Programok

2015.04.19. 08:47

Programok, rendezvények Veszprém megyében április 20-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 20-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

MÁJUS 16.

Újra színpadon a csapat

Balatonfüred - Jó hír a kemény metálzene kedvelőinek, hogy másfél év hallgatás után visszatér, mi több, újra koncertezik az Animid Effect zenekar. Május 16-án, a balatonfüredi Rózsakert Romkocsmában csapnak újra a húrok közé a srácok.

MÁJUS 9.

Ünnepség a száz éves fánál

Csesznek – A veszprémi természetjáró egyesület ünnepséget rendez a száz éves fánál május 9-én.

Jubileumi nap Csabrendeken

A Község Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesülete az idei évben ünnepli megalakulásának 125. évfordulóját. Az jubileum alkalmából szervezett ünnepséget május kilencedikén rendezik. A programok sora reggel kilenc órakor ünnepi szentmisével kezdődik, majd mindenki felvonul a fúvósok kísérete mellett a Szent Flórián szoborhoz, amelyet megkoszorúznak ez alkalomból. Az ünnepi jubileumi közgyűlést 11 órától a Művelődési Házban rendezik, annak keretében emléktáblát lepleznek le a helyi tűzoltó szertár épületénél várhatóan negyed egykor. A jeles évforduló alkalmából ünnepélyes keretek között átadják a tűzoltók új, hasznos eszközét, a hidraulikus feszítővágót. Délután fél egykor nyílik a különleges tűzoltó kiállítás a tűzoltó szertár épületében. Az ünnepségre várják az érdeklődőket a jubiláló tűzoltók és a polgárőrök.

MÁJUS 3.

Anyák napja

Szápár – Anyák napi ünnepséget tartanak május 3-án 14.30-kor a kultúrházban. Fellépnek a szápári óvodások és az általános iskolás tanulók.

MÁJUS 1.

Séd-parti majális

Veszprém - A Veszprém Városi Természetbarát Szövetség és az Építők TSE idén is megrendezi hagyományos Séd-völgyet népszerűsítő túráját. Május elsején 9 órától 10 óráig lehet indulni a Nivegy-völgyi Borok Háza melletti kúttól a Jezsuita templomnál levő Büféig tartó sétára. A totó útközben könnyedén megoldható a figyelmesen haladóknak. A feladatok, a távolság és a szép gyalogösvény mindenkinek ajánlható: kicsiknek, nagyoknak, időseknek, fiataloknak, családoknak, iskolásoknak. A célban a rendezők frissítővel várják a beérkezőket. A több gyaloglásra vágyók még a Gulya-dombra vagy a Csatár hegyre is tovább mehetnek.

Zene és játék

Sümeg  – A május elsejei majális délután a Zajongó együttes gyermekkoncertjével kezdőik a Palotakertben, majd Pintér Veronika lép fel, valamint a város fúvószenekara játszik a DWG együttes előtt. A gyerkeket sok más móka mellett póni lovaglás, légvár, lufihajtogatás, szumó birkózás és sok más élmény várja. Lesz tűzoltó és rendőrségi bemutató, gokart ügyességi verseny.

Tanulmányút Zánkára

Veszprém – Növényszaporítást célzó tanulmányutat szervez a Csalán Egyesület Zánkára, melyre várja jelentkezőit. A több alkalmas kertészeti tanulmányutak közül a jelenlegi, május 1-jei kirándulásra április 29-éig lehet jelentkezni az egyesület elérhetőségein. A tanulmányút veszprémi találkozója május 1-jén 8 órakor lesz. A program kora délutáni visszaérkezésű, így ennek megfelelően ételről és italról a résztvevőknek maguknak kell gondoskodniuk.

Retro majális

Badacsonytomaj  - Retro majálisra várnak mindenkit május elsején a sportpályán. Lesz sok játék, sportverseny, utcabál, asztalitenisz és lufi lépő verseny, kötélhúzás, kispályás labdarúgó torna, paprikás krumpli főző bajnokság.

ÁPRILIS 30.

Koncertek és játszóház

Tapolca - Csütörtökön nyitja kapuit a Tópart Fesztivál, amelynek keretében interaktív családi játékprogrammal, gyermekkoncerttel, koncertekkel, játszóházzal, futóversennyel, Anyák napi kézműves foglalkozással várnak mindenkit. Lesz népművészeti és kézműves kirakodóvásár is.

ÁPRILIS 29.

