Pápa

2014.09.18. 13:40

Változást ígérnek Pápának

Aki pozitív változást szeretne Pápán, annak Szőke László független polgármesterjelöltre kell szavaznia a közelgő önkormányzati választásokon – hangsúlyozta Süle Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő pártja szerda esti lakossági fórumán.

Polgár Tibor

A Pedagógus Művelődési Házban lezajlott eseményen részt vettek a radikális párt pápai önkormányzati képviselőjelöltjei, továbbá Orbán Imre helyi elnöke és Szőke László. A függetlenként induló polgármesterjelöltet a Jobbik támogatásáról biztosította a választásokon. Ezzel kapcsolatban Szőke László elmondta, meglepetésként érte a támogatás, de örömmel elfogadat azt. Hozzáfűzte, ő maga soha nem volt a tagja egyetlen pártnak sem.

Meglátása alapján egy város vezetéséhez nem szükséges a pártelkötelezettség, ami számára amúgy sem fontos, ugyanis egy településen helyi érdekek, helyi problémák kerülnek előtérbe. Polgármesterként minden pápait képviselne, és a problémák megoldásához elengedhetetlennek tartja a széleskörű összefogást.

Orbán Imre és Szőke László a Jobbik lakossági fórumán. A radikális párt által támogatott független polgármesterjelölt minden pápait képviselne (Fotó: Polgár Tibor)

– Természetesen nekem is van egyfajta határozott értékrendem: konzervatív, nemzeti értékek mentén gondolkodó ember vagyok – jegyezte meg Szőke László. Programja szerint átláthatóvá kell tenni a városvezetést, esélyegyenlőséget kell teremteni minden szinten, így a helyi közéletben és gazdasági életben is.

Halaszthatatlanok a városi közutak, járdák felújításai, továbbá egyebek mellett fontosnak tartja a közbiztonság javítását, az egészségügy fejlesztését, a város megtartó erejének növelését, a gazdaságélénkítést. A független polgármesterjelölt kiemelte, minden témában konkrét elképzeléssekkel rendelkezik. Süle Zsolt felszólalásában úgy fogalmazott, minél előbb meg kell oldania azokat a problémákat, amiket a jelenlegi városvezetés az elmúlt tíz évben elmulasztott.

– Fel kell hagyni a kirakat-politizálással és a látványprojektek erőltetésével! Anyagi források átcsoportosításával már néhány év alatt érezhető javulást lehetne elérni – jelentette ki. Az önkormányzati képviselő szerint többek között sürgősen javítani kell az utak és a járdák állapotán, illetve meg kell oldani a csapadékelvezetéssel kapcsolatos problémákat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!