Pápa

2012.01.26. 14:08

Színpadon a petőfisek

Pápa - Vasárnap, a magyar kultúra napján a veszprémi Petőfi Színházban csillogtathatták meg színészi vénájukat a Petőfi Sándor Gimnázium diákjai.

Polgár Tibor

A pápai Petőfi gimnáziumban nagy múltra tekint vissza a diákszínjátszás. Tavaly ősszel Komáromi Sándor, a Teleszterion Színházi Műhely vezetője lehelt új életet a tanintézet színművészetébe azzal, hogy a petőfis fiatalokból megalakította a gimnázium színjátszó körét. Első darabjukat, Jób könyvének rövid, ám annál színvonalasabb feldolgozását vasárnap láthatta a közönség. 



- Már tavaly is részt vettünk a veszprémi Petőfi Színház kezdeményezésén: akkor Az ember tragédiája című klasszikus egy-egy színét kellett eljátszaniuk az arra vállalkozó középiskoláknak, és diákjaink végül remekül szerepeltek. Idén a Biblia egy történetét lehetett színpadra állítani, és ezúttal is örömmel, nagy lelkesedéssel vettünk részt ebben a szép feladatban immár Sándor vezetésével - nyilatkozta lapunknak Huszár Endre, a Petőfi gimnázium igazgatója.

Hozzátette, nagyon örül neki, hogy ismét van színjátszó képzés az iskola falai között, hiszen az egésznapi más jellegű tevékenység mellett ez nagyszerű kikapcsolódási lehetőség kínál a tanulóknak. Kerpel Péterné, a gimnázium tanára toborozta a színjátszókat. Megtudtuk tőle, hogy a kezdeti 18 jelentkezőből 15 lelkes fiatal maradt, akik két külsős diákkal kiegészülve végül 17-en vágtak bele Jób könyvének a feldolgozásba.


Komáromi Sándor drámapedagógus, a darab rendezője elmondta, legfeljebb egy 10-15 perces előadást lehetett elkészíteni, és a petőfisek nagyszerű munkát végeztek. A drámapedagógus az előadás után is elégedett volt a fiatal színjátszóival, akik elmondása szerint színes tehetségek, nagyon fogékonyak, nyitottak a színház iránt, produkciójukat pedig ismét széleskörű elismeréssel díjazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!