Programok

2015.04.05. 12:32

Programok, rendezvények Veszprém megyében április 6-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 6-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

ÁPRILIS 25.

Könyvfesztivál

Balatonfüred – Könyvfesztivált rendeznek április 25-én 10.00-től 19.00 óra között a Kisfaludy Galériában.

 

ÁPRILIS 24.

Újra vigasság

Jásd, Tés – Idén április 24-én és 25-én rendezik meg a két településen a IV. Bakonyi Vigasságot. Az egész falut megmozgató zenés felvonulás utáni folklórműsorban néptáncegyüttesek, zenekarok, népdalkörök és szólisták egyaránt fellépnek. Utána táncház és népművészeti vásár.

 

ÁPRILIS 21.

Hat nap a bor jegyében

Szent György-hegy – A XXIII. Szent György-hegyi Napok eseménysorozata április 21-től 26-ig várja az érdeklődőket borversennyel, zarándoklattal, ínyenc randevúval, szakmai konferenciával. Lesz még ezen kívül borút bejárás, szabadtéri szentmise, felvonulás.

 

ÁPRILIS 19.

Bakancsos bakonyi túrák

Bakonybél – Április 19-én túra indul Porváról. A találkozó helye Porva büfé, 10 óra. A megtehető táv 16,5 kilométer, a menetidő hat óra.

 

ÁPRILIS 18.

Gőzmozdony fütty a Bakonyban

A Bakonyvasút Szövetség szervezésében ötödik alkalommal jár gőzmozdony a Bakonyban. A nosztalgia szerelvény április 18.-án Győr és Zirc között közlekedik majd. A gőzmozdony az elmúlt évekhez hasonlóan az egykori Déli Vasút társaság 109.109-es gőzmozdonya lesz. A szerelvényben a korábbi évekhez hasonlóan nosztalgiakocsik lesznek besorozva, kiegészítve büfé kocsival. A Bakony emelkedőit a szerelvény végén BdMot dízelmozdony segíti legyűrni. Az idén is lesz betétmenet a vonal legszebb szakaszán Zirc és Bakonyszentlászló között. Már hagyomány, hogy a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók töltik tele a mozdony víztartályát.

 

ÁPRILIS 15.

Építőipari fórum

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara április 15-én 9 órától építőipari fórumot szervez a székházában. Az építésügyi hatósági eljárásokról, a helyszíni ellenőrzések menetéről, a leggyakoribb kivitelezési hibákról és az építésfelügyeleti bírságról Vajnorákné Németh Éva, építésfelügyelő (Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály) tart előadást. Ezt követően Glöckl Antal (tűzoltó százados, hatósági osztályvezető, Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság) tájékoztat a vállalkozásokat érintő változások az új Országos Tűzvédelmi Szabályzattal kapcsolatban. A részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges.

 

ÁPRILIS 17.

Verses barangolás

Balatonfüred – A Balaton, az Adria és Finnország tavai..”-verses barangolás a vizek világában, a Bibliától életutamig címmel tartanak beszélgetést a Református Általános Iskolában, április 17-én, fél öttől. Petrőczi Éva költő-műfordító beszélgetőtársa Steinbach József református püspök.

 

ÁPRILIS 11.

Jótékonysági bál

Balatonfűzfő – Idén másodszor rendezik meg a Balaton Vízilabda Klub jótékonysági bálját, amit április 11-én 19:00 órától tart az egyesület a Művelődési Házban. A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva a szervezők remélik hagyományt teremtettek, amelyet az ez évi rendezvény méltán visz tovább. A bál egybeesik a költészet napjával, mely alkalomból Bíró Márton verset szaval majd és az Irinyi János Általános Iskola táncegyüttese is fellép.

Sztárfodrászok a kamarában

Veszprém - Zsidró Tamás és Pikler Tibor mesterfodrászok részvételével hajvágó bemutatót és tanfolyamot szervez április 11-én 9 órai kezdettel a  Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Bővebb információ és jelentkezés a kamara honlapján.

Medvehagymás napok

Bakonybél – Április 11-én és 12-én, szombaton és vasárnap 10.15-kor indul két túra, egy négy kilométeres a mészégető felé és egy kilenc kilométeres a Witt-kilátóhoz. A szervezők 12 – 17 óra között várják a tájházban a kóstolni kívánókat medvehagymás különlegességekkel, kirakodóvásárral. Délután sétavonat indul a falu nevezetes pontjaihoz. Rendező a Guzmics Izidor Egyesület.

 

ÁPRILIS 10.

