Pápa

2015.01.23. 21:22

Néptánccal segítettek a tragikus autóbalesetben elhunytak családjainak

Jótékonysági néptáncbemutatót rendeztek a tavaly novemberben Homokbödöge és Nagytevel között tragikus autóbalesetben elhunyt áldozatok családtagjainak megsegítésére pénteken este.

Polgár Tibor

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színháztermében öt néptánccsoportot láthatott a színpadon a közönség. Baán Éva, a Vadvirág néptáncegyüttes szakfelelőse köszöntőjében kiemelte, életünkben a legszomorúbb és legmegrázóbb fejezeteket a szeretteink elvesztése jelenti.

– Mivel tudnak a néptáncosok és a népzenészek segíteni? Saját tudásukkal: a néptánc gyönyörű koreográfiáinak színpadi bemutatásával, a népzenészek szívhez szóló muzsikájával, és a közönség támogatásával – fogalmazott Baán Éva.

Fotó: Babos Petra

A jótékonysági néptáncbemutató ötlete Müller Zoltántól, a Vadvirág művészeti vezetőjétől indult, aki a Naplónak nyilatkozva a kezdeményezést övező széleskörű összefogást hangsúlyozta. Mint mondta, a fellépőkkel közösen állították össze a műsort, amely Kárpát-medencei táncokat vonultatott fel. A színvonalas gálaesten a pápaiak mellett részt vettek ajkai, homokbödögei, valamint veszprémi néptáncosok. A zenét Németh Dénes zenekara szolgáltatta. A rendezvény teljes bevételét a gyászoló családokhoz juttatják majd el.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Halálos baleset: gyalogosok közé csapódott egy autó Nagytevel és Homokbödöge között

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!