal, valamint sportos játékokkal készülnek a szervezők.

Télűző program

Zánka – Télűző mulatságot tartanak február 28-án délután három órakor a faluház udvarán. Étellel-itallal és kiszebábégetéssel készülnek a szervezők.

Felajánlásokat várnak

Veszprém-Kádárta – Szülőknek és nevelőknek szervez bált február 28-án, szombaton a Ficánka Óvoda. A bál bevételét az óvodába járó gyermekek játékainak és körülményeinek fejlesztésére fordítják. Az intézmény szívesen fogadja tombolatárgyak felajánlását.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A Kis-Bakony Táncegyüttes és a Veszprém-Bakony Táncegyüttes téltemető rendezvénye 28-án 15 órakor a Táborállás parkban és a Március 15. lakótelepen: zenés, maskarás felvonulás, bolondesketés és kiszebábu égetése, táncbemutató. Közreműködik a Galiba zenekar.

Veszprémi Motoros Egyesület Jótékonysági Gálaestje 28-án 17 órakor a Hangvillában.

Alsóörs: Egészségnap a Balatonalmádi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében 28-án a művelődési házban.

Iszkáz: A fölösleges fájdalmak kora – Leltár 1914/1934/2014 versszínház: „Üss a hasadra!” Színpad 28-án 17 órakor a Nagy László Emlékházban.

Zánka: Télűző mulatság 28-án 15 órakor a Faluház udvarán.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Boldog óra – 28-án 19 órakor bérletszünet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: február 28.–március 1.: FOCUS (16): 11.40, 13.50, 16.00, 18.10, 20.20 órakor. szo: 22.30 órakor is. AMERIKAI MESTERLÖVÉSZ (16): 14.20, 19.40 órakor. szo: 22.20 órakor is. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 15.00, 17.30, 20.00 órakor. szo: 22.30 órakor is. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 12.20, 19.30 órakor. szo: 22.00 órakor is. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 11.20, 15.20, 17.20 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): 13.20 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE 3D (16): 17.00 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 12.40 órakor. szo: 13.00 órakor is. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA (6): 11.00 órakor. HŐS6OS 3D (6): szo: 10.10 órakor. HŐS6OS (6): v: 10.10 órakor.

Tapolca, Városi mozi: feb- ruár 28.–március 1.: SWING (12): 15.30-kor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 14 órakor. KINGSMAN: A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 17.30-kor. KÓDJÁTSZMA (12): 20 órakor.

ZENE

A Dr. Grog zenél az Ördög Pincében

Pápa – A Dr. Grog zenekar ad koncertet február 28-án 22 órától a pápai Ördög Pincében. A szombat esti bulin a Lehet–e úgy? című új dalát is bemutatja a banda

Kemény rock az alagsorban

Várpalota – A kemény rockzenét játszó ajkai Iron Bird és a Hornet zenekar koncertezik február 28-án 22 órától az Alagsor Sörözőben.

Bulizós rock'n'roll

Balatonfüred – Beöltözős, időutazós rock n’roll bulit tartanak február 28-án, 20 órától a balatonfüredi Kredenc Borbisztróban. A zenét az ország egyik legbulisabb zenekara, a székesfehérvári The Flippers biztosítja.

Zenés versek és népdalok

Tapolca – A költők megzenésített verseit, valamint népdalfeldolgozásokat játszó Misztrál együttes ad koncertet február 28-án 20 órától a tapolcai Batsányi János Művelődési Központban.

Az utolsó veszprémi koncert

Veszprém – Utolsó koncertjét adja február 28-án 21 órától Veszprémben a Subscribe zenekar. A csapat ugyanis 15 év folyamatos zenélés után úgy döntött, hogy a nyár végén határozatlan időre felfüggeszti működését.

FEBRUÁR 27.

