Programok

2014.08.24. 21:42

Programok, rendezvények Veszprém megyében augusztus 25-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 25-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

SZEPTEMBER 19.

Lekvárfőző verseny előtt

Balatonrendes (Perger Katalin) Negyedszer rendezi meg lekvárfőző versenyét a Rozmaring-ág Balatonrendes Jövőjéért Egyesület és Balatonrendes Önkormányzata. Már most felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy készüljenek, a nyár kincseit őrizzék meg üvegekben. Indulhat a versenyen mindenki, ha van hozzávaló, régi és jól bevált új recept. Változatlan feltétel, hogy csak magyar gyümölcsöket vagy zöldségeket lehet használni. Egy versenyző többféle lekvárral, dzsemmel nevezhet. A versenyre benevezett lekvárból két üveg készüljön: egy 2 dl-es, vagy 5 dl-es és egy 1 dl-es. Az üvegeket fel kell címkézni, de csak a lekvár fajtáját, megnevezését kell ráírni. A kisebbiket kóstolja a zsűri, a nagyobbik aukcióban vesz részt, elárverezik a falu szüreti mulatságának keretében jótékonysági céllal. Leadás az önkormányzat nagytermében szeptember 19-20 -án 16–18 óra között. Zsűrizés szeptember 26-án, eredményhirdetés és a díjak átadása 2014. szeptember 27.-én a bál után lesz. Szabó Jolán, az egyesület elnöke bővebb felvilágosítást ad azoknak, akik indulni szeretnének. A versenyzők izgalmas nyereményekre számíthatnak.

SZEPTEMBER 6.

Városvédők találkozója

Várpalota – A házigazda palotaiak mellett hat városszépítő szervezet vesz részt azon a regionális szakmai találkozón, amelyet szeptember 6-án, szombaton rendeznek a palotai várban. A program részeként a város helytörténeti értékeit egy vársétán mutatják be az érdeklődőknek, a vegyészeti múzeumban Próder István, a bányászattörténeti gyűjteményben Lábas István, a Thury-várban pedig Móri Sándor kalauzolja majd az embereket. A délutáni szakmai programban szó lesz az inotai római kori halomsírokról és az irodalmi hagyományőrzésről.

Egy nap a bányáról

Ajka – Bányász hagyományőrző családi napot tartnak a Bányászati Múzeumban hatodikán. Reggel kilenc órától előadás lesz a bányászok életéről, majd kézműves foglalkozás lesz, bemutatkoznak a bányász hagyományőrző csoportok, szó lesz a bányászhimnusz történetéről és koszorúzással zárul a program. A napra különbusz indul.

 

SZEPTEMBER 5.

Bányász napi tárlat

Ajka - Bánhelyi József fotóművész ,,Jó szerencsét” című fotókiállítása nyílik szeptember ötödikén 17 órakor a művelődési központ aulájában a hagyományos Bányász napi ünnepségek keretében.

Újra Bányásznap

Ajka - A 64. Bányásznapot szeptember ötödikén és hatodikán köszöntik. Pénteken délután koszorúzás lesz Padragkúton a bányaüzemi emlékműnél, majd Bánhelyi József fotóművész „Jó szerencsét!” című fotókiállítása nyílik a művelődési központban. Szombaton a zenés ébresztő után Bányász hagyományőrző családi napot rendeznek a Bányászati Múzeumnál, megemlékezés lesz a csingeri Bányász Emlékparkban, majd koszorúzás Csingerben a Bányászati Múzeumnál, a padragkúti Bányász Kegyeleti Parkban és a Hild-parkban. A kulturális bemutatókat az Agórán tartják. Fellép a Jó szerencsét Nyugdíjas Klub énekkara, a Nyugdíjas Baráti Kör, a Bányász Hagyományápoló Nyugdíjas Klub énekkara, a Borostyán Bányász Férfikar, a Forrás Női Kar, a Padragi Bányász Férfikórus és az Ajka-Padragkút Néptáncegyüttes. Ünnepi beszédet Schwartz Béla polgármester mosd, majd Koós János és Dékány Sarolta énekel. A záró eseményt, a fáklyás felvonulást a Parkerdőben tartják.

Szűrővizsgálatok

Balatonalmádi – Hasi és kismedencei ultrahang-, valamint a csontritkulás korai felismeréséhez csontsűrűség-vizsgálatot végeznek szeptember ötödikén, pénteken 10 és 18 óra között a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár előtt, a balatonalmádi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében. A szűrésekre érkezőktől a szervezők azt kérik, hat órával a vizsgálat előtt ne egyenek és csak vizet igyanak.

