Pápa

2014.11.22. 15:22

Népszerű a pápai kilátó – Hivatalosan is átadták az öreghegyi létesítményt

A kilátó egy jelkép, mely helyével a régmúltra emlékeztet, de magasságával a távolba tekintést szolgálja – fogalmazott Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója az öreghegyi kilátó hivatalos átadásán.

Polgár Tibor

A Hagyományok Hegye elnevezésű szabadidőközpontban, Pápa legmagasabb pontján létesített kilátótorony október vége óta látogatható, most pedig az ünnepélyes, hivatalos átadását is lebonyolították. Varga László köszöntőjében emlékeztetett, a pápai önkormányzattal szoros együttműködésben létrehozott öreghegyi kilátót a Bakonyerdő Zrt. építtette. A 176 méteres magasságban álló kilátótorony, valamint a közvetlen környezetébe elhelyezett padok és asztalok építési költsége közel 24 millió forint volt, amelyet az erdőgazdaság biztosított.

– Az erdőgazdálkodók – különösen az állami erdőterületeket kezelők – fenntartható módon gazdálkodnak, ez pedig a vidéki Magyarország jólétét, az egész nemzet vagyonának gyarapítását is szolgálja. Az erdőgazdálkodás napjainkban 40 ezer család megélhetését biztosítja – jegyezte meg a vezérigazgató.

Áldozó Tamás, Varga László és Tóth Kálmán aláírja az együttműködési megállapodást (Fotó: Polgár Tibor)

Áldozó Tamás pápai polgármestertől megtudtuk, az elmúlt hetekben közel ezren látogatták már meg a kilátót, és ez a szám tavasszal várhatóan jelentősen emelkedik majd.

– A Bakonyerdő Zrt.-vel az elkövetkezendő esztendőkben is szeretnénk folytatni az együttműködést, melynek következő fejezete a pápai Külső- és Belső-Várkert megújítása lesz – tekintett előre a városvezető. Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes-államtitkára beszédében elmondta, az öreghegyi kilátót övező példaértékű összefogást várják el valamennyi erdőgazdaságtól.

(Fotó: Polgár Tibor)

A beszédek elhangzása után Áldozó Tamás, Varga László, valamint Tóth Kálmán, a kilátót működtető Hagyományok Hegye Egyesület elnöke a területhasználatra vonatkozó együttműködési megállapodás aláírásával szentesítette az egymás között fennálló remek kapcsolatot. Az ünnepségen – melyen Kincses László szavalattal működött közre – részt vett többek között Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, valamint Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!