Pápa

2014.07.24. 17:25

Vöröskeresztes tábor Pápán

Pápa - Évek óta a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt bázisiskolája cím büszke tulajdonosa a Pápai Református Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola. A tanintézet vöröskeresztes csoportja idén is megtartotta nyári táborát Balatonszepezden.

Polgár Tibor

Az eltelt esztendők alatt a refis diákok számos sikeres versenyen és véradáson bizonyították, hogy komolyan veszik emberbaráti tevékenységüket. Kerpel Pétertől, a református gimnázium húsz éve működő vöröskeresztes csoportjának tanárelnökétől megtudtuk, a Balatonszepezden tizenharmadik alkalommal megtartott tábor rendkívül hasznos és egyben szórakoztató volt a fiatalok számára.

- Az aktív vöröskeresztes diákok mellett több éve végzett visszajáró öregdiákok, valamint a leendő refis kilencedikesek is eljöttek a táborba, számukra ez szecskatábor is volt egyben. A programot minden évben igyekszünk úgy összeállítani, hogy a szakmai előadásokon kívül a kikapcsolódásra is maradjon idő. A diákok előadást hallhattak a vöröskereszt történetéről, feladatairól, továbbá a mentők és a tűzoltók munkájáról. Ezt követően különböző témákat dolgoztunk fel, ilyen volt például a véradásszervezés, a HIV- és AIDS-prevenció, a szociális munka. A vöröskeresztes tábor legfontosabb része pedig az elsőssegély-nyújtás elsajátítása - fogalmazott Kerpel Péter.

A vöröskeresztes csoport tanárelnöke hozzáfűzte, lelkes csapatuk igazán mozgalmas és eredményes tanévet tudhat a háta mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!