SZEPTEMBER 4.

Szüreti napok
Tihany – Szüreti napokat szerveznek szeptember negyedikétől, csütörtöktől négy napig a településen. A rendezvényt borkóstoló és szüreti felvonulás mellett koncertek, táncegyüttes fellépése, utcabál és gyerekprogramok is színesítik.

SZEPTEMBER 2.

Rédei Magda grafikus kiállítása

Veszprém – Rédei Magda grafikusművész kiállításának megnyitója  szeptember 2-án, kedden délután négy órakor lesz az Eötvös Károly Megyei Könyvtár kisgalériájában. A tárlatot megnyitja Veszeli Lajos festőművész, a Veszprémi Művész Céh vezetője, közreműködnek a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola tanulói. A kiállítás megtekinthető október 3-ig a könyvtár nyitva tartási idejében. Rédei Magda minden részletében harmóniára törekszik. Egész környezete, jelenléte, élete, kisugárzása egy irányba mutat, a nyugalom, a kiegyensúlyozottság, a „szép harmónia” irányába. Munkái is ezt az energiát közvetítik számunkra.

SZEPTEMBER 1.

Gazdag program a város napjain

Várpalota – Rúzsa Magdi és a Vad Fruttik zenekar is koncertet ad a XXIX. Várpalotai napokon, amelyet szeptember 1–6. között rendeznek meg. A programsorozat keretében első világháborús hadtörténeti, valamint ruházati kiállítás nyílik a várban. Az érdeklődők megtekinthetik Pál Viktória és Mednyánszky László kiállítását, a színpadi programok során pedig olyan előadóknak tapsolhatnak, mint például Janicsák Veca és Molnár Ferenc Caramel.

AUGUSZTUS 31.

Korzenszky Richárd fotói

Tihany – Korzenszky Richárd perjel Amikor felkel a nap című kiállításának megnyitója augusztus 31-én délelőtt 11.30 órakor lesz a Rege Kávézóban.

Debreceni kórus lesz a vendég

Zirc – A debreceni Canto Armonico Énekegyüttes ad koncertet augusztus 31-én, vasárnap 17 órai kezdettel a ciszterci bazilikában. A zirci ciszterci templom búcsúja ünneplésének rendezvénysorozatához kapcsolódó ünnepi koncert mottója: évszázadok kórusmuzsikája napjainkig. Felhangzanak Josquin, Tallis, Gallus, Bach, Mendelssohn, Mosonyi, Liszt, Kodály és Gyöngyösi Levente művei.

ZENE

Kisfaludy Színpadon pénteken este hat órától a Turbo zenekar várja akusztikus programmal az érdeklődőket, majd utánuk a Kéknyúl játszik. Szombaton este kilenctől ugyanott az Ocho Macho ad koncertet.

Balatonfüreden, a Club Helkában szombaton este tartják a záróbulit. A party közreműködői Chriss Ronson, Dandy, Kühl, Invoice és Mattan lesznek.

Ajánlatok a hétvége gazdag műsorából

Teljes a futballprogram, ami mellett többek között kézilabdát és teniszt is kínál a vasárnapi megyei sportműsor.

Kézilabda. Szuperkupa, nők, 15.00: Győri Audi ETO–Ferencváros, Veszprém Aréna. Férfiak, 17.15: MKB-MVM Veszprém KC–Pick Szeged, Veszprém Aréna. Nemzetközi utánpótlás torna, helyosztók, 10.00: a harmadik helyért, 12.00: a döntő, Veszprém Aréna.

