Pápa

2014.08.29. 16:42

Tizenkét nemzet, egy csapat, egy küldetés

Pápa - Több mint tizennégyezer repült óra, ezer küldetés, negyvennégyezer tonna rakomány, és hatvanezer utas: ezek a a 2008-ban létrehozott SAC (Stratégiai Légiszállítási Képesség) -program jellemzői.

Nagy Imre

A tizenkét ország együttműködésével megvalósuló program résztvevői pénteken ünnepelték  a repülési műveletek ötödik születésnapját. A bázisrepülőtér hangárjában rendezett eseményen mintegy négyszázan vettek részt, köztük a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW), a SAC katonai végrehajtó szervezetének állománya és vezetői, a támogató szervezet, a NATO Légiszállítást Irányító Programiroda, illetve a C-17-es szállító repülőgépeket gyártó Boeing cég képviselői. Az ünnepi alkalomra a város vezetői, és a programmal kapcsolatban álló városi intézmények vezetői is meghívást kaptak.

- Az ezred és támogató szervezete kiérdemelte helyét a világ légiszállító közösségében. Működésének öt éve alatt a SAC bizonyította, hogy a védelmi eszközök csoportosítása és megosztása költséghatékony módon valósítható meg – fogalmazott köszöntőjében Frank Rombouts ezredes, ezredparancsnok. Ugyancsak elismeréssel szólt a működésről Wiek Noldus programigazgató, aki a tagországok elkötelezettségét emelte ki.


A születésnapi tortát Frank Rombouts, Wiek Noldus, Áldozó Tamás, Mihócza Zoltán és Bob McMahon vágta fel (Fotó: Nagy Imre)

A Boeing cég részéről Bob McMahon úr köszöntötte a jubileumot, majd Mihócza Zoltán dandártábornok , az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnök-helyettese üdvözölte a fejlesztéseket. Dr. Áldozó Tamás polgármester külön ajándékot is hozott: az 1848-as pápai nemzetőrök indulóját a város fúvószenekara adta elő az ünnepségen. A város polgármestere azt javasolta, ez legyen az ezred indulója. Az „ünnepelt” hatalmas tortát is kapott, majd a jubileumi ceremónia fogadással ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!