Szeleczky Zita élete

Veszprém – Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékéért Alapítvány és a Történelmi Vitézi Rend vitéz Jávor Zoltán nyugalmazott főiskolai tanár Hit és magyarság – Szeleczky Zita élete és művészete című könyvének veszprémi bemutatóját rendezi meg április 10-én, pénteken 15 órakor a Mártírok útja 11. szám alatt, a földszinti 56-os emlékszobában.

Találkozó a költőkkel

Sümeg - Április 10-én 17 órakor a Kisfaludy Művelődési Központban a Magyar Költészet Napja alkalmából író-olvasó találkozó lesz Németh István Péter és Réfi János költőkkel.

A költészetet ünneplik

Tapolca – A Wass Albert Könyvtár és Múzeumban április 10-én 17 órakor ünneplik a költészet napját a Kicsi Hang zenekar előadóestjével. Másnap családi társasjáték-délelőttöt rendeznek a könyvtárban, 14-én pedig a Lapidáriumi esték, Hangodi László előadás-sorozata keretében a csobánci vár korai történetét ismerhetik meg az érdeklődők a múzeumban. Április 20-tól négy napon át Tündérjárta mesetájon címmel vers- és mesemondó versenyt rendeznek óvodásoknak és általános iskolásoknak. Április 23-án Vígságok és balgaságok címmel Terescsik Eszter és Szűcs László székely és csángó népmese-feldolgozásokat ad elő Kóka Rozália gyűjtéséből.

 

ÁPRILIS 9.

Láthatóan kegyelemből

Veszprém – Véghelyi Antal lelkész Láthatóan kegyelemből című előadását vetítik, majd azt követően beszélgetnek róla a veszprémi evangélikus gyülekezet rendezvényén április 9-én, csütörtökön 17 órakor a gyülekezeti teremben. A program mindenki számára nyitott, minden érdeklődőt várnak.

Községi verselés

Noszlop – Költészet napi estet rendez a Noszlopi Nemzedékek Hagyományőrző Csoport április 9-én, csütörtökön délután öt órakor a faluház klubtermében. A rendezvényen amatőr előadók szavalják magyar költők verseit. A szervezők arra kérik a vendégeket, hogy vigyék magukkal kedvenc versüket.

 

ÁPRILIS 8.

Iskola a zongoráért

Veszprém – Dohnányi a zongoráért címmel jótékonysági hangversenyt rendeznek a Hangvillában április 8-án. A koncert vendégművésze Boros Misi, a kis zongoravirtuóz.

Széchenyi emlékkiállítás

Balatonfüred – A legnagyobb magyar halálának 155. évfordulója alkalmából, Széchenyi István emlékkiállítás nyílik április 8-án délután fél ötkor a városi könyvtárban. A tárlat május 9-ig tekinthető meg.

Péntekig tart nyitva

Ajka – Még április 10-ig, péntekig tekinthető meg Rába Judit grafikusművész Rhéma című grafika- és fotókiállítása az ajkai művelődési központban.

 

ÁPRILIS 7.

RENDEZVÉNY

Veszprém: W. H. – Shakespeare-szonettek és dalok 7-én 19 órakor a Hangvillában.

Tiszta szívvel – Összeállítás József Attila verseiből 7-én 18 órakor a VMK-ban.

Balázs Fecó-koncert 7-én 19 órakor a Petőfi Színházban.

Balatonszepezd: Szepezdi tavaszcsalogató, sonkakóstoló 7-én 17 órától a Bertha Bulcsu Közösségi Házban.

 

ÁPRILIS 6.

Túra Polányból

Magyarpolány – A településről indul és oda is érkezik vissza a Tapolca VSE természetjáró szakosztályának túrája. Az április 6-i esemény résztvevői reggel 6.10-kor találkoznak a tapolcai buszpályaudvaron, majd a 17 km-es, Polány, Döbrönte, Polány útvonalat teljesítik.

KIÁLLÍTÁS A HÉTEN

Faeszközök és indiánok

Bakonybél – Rendhagyó módon, a hét minden napján – tehát hétfőn is – 9- órától 18 óráig várja a látogatókat a Bakonybéli Tájház, vasárnap délután 4 órakor van kapuzárás. Az egykori módos parasztgazda házában az 1930-as évek falusi életmódját tükröző kiállításon kívül a Bakonybélre jellemző faeszközkészítés történetével, szerszámaival is megismerkedhetnek a vendégek. Igazi meglepetéssel szolgál az időszaki tárlat. Cseh Tamásról, amely a művész grafikáit mutatja be. Májusban a tájházban a Bakonyi Indián történetéről készül kiállítás.