Labdarúgás. Megye I, 17.00: Öskü–Ajka Kristály, Úrkút–Sümeg, Gyulafirátót–Tapolca, Csetény–Ugod. Megye II, 17.00: Tótvázsony–Nemesszalók, Pápateszér–Csabrendek, Szamaras–Szentantalfa, Csopak–Dudar, Nemesvámos–Magyarpolány, Ősi–Márkó. Megye III, északi csoport, 17.00: Malomsok–Vaszar, Vanyola–Somló, Csót–Mihályháza, Bakonytamási–Adásztevel, Nemesgörzsöny–Mezőlak. Dél, 17.00: Dörögd-Halimba–Lesenceistvánd-Uzsa, Balatonederics–Egervölgye, Balaton SE–Nemesgulács-Kisapáti, Badacsonytomaj–Nyirád, Balatonszepezd–Révfülöp. Megye IV, észak, 17.00: Marcalgergelyi–Dáka, Tapolcafő–Nagytevel, Gecse–Borsosgyőri ISE, Kéttornyúlak–Magyargencs, Kemenesszentpéter–Külsővat. Közép, 16.00: Apácatorna–Városlőd, 17.00: Kislőd–Kolontár, Dabrony–Nyárád, Csögle–Szentgál. Kelet, 17.00: Nagyesztergár–Hajmáskér, Bakonybél–Balatonszőlős, Jásd–Bakonynána, Olaszfalu–Eplény, Várpalota–Felsőörs. Dél, 10.00: Nemesvita–Tapolcai Öregfiúk, 17.00: Nagyvázsony–Sümegprága, Gógánfa–Sümeg, Döme Borház Dörgicse–Tihany, Diszel–UTSE, Balatonakali–Zalaerdőd.

Teke. NB I, nyugati csoport, 1. forduló, Szentgotthárd–Elmax Pápa, 10.00. NB II, Győri KOMSZOL–Úrkút, 10.00.

Tenisz. Megyei férfi felnőtt egyéni bajnokság. B.-almádi, Őspark pályái, 9.00.

Terepíjászat. Országos bajnokság, Alsóörs, Kőszínház környéke, 9.00.

 

AUGUSZTUS 30.

Arató mulatság Ajkán

Ajka - Arató ünnepséget szervez a Panellakó Civilek (Pa-Ci) program hagyományteremtő céllal augusztus 30-án a civil ház udvarán.

Az ingyenes programok között lesz gépkiállítás, népi játszóház fa körhintával, lovagi torna, népi ügyességi és asztali logikai játékok, vetélkedők, fotókiállítás, rendőrök és tűzoltók versenye, valamint este aratóbál.

A belga királynéra emlékeznek 

Badacsonytördemic - Mária Henrietta belga királyné 1871. augusztus 30-i  Badacsonyi látogatásának  143. évfordulója alkalmából tart megemlékezést a község önkormányzata, a Badacsonytördemic Községért Alapítvány és a Badacsony Hegyért Alapítvány. A résztvevők a faluház udvarán találkoznak szombaton 14.00  órakor, majd közösen sétálnak fel azon az úton a hegytetőre, ahol egykor királyné is járt. Az emlékhelyen Schönborn Katalin nyugalmazott egyetemi tanár  mond köszöntőt.

Családi nap

Veszprém – Családi napot rendeznek augusztus 30-án, szombaton délután két órától a Veszprémvölgyben. A gyerekeket mosolyvár és játszóház várja, a színpadon fellép Kállay Saunders András, az Apacuka együttes és Kövi Szabolcs.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Családi nap 30-án 14 órától a Veszprémvölgyben.

Alsóörs: Terepíjász-bajnokság 30–31-én az Amfiteátrum környékén.

Bakonybél: Tarka pajta napok: 30-án erdei iskolai nyílt nap.

Balatonalmádi: Vezetett körtúra 30-án 17 órakor a református erődített templomtól.

Balatonfüred: Borhetek a Tagore sétányon, a Kisfaludy Színpadon: 30-án 21 órakor Ocho Macho, 31-én 20 órakor tangóshow.

Balatonkenese: Nyári zenés estek: Teleki Miklós orgonaművész koncertje 30-án 19-kor a református templomban.

Csetény: Ifjúsági evangelizációs hét 27–31-ig a Holitscher kastély előtt. 30-án 19 órakor Crux-koncert, 31-én 10.30-kor záró istentisztelet a református templomkertben.

Homokbödöge: Nemzetközi flatland BMX verseny 30-án 14.30-tól az iskola udvarán.

Kab-hegy: VERGA Lugos-tető XCO mountain bike körverseny: 30-án 9 órakor gyermekkategóriák rajtja, 10 órakor Molnár Gábor-kilátó átadása, 11 óra felnőttek rajtja, 12.30 eredményhirdetés.

Pápa: Kilián-lakótelepi nap 30-án 9 órakor a lakótelepen.

Szentbékkálla: Érdi Tamás koncertje 30-án 18.30-kor a római katolikus templomban.

Tapolca: Tanúhegyek Egyesület grillpartiversenye 30-án 13 órától a Petőfi ligetben.

Tihany: Korzenszky Richárd: Amikor felkel a nap, kiállításmegnyitó 31-én 11.30-kor a Rege Kávézóban.