Zeneiskolai Presto koncert

Veszprém – Ismét Presto koncertet rendeznek a zeneiskolában. Az idei tanévben hét alkalommal hirdetik meg a rövid, harminc perces délutáni hangversenyt a Csermák Antal Zeneiskolában. Az ingyenes koncertekkel nem csak a diákoknak, hanem a város közönségének és az iskolák tanulóinak szeretnének rövid délutáni kikapcsolódásra, gyors feltöltődésre lehetőséget nyújtani. A következő koncert február 27-én, pénteken délután két órakor lesz a zeneiskola Csermák-termében. A műsorban többek között Purcell, Mozart, Schubert, Csajkovszkij, Humperdink, Strauss és Gordon Jacob művek hangzanak el.

Veab közgyűlés

Veszprém – Az MTA Veszprémi Területi Bizottsága február 27-én, pénteken délután három órakor tartja éves közgyűlését a Veab székház nagytermében. Az ülést Veisz Ottó, az MTA doktora, a Veab alelnöke nyitja meg, köszöntőt mond Barnabás Beáta akadémikus, az MTA főtitkárhelyettese. A Veab tavalyi tevékenységéről Pósfai Mihály akadémikus, a Veab elnöke számol be. Skodáné Földes Rita, az MTA doktora, a Veab alelnöke „Folyékony sók – tudományos érdekességek vagy hasznos oldószerek?” címmel tart előadást.

RENDEZVÉNY

Veszprém: 80 íz a föld körül! Közép- és Észak-Amerika 27-étől március 1-jéig a Hangvilla Étteremben.

Energia Fórum 27-én 9.30-tól a Pannon Egyetem I. épületében.

Balatonfűzfő: Fiatal Művészek Klubja 27-én 17 órakor a művelődési központban. Résztvevők: Gerner Vilmos, Prei Gábor és Vipler Nikolett.

Tapolca: Lasztovicza Jenő és Ács János Teremlabdarúgó Emléktorna 27-én 9.30 órától a Csermák József Rendezvénycsarnokban. 13 órakor koszorúzás Lasztovicza Jenő és Ács János Emlékére Tapolca Városi Temetőben.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Pannon Várszínház (Hangvilla): A három testőr – 27-én 19 órakor Páger-bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: FOCUS (16): 13.50, 16.00, 18.10, 20.20, 22.30 órakor. AMERIKAI MESTERLÖVÉSZ (16): 14.20, 19.40, 22.20 órakor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 15.00, 17.30, 20.00, 22.30 órakor. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 19.30, 22.00 órakor is. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 15.20, 17.20 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): 13.20 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE 3D (16): 17.00 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA (6): 13.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 16 órakor. KINGSMAN: A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 17.30-kor. KÓDJÁTSZMA (12): 20 órakor.

ZENE

Tom Waits hű követői

Veszprém – A legendás amerikai énekes-dalszerző, Toma Waits dalait tolmácsolja a közönségnek a szupercsapatnak is bátran nevezhető Braindogs, akik péntek este az Expresszóban adnak koncertet.

Veszprém: Presto – 30 perc hangverseny – a gyors feltöltődés 27-én 14 órakor Csermák Antal Zeneiskolában.Braindogs koncert – Tom Waits dalok 27-én 21 órakor az Expresszó Klubban.

FEBRUÁR 26.

Diabétesz klub

Zirc – Február 26-án 17 órától lesz Diabétesz klub a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB.-ban.

Véradás

Zirc – A vöröskereszt zirci területi szervezete véradást tart február 26-án csütörtökön 14 és 18 óra között a művelődési házban. Várnak mindenkit, aki ilyen módon kíván segíteni embertársainak.

Retró informatika

Veszprém – A Retro Computer Klub az informatika hőskorának szerelmeseit, a régi számítógépek gyűjtőit és a téma műkedvelőit is várja, hogy közösen hódoljanak hobbijuknak ma, és minden második csütörtökön 16.30 és 18 óra között az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Március 15. úti Könyvtárában.