2015 – A fény éve. Varga Dávid 8. a osztályos diák A hajózás története, valamint Vereb Imre tanár a Fényinformáció-repülés című előadása 29-én 14 órakor a Báthory iskolában.

Gyakrabban előforduló emésztőszervi betegségek címmel Döbrönte Zoltán tudományos előadása 29-én 17.30-kor a VEAB-székház nagytermében.

Starfactory nyilvános középdöntő 29-én 19 órakor a Hangvillában.

ÁPRILIS 28.

Futóverseny a városban

Sümeg - Első ízben 2008-ban rendezték meg azt a váltó futóversenyt, amelyet a város és Sümeg a Testvérvárosok Világnapja jegyében indított útjára. A szervezés feladatát évente felváltva vállalta a két város, idén április 28-án szervezi a programot Sümeg városa. A belváros utcáin fognak futni a versenyzők, ezer méteres távon.

Rendezvények

Gyulafirátót: Anyák napi kézműves foglalkozás 28-án 17 órakor a művelődési házban.

A Szélesvíz folyóirat II. számának bemutatója 28-án 18 órakor a JMSZK-ban.

ÁPRILIS 27.

Ki viszi át?

Iszkáz – Nagy Lászlóról elnevezett irodalmi vetélkedőt szervez a község népfőiskolája május 9-én Ki viszi át a szerelmet címmel. Jelentkezni április 27-ig lehet.

Filmklub

Swing – 27-én 18 órakor a VMK-ban.

Királyszentistván: A tudás biztonsága – a biztonság tudása – bűnmegelőzési program a könyvtárban című rendezvény. Orsós Károly mutatja be az általa szerkesztett Bűnmegelőzési RecepTúra – Balaton–Bakony 2013, és a Közlekedésbiztonsági kóBORló című könyveket, s ad hasznos bűnmegelőzési tanácsokat 27-én 17 órakor a faluház aulájába.

Dalok régről és nemrégről – Presser Gábor szerzői estje 27-én 19 órakor a JMSZK-ban.

Várpalota: Tavasztól tavaszig – zenés irodalmi est barátságról, szerelemről és létkérdéseinkről 27-én 17 órakor a városi könyvtárban.

Prevenciós nap

Csetény - Április 27-én prevenciós napot tartanak az iskolában a 6-14 éves korosztály számára. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a káros szenvedélyek többek között az alkohol, cigaretta, kábítószer, közösségi oldalak, internetes játékok, veszélyeire, egészségkárosító hatásaira, valamint pozitív szenvedélyek bemutatásával alternatívát kínáljanak a gyerekek számára.

„Legyen más a szenvedélyed!” mottóval különböző sportágakkal, szabadidős tevékenységekkel ismerkedhetnek meg a tanulók. Klobusitzky György " Kábítószerek korosztályos veszélyei. Vigyázz magadra!" címmel tart előadást. Az 5. osztály számára a megelőzési osztály munkatársai interaktív foglalkozást tartanak. A rendezvény helyszínei a Vámbéry Ármin Általános Iskola és a Holitscher-kastély, a programok 8 órától kora délutánig tartanak.

 

ÁPRILIS 26.

Rómer Flórisra emlékeznek

Zirc – Hat túrából álló sorozatot szerveznek a kétszáz éve született Rómer Flóris bencés tanár, a magyar régészet atyja, művészettörténész, festőművész, egyetemi tanár tiszteletére. Az emlékév rendezvényéről a Magas-Bakony Turisztikai Desztinációs Menedzsment Nonprofit Kft. ügyvezetője, Varga-Halmosi Eszter elmondta: először április 26-án várják az érdeklődőket. A 10 órakor az apátság főbejáratától induló túra vezetője Mészner Viktor lesz. Az utak összesen hetvenkét és fél kilométernyi távot tesznek ki. Családbarátként hirdetik, kisgyermekes szülőket is várnak. Az első útvonalat tíz kilométeresre tervezik, Szarvaskutat érintve a Hegyföldeken át tér vissza a rajthoz. A szervezők várják az előzetes jelentkezést személyesen, e-mailben vagy a legnagyobb közösségi oldalon. Az utolsó túra zárásaként Rómer Flóris-emlékkiállítást szerveznek a múzeumban.

Rendőrök a tónál

Ajka - A rendőrkapitányság nyílt napot tart április 26-án a városligeti tónál - tájékoztatta lapunkat Gyuris Mónika rendőr főhadnagy, megelőzési főelőadó. Az egyenruhások csatlakoznak a Tovafutók programhoz, amelyen százötven nevező indul különböző távú kategóriákban. Ugyanezen napon gyalogos kirándulást, illetve kerékpártúrákat is rendeznek, amelyek Ajkáról indulnak Pápára, Noszlopra, illetve Magyarpolányba.