MOZI

Veszprém, Cinema City, 30–31-én: A FELÁLDOZHATÓK 3. (premier): 12.30, 17.15, 19.45 órakor. szo: 22.15 órakor is. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK 3D (premier): 11.20, 15.40, 17.50, 20.00 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK (premier): 13.30 órakor. SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE 3D: 15.00 órakor. szo: 22.15 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 12.15, 16.15 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ: 10.15 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 14.30, 20.15 órakor. szo: 22.30 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 12.00, 17.00, 19.30 órakor. LUCY: 18.15 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: v: 10.00 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: szo: 10.00 órakor. SZEXVIDEÓ: 10.30, 14.15 órakor. szo: 22.00 órakor. 

Tapolca, Városi Mozi, 30–31-én: CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: 14.00 órakor. BOGYÓ ÉS BABÓCA 3.: 15.30 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI: 17.00 órakor. THE EXPENDABLES – A FELÁLDOZHATÓK 3.: 19.15 órakor.

ZENE

Veszprémben szombaton családi napot tartanak. Jó idő esetén a Veszprém-völgybe várják az érdeklődőket, az alternatív helyszín a VMK régi épülete lesz. Az egész napos programnak több zenei eseménye is lesz, három órakor Kállay-Saunders András lép fel, négykor az Apacuka együttes ad műsort, míg hattól Kövi Szabolcs meditációs zenével szórakoztatja a közönséget.

Tihanyban, a Fő téren, a Nyáresték programsorozata keretében pénteken nyolc órától a Nyári Duó, szombaton a Black Jack szórakoztatja a közönséget.

VÉRADÁS

Szombat: Várpalota, Alfa Fesztivál, Csererdő 11–19 óráig.

AUGUSZTUS 29.

Vágfalvi Ottó kiállítása nyílik

Vágfalvi Ottó festőművész kiállítása augusztus 29-én, pénteken délután öt órakor nyílik a Tihanyi Bencés Apátság Galériájában.

VÉRADÁS

Péntek: Veszprém, Balaton Pláza 11–18 óráig; Pápa, intézeti 8–11 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–12 óráig.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Csillagles 29-én 20–24 óráig a Hősök kapuja kilátóteraszán.

Badacsonytomaj: Lányi emléknap 29-én 17.30-kor a Badacsony Mólóparkban, 19 órakor kiállításmegnyitó a Szent Imre Közösségi Házban.

Balatonfüred: Borhetek a Tagore sétányon, a Kisfaludy Színpadon: 29-én 20 órakor Meglepetés-koncert.

Csetény: Ifjúsági evangelizációs hét 27–31-ig a Holitscher kastély előtt. 29-én 19 órakor Promissio-koncert.

Kab-hegy: VERGA Lugos-tető XCO mountain bike körverseny: 30-án 9 órakor gyermekkategóriák rajtja, 10 órakor Molnár Gábor-kilátó átadása, 11 órakor felnőttkategóriák rajtja, 12.30-kor eredményhirdetés.

Tihany: Vágfalvi Ottó kiállításnyitója 29-én 17 órakor az apátság galériájában.

MOZI

Veszprém, Cinema City: A FELÁLDOZHATÓK 3. (premier): 12.30, 17.15, 19.45, 22.15 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK 3D (premier): 11.20, 15.40, 17.50, 20.00 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK (premier): 13.30 órakor. SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE 3D: 15.00, 22.15 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 12.15, 16.15 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ: 10.15 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 14.30, 20.15, 22.30 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 12.00, 17.00, 19.30 órakor. LUCY: 18.15 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: 10.00 órakor. SZEXVIDEÓ: 10.30, 14.15, 22.00 órakor.

Csopak, Kertmozi: TINI NINDZSA TEKNŐCÖK: 21 órakor.

Tapolca, Városi Mozi: CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: 14.00 órakor. BOGYÓ ÉS BABÓCA 3.: 15.30 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI: 17.00 órakor. THE EXPENDABLES – A FELÁLDOZHATÓK 3.: 19.15 órakor.

AUGUSZTUS 28.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A Veszprémi Szemle Könyvek 7., Maróti Rezső: Elfelej(te)tett évtized 1980–1990 kötetének bemutatója 28-án 16 órakor a Dubniczay-palotában.

Balatonfüred: Borhetek a Tagore sétányon, a Kisfaludy Színpadon: 28-án 18 órakor divatbemutató, 19 órakor Sellő Alapítvány Tánccsoportja, 20 órakor Acro Dance, 21 órakor Golding Tánccsoport.