Gyerek, család

Csabrendek (Farkas Szabina Judit) Lélekemelő mentálhigiénés előadás-sorozat indul a községi könyvtár és művelődési ház szervezésében. Az előadó Vaski Ferenc egyetemi tanár, a Darvastói Foglalkozgató Intézet igazgatója.

Az első előadás február 26-án, csütörtökön, 18 órakor lesz Én és a gyermekem címmel. Azt követően március 12-én, csütörtökön, 18 órakor várják az érdeklődőket az Öregszünk, de győzzük! című előadásra.

Március 26-án, csütörtökön, 18 órakor pedig Kamaszkorom örömei címmel tartják a befejező előadást. A programokon való részvétel ingyenes, várnak mindenkit.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A retro informatika szerelmeseit, régi számítógépek gyűjtőit vagy csak simán a téma műkedvelőit várják 26-án 16.30 és 18 óra között a Március 15. úti Könyvtár.

Energiakorszerűsítési megoldások címmel Papp Csongor előadása 26-án 17 órakor a Dózsavárosi Könyvtárban.Előadás a hagyományos kínai orvoslásról 26-án 17 órakor a Napok Fája Hagyományos Kínai és Komplementer Orvosi Rendelőben. Téma a fülakupunktúra.

A Barangolás Erdélyben sorozat: Erdély. Józsa Judit kerámikusművész Anyaország című előadása 26-án 17.30-kor a Cholnoky Könyvtárban.

Alsóörs: Teadélután Hebling Zsolt polgármester úrral 26-án 17.30-kor a művelődési házban.

Badacsonytomaj: Korunk betegségei előadássorozat keretében a szív- és érrendszeri problémákról tart előadást dr. Tihanyi László belgyógyász, kardiológus 26-án 17 órakor az Egry József Művelődési Házban.

Balatonfüred: Ambrus Edit üvegfestő Bujtatott formák című kiállításának megnyitója 26-án 17 órakor a Óvárosi Művészkávéházban.

Balatonkenese: Beszélgetés a magyar labdarúgásról Berzi Sándorral az MLSZ alelnökével és Nyilasi Tiborral a Ferencváros legendás futballistájával. 26-án 17 órakor a Kultúra Házában.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: A padlás – 26-án 14 órakor Nagy Sándor-bérlet, 18 órakor Szomaházy István-bérlet.

Pannon Várszínház (Hangvilla): A három testőr – 26-án 15 órakor ifjúsági előadás.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Gomboló – 26-án 17.30-kor, nem bérletes.

MOZI

Veszprém, Cinema City: FOCUS (16) (Premier!): 13.50, 16.00, 18.10, 20.20 órakor. AMERIKAI MESTERLÖVÉSZ (f/sub) (16): 14.20, 19.40 órakor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 17.30, 20.00 órakor. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 19.30 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 15.20, 17.20 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): 13.20 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE 3D (16): 17.00 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 13.00 órakor. HŐS6OS 3D (6): 15.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: SWING (12): 14 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 16 órakor. KINGSMAN: A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 17.30-kor. KÓDJÁTSZMA (12): 20 órakor.

FEBRUÁR 25.

Emlékezés

Balatonfüred – A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartanak megemlékezést február 25-én. Ünnepi beszédet mond Palasik Mária, a Történeti Levéltár osztályvezetője az Arácsi Népházban este fél hattól.

Csillagászatról

Lovas – A Naprendszerről, Kepler munkásságának jelentőségéről, a csillagászat magyar vonatkozású eredményeiről tart előadást Szabó Róbert, az MTA Csillagászati Intézetének főmunkatársa február 25-én este hat órától a faluházban. Az előadás után derült idő esetén csillagvizsgálást is tartanak.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Tudni illik, hogy mi illik – illemtani előadás 25-én 13 órakor a Jendrassik–Venesz Középiskola és Szakiskolában.

