Pápa

2014.09.22. 18:00

Nagy sportágválasztó

Pápa – Idén ünnepli 15. születésnapját a Városi Sportcsarnok. A jeles alkalomból szeptember 26. és október 26. között változatos programsorozatot szervez a helyi önkormányzat és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont. Ennek részeként tartják meg a hétvégén a pénteken kezdődő IV. Pápai Nagy Sportágválasztót is.

Polgár Tibor

A Városi Sportcsarnokot 2011 szeptemberétől a JMSZK üzemelteti - emlékeztetett rá Baloghné Uracs Marianna intézményvezető. Mint mondta, az elmúlt években arra törekedtek, hogy minél több közösséget, sportegyesületet vonjanak be a programjaikba, a sportcsarnokot a városi sportesemények központjává emeljék. - Úgy érzem, ezeket a célokat sikerült elérnünk - fogalmazott a JMSZK igazgatónője, majd kiemelte: az elkövetkezendő hetekben változatos sportos programokkal várják az érdeklődőket.


Áldozó Tamás, Baloghné Uracs Marianna, Rácz István és Szabadkai Verita a sajtótájékoztatón (Fotó: Polgár Tibor)

Áldozó Tamás polgármester szerint a 15 esztendeje átadott épület új távlatokat nyitott a városi sportéletben, és a három évvel ezelőtti átszervezés is jó döntésnek bizonyult, hiszen ezáltal friss lendületet kapott a sportcsarnok.

Rácz István sportszervezőtől megtudtuk, az ünnepi eseménysorozatot gazdagítja többek között a Motax Concordia Pápa KC által rendezett Balogh József Emléktorna, valamint a Bakonyerdő Pápa közreműködésével szervezett Pápai Kézilabdázás Napja. A csarnok 15 éves évfordulója egybeesik a Pápai Nagy Sportágválasztóval, melyet már negyedik éve rendez meg az önkormányzat azzal a céllal, hogy kicsik és nagyok kipróbálhassák a legkülönfélébb sportágakat. Szabadkai Verita művelődésszervező hozzáfűzte, a sportágválasztó mintájára a hétvégén megrendezik az I. Pápai Nagy Hangszerválasztót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!