Programok

2015.04.12. 10:39

Programok, rendezvények Veszprém megyében április 13-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 13-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

ÁPRILIS 27.

Ki viszi át?

Iszkáz – Nagy Lászlóról elnevezett irodalmi vetélkedőt szervez a község népfőiskolája május 9-én Ki viszi át a szerelmet címmel. Jelentkezni április 27-ig lehet.

ÁPRILIS 26.

Rómer Flórisra emlékeznek

Zirc  – Hat túrából álló sorozatot szerveznek a kétszáz éve született Rómer Flóris bencés tanár, a magyar régészet atyja, művészettörténész, festőművész, egyetemi tanár tiszteletére. Az emlékév rendezvényéről a Magas-Bakony Turisztikai Desztinációs Menedzsment Nonprofit Kft. ügyvezetője, Varga-Halmosi Eszter elmondta: először április 26-án várják az érdeklődőket. A 10 órakor az apátság főbejáratától induló túra vezetője Mészner Viktor lesz. Az utak összesen hetvenkét és fél kilométernyi távot tesznek ki. Családbarátként hirdetik, kisgyermekes szülőket is várnak. Az első útvonalat tíz kilométeresre tervezik, Szarvaskutat érintve a Hegyföldeken át tér vissza a rajthoz. A szervezők várják az előzetes jelentkezést személyesen, e-mailben vagy a legnagyobb közösségi oldalon. Az utolsó túra zárásaként Rómer Flóris-emlékkiállítást szerveznek a múzeumban.

ÁPRILIS 25.

Könyvfesztivál

Balatonfüred – Könyvfesztivált rendeznek április 25-én 10.00-től 19.00 óra között a Kisfaludy Galériában.

ÁPRILIS 24.

Újra vigasság

Jásd, Tés – Idén április 24-én és 25-én rendezik meg a két településen a IV. Bakonyi Vigasságot. Az egész falut megmozgató zenés felvonulás utáni folklórműsorban néptáncegyüttesek, zenekarok, népdalkörök és szólisták egyaránt fellépnek. Utána táncház és népművészeti vásár.

ÁPRILIS 23.

Borverseny

Somlójenő - A Somló, a Ság-hegy és a Kissomlyó borai versenyeznek április 23-án délelőtt tíz órától a Tornai pincészetben.

ÁPRILIS 22.

Szemétszedés, faültetés

Kerta - A Föld napja alkalmából hulladék- és szemétgyűjtési programot szerveznek a községben. Április 22-én a gyerekeknek Föld napja kvízzel, totóval és különböző feladatokkal készülnek, a program zárásaként elültetik a polgárőrség fáját.

Dózsavárosi Esték 22-én 17.30-kor a Dózsavárosi Könyvtárban. Herth Viktória vendégei: Kováts Péter és Bendik Ágota művészházaspár.

Szülők köre. Játékszőnyeg a kicsiknek, kézműves foglalkozás a felnőtteknek a környezetvédelem jegyében 22-én 10 órától a faluházban.

ÁPRILIS 21.

Hat nap a bor jegyében

Szent György-hegy – A XXIII. Szent György-hegyi Napok eseménysorozata április 21-től 26-ig várja az érdeklődőket borversennyel, zarándoklattal, ínyenc randevúval, szakmai konferenciával. Lesz még ezen kívül borút bejárás, szabadtéri szentmise, felvonulás.

Zánka: Az elűzött álom – Lukács Sándor önálló estje 21-én 18 órakor a faluházban. Után közönségtalálkozó.

Kiállítás nyílik

Balatonfűzfő  – M. Mészáros Éva festő és Kiss Ferenc gobelinkészítő kiállításának megnyitóját április 21-én, kedden délután öt órakor tartják a művelődési központ és könyvtár termében.

SZÍNHÁZ

Balatonfűzfő: Kutya-macska barátság – 21-én 10 órakor a Irinyi János Általános Iskolában, Pöttyös bérlet.

Szűrővizsgálat

Vid - Szív- és érrendszeri vizsgálatot tart a polgármesteri hivatalban a Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás április 21-én délután négy órától. Az egészségfejelsztési iroda munkatársai érszűkület, vérnyomást és vércukorszintet mérnek, illetve tanácsokat adnak.

ÁPRILIS 20.

