Programok

2017.03.26. 12:12

Rendezvények az autizmus világnapjára

Veszprém – Április másodikát az ENSZ az autizmus világnapjává nyilvánította, azonban Veszprém városa nemcsak erre az egy napra, de a teljes első áprilisi hétvégére számos programmal készül.

Leitner Vera

Március 31-én pénteken az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy-termében 15:30-kor Porga Gyula polgármester nyitja meg a programsorozatot. A megnyitót három előadás követ, melyek az autizmust a gyermek, az orvos, a szülők és a pedagógusok szempontjából járják körül. Április 1-jén szombaton 10 órakor Viselj valami kéket! felhívással családi kirándulás indul a Jutas-kilátótól. Április 2-án vasárnap a Szent Mihály-bazilikában 9 órakor az autizmussal élőkért celebrál szentmisét Darnai János atya, majd délután 14:30-tól a Lovassy gimnázium tornacsarnokában várják a családokat gyermekkoncertekkel, tombolával, lufibohóccal, kézműves foglalkozásokkal. A napot a Lovassy iskolától 18 órakor induló, és a polgármesteri hivatalig tartó kék lufis szimpátiafelvonulás zárja.

A programsorozatot támogató Mackó cukrászdában március 25-től április 2-ig kék színű, a világnaphoz kapcsolódó sütemények készülnek, ezek megvásárlásával az AutiSpektrum Egyesület, a Veszprém megyei autista gyermekekért létrehozott szervezet működését támogatják a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!