Pápa

2015.02.27. 16:34

Kiváló kapitányság - Évértékelő állománygyűlés a pápai rendőröknél

A csökkenő bűnözés azt igazolja, hogy évek óta jól dolgozik a helyi rendőrség – jelentette ki az előző évet értékelve Szappan Csaba rendőr alezredes, pápai rendőrkapitány.

Polgár Tibor

A városházán tartotta meg hagyományos évértékelő állománygyűlését a Pápai Rendőrkapitányság. A 2014-es évről Szappan Csaba úgy nyilatkozott: a kihívások szempontjából erős közepes esztendőn vannak túl, a kapitányság teljesítménye pedig kiváló volt tavaly.

– A megyei évértékelő értekezleten Töreki Sándor rendőr-főkapitány hasonlóképpen nyilatkozott a Pápai Rendőrkapitányság kollektívájának munkájáról, és tevékenységünk alapján 2013-hoz hasonlóan 2014-ben is elnyertük Az év rendészeti tevékenységéért-díjat – jegyezte meg Szappan Csaba.

A Pápai Rendőrkapitányság kollektívája kiválóan teljesített a 2014-es esztendőben (Fotó: Polgár Tibor)

Mint mondta, a sikeres munka kulcsa, hogy az év minden napján nagyon tudatos szolgálatszervezéssel és szolgálatellátással jelen legyenek azokon a helyeken, ahol jellemzően kialakulhatnak bűncselekmények, szabálysértések. Hozzátette: fontos, hogy a lakosság örüljön annak, ha rendőrt lát a közterületen, hiszen a rendőrség az állampolgárokért végzi a munkáját. A rendőr alezredestől megtudtuk, tavaly tíz rablás történt a pápai kapitányság illetékességi területén, és ezeket a súlyos bűncselekményeket mindegyik esetben felderítették.

– A csökkenő bűnözés azt igazolja, hogy évek óta jól dolgozik a Pápai Rendőrkapitányság – hangsúlyozta Szappan Csaba. – A közterületen való sok-sok óra preventív jelenlét hozta meg azt az eredményt, hogy csak korlátozott számban követtek el bűncselekményt és szabálysértést az elmúlt évben – fűzte hozzá.

A rendőrkapitány rámutatott: a súlyosabb bűncselekményekre és a kisebb súlyú szabálysértésekre egyaránt odafigyeltek. Elmondása szerint idén további minőségi előrelépést szeretnének elérni azzal, hogy javítják az eljárások időszerűségét, felgyorsítják az egyes ügyek befejezését. Szappan Csaba emellett annak ellenére is előrelépést remél a közúti balesetek megelőzésének tekintetében, hogy Pápán nem nőtt a balesetek száma.

Címkék#pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!