Pápa

2014.09.15. 17:16

Közvetlen kampányra készül a DK Pápán

Növelni kell Pápa városának gazdasági erejét – hangzott el a Demokratikus Koalíció pápai szervezetének hétfő délutáni sajtótájékoztatóján.

Polgár Tibor

Az eseményen Bokros Lajos egykori pénzügyminiszter, a Modern Magyarországért Mozgalom (MoMa) elnöke, valamint Gy. Németh Erzsébet, a DK országos elnökségének tagja ajánlotta a választópolgárok figyelmébe Kerecsényi Zoltánt, a Demokratikus Koalíció pápai polgármesterjelöltjét. Gy. Németh Erzsébet kiemelte, a DK azon négy párt között van, amelyek mind a 19 megyében és Budapesten is listát tudtak állítani. Ezt követően elismerően szólt Kerecsényiről, akit nagy lokálpatriótának nevezett.

Bokros Lajos kiemelte, a demokrácia helyreállításának az önkormányzat a kiindulópontja (Fotó: Polgár Tibor)

Bokros Lajos hangsúlyozta, a demokrácia és az alkotmányos jogállam helyreállítása érdekében minden olyan párttal együtt kívánnak működni, amelyek az említett két célért küzdenek – így örömmel támogatják a Demokratikus Koalíció jelöltjeit. A hajdani Horn-kormány második pénzügyminisztere hozzátette, a demokrácia helyreállításának kiindulópontja az önkormányzat, ahol a DK jelöltjei – megválasztásuk esetén – jó példát mutatnak majd.

Kerecsényi Zoltán nem tervez látványos kampányt. Mögötte jobbra Gy. Németh Erzsébet, a kép bal szélén Bokros Lajos (Fotó: Polgár Tibor)

Kerecsényi Zoltán elmondta, nem terveznek látványos kampánytevékenységet, elsősorban utcafórumokat és lakásfórumokat kívánnak tartani. A polgármesterjelölt a programpontjaik közül kiemelte a város gazdasági erejének a növelését, ennek érdekében többek között fontosnak tartják Pápán az iparosítást, valamint a gép- és feldolgozóipar fejlesztését a helyi tradíciók figyelembe vételével. Végül a fiatal politikus aláhúzta: véget kell vetni a beskatulyázó, ítélkező, lejárató kampánynak. A sajtótájékoztatót követően Kerecsényi Zoltán a DK emlékplakettjét adományozta Gy. Németh Erzsébetnek, amiért a választásokra történő felkészülésben nagy segítséget nyújtott a helyi szervezetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!