Pápa

2014.11.27. 17:45

Több területen is fejlesztések várhatóak Pápán

A helyi gazdaságfejlesztési stratégia alapján 2019-ig legalább tíz milliárd forint értékű fejlesztés valósítható meg a városban – vélekedik Áldozó Tamás, Pápa régi-új polgármestere.

Polgár Tibor

A képviselő-testület kormánypárti oldalán nem történt változás a helyhatósági választás után, az új, immár ötéves önkormányzati ciklusra valamennyien felhatalmazást kaptak a munka folytatására a szavazóktól. Áldozó Tamás tehát jól ismert, tapasztalt csapatával láthat neki az újabb kihívások, feladatok megvalósításának, ugyanakkor a városvezető többször hangsúlyozta, számít az ellenzéki képviselők előremutató munkájára is.

– Szeretném, ha a következő időszakban folytatódni tudna a város minőségi megújulása, és ez ne csak a közterületen látszódjon meg, hanem a közösségépítésben is legyen eredménye. A helyi gazdaság tekintetében abban szeretnék közreműködni, hogy egyre több olyan munkahely legyen Pápán, amit én okos munkahelynek nevezek. Ezeknél nagy a hozzáadott érték a termékhez, a szolgáltatáshoz. Egyre több családnak legyen versenyképes és biztos egzisztenciát jelentő jövedelme. A városban legyen egy olyan életminőség-javulás, ami sok pápait itt tud tartani – fogalmazta meg legfontosabb célkitűzéseit Áldozó Tamás.

Áldozó Tamás azért (is) dolgozik, hogy tovább folytatódjon Pápa városának minőségi megújulása (Fotó: Penovác Károly)

A pápai gazdaságfejlesztési stratégiában azokat az eszközöket veszik számba, amikkel a város segíteni tudja a helyi gazdaságot, amelyben a polgármester fejtegetése szerint mára új helyzet állt elő: tartósan több száz betöltetlen álláshely mellett a munkanélküliség 4 százalék közelébe süllyedt. Ezért a városban ma a legfontosabb cél az, hogy ne csak több, de jobb, nagyobb jövedelmet biztosító munkahelyek legyenek.

– A városfejlesztési stratégia negyven projektben foglalja össze a következő évek legfontosabb feladatait. 2019-ig legalább tíz milliárd forint értékű fejlesztés valósítható meg Pápán az összeállított program alapján, amelyben az intézményi környezet megújításán túl a városrehabilitáció folytatása, a közlekedési infrastruktúra korszerűsítése, valamint turisztikai fejlesztések is szerepelnek – tekintett előre a Naplónak nyilatkozva Pápa első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!