Pápa

2013.04.12. 17:14

Nagycsaládos rendezvény a helyes táplálkozásért

Gyerekzsivaj, drukkoló anyukák fogadtak a pápai Munkácsy iskola tornatermében pénteken délután. A nagycsaládosok rendeztek egészségnapot két elsős osztálynyi gyereknek, hogy felhívják a figyelmüket az egészséges életmódra.

Nagy Imre

- A mai nap célja, hogy mi szülők megmutassuk a gyerekeknek, hogy miként éljünk egészségesen. Ezt minden embernek illik tudnia, hiszen alapvető törekvésünk. Felhívjuk a figyelmet a fogmosás fontosságára, a zöldség- és gyümölcsfogyasztásra, egyáltalán az egészséges, lehetőleg cukor- és chipsmentes étkezésre. A mai délután ezt szeretnénk a gyerekeknek közvetíteni - fogalmazott Krasztel Lászlóné, a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesületének elnöke.

A nap első részében sportvetélkedőt szerveztek az első osztályosoknak, ennek rendezésében a Munkácsy iskola és Németh Miklós testnevelő volt a segítségükre, no meg a résztvevők osztályfőnökei, akik szintén nagyon sokat tettek a nap sikeréért. Sorversenyek, labdajátékok, és egyéb ügyességi feladatok tették próbára a piciket a tornateremben rendezett viadalon.

Miután a gyerekek kellően elfáradtak, egészséges ételeket, nyers zöldségeket, gyümölcsöket, az ezekből készült salátákat és koktélokat kóstolhatták meg az iskola egyik emeleti termében. Mindezt az egyesület tagcsaládjai, illetve a gyerekek szülei készítették el. Népszerű volt a sárgarépa tallér, a reszelt káposzta, és az almagerezdek, meg a banán is fogyott rendesen, no meg a turmixolt, céklás, répás, banános ital is ízlett a lurkóknak.

- Remélem, mindent elpusztítanak, amit ma itt elkészítünk, és mindez örömükre, hasznukra válik - mondta az egyesület elnöke.

 

A pénteki egészségnapot a Családnapok Pápán programsorozat részeként rendezte az egyesület. Ehhez, az idei év eddigi és a további programjaihoz pályázati úton nyertek mintegy négyszázezer forint támogatást a közelmúltban. Előző rendezvényüknek, a húsvéti játszóháznak nagy sikere volt az érdeklődők körében. A nagycsaládosok a sorozat keretében a jövő hónapban, május 11-én, a család nemzetközi napja alkalmából felvonulást terveznek a belvárosban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!