Pápa

2017.03.19. 20:47

Segítséget nyújtanak

Pápa - A hagyományos adománygyűjtő és adományátadó tevékenység mellett rendkívül szerteágazó tevékenységet végzett az elmúlt évben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja - hangzott el a karitatív szervezet éves közgyűlésén.

Pintér-Papp Eszter

A beszámolóból kiderült: a szeretetszolgálat az Eötvös utcai Ifjúsági Centrumában közel egy éve útjára indította a Kultúr-Kuckó nevű prog-ramját, amely több elemből áll. A csoport havi rendszerességgel megszervezi a Segítünk, hogy segíthess! elnevezésű gyermek-egészségügyi előadás-sorozatát. A szeretetszolgálat a Sanogenesis Alapítvánnyal közösen részt vett a III. Megaforce Dance Cup táncversenyen, ahol jótékonysági vásárt rendeztek és kézműves játszóházat tartottak. A közgyűlésen elhangzott, a pápai máltások kiváló kapcsolatot ápolnak a helyi nyugdíjas-egyesülettel, ennek nyomán 2016-ban például közel 650 nyugdíjas vehetett át almacsomagot, illetve 120 élelmiszercsomagot is kaptak az egyesület tagjai, akik közül többen önkéntesként segítették a szeretetszolgálatot.

Bondor Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-dunántúli régióvezetője köszönetet mondott a városnak és mindenkinek, aki a pápai csoport munkáját valamilyen módon segítette, segíti. Ugyanakkor kiemelte: a szeretetszolgálat Pápán rendkívül nehéz anyagi helyzetben végzi tevékenységét. Ezért különösen örömteli volt számukra, hogy az Egyetemes imahét szervezői az idei évben a szeretetszolgálat helyi csoport-ját támogatták perselygyűjtésükkel.

A közgyűlés végén megválasztották az április elsejei regionális küldöttgyűlésre delegált küldötteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!