Csetény: Ifjúsági evangelizációs hét 27–31-ig a Holitscher kastély előtt (eső esetén a kastélyban). 28-án 19 órakor Meglepetés együttes.

Pápa: A Laczkó Dezső Múzeum Játékvilágok című kiállítása 28-án 16.30-kor nyílik a Kékfestő Múzeumban.
A magyar fotográfia napja kiállításmegnyitó 28-án 17 órakor a JMSZK-ban.

MOZI

Veszprém, Cinema City: A FELÁLDOZHATÓK 3. (premier): 12.30, 17.15, 19.45 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK 3D (premier): 11.20, 15.40, 17.50, 20.00 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK (premier): 13.30 órakor. SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE 3D: 15.00 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 12.15, 16.15 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ: 10.15 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 14.30, 20.15 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 12.00, 17.00, 19.30 órakor. LUCY: 18.15 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 10.00 órakor. SZEXVIDEÓ: 10.30, 14.15 órakor. 

Csopak, Kertmozi: THE EXPENDABLES – A FELÁLDOZHATÓK 3.: 21 órakor. 

Tapolca, Városi Mozi: CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: 14.00 órakor. BOGYÓ ÉS BABÓCA 3.: 15.30 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI: 17.00 órakor. THE EXPENDABLES – A FELÁLDOZHATÓK 3.: 19.15 órakor.

VÉRADÁS

Csütörtök: Szentkirályszabadja, Nemzedékek Háza 15–18 óráig; Ajka, hit gyülekezet 15–18 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.

Járdát avatnak

Ajka - Az avatások sora a Fürst utca és a Bródy utca kereszteződésénél folytatódik, ahol augusztus 28-án 15 órakor az elkészült járdát adják át rendeltetésének.

 

AUGUSZTUS 27.

Szerzetesrendek a veszprémi egyházmegyében, egyháztörténeti konferencia 27–28-án a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán.

Finn koncertrekészül az Opus 

Veszprém – Az Opus Énekegyüttes a jezsuita templomban ad koncertet augusztus 27-én, szerdán, mielőtt Lappföldön is bemutatná műsorát. Veszprém és Rovaniemi idén ünnepli a testvérvárosi kapcsolat negyvenedik évfordulóját. A finnországi testvérvárosban szeptemberben jubileumi ünnepséget rendeznek, ahol magyar vendégek is fellépnek. A veszprémi Opus Énekegyüttes szeptember 6-án a rovaniemi evangélikus templomban koncertezik. Lappföldi programjának műsorát Veszprémben is bemutatja augusztus 27-én, szerdán este hat órakor a jezsuita templomban. Az évfordulóhoz kapcsolódik a Rova’40 projekt, melynek keretében festőművészek találkoznak és alkotnak. A művészeti program első része ma délelőtt tizenegy órakor kezdődik a Dubniczay-palota udvarán, ahol veszprémi művészek festenek, webkamerán keresztül tartják a kapcsolatot a rovaniemi alkotókkal. A rendezvény nyitott az érdeklődők számára; láthatják, ahogy az alkotások kiteljesednek. Októberben a finn művészek látogatnak Veszprémbe, ahol együtt, egy helyen festhetnek majd magyar kollégáikkal. Jövő tavasszal pedig a magyar művészek utaznak Rovaniemibe, Lappföld fővárosába.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Az Opus Ének-együttes koncertje 27-én 18 órakor a jezsuita templomban.
Szerzetesrendek a veszprémi egyházmegyében, egyháztörténeti konferencia 27–28-án a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán.

Balatonfüred: Borhetek a Tagore sétányon, a Kisfaludy Színpadon 27-én 20 órakor Marching Jazz Band.

Csetény: Ifjúsági evangelizációs hét 27–31-ig a Holitscher kastély előtt (eső esetén a kastélyban). 27-én 19 órakor Keresztkérdés-koncert.

MOZI

Veszprém, Cinema City: SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE 3D (premier): 18.00, 20.10 órakor. SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE (premier): 14.20 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D (premier): 10.00, 14.00, 16.00 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ (premier): 12.00 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG (premier): 12.00, 15.00, 17.20, 19.40 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 12.30, 17.30 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI: 15.00, 20.00 órakor. LUCY: 16.30, 20.30 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13.15 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: 10.15-kor. SZEXVIDEÓ: 11.15, 18.30-kor. REPCSIK: A MENTŐALA-KULAT 3D: 10.45-kor. 