MOZI

Veszprém, Cinema City: HALÁLOS IRAMBAN 7 (16): 11.30, 14.15, 17.00, 19.45, 22.30 órakor is. BÉRHAVEROK (16): 12.40, 17.20, 19.30, 21.40 órakor is. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ 3D (16): 17.30, 20.00, 22.30 órakor is. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ (16): 15.00 órakor. HAMUPIPŐKE (6): 11.00, 13.20, 15.40, 18.00 órakor. ÉJSZAKAI HAJSZA (16): 22.30 órakor. A CIPŐBŰVÖLŐ (12): 15.10 órakor. FOCUS (16): 20.20 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 13.00 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): 11.00 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 10.45 órakor.

Tapolca, Városi mozi: VATIKÁNI MÚZEUM 3D (6): 14 órakor. SPONGYABOB – KI A VÍZBŐL! 3D (6): 15.30-kor. HALÁLOS IRAMBAN 7. (16): 17.30-kor és 20.30-kor.

KIÁLLÍTÁS

Veszprém: A költészet a múzeumban című kamarakiállítás megnyitója 9-én 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Boros Viola Future Lab – Jövő labor című kiállításának megnyitója 11-én 11 órakor a Csikász Galériában.

N. László Gizella Természet, az örök szépség című kiállításának megnyitója 15-én 15 órakor a  Cholnoky Jenő Általános Iskola könyvtárában.

SZÍNHÁZ:

Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház: Kulcskeresők – 9-én 19 órakor, Simon-bérlet.  10-én 19 órakor, Csokonai-bérlet. Adáshiba – 12-én 18 órakor, bérletszünet. A férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás? – 13-án 19 órakor, Csillagszóró bérlet. A vadkacsa – 15-én 17 órakor, bérletszünet.

Latinovits-Bujtor Játékszín: Titus Andronicus – 11-én 18 órakor, bérletszünet. Asszooony! – 13-án 14 és 17 órakor, Ifjúsági bérlet. 14-én 14 órakor, Ifjúsági bérlet.

Pannon Várszínház (Hangvilla): Paraszt a metrón - Gazdag Tibor estje 11-én 17 órakor. Miau – 12-én 10 órakor, nem bérletes. Szarvasok szövetsége – 14-én 14 és 17 órakor, nem bérletes. Kutya-macska barátság – 15-én 10 órakor, Pepita bérlet.

Ajka (művelődési központ színházterme):

Ajkarendek: Kutya-macska barátság – 13-án 10 órakor a művelődési házban, Pöttyös bérlet.

Balatonudvari: Rejtő Jenő: Egy görbe éjszaka – 11-én 18 órakor a kultúrházban.

Inota: A három testőr – 11-én 19 órakor, Retro 1 bérlet. 12-én 17 órakor, Retro 2 bérlet.

Pápa (JMSZK): A didergő király – 14-én 14 órakor Benedek Elek bérlet. 15-én 14 órakor Lázár Ervin bérlet.

Sümeg: Balfácánt vacsorára – 10-én 19 órakor a Művelődési Központban.

Zalahaláp: Volt egyszer egy... – 14-én 10 órakor a művelődési házban, Pöttyös bérlet.

Herend: Kutya-macska barátság – 16-án 9 és 10.15 órakor a Hétszínvirág Óvodában, Pöttyös bérlet.

ZENE

Veszprém: Palya Bea: Nő koncert 9-én 19 órakor a Hangvillában.

Szt. II. János Pál halálának 10. évfordulója alkalmából emlékhangversenyt tart a Krakkói AGH Akadémia ének-és zenekara 10-én 19 órakor a Szt. Margit templomban.

Mendelssohn-bérlet - Várdai Istvánnal. Komolyzenei koncert 10-én és 12-én 19 órakor a Hangvillában.

Snétberger Zenei Tehetség Központ Jótékonysági Koncert 11-én 18 órakor a Petőfi Színházban.

Veszprém Város Vegyeskara a Los Gringos együttessel közösen az Andok Mise című darabot adja elő 13-án 19 órakor a Hangvillában.

Ajka: Rákász Gergely templomi hangversenye 15-én  19.30-kor a Belvárosi Katolikus Templomban.

Kádárta: Dalok szárnyán. Stefancsik Annamária és Kőrösi Csaba operett műsora 15-én 18 órakor a faluházban.

Papkeszi: Mézengúzok gyermekzenekar műsora 10-én 10 órakor a kultúrházban.

Tapolca: A „Zene nélkül mit érek én” programsorozat: Máté Péter emlékkoncert április 15-én 19 órakor a TÁMK-ban.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!