Közönségtalálkozó filmrendezőkkel

Veszprém  – Oscar-jelölt filmrendező vendége lesz a Városi Művelődési Központ filmklubnak április 20-án, hétfőn 18 órakor kezdődő vetítésen. A KineDok nemzetközi dokumentumfilmes programsorozat keretében a Határon 1989 című filmet vetítik, mely a vasfüggöny megnyitásának időszakát dolgozza fel, bemutatva a magyarok, és az akkori kormányfő, Németh Miklós szerepvállalását. A film rendezői Rácz Erzsébet és Anders Ostergaard – aki a Burma/Tudósítás egy zárt országból című dokumentumfilmjére Európa Filmdíj és Oscar jelölést kapott.

Rendezvény

Csak egy éjszakára – Hit, humor és hallgatás a XX. század első felének magyar irodalmában 20-án 10 órakor a VMK-ban.

Kádárta: Mesélő kövek címmel Sárdy Julianna geotúra vezető előadása és játékos kőzetvizsgálat 20-án 15 órakor a faluházban.

Várpalota: A rendszerváltás eseményei Várpalotán című beszélgetéssorozat III. része: Beszélgetés az oktatás eseményeiről Madaras Annamáriával, Forgács Attilával és Fodor Tamással 20-án 17 órakor a városi könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Kabóca Bábszínház: Állatok farsangja – 20-án 10 órakor a Fecske utcai óvodában, nem bérletes. Ajka (művelődési központ): Fogi Színház: Bolha a fülbe – 16-án 19 órakor.

ÁPRILIS 19.

Bakancsos bakonyi túrák

Bakonybél – Április 19-én túra indul Porváról. A találkozó helye Porva büfé, 10 óra. A megtehető táv 16,5 kilométer, a menetidő hat óra.

Ünnepel a vegyes kar

Balatonalmádi – Koncertet ad a Balatonalmádi Vegyes Kar fennállása 25. évfordulója alkalmából a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban április 19-én 16 órától. Az esten bemutatkozik még a Siófoki Férfi Dalkör. Vezényel Kovácsné Nagy Márta, Lovrek Károly és Pileczky Erzsébet.

Indiai szerzetes

Alsóörs – Berkes Péter plébános meghívására Fransis Magung indiai verbita szerzetes ünnepi misét mutat be április 19-én, vasárnap kilenc órakor a katolikus templomban a szerzetesek éve alkalmából.

Jelzetlen utakon

Porva – Túrát vezet Mészner Viktor a településről április 19-én, vasárnap 10 órától. A 16 kilométert meghaladó túra fele jelzetlen utakon halad majd, ám a séta során szép kilátások és elrej-tett természeti kincsek is várnak a természetjárókra, ígéri a vezető.

Pingpong

Noszlop - Asztalitenisz versenyt rendeznek a községben április 19-én vasárnap délelőtt 9 órától az iskola tornatermében.

ÁPRILIS 18.

Gőzmozdony fütty a Bakonyban

A Bakonyvasút Szövetség szervezésében ötödik alkalommal jár gőzmozdony a Bakonyban. A nosztalgia szerelvény április 18.-án Győr és Zirc között közlekedik majd. A gőzmozdony az elmúlt évekhez hasonlóan az egykori Déli Vasút társaság 109.109-es gőzmozdonya lesz. A szerelvényben a korábbi évekhez hasonlóan nosztalgiakocsik lesznek besorozva, kiegészítve büfé kocsival. A Bakony emelkedőit a szerelvény végén BdMot dízelmozdony segíti legyűrni. Az idén is lesz betétmenet a vonal legszebb szakaszán Zirc és Bakonyszentlászló között. Már hagyomány, hogy a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók töltik tele a mozdony víztartályát.

Kiállítás megnyitó

Zirc  - Április 18-án, 16 órától „Nézőpontok” címmel kiállítás nyílik Kollarics Erika grafikus és Szögedi Miklós fotós alkotásaiból a zirci Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében.

A hagyományt tisztelő túrázók

Veszprém – Teljesítménytúrát szervez a Jutasi őrmester túra útvonalán az Édesvíz Természetbarát Egyesület. Az április 18-án, szombaton nyolctól fél tízig indítandó túrákat három távra hirdették meg: a hat- és a tízkilométeres utaknál az indulás és a célba érkezés is a Laczkó-forrásnál lesz, míg a harminc kilométeres start helye a veszprémi vasútállomás, oda is várják vissza a túrázókat. A túrázók csak kijelölt útvonalra kaptak áthaladási engedélyt a katonai területen.

