Pápa

2017.03.22. 20:05

Újabb jeltáncossiker

Pápa - Kardos Mariann hallássérült lány és édesanyja, Nagyné Bakos Mariann időről időre megkeresnek bennünket, hogy aktuális eredményeikről beszámoljanak. Már tizennégy éve járják a siketek és nagyothallók rendezvényeit, fesztiváljait, hogy produkcióikkal elkápráztassák a zsűrit és a közönséget.

Laskovics Márió

Legutóbb Debrecenbe látogatott az anya-lánya páros a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége (Rirosz) meghívásából, s a Debreceni Egyetemen a ritka betegségek világnapja alkalmából rendezett eseményen mutathatta meg Mariann jeltánctudását, több számból álló önálló műsorát.

Kardos Mariann Debrecenben is megcsillogtatta tehetségét
Fotó: Rirosz

- A Rirosz a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetén keresztül vette fel a kapcsolatot velünk, és rendkívül közvetlenül fogadtak bennünket. Sokak reakcióiból úgy láttam, meghatódtak a lányom régebbi számokból álló produkciójától, nagyon tetszett a közönségnek. Sok csoport lépett fel a hétórás rendezvényen, volt például balett is, mindenki kitett magáért. Ott tartózkodásunkba belefért egy kis városnézés is - számolt be lapunknak nyilatkozva a debreceni kiruccanásukról Nagyné Bakos Mariann, a büszke anyuka.

További terveikről elárulták, Győr és Celldömölk mellett Pápán is fellépnek. Húsvétra Birkásné Erdős Krisztina, a Fő téri kegytárgybolt tulajdonosa kérte fel a hallássérült jeltáncos lányt egy keresztény dal előadására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!