Pápa

2015.01.23. 19:35

Jobbik: miért csökkent az ösztöndíjas diákok száma Pápán?

Az utóbbi években miért csökkent drasztikusan a Bursa Hungarica-ösztöndíjban részesülő pápai diákok száma? – tette fel a kérdést pénteki sajtótájékoztatóján Töreki Milán, a Jobbik helyi szervezetének alelnöke.

Polgár Tibor

A fiatal politikus emlékeztetett, a Bursa Hungarica-ösztöndíjjal az egyes települések a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló helyi fiatalok felsőfokú tanulmányait támogathatják. Töreki Milán elmondása szerint