Pápa

2013.03.21. 14:41

Nagycsaládos húsvét

Húsvéti játszóházat szervezett a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete az elmúlt hét végén.

Nagy Imre

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpontban megtartott rendezvény célja  a család intézményének népszerűsítése volt.  - Azért ingyenesek a rendezvényeink, hogy a szűkösebb költségvetésből élő családok is hozzájuthassanak a programokhoz. Talán még sosem voltunk ennyien, és választék is van bőven. Többféle kézműves foglalkozással, arcfestéssel, csillámtetoválással vártuk a gyerekeket és a szülőket, sőt, két nyuszit is beszereztünk, lehet őket simogatni. Ez a harmadik ilyen típusú rendezvényünk, a mostani része egy sorozatnak - tájékoztatott Krasztel Lászlóné, az egyesület elnöke. Egyik pályázatukon négyszázezer forintot nyertek, amiből a népszerű húsvéti játszóházat, a jövő hónapi egészségnapot, majd a család nemzetközi napját és a gyermeknapot is  finanszírozhatják.

 

Számos, a húsvéttal összefüggő tevékenység várta a gyerekeket (Fotó: Nagy Imre)

- Az, hogy ilyen sokan összejöttek, bizonyítja, hogy egyre többen megismernek minket, látják az aktivitásunkat, és aki egyszer részt vesz a programunkon, az máskor is szívesen jön - mosolygott a nagycsaládos szervezet vezetője. Az előadóteremben egy tűt sem lehetett leejteni a gipszfestők, tojásdekorálók, arcfestésre várók között. A kézműveskedést taggyűlés előzte meg, amin egy nyertes pályázatot zártak le, és önkéntesekkel kötöttek szerződést a nagycsaládosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!