Pápa

2014.10.22. 19:02

Rekordkísérlet a pápai táncmaratonon

25 órán keresztül táncolni egy nap leforgása alatt – erre a nem mindennapi feladatra vállalkoznak a hétvégén a pápai sportcsarnokban.

Polgár Tibor

A szombaton este 8 órakor kezdődő és vasárnap 20 óráig tartó maratoni táncrekord-kísérletet a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, a Civil Háló Szövetség, a Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány, valamint a Rebel Lion Tánc-Sport Egyesület szervezi.

Az izgalmasnak ígérkező rekordkísérlet egyúttal a 15. születésnapját ünneplő Városi Sportcsarnok jubileumi eseménysorozatának záró rendezvénye is lesz egyben. A tervek szerint a táncmaraton során 25 órán keresztül folyamatosan táncolnak majd a csarnokban felállított színpadon. Ezen idő alatt közel félezer táncos ad ízelítőt 25 táncműfajból, amivel reményeik szerint rekordot állítanak fel, és ezt a 25. óra végén a Magyar Rekord Egyesület hitelesíti.

Baloghné Uracs Marianna és a táncmaraton szervezői az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón (Fotó: Polgár Tibor)

Baloghné Uracs Marianna, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója a táncmaratont beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, a nagyszabású vállalkozás széleskörű összefogással valósul meg, az eseményre pedig minden érdeklődőt szeretettel várnak.

– Városunk egyik büszkesége, komoly értéke az a sok-sok művészeti közösség, tánccsoport, melyek Pápán és a járásban a tánccal foglalkoznak. Ez egy remek alkalom arra, hogy ezek a közösségek megmutassák magukat – fogalmazott az intézményvezető.

Kocsis Attila, a Rebel-Lion TSE elnöke kiemelte, a rekordkísérlet fő célja, hogy minél több táncstílust megjelenítsenek a 25 óra alatt.

– Az óvodásoktól kezdve a felnőtt táncosokon át egészen a nyugdíjas egyesületig mindenki színpadra áll. Biztos vagyok benne, aki eljön erre az eseményre, az nem fog unatkozni, és egy fantasztikus élményben lesz része. Lesznek olyan programok, amelyekbe bárki becsatlakozhat, ilyen például az éjszakai diszkó, a néptáncoktatás, vagy az aerobic – fűzte hozzá a tapasztalt tánctanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!