Társas viszonyaink – a pszichológia napja címmel elő-adás és workshop 25-én 13 órától a Pannon Egyetem B épület II. emeleti konferenciaközpontban.

Megemlékezés – a kommunizmus áldozatainak emléknapja 25-én 17 órakor a Megyeház téren, a Brusznyai- emlékműnél.

Világjáró Klub: Hét év Kínában – egy tanár szemével címmel Baranyi Zsuzsanna, angol–matematika szakos tanár fényképes élménybeszámolója 25-én 19 órakor a Központi Kollégium földszinti tanulójában.

Balatonalmádi: A kommunizmus áldozatainak emléknapján Nagy Szabolcs történész, főlevéltáros tart elő-adást 25-én 17 órakor Pannónia Kulturális Központban.

Gyulafirátót: Emlékezés a kitelepített német családokra 25-én 15 órakor a Vízi utcai emlékkőnél.

Lovas: Naprendszeren kívüli bolygók keresése és tanulmányozása címmel Szabó Róbert tudományos főmunkatárs (MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont, Csillagászati Intézet) előadása 25-én 18 órakor a faluházban.

Pápa: Megemlékezés a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából 25-én a Pálos téren.

Tapolca: A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartandó megemlékezés 25-én 17 órakor a Templom-dombon. Ezt követően Ács Ferenc István páter emléktáblájának megkoszorúzása a Nagyboldogasszony Római Katolikus Templomban.

Zirc – A Zirci Országzászló Alapítvány rendezésében A kommunizmus áldozataira emlékezünk címmel megemlékezést tartanak február 25.-én, 17 órakor a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpont Gobelin termében.Emlékező beszédet mond Kovács Attila nyugalmazott református tiszteletes. Áldást mondanak: Huszár Lőrinc katolikus plébános Vecsey Katalin ref. lelkész és Szakos Csaba evangélikus lelkész.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: A fizikusok – 25-én 17 órakor Ujhelyi Olga-bérlet.

Latinovits–Bujtor Játékszín: Jászai Mari: Magam keresése – 25-én 19 órakor 3. bérlet.

Pannon Várszínház (Hangvilla): A három testőrv – 25-én 19 órakor Tolnay-bérlet.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Napra nap – 25-én 10 órakor, nem bérletes.

Ajka: Gyermekszínház (Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpont): Hókirálynő Meseszínpad: A vitéz csulánó – misztikus indiai mese 25-én 10 órakor és 14.30-kor Hófehérke- és Vuk- bérlet.

Gyulafirátót: Holle anyó, a Pegazus Színház bérletes bábelőadása óvodásoknak, kisiskolásoknak 25-én 10 órától.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AMERIKAI MESTERLÖVÉSZ (16): 15.00, 17.40, 20.30 órakor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 14.40, 17.20, 20.00 órakor. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 17.00, 19.40 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 14.30, 16.30, 18.30 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): 13.00 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE 3D (16): 14.20, 20.20 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 13.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: ESZEVESZETT MESÉK (16): 14 és 16.15-kor. JUPITER FELEMELKEDÉSE (16): 18.30-kor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 20.45-kor.

FEBRUÁR 24.

Evangélikus jelképek

Veszprém  - A Veszprémi Múzeumegylet következő rendezvényén február 24-én, kedden 16.30 órától, Isó Zoltán evangélikus lelkész tart előadást a Laczkó Dezső Múzeumban „Evangélikus templomok, evangélikus jelképek” címmel. Az előadás egyik részében Isó Zoltán az evangélikus templomok külső megjelenéséről és a templombelsők – sokak által kevéssé ismert – jellemzőiről fog beszélni, rámutatva a lutheri reformáció művészetszemléletére, valamint a magyar evangélikusságnak történetéből eredő sajátosságaira, megmutatva a templomi berendezések (oltár, oltárkép, szószék, kegyszerek, liturgikus textilek) jellegzetesen evangélikus karakterét, amelyet meghatároztak a lutheránus hitelvek. A program másik részében pedig az evangélikus liturgia és vallásgyakorlat jelképeivel, jelképrendszerével ismertet meg, mindazokkal az ókeresztény és középkori gyökerű szimbólumokkal, amelyeket ma is alkalmaznak.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Isó Zoltán evangélikus lelkész előadása Evangélikus templomok, evangélikus jelképek címmel 24-én 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.

