Pápa

2017.04.19. 17:38

Svábbált tartottak Gannán

Ganna - A bálok minden település életében olyan társadalmi események voltak, melyeken a szórakozás és az együttlét öröme felülírta az esetleges ellentéteket, politikai és gazdasági érdekeket – fogalmazott Nagy Ottó, Ganna polgármestere a községükben rendezett hagyományos svábbál alkalmával.

Polgár Bettina

A fellépőkkel együtt mintegy 150 főt megmozgató eseménynek a település művelődési háza adott otthont. Az összejövetel vendégeit elsőként Ábrahám Tiborné, a rendezvényt szerevező Gannai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte, majd Nagy Ottó szólt a jelenlévőkhöz.

A polgármester kiemelte, a svábbál hagyományát még a helyi fiatalok élesztették fel, akik közül többen az elmúlt időszakban váltak szülővé, vagy gyermeket várnak, így ebben az évben a Gannai Német Nemzetiségi Önkormányzat vállalta a szervezői munka oroszlánrészét.

– Támogatottság nélkül nemcsak bált, de semmilyen rendezvényt nem lehet tartani. A gannaiak azonban nagyon aktívak, és azt hiszem, a testület nevében is mondhatom, hogy ez sikerélményt ad, energiával tölti fel az embereket. A falusi disznóvágásokat, a nemzetiségi napokat vagy a kirándulásokat mindig nagy érdeklődés övezi, sőt, a tavalyi kirándulásra már két buszt kellett indítanunk.

Az itt lakókat nemcsak egymáshoz, hanem a településhez is különleges viszony fűzi, ami példaértékű – hangsúlyozta a gannai polgármester. Nagy Ottó köszöntőjében rámutatott, a helyiek és az elszármazottak is sok-sok szállal kötődnek az összetartó településhez.

A svábbál vendégeit elsőként a Bakonyjákói Ifjúsági Tánccsoport szórakoztatta, majd a Gannai Asszonykórus énekelt a nagyérdeműnek, éjszaka pedig a városlődi Johann’s Kapelle zenekar szolgáltatta a talpalávalót. Az eseményről az ízletes falatok sem hiányozhattak, a batyus bál vendégei ugyanis válogatott finomságokat hoztak magukkal.

A színpadi produkciók mellett pedig tombolasorsolás is gazdagította a programot, melyre a nyeremények jelentős része falajánlás útján érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!