Pápa

2017.05.24. 14:05

Közlekednek az állatok - Nehéz feladat elé állították a rajzverseny ifjú résztvevőit

PÁPA Összesen 156 rajz érkezett a Pápai járás hat óvodájából és tíz általános iskolájából az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által meghirdetett Biztonságos közlekedés gyermekszemmel című rajzpályázat városi fordulójára.

Polgár Tibor

Az év elején meghirdetett versenyre készített rajzoknak az állatok külső és belső tulajdonságai alapján kellett a biztonságos közlekedést bemutatniuk, ami nehéz feladat elé állította a fiatal alkotókat - tájékoztatott Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója.

Szappan Csaba rendőr alezredes, pápai rendőrkapitány (balra) és Császárné Elek Veronika (jobbra) a baleset-megelőzési rajzverseny városi fordulójának díjazottjaival Fotó: Pápai Rendőrkapitányság

A városi forduló díjátadó ünnepségét a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában tartotta a rendőrkapitányság. Az eredményhirdetésen 15 pályaművet díjazott a Pá-pa Városi Baleset-megelőzési Bizottság, ezek közül három iskolás és egy óvodás rajza az országos fordulóra is továbbjutott. Az országos megmérettetésen az alsó tagozatos kategóriában Stenger Boglárka (Munkácsy, 2. osztály) rajza első lett, míg a felső tagoza-tosok között Czibor Máté (Szent István iskola, 5. osztály) negyedik helyezést ért el. A városi fordulót az óvodások között Lőrincz Dorka (Huszár-lakótelepi óvoda) nyerte meg, különdíjat pedig Boldog Réka és Varga Felícia kapott (mindketten lovászpatonai óvoda). Az alsó tagozatosok versenyében Stenger Boglárka lett az első, különdíjban Nagy László és Pichler Tamás részesült (mindhárman Munkácsy iskola). A felső tagozatosok mezőnyében Nagy Janka (Ugod) végzett az élen, a különdíjat Gyenes Emese (Munkácsy) és Czibor Máté (Szent István) érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!