A családi fotók értéke és szerepe a helytörténeti kutatásokban címmel Márkusné Vörös Hajnalka előadása 24-én 18 órakor a VMK-ban.

A Rejtő Jenő-kiállítás megnyitója 24-én 17 órakor a Pannon Egyetem aulájában. A megnyitót követően beszélgetés Szilágyi Tibor színművésszel.

Tapolca: Munkácsy Krisztus-trilógiája: diavetítéssel egybekötött előadás-sorozat. Első előadás (Krisztus Pilátus előtt) 24-én 18 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban:. Előadók: Reisin-ger János irodalomtörténész, Soós Attila lapszerkesztő.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Levelek a lövészárokból: Bécsi vér: 24-én 19 órakor Kisfaludy bérlet.Latinovits-Bujtor Játékszín: Jászai Mari: Magam keresése: 24-én 19 órakor 4. bérlet.

Pannon Várszínház (Hangvilla): A három testőr: 24-én 14.30-kor és 17.30-kor ifjúsági előadás.

Ajka: Gyermekszínház (Nagy László Városi Könyvtár és Szabad-időközpont): Hókirálynő Meseszínpad: A vitéz csulánó – misztikus indiai mese 24-én 14.30-kor Bogáncs-bérlet, 25-én 10 órakor és 14.30-kor Hófehérke- és Vuk-bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AMERIKAI MESTERLÖVÉSZ (16): 15.00, 17.40, 20.30 órakor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 14.40, 17.20, 20.00 órakor. KINGSMAN – A TITKOS SZOLGÁLAT (16): 17.00, 19.40 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 14.30, 16.30, 18.30 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): 13.00 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE 3D (16): 14.20 órakor. JUPITER FELEMELKEDÉSE (16): 20.20 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 13.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: ESZEVESZETT MESÉK (16): 14 és 16.15-kor. JUPITER FELEMELKEDÉSE (16): 18.30-kor. A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA (18): 20.45-kor.

FEBRUÁR 23.

Egészségügyi workshop

Dudar  – Egészségügyi témában workshopon vehetnek részt az érdeklődők február 23-án 16 órától a művelődési házban. A Szakmai Támogató Hálózati tagok helyi rendezvényén Szőcsné Dr. Nagy Ilona háziorvos tart előadást többek között az időskori cukorbetegségről, a magas vérnyomás kezeléséről, az influenza elleni védekezésről és a csontritkulás megelőzéséről. Megnyitó beszédet mond Tóth Edina Kitti polgármester.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Bandázás a suliban, rendhagyó irodalomóra: A hullám – filmvetítés és Tod Strasszer azonos című regényének feldolgozása 23-án 10 órakor a VMK-ban.

Természetgyógyászat más szemmel 23-án 16 órakor a Diósy Márton u. 2/E-ben.

Filmklub: TIR – A kamionsofőr 23-án 18 órakor a VMK-ban.

Várpalota: Amit a környezetkímélő növényvédelemről tudni kell valamint Tavaszi növényvédelmi munkák a kertben címmel Maternik Zsolt előadása 23-án 16 órakor a Jó Szerencsét Művelődési Központban.

A rendszerváltás eseményei Várpalotán. Beszélgetéssorozat első része 23-án 17 órakor a városi könyvtárban.

ZENE

Veszprém: A Budapesti Fesztiválzenekar koncertje 23-án 19 órakor a Hangvillában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!