Csopak, Kertmozi: REPCSIK: A MENTŐALAKULAT: 21 órakor.

Tapolca, Városi Mozi: BOGYÓ ÉS BABÓCA 2.: 14.00 és 15.30 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: 17.00 órakor. A VIHAR MAGJA: 19.00 órakor. MAGYAROK A BARCÁÉRT: 21.00 órakor. 

VÉRADÁS

Szerda: Csetény, kastély 13–15 óráig; Olaszfalu, általános iskola 16–18 óráig; Ajka, Magyar Imre Kórház, intézeti 10–17 óráig; Pápa, honvédség, eü. központ 9–14 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–18 óráig.

AUGUSZTUS 26.

Szüreti nyitány

Révfülöp – Kedden 10-kor Révfülöpről hajóznak át Balatonboglárra az északi parti borászok, hogy a Bujdosó birtokon közösen nyissák meg déli kollégáikkal a balatoni szüretet, a korán beérő sárga muskotály fajtával, tájékoztatta lapunkat Kardos Gábor a Balatoni Kör elnöke.

RENDEZVÉNY

Balatonalmádi: Pálinkafesztivál  a  Wesselényi  strand előtt: 26-án 17.3-kor játékvár, 16 órakor a Csalán Egyesület interaktív délutánja, 20 órakor Creatív Sound System, 21.30-kor retro videodiszkó.

Balatonfüred: Borhetek a Tagore sétányon, a Kisfaludy Színpadon 26-án 20 órakor Varnyú Country. 

Zirc: Kalandos keddek: Múzeumok kicsit másképp, találkozó 26-án 8.30-kor a Rákóczi téri játszótéren.

MOZI

Veszprém, Cinema City: SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE 3D (premier): 14.20, 20.10 órakor. SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE (premier): 18.00 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D (premier): 10.00, 14.00, 16.00 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ (premier): 12.00 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG (premier): 12.00, 15.00, 17.20, 19.40 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 12.30, 17.30, 20.00 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI: 15.00 órakor. LUCY: 16.30, 20.30 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13.15 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: 10.15 órakor. SZEXVIDEÓ: 11.15, 18.30 órakor. REPCSIK: A MEN-TŐALAKULAT: 10.45 órakor. 

Csopak, Kertmozi: A GALAXIS ŐRZŐI: 21 órakor.

Tapolca, Városi Mozi: BOGYÓ ÉS BABÓCA 2.: 14.00 és 15.30 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: 17.00 órakor. A VIHAR MAGJA: 19.00 órakor. MAGYAROK A BARCÁÉRT: 21.00 órakor. 

AUGUSZTUS 25.

Kórházi fórum a lakosságnak

Tapolca – A Deák Jenő Kórház és a város vezetése lakossági fórumot tart a kórházban kezdődött európai uniós projektekről ma 17 órától. A tájékoztatón szó esik a rehabilitációs fejlesztésekről és a struktúraváltsáról. Az érdeklődők kérdéseket is feltehetnek a témával összefüggésben.

RENDEZVÉNY

Balatonalmádi: Pálinkafesztivál  a  Wesselényi  strand előtt: 25-én 17.30-kor játékvár, 16 órakor a Csalán Egyesület interaktív délutánja, 20 órakor Borsodi Bule feat Török Ádám.

Balatonfüred: Borhetek a Tagore sétányon, a Kisfaludy Színpadon 25-én 20 órakor Funk Infection zenekar.

MOZI

Veszprém, Cinema City: SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE 3D (premier): 18.00, 20.10 órakor. SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE (premier): 14.20 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D (premier): 10.00, 14.00, 16.00 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ (premier): 12.00 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG (premier): 12.00, 15.00, 17.20, 19.40 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 12.30, 17.30, 20.00 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI: 15.00 órakor. LUCY: 16.30, 20.30 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13.15 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: 10.15 órakor. SZEXVIDEÓ: 11.15, 18.30 órakor. REPCSIK: A MEN-TŐALAKULAT: 10.45 órakor.

Csopak, Kertmozi: STEP UP ALL IN: 21 órakor.

Tapolca, Városi Mozi: BOGYÓ ÉS BABÓCA 2.: 14.00 és 15.30 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: 17.00 órakor. A VIHAR MAGJA: 19.00 órakor. MAGYAROK A BARCÁÉRT: 21.00 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!