Pápa

2015.02.19. 19:05

Zene-Tánc-Képek címmel nyílt kiállítás Pápán

A művészet egy körülöttünk lévő csoda, olyan családfa, ahol testvérként áll egymás mellett a zene a tánccal, az irodalom a festészettel és a vallással.

Polgár Tibor

Ezzel a gondolattal nyitották meg Krajcsi Tiborné és Kundermann Jenő Zene-Tánc-Képek című kisgrafikai kiállítását a Jókai Mór Városi Könyvtárban a minap.

Az előzetes tervek szerint a tárlatot Padné Szabó Mária tanárnő nyitotta volna meg, ő azonban – a kiállító művészekhez hasonlóan – az időjárás viszontagságai miatt nem tudott elutazni Pápára, ezért Hermann István könyvtár-igazgató kalauzolta végig az érdeklődőket a művészet világában.

A könyvtárban kisgrafikai remekművek fogadják a látogatókat  (Fotó: Polgár Tibor)

A tárlaton speciális eljárással készített könyvjelzőket, ex libriseket lehet megtekinteni, amik a zene, a tánc és a kép-alkotás összetartozását fejezik ki. Az előbb felsorolt művészeti ágak átfogják a világ egészét, egyéniek, nemzetköziek, amelyek megérdemlik, hogy világnapjuk legyen – hangzott el a kiállítás megnyitóján.

Hermann István Padné Szabó Mária szavait tolmácsolva kiemelte, a könyvtár a befogadás helye, ahol a könyvek, folyóiratok és napilapok mellett most ezek a kisgrafikai remekművek is helyet kaphatnak.

– Reményeink szerint tartalmas, maradandó élményekkel gazdagodnak a kiállításra ellátogatók – fűzte hozzá a Jókai Mór Városi Könyvtár vezetője.

Címkék#pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!