Futás és bringázás Ajkán

A mozgás szerelmeseinek tart egész napos programot a Tovafutók, kerékpározás, gyalogtúra, valamint futás is lesz április 26-án, vasárnap. Részletek itt>>

A hegy ünnepe

Hegymagas - Ma rendezik a Szent György-hegyi napok XXIII. eseménysorozatának utolsó programjait. Ma a hegymagasi kultúrháztól térzene mellett, fúvósokkal, huszárokkal vonul fel mindenki a Lengyel kápolnához, ahol szabadtéri szentmisét tartanak.

Rendezvény

Turisztikai szezonnyitó 26-án 10-től 18 óráig a Veszprémvölgyben, a Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínen, valamint a Patak Party Rendezvénykertben.

Titkos lépcső – titkos kert című játékos, alkotási feladatokkal kísért interaktív séta 26-án 10-től 17 óráig.

Hegymagas: XXIII. Szent György-hegyi Napok. 26-án 9.30 órától felvonulás, körmenet. 10.30-kor Szabadtéri szentmise, borszentelés a Lengyel kápolnánál.

 

ÁPRILIS 25.

Könyvfesztivál

Balatonfüred – Könyvfesztivált rendeznek április 25-én 10.00-től 19.00 óra között a Kisfaludy Galériában.

Kutyás bakonyi kirándulás

Ajka – A Föld napja alkalmából szerveznek teljesítménytúrát április 25-én a Kislőd–Úrkút–Kislőd útvonalon – tájékoztatta lapunkat Dürgő Ágnes, a természetbarát szövetség elnöke. A programhoz a kislődi önkormányzat, az ajkai művelődési ház, sport- és állatvédő egyesületek csatlakoztak. A túra szombaton 9 órakor indul a kislődi általános iskola sportpályájáról.

Csillagnéző

Úrkút - A csillagászat világnapja alkalmából április 25-én este negyed kilenctől a község sportpályáján bemutatót tart Ivanics-Rieger Klaudia és Ivanics Ferenc amatőr csillagász. Megfigyelhető a Hold és változatos krátervilága, a Vénusz, a Jupiter és holdjai, illetve különböző mély égi objektumok, galaxisok, nyílt halmazok. Az esemény különlegességeként kilenc órától a Jupiter holdfedése is látható.

Horgász- és főzőverseny

Devecser - Somló-környéki kistérségi horgász- és főzőversenyt rendeznek április 25-én délelőtt a Széki tónál.

Fiatalok napja

Ajka – Színes programokat szerveznek a civil házban szombaton délután három órától.

A tánc világnapja

Gálaműsor 25-én 19 órakor a VMK színháztermében.

Rendezvény

Ajka: Fiatalok napja 25-én 15-től 20 óráig a Sport u. 25-ben. Koncertek a Civil Ház udvarán, sportbemutatók az extrém sportpálya területén.

Alsóörs: Hogyan lehet egészségesebben élni 60 felett? Ingyenes vérnyomás-, vércukormérés, PSA-szűrés nyugdíjasoknak 25-én a sportcsarnokban és környékén. Tekerj bele Te is! 25-én 10 órától a sportcsarnokban és környékén.

Balatonalmádi: Ingyenes veteránbuszos városnézés 25-én 10 órától. A faros buszok a buszpályaudvarról indulnak.

Balatonfüred: III. Füredi Kis Könyvfesztivál 25-én 10 órától a Kisfaludy Galériában.

Pápa: Szúdoku- és skandináv keresztrejtvényfejtő bajnokság 25-én 9 órakor a JMSZK-ban.

ZENE

Henna és Ferry

Veszprém – A népszerű énekes duó, Sihell Ferry és Henna ad koncertet április 25-én, szombaton éjféltől a veszprémi Cash Box klubban. A berhidai származású énekes és partnere a hazai mulatós paletta egyik legnépszerűbb formációja, így emlékezetes buli várható.

Kiscsillag exkluzív

Veszprém – Különleges koncerttel érkezik a megyeszékhelyre a Kiscsillag. Az Idáig tudom a történetet címre keresztelt koncerteken a zenekar és vendégeik – Németh Juci, Császári Gergely, Vedres Csaba – a dalok között és dalokban mesélnek el különböző történeteket, verseket, novellákat, olyanokat, amikből dalok születtek, vagy olyanokat, amik dalokról jutottak eszükbe. A koncert zenei programja jórészt a tavaly márciusban megjelent Szeles album szerkesztését követi. Az előadás április 25-én, szombat este 20 órakor kezdődik a Hangvillában.

Punk rock koncert

Várpalota – A punk rock stílusban utazó Bankrupt és a fővárosi Brigantik zenekar ad koncertet április 25-én a várpalotai Alagsor sörözőben. A buli 21.30-kor kezdődik.

Igényes tánczene

Veszprém – A húszas évek swingjei éppúgy felcsendülnek a Cocktail Trio műsorában, mint napjaink legnagyobb slágerei. Az igényes tánczenét játszó csapat április 25-én 22 órától muzsikál a Hangvilla kávézójában.

Funk Infection

Balatonfüred – A funk és a jazz zenei stílust mesterien vegyítő Funk Infection zenekar ad koncertet április 25-én 20 órától a balatonfüredi Kredenc Borbisztróban. Közben Homola borbemutató.

Heincz Gábor Biga lép színpadra Füreden

Balatonfüred – A Learning tol et go című fülbemászó dalával országos ismertséget szerző Heincz Gábor Biga zenél április 25-én a balatonfüredi Cocomo Caféban.

 

ÁPRILIS 24.

Újra vigasság

Jásd, Tés – Idén április 24-én és 25-én rendezik meg a két településen a IV. Bakonyi Vigasságot. Az egész falut megmozgató zenés felvonulás utáni folklórműsorban néptáncegyüttesek, zenekarok, népdalkörök és szólisták egyaránt fellépnek. Utána táncház és népművészeti vásár.

A Szikláról

Zirc – Április 24-én, 18 órától Szűcs József parancsnok tart előadást a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központról (Veszprém Szikla) a művelődési házban.

A Dr. Grog és a Sántakutya koncertezik a kultikus klubban

Bánd – A Sántakutya és a Dr. Grog ad koncertet április 24-én a legendásnak is bátran nevezhető bándi Rock Ranch klubban.

Rendezvény

Veszprém: Szent György-napi Sárkányos nap. Lovagpróba és királynői ékszerek készítése 24-én 16 órakor a Dózsavárosi Könyvtárban.

Gyere, játsszunk együtt! A Bóbita Körzeti Óvoda szeretettel vár minden leendő óvodást szüleivel együtt a játszóházba 24-én 15.30 órától 16.30-ig.

Mesedélután: A szegény asszony gyermekei című mese meghallgatása után képkeretet lehet készíteni faspatulából 24-én 17 órakor a Március 15. úti Könyvtárban.

Új Magyar Kamarazenekar komolyzenei koncertje ma 19 órakor a Hangvillában.

Ajka: Tankcsapda-koncert ma 19 órakor a sportcsarnokban.

Balatonszepezd: Világháborús események, filmvetítés: Valahol Európában ma 17 órakor a Bertha Bulcsu Közösségi Házban. Beszélgetés a Szepezdi eseményekről és a filmről.

Kádárta: Eleven kert ma 16 órától a faluházban. Fák beszéde – Táncszínházi performance ma 19 órakor. Az Instant Flow Acoustic zenekar koncertje 20 órakor.

Pápa: Pápa Város Fúvószenekara – Jótékonysági koncert a REFI javára ma 19 órakor a JMSZK-ban.

 

ÁPRILIS 23.

Borverseny

Somlójenő - A Somló, a Ság-hegy és a Kissomlyó borai versenyeznek április 23-án délelőtt tíz órától a Tornai pincészetben.

 

ÁPRILIS 22.

Szemétszedés, faültetés

Kerta - A Föld napja alkalmából hulladék- és szemétgyűjtési programot szerveznek a községben. Április 22-én a gyerekeknek Föld napja kvízzel, totóval és különböző feladatokkal készülnek, a program zárásaként elültetik a polgárőrség fáját.

Dózsavárosi Esték 22-én 17.30-kor a Dózsavárosi Könyvtárban. Herth Viktória vendégei: Kováts Péter és Bendik Ágota művészházaspár.

Szülők köre. Játékszőnyeg a kicsiknek, kézműves foglalkozás a felnőtteknek a környezetvédelem jegyében 22-én 10 órától a faluházban.

Odúkészítés

Zirc – Április 22-én, szerdán 14.30 órától a Magyar Természettudományi Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeumával partnerségben, a Madarak és Fák Napja előzetes programjaként odúkészítésre invitál kicsiket és nagyokat a zirci művelődési ház. Az elkészített odúkat a májusban helyezik el a zirci arborétumban.

ÁPRILIS 21.

Ünneplik a hegyet

Tapolca – A Szent György-hegyi Napok XXIII. programsorozatát április 21-e és 26-a között tartják. Az első napon, kedden borversenyt rendeznek a hegymagasi Szászi-pincében, április 22-én, szerdán zarándokút lesz a hegy kápolnáihoz, másnap pedig ínyencrandevút szerveznek a borkedvelőknek a Hotel Gabriellában. Pénteken szakmai konferenciára és aranyérmes borok kóstolására várnak mindenkit a Széchenyi iskolába, szombaton pedig bejárják a Szent György-hegyi borutakat. A vasárnapi szabadtéri szentmisét fél tizenegykor tartják a Lengyel-kápolnánál, rossz idő esetén a hegymagasi templomban.

Kiállítás nyílik

Balatonfűzfő  – M. Mészáros Éva festő és Kiss Ferenc gobelinkészítő kiállításának megnyitóját április 21-én, kedden délután öt órakor tartják a művelődési központ és könyvtár termében.

SZÍNHÁZ

Balatonfűzfő: Kutya-macska barátság – 21-én 10 órakor a Irinyi János Általános Iskolában, Pöttyös bérlet.

Szűrővizsgálat

Vid - Szív- és érrendszeri vizsgálatot tart a polgármesteri hivatalban a Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás április 21-én délután négy órától. Az egészségfejlesztési iroda munkatársai érszűkület, vérnyomást és vércukorszintet mérnek, illetve tanácsokat adnak.

 

ÁPRILIS 20.

Közönségtalálkozó filmrendezőkkel

Veszprém  – Oscar-jelölt filmrendező vendége lesz a Városi Művelődési Központ filmklubnak április 20-án, hétfőn 18 órakor kezdődő vetítésen. A KineDok nemzetközi dokumentumfilmes programsorozat keretében a Határon 1989 című filmet vetítik, mely a vasfüggöny megnyitásának időszakát dolgozza fel, bemutatva a magyarok, és az akkori kormányfő, Németh Miklós szerepvállalását. A film rendezői Rácz Erzsébet és Anders Ostergaard – aki a Burma/Tudósítás egy zárt országból című dokumentumfilmjére Európa Filmdíj és Oscar jelölést kapott.

Rendezvény

Csak egy éjszakára – Hit, humor és hallgatás a XX. század első felének magyar irodalmában 20-án 10 órakor a VMK-ban.

Kádárta: Mesélő kövek címmel Sárdy Julianna geotúra vezető előadása és játékos kőzetvizsgálat 20-án 15 órakor a faluházban.

Várpalota: A rendszerváltás eseményei Várpalotán című beszélgetéssorozat III. része: Beszélgetés az oktatás eseményeiről Madaras Annamáriával, Forgács Attilával és Fodor Tamással 20-án 17 órakor a városi könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház: Chicago – 23-án 19 órakor, bérletszünet. A fizikusok – 24-én 19 órakor Kossuth Zsuzsanna bérlet. 25-én 19 órakor Bujtor István bérlet. 26-án 17 órakor Őszikék bérlet. Kulcskeresők – 29-én 19 órakor, Kolontár bérlet.

Latinovits–Bujtor Játékszín: A pestis – 24-én 19 órakor, 5. pedagógus bérlet. 25-én 19 órakor 2. bérlet.

Pannon Várszínház (Hangvilla): Starfactory – 23-án 15 órakor, ifjúsági előadás. 26-án 17 órakor Vörösmarty bérlet. Toldi – 27-én 15.30-kor, ifjúsági előadás.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Szarvasok szövetsége – 29-én 14 és 17 órakor, nem bérletes.

Kabóca Bábszínház: Óz, a nagy varázsló – 26-án 10 órakor a Táborállás parkban, nem bérletes. Farkasbarkas és rókakoma – 26-án 14 órakor a Táborállás parkban, nem bérletes. Helka, a Balaton tündére – 26-án 17 órakor a Táborállás parkban, nem bérletes.

Ajka (a szabadidőközpont színházterme): a Pannon Várszínház előadásában Balfácánt vacsorára – vígjáték 24-én 19 órakor. Magyar Népmese Színház: Rózsavitéz és Tulipánvirág – kalotaszegi népmese 28-án 14.30-kor Bogáncs bérlet, 29-én 10 és 14.30 órakor Hófehérke, Vuk bérlet.

Berhida: Állatok farsangja – 23-án 9.30-kor a művelődési házban, Pöttyös bérlet.

Tapolca: Bérletes színház – Gergely Színház: Paprikáscsirke, avagy stex és New York (zenés vígjáték) 27-én 19 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban.

MOZI

Veszprém, Cinema City, április 23–29.: A PLÁZA ÁSZA VEGASBAN (16): 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. p–szo: 22.30 órakor is. HALÁLOS IRAMBAN 7 (16): 14.15, 17.00, 19.45 órakor. p–szo: 22.30 órakor is. szo–v: 11.30 órakor is. BÉRHAVEROK (16): 18.00, 20.10 órakor. szo–v: 12.15 órakor is. p–szo: 22.20 órakor is. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ 3D (16): 19.45 órakor. kivéve vas: 15.00 órakor. p–szo: 22.15 órakor is. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ (16): csak vas: 15.00 órakor. HAMUPIPŐKE (6) 13.20, 15.40 órakor. szo–v: 11.00 órakor is. FOCUS (16) 17.30 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 13.00 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): szo–v: 11.00 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): csak szo: 10.30 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA (6): csak v: 10.30 órakor.

Tapolca, Városi mozi, április 23–29.: A 7. TÖRPE 3D (6): 16 órakor. SAMBA (12): 18 órakor. A BEAVATOTT SOROZAT: A Lázadó 3D (16): 20 órakor.

 

KIÁLLÍTÁS

Veszprém: A „Haszkovó” – A legnagyobb veszprémi lakótelep építéstörténete című kiállítás megnyitója és Nagy Szabolcs, főlevéltáros elő-adása 28-án 18 órakor a VMK-ban.

Várpalota: Kalmár Lajos és Pintér László Gemenc című fotókiállításának megnyitója 28-án 17 órakor a Thury-várban.

 

ZENE

Veszprém: Új Magyar Kamarazenekar komolyzenei koncertje 24-én 19 órakor a Hangvillában.

Kiscsillag – Idáig tudom a történetet. Koncert 25-én 20 órakor a Hangvillában.

A gitárvirtuóz Nagy Gergely koncertje 27-én 20 órakor a Hotel Magisterben.

Tóth-Vajna Zsombor: Csemballókoncert 28-án 19 órakor a Hangvillában.

Ajka: Tankcsapda-koncert 24-én 19 órakor a sportcsarnokban.

Németh Csaba dalestje 25-én 18 órakor a szabadidőközpontban.

Pápa: Pápa Város Fúvószenekara – Jótékonysági koncert a REFI javára 24-én 19 órakor a JMSZK-ban.

Tapolca: Felnőtt filharmónia bérlet – Muzsikás együttes: Erdélyország az én hazám. A negyvenéves Muzsikás együttes tájegységeinket végijárva mutatja be tradicionális magyar hangszereinket 28-án 19 órakor a TÁMK-ban.

 

MÚZEUM

Veszprém: Laczkó Dezső Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Dubniczay Palota László Károly gyűjtemény: k–v: 10–18 óráig. Csikász Galéria: h–szo: 10–18 óráig. Modern Képtár Vass László-gyűjtemény: hszo: 10–17 óráig. Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ: k–szo: 9–17 óráig. Balatonfüred: Városi Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Vaszary Villa: k–v: 10–18 óráig. Herend: Porcelánművészeti Múzeum: h–v 9.30–18.00. Pápa: Kékfestő Múzeum: k–szo: 9–16 óráig. Pápai Református Gyűjtemények: könyvtár k–p: 8–16 óráig, múzeum k–p: 8–16 óráig, szo–v: 9–17 óráig. Sümeg: Sümegi Vár és Vármúzeum: k–v: 9–16 óráig. Tihany: Bencés Apátsági Múzeum: 10–16 óráig. Baba múzeum: h–v: 10–16 óráig. Várpalota: Magyar Vegyészeti Múzeum és Bányászattörténeti Gyűjtemény (Thuri vár): k: 12–18 óráig, sze–p: 10–18 óráig, szo: 9–20 óráig, v: 9–18 óráig. Trianon Múzeum (Zichy-kastély): k–cs: 10.30–16 óráig, p–v: 10.30–17 óráig. Zirc: Reguly Antal Műemlékkönyvtár: k–v: 10–12 és 13–16 óráig. Bakonyi Természettudományi Múzeum: k–v: 9–17 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!