Pápa

2017.02.26. 12:40

Mottó: Jóból nagyszerűt!

Egy gázgenerátornak köszönhető, hogy ütközéskor kinyílik a jármű légzsákja. Ezt a több mint 150 éves múltra visszatekintő osztrák ipari vállalat pápai leányvállalatánál gyártják.

Napló információ

A Veszprém Megyei Minőség Klub a pápai Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt.-nél tartotta ez évi első ülését, mely során a vállalkozás megismerése mellett lehetőség nyílt szakmai előadáson való részvételre és tapasztalatcserére is.

A Hirtenberger cégcsoport egy osztrák ipari vállalat több mint 150 éves történettel. Az 1860-ban alapított vállalkozás fő profilja a múlt évszázad végéig a fémfeldolgozás és a lőszergyártás volt. Több mint két évtizede azonban a pirotechnikai know-how más területeken való innovatívan alkalmazása is elindult, mint például az autóipari pirotechnikai biztonsági rendszerekben.

A vállalat az autóipari pirotechnikai biztonsági rendszerekhez gyárt alkatrészeket
Fotó: Tremmer Tamás

A pápai üzem mint leányvállalat 2013-ig bérmunkát végzett az anyavállalatnak,azt követően önállóvá vált, de a mai napig 100 százalékos felvevője az anyavállalat. Többek között a Hirtenberger gázgenerátoroknak és más termékeknek köszönhető, hogy az autó ütközésekor működésbe lépnek a légzsákok, megfeszülnek a biztonsági övek, vagy megfelelő pozícióba állnak a fejtámlák. Ugyanakkor a pápai üzemben a NATO számára is gyártanak termékeket.

A résztvevőknek Király Gábor gyárigazgató és Gombás István minőségügyi vezető mutatta be a vállalkozás történetét és minőségpolitikáját, majd ezt követően szakmai vendégelőadás következett, ami során Heinold László (Continental Automotive Hungary Kft.) ismertette a cégnél közelmúltban bevezetett gyárszintű szoftverrel támogatott online statisztikai folyamatszabályozási rendszert és az annak bevezetésével kapcsolatos kihívásokat. A nap üzemlátogatással és kötetlen beszélgetéssel zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!