Zirciek kiállítása a zongoráért

Veszprém – A zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola fiatal alkotói is a Zongora Veszprémnek közadakozási akció mellé álltak. Munkáikból jótékonysági kiállítást szerveznek, a kiállított képek megvásárolhatók, az eladásukból befolyó összeget a veszprémi hangversenyzongora beszerzésére fordítják. A kiállítást április 18-án, szombaton este hat órakor tartják a Hangvillában.

Az erkölcstan perspektívái

Veszprém – Erkölcstan: perspektívák, alternatívák címmel szervez tudományos konferenciát a Pannon Egyetem antropológia és etika tanszéke és a Dunántúli Református Egyházkerület április 18-án 10 órától az egyetemen.

Éjszakai pinpong

Balatonfüred – Pingpongozók éjszakája címmel rendeznek különleges asztalitenisz eseményt április 18-án, szombaton a város sportcsarnokában. A magyar asztalitenisz történetének leghíresebb és legeredményesebb versenyzői közül Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor is ott lesz a balatonfüredi gálán, amelyet szombaton tartanak a Balaton Szabadidő-központban. Az esemény 14.30-kor rajtol a Balatonfelvidéki Asztalitenisz Bajnoksággal, a korábbi világsztárok 18 órától tartanak látványos bemutatót, majd 19.30-tól amatőr bajnokság veszi kezdetét.

Múzeumi foglalkozás

Veszprém – A Fény nemzetközi évének tiszteletére rendezett múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők a Dubniczay-palota László Károly Gyűjteményében április 18-án 10 órától. A fénykalauzolást és -alkotást Környei Ágota és Hegyeshalmi László képzőművészek vezetik.

A fizika mindenkié

Veszprém – A fény nemzetközi éve 2015. Ebből az alkalomból az Eötvös Loránd Fizikai Társulat április 18-ára meghirdette A fizika mindenkié című országos rendezvényét, amihez a Lovassy gimnázium is csatlakozott. Az Egy szép fényes nap elnevezésű eseményen szombaton reggeltől estig színes programok várják az iskolában a fizika szerelmeseit.

A földharc rejtelme

Veszprém – Molnár Gábor földharcoktató, kétszeres grapplingvilágbajnok szemináriumot tart április 18-án, szombaton 13 órától a Veszprém Arénában. A Veszprémi Brazil Jiu-Jitsu Klub minden érdeklődőt szeretettel vár az eseményre.

Emlékművet avatnak

Csetény – A Gulagon járt emberekre emlékeznek a faluban. A szovjet kényszermunkatáborokba hurcolt csetényiek emlékművét avatják fel április 18-án, szombaton. Az esemény 14 órakor kezdődik a polgármesteri hivatalban.

Retro-Grátisz Disco

Zirc  - Április 18-án, szombaton 22 -03 óráig Retro-Grátisz Disco várja a szórakozni vágyókat a zirci Művelődési Házban.

Dalest

Németh Csaba dalestje lesz április 18-án este hat órakor. Népszerű olasz dalok és áriák hangzanak el.

Ismerd meg a baglyot!

Tihany - Az éjszaka ragadozó madarak egyike a bagoly, amelynek a megismerésére kézműves foglalkozás keretében nyílik mód a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpontban április 18.-án. A 14. órakor kezdődő előadást Szinai Péter zoológiai szakreferens tartja. A nap folyamán a kézműves foglalkozáson a látogatók baglyos tartót készíthetnek. Az előadáson és a foglalkozáson a részvétel ingyenes.

Asztalitenisz-versenyek

Veszprém – Huszonharmadik alkalommal rendezik meg a gyermekotthonok országos asztalitenisz-döntőjét, amelynek a hagyományos helyszín, a bakonyi megyeszékhely ad otthont. A diák-otthonokban, lakásotthonokban élő fiatalok megmérettetése szombaton 9.30-kor kezdődik a Medgyaszay István Szakképző Iskola és Gimnázium tornatermében.

Gokartos rajt

Veszprém – Veszprém Gokart és az SR Sport Egyesület szervezésében vasárnap tíz órakor a Fórum parkolójában rajtol a gokartos szezon.A tavalyi évhez hasonlóan idén is tavasztól őszig havi rendszerességgel jelentkezik egy gokart-futammal a két egyesület. A szezonnyitón a nevezés már fél tízkor kezdetét veszi, és érdemes hamar érkezni, ugyanis a szervezők harminc-negyven versenyző részvételére számítanak. A sorozat végén az első három helyezettnek ebben az évben egy tesztvezetésben lehet része a Suzuki Kupán.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Egészségügyi állapotfelmérés és az egészséges életmóddal kapcsolatos nyílt nap 18-án 8-16 óra között a Veszprém Hotellal szembeni parkolóban.

Egy szép fényes nap 18-án 9 órától a Lovassy László Gimnáziumban.

A Fény – Múzeumpedagógiai foglalkozás a 18-án 10 órától Dubniczay-palotában.

Tavaszi ötletek. Kézműves foglalkozás gyerekeknek 18-án 15 órakor a Cholnoky Könyvtárban.

A zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola fiatal alkotónak jótékonysági kiállításának megnyitója 18-án 18 órakor a Hangvillában.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Szimfonikus Zenekar fellépése 20-án 19 órakor a egyetem aulájában.

Alsóörs: Berkes Péter plébános meghívására Fransis Magung india verbita szerzetes ünnepi misét mutat be 19-én 9 órakor a katolikus templomban.

Bakonyszentlászló (Vinye): Bakonyvasút napján a Cuha-völgyi viadukt névadó ünnepségére 18-án 13.30-kor a viaduktnál.


Balatonalmádi: A városi vegyeskara fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi koncert 19-én 16 órakor a Pannóniában.

Balatonszepezd: Rendhagyó Irodalom óra: A 20. század két kiemelkedő magyar költőnője, Nemes Nagy Ágnes és Székely Magda költészete Jelenits István Széchenyi-díjas piarista szerzetes, teológus, író, magyar és hittan szakos tanár előadásában 18-án, szombaton 17 órakor a Bertha Bulcsu Közösségi Házban.

Paloznak: Élelmiszer biztonság – adalékanyagok napjainkban címmel Leitold József megyei főállatorvos előadása 18-án 17 órakor a faluházban.

Pápa: A Klasszikusok randevúja című Herendi kiállítás megnyitója 18-án 10 órakor az Esterházy-kastélyban.

Az én városom címmel Ács Tas László képzőművész kiállításának megnyitója 18-án 18 órakor a JMSZK színházépületében.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház: Kulcskeresők – 18-án 19 órakor, Gárdonyi bérlet. Pannon Várszínház (Hangvilla): Starfactory – 18-án 19 órakor, Premier bérlet. 19-én 17 órakor, Agárdy bérlet. Kabóca Bábszínház (Hangvilla): A királykisasszony, akinek nem volt birodalma – 19-én 10 órakor, nem bérletes. Pápa (JMSZK): Játék a kastélyban – 18-án 19 órakor Vajda bérlet. 19-én 19 órakor nem bérletes. MOZIVeszprém, Cinema City, április 18–19.: A PLÁZA ÁSZA VEGASBAN (16) (Premier!): 12.30, 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. szo: 22.30 órakor is. HALÁLOS IRAMBAN 7 (16): 11.30, 14.15, 17.00, 19.45 órakor. szo: 22.30 órakor is. BÉRHAVEROK (16): 15.15, 18.00, 20.10 órakor. szo: 22.20 órakor is. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ 3D (16): csak szo: 17.30, 22.15 órakor. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ (16): csak vas: 15.00 órakor. HAMUPIPŐKE (6) 11.00, 13.20, 15.40 órakor. FOCUS (16): 20.00 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 13.00 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): 11.00 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): csak szo: 10.45 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA (6): csak v: 10.45 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: április 18–19.: LIZA, A RÓKATÜNDÉR (16): 18 órakor. KELETI NYUGALOM – A MÁSODIK MARIGOLD HOTEL (12): 16 órakor. A 44. GYERMEK (16): 20.15-kor..

ÁPRILIS 17.

Verses barangolás

Balatonfüred – A Balaton, az Adria és Finnország tavai..”-verses barangolás a vizek világában, a Bibliától életutamig címmel tartanak beszélgetést a Református Általános Iskolában, április 17-én, fél öttől. Petrőczi Éva költő-műfordító beszélgetőtársa Steinbach József református püspök.

Festmények és szobrok tárlata

Balatonfűzfő – Hullan Bea festőművész és P. Kovács Péter szobrászművész kiállításának megnyitójára várnak mindenkit a művelődési központ és könyvtár kiállítótermébe április 17-én délután öt órakor. A május 8-áig nyitva tartó tárlatot Debreczeny Zoltán festőművész nyitja meg. 

RENDEZVÉNY

Veszprém: Varázserő – játékos sportfoglalkozás gyerekeknek. Egyszerű sporteszközök készítése és kipróbálása 17-én 16 órától a Dózsavárosi Könyvtárban.

Diafilmvetítés és rajzfoglalkozás 17-én 16 órakor a VÁR-LAK gyermekfoglalkoztatóban.

Veszprémi turistaélet a két világháború között címmel Jákói Bernadett helytörténeti kutató előadása 17-én 17 órai kezdettel az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében.

Szabó Balázs Bandája. Koncert 17-én 21 órakor az Expresszó Klubban.

Ajka: Tavaszi zenés-táncos est 17-én 20 órakor a NLVKSZK aulájában.

Badacsonytomaj: Mosolyogni kell! címmel részletek hangzanak el a Mary Poppins és egyéb musicalekből a Tapolcai Musical Színpad előadásában 17-én 18 órakor az Egry József Művelődési Házban.

Balatonfüred: Utczás Gábor Színes világ című fotókiállításának megnyitója 17-én 17 órakor az Arácsi Népházban.

Balatonszepezd: Filmklub 1.: Radványi Géza: Valahol Európában – 17-én 17 órakor a Bertha Bulcsu Közösségi Házban.

Gyulafirátót: „Évszakok” A természetről képben, lírában és dalban. Kreiner Attila természetfotó kiállításának megnyitója és Rábai Zsanett – Lohonyai Zoltán a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagjainak verses-zenés előadása 16-án 17 órakor a művelődési házban.

Pápa: Nógrádi Gergely író 17-én 13.30-kor a városi könyvtárban.

Várpalota: Rákász Gergely orgonahangversenye 17-én 18 órakor a Nagyboldogasszony Római Katolikus templomban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház: Kulcskeresők – 17-én 19 órakor Sík Sándor bérlet. 

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Jean Cocteau: Orpheus – 17-én 15 és 19 órakor, nem bérletes. 

MOZI

Veszprém, Cinema City: A PLÁZA ÁSZA VEGASBAN (16) (Premier!): 14.30, 16.30, 18.30, 20.30, 22.30 órakor. HALÁLOS IRAMBAN 7 (16): 14.15, 17.00, 19.45, 22.30 órakor is. BÉRHAVEROK (16): 15.15, 18.00, 20.10, 22.20 órakor is. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ 3D (16): 17.30, 22.15 órakor. HAMUPIPŐKE (6) 13.20, 15.40 órakor. FOCUS (16): 20.00 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 13.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: LIZA, A RÓKATÜNDÉR (16): 16 órakor. KELETI NYUGALOM – A MÁSODIK MARIGOLD HOTEL (12): 18 órakor. A 44. GYERMEK (16): 20.15-kor.

ÁPRILIS 16.

Könyvbemutató

Veszprém – Navracsics Tibor, a Veszprémi Vetési Albert Gimnázium alapító igazgatója Az életet, ím, megjártam című életrajzi könyvét április 16-án, csütörtökön, délután öt órakor Navracsics Tibor, az Európai Unió ifjúságért, oktatásért, kultúráért, sportért felelős biztosa mutatja be az intézmény aulájában.

Szezonfelkészítő rendezvény

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a KISOSZ Veszprém Megyei Képviselete április 22-én 10 órakor a Club Tihanyban tartja az immár hagyományos szezonfelkészítő rendezvényét. A fórumon előadás hangzik el a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvénnyel kapcsolatban A résztvevők tájékoztatást kapnak az élelmiszer-biztonság területét érintő aktualitásokról, valamint a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos aktuális jogszabályi változásokról, az ellenőrzési tapasztalatokról. A rendezvényen való részvétel a rendezett kamarai regisztrációval rendelkező vállalkozások részére ingyenes. A részvételi szándékot április 16-ig kel jelezni a kamaránál.

RENDEZVÉNY 

Veszprém: Francia klub: Egyedül nem megy – francia romantikus dráma 16-án 17 órakor a megyei könyvtárban. 

Litér: Kubik Anna önálló estje Jóság síró vágya címmel 16-án 18 órai kezdettel a művelődési ház és könyvtárban.

Ősi: A tudás biztonsága – a biztonság tudása – bűnmegelőzési program című rendezvény 16-án 17 órakor a könyvtárban.

Pápa: Családi fotóalbumok – Kositzky Attila fotóalbumának bemutatása 16-án 17 órakor a városi könyvtárban.

Buda László – a Lelki Esték sorozatban: Mit üzen a tested? Gyógyító kommunikáció belső világoddal című előadás 16-án 18 órakor a JMSZK-ban.

Szigliget: 70 év – 70 kilométer kerékpáros zarándoklat. Bódi Mária Magdolna vértanúságának 70. évfordulóján 16–18-án. 16-án 8 órakor szentmise.

KIÁLLÍTÁS

Gyulafirátót: „Évszakok” A természetről képben, lírában és dalban. Kreiner Attila természetfotó kiállításának megnyitója valamint Rábai Zsanett és Lohonyai Zoltán verses-zenés előadása 16-án 17 órakor a művelődési házban.

SZÍNHÁZ

Ajka (művelődési központ): Fogi Színház: Bolha a fülbe – 16-án 19 órakor.Herend: Kutya–macska barátság – 16-án 9 órakor és 10.15-kor, Pöttyös-bérlet.

MOZI 

Veszprém, Cinema City, április 16–22.: LÁMPAGYÚJTOGATÓK (16) (Premier előtt!): sze: 19.30 órakor. A PLÁZA ÁSZA VEGASBAN (16) (Premier!): 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. p-szo: 22.30 órakor is. szo-v: 12.30 órakor is. HALÁLOS IRAMBAN 7 (16): 14.15, 17.00, 19.45 órakor. p-szo: 22.30 órakor is. szo-v: 11.30 órakor is. BÉRHAVEROK (16): 18.00, 20.10 órakor. kivéve sze: 15.15 órakor. csak sze: 15.00 órakor. p-szo: 22.20 órakor is. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ 3D (16): csak p, szo, h: 17.30 órakor. csak sze: 17.00 órakor. p-szo: 22.15 órakor is. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ (16): csak cs, vas: 15.00 órakor. HAMUPIPŐKE (6) 13.20, 15.40 órakor. szo-v: 11.00 órakor is. FOCUS (16) kivéve sze: 20.00 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 13.00 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! (6): szo-v: 11.00 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): csak szo: 10.45 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA (6): csak v: 10.45 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: április 16–22.: LIZA, A RÓKATÜNDÉR (16): 16-án, 20-22-én 14 és 16 órakor. 17-én 16 órakor. 18-19-én 18 órakor. KELETI NYUGALOM – A MÁSODIK MARIGOLD HOTEL (12): 16-17-én, 20-21-én 18 órakor. 18-19-én 16 órakor. A 44. GYERMEK (16): 16-21-én 20.15-kor. CSÁNGÓ ZSOLTÁR: 22-én 18 órakor jótékony célú filmvetítés.

ÁPRILIS 15.

Építőipari fórum

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara április 15-én 9 órától építőipari fórumot szervez a székházában. Az építésügyi hatósági eljárásokról, a helyszíni ellenőrzések menetéről, a leggyakoribb kivitelezési hibákról és az építésfelügyeleti bírságról Vajnorákné Németh Éva, építésfelügyelő (Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály) tart előadást. Ezt követően Glöckl Antal (tűzoltó százados, hatósági osztályvezető, Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság) tájékoztat a vállalkozásokat érintő változások az új Országos Tűzvédelmi Szabályzattal kapcsolatban. A részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges.

Csendes csodák

Veszprém – Csendes csodák címmel rendeznek Reményik Sándor irodalmi estet ma, április 15-én 17 órakor a Padányi Katolikus Iskolában. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Veszprémi Csoportja programján közreműködik Lőwey Lilla irodalomkutató, Soós Ildikó előadóművész és Váradi Péter Pál fotográfus.

Orgonahangverseny

Ajka - Rákász Gergely orgonahangversenyét április 15-én este fél nyolctól tartják a Belvárosi Katolikus Templomban.

Tavaszi kínálat

Devecser – A kastélykönyvtár és művelődési ház tavaszváró rendezvényeket szervez az érdeklődő közönségnek. Április 15-én délután három órakor nyílik meg Sztajkó József babakiállítása. Az idős férfi célja, hogy bemutassa a babái és a köréjük rakott környezet révén azokat az ősi mesterségeket – szegkovács, teknővájó, vályogvető, üstfoltozó, zenész –, amelyekből a cigányok meg tudtak élni.

Intézményfelújításra pályáznak

Ajka - Oklevelek átadásáról, pályázat benyújtásáról és intézményátszervezésről tart rendkívüli ülést április 15-én délután négy órakor a város képviselő-testülete.

A napirendi pontok között szerepel az idősek otthonának felújítására benyújtandó pályázat, az Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola intézményátszervezésének a véleményezése, illetve az év rendőre és tűzoltója díszoklevél adományozása.

Felülvizsgálják a rendeleteket

Devecser - Adományelosztásról, a tanácsköztársaság áldozatainak emlékművéről, gazdasági programról és egyéb témákról tart ülést a város képviselő-testülete április 15-én délután négy órakor a könyvtárban.

A napirendi pontok között szerepel a szervezeti és működési szabályzat módosítása, önkormányzati rendeletek felülvizsgálata, a gazdasági program jóváhagyása, szociális támogatások igénylése, a vis maior pályázat kárenyhítési feladatainak elvégzése, kistraktor beszerzése a startmunka programban, a városüzemeltetési kft. felügyelő bizottság és az adományelosztó bizottság tagjainak jóváhagyása, az önkormányzat pénzügyi helyzetének ellenőrzése és a tanácsköztársaság áldozatainak emlékműve.

Kiválasztás, és felkészítés

Veszprém – A terheléstan egyik legismertebb hazai szakértője, dr. Petrekanits Máté tart előadást szerda délután a Pannon Egyetemen. A VEDAC, az egyetem és a Tálentum Centrum Alapítvány által közösen szervezett programsorozat nyitórendezvényén a kiválasztás, a felkészítés és a beválás lesz a téma a teljesítmény élettani vizsgálatok tükrében. Az ingyenes, konzultációs lehetőséggel egybekötött előadás 16.30-kor kezdődik a Polinszky teremben. A szervezők várják az érdeklődő edzőket, sportvezetőket, testnevelőket, sportolókat.

Önkéntes véradások

Megyei körkép  – A hét közepétől az alábbi helyeken tartanak vér-adást: szerdán Zirc, Reguly szakiskola 8.30-13.30 óráig; Balatonalmádi, kéttannyelvű gimnázium 15-18 óráig; Ajka, Magyar Imre kórház, intézeti 10-14 óráig; Pápa, Johnson Controls 9-15 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–18 óráig. Csütörtök: Lesencetomaj, öregek napközi otthona 13- 15 óráig; Lesenceistvánd, kultúrház 16-18 óráig; Devecser, művelődési ház 13-17 óráig; Veszprém, vérellátó 8–15 óráig. Péntek: Veszprém, Schönherz pálya 10-15 óráig; Balatonfűzfő-Gyártelep, 9.30-16.30 óráig; Tapolca, önkéntes pont 10-14 óráig; Pápa, rendelőintézet 8–12 óráig; Veszprém, vérellátó 8–12 óráig; Szombat: Veszprém, Ringató óvoda 9-13 óráig.

RENDEZVÉNY

Veszprém: N. László Gizella Természet, az örök szépség című kiállításának megnyitója 15-én 15 órakor a Cholnoky Jenő Általános Iskolában.

Csendes csodák – Reményik Sándor című irodalmi est 15-én 17 órakor a Padányi iskolában.

Pannon Polgár – Németh Bálint költővel Felföldi Gábor beszélget 15-én 17 órakor az Egyetemi Könyvesboltban.

Kádárta: Dalok szárnyán. Stefancsik Annamária és Kőrösi Csaba operett műsora 15-én 18 órakor a faluházban.

Tapolca: Máté Péter emlékkoncert április 15-én 19 órakor a TÁMK-ban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház: A vadkacsa – 15-én 17 órakor, bérletszünet.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Kutya-macska barátság – 15-én 10 órakor, Pepita bérlet.

Pápa (JMSZK): A didergő király – 15-én 14 órakor Lázár Ervin bérlet. 

MOZI

Veszprém, Cinema City: HALÁLOS IRAMBAN 7 (16): 14.15, 17.00, 19.45 órakor. BÉRHAVEROK (16): 17.20, 19.30 órakor. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ 3D (16): 17.30, 20.00 órakor. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ (16): 15.00 órakor. HAMUPIPŐKE (6): 13.20, 15.40, 18.00 órakor. A CIPŐBŰVÖLŐ (12): 15.10 órakor. FOCUS (16): 20.20 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 13.00 órakor. CSINGILING ÉS A SOHARÉM LEGENDÁJA 3D (6): 13.10 órakor. 

Tapolca, városi mozi: LIZA, A RÓKATÜNDÉR (16): 14 órakor. HAMUPIPŐKE (6): 16 órakor. BÉRHAVEROK (16): 18 órakor. HALÁLOS IRAMBAN 7.: 20 órakor.

ÁPRILIS 14.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Múzeumi Szabadegyetem: Az aktuális előadás témája: Veszprém élete az I. világháború alatt címmel Kákonyi Anna történész-muzeológus előadása 14-én 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.

A nyugdíjasok lehetőségei napjainkban címmel Török Lajos, a Veszprém Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete elnökének előadása 14-én 17.30-kor a Botev iskolában.Benkó Sándor Kossuth-díjas előadóművész A jazz a 20. század zenekultúrájában címmel tart koncerttel egybekötött előadást a Benkó Dixieland Band részvételével 14-én 18 órakor az egyetem aulá-jában.

Helytörténeti előadás-sorozat: Bolygóvárostól a lakótelepig címmel Jákói Betty, helytörténeti kutató, túravezető előadása 14-én 18 órakor a VMK előcsarnokában. 

Tap Factory-show 14-én 19 órakor a Veszprém Arénában.

Swing – Egyetemi filmklub (Magyar filmfélév) 14-én 20 órakor az egyetemen (E kamara).

Kézműves foglalkozás

Ajka - Felnőttek részére szervez alkotó foglalkozást a művelődési központ április 14-én délután négy órától.

Ürgefüttyük

Megyei körkép – 2015 az ürge éve. Ennek kapcsán a tíz hazai nemzeti park igazgatóság a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályával, a Fővárosi Állat- és Növénykerttel, a Magyar Természettudományi Múzeummal és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel karöltve, a Vadonleső Program keretében „VERSengő ürgeképek" címmel ürge-vers illusztrációs és „Ürgefüttyök" címmel rövid („egyperces") esszéíró pályázatot hirdetnek.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Latinovits–Bujtor Játékszín: Asszooony! – 14-én 14 órakor, Ifjúsági bérlet.

Bábszínház felnőtteknek

Veszprém – A Kabóca Bábszínház április 14-én kedden két alkalommal 14 és 17 órakor adja elő a Szarvasok szövetsége című, 16 éven felülieknek való produkciót, valamint 17-én pénteken két alkalommal 15 és 19 órakor mutatja be Jean Cocteau, Orpheusz című előadást, szintén felnőtteknek.

Pápa (JMSZK): A didergő király – 14-én 14 órakor, Benedek Elek-bérlet. 

Zalahaláp: Volt egyszer egy... – 14-én 10 órakor a művelődési házban, Pöttyös-bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: HALÁLOS IRAMBAN 7 (16): 14.15, 17.00, 19.45 órakor. BÉRHAVEROK (16): 17.20, 19.30 órakor. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ 3D (16): 17.30 órakor. A BEAVATOTT SOROZAT: A LÁZADÓ (16): 15.00 órakor. csak k: 20.00 órakor. HA-MUPIPŐKE (6): 13.20, 15.40, 18.00 órakor. A CIPŐBŰVÖLŐ (12): 15.10 órakor. FOCUS (16): 20.20 órakor. SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! 3D (6): 13.00 órakor. 

Tapolca, városi mozi: LIZA, A RÓKATÜNDÉR (16): 14 órakor. HAMUPIPŐKE (6): 16 órakor. BÉRHAVEROK (16): 18 órakor. HALÁLOS IRAMBAN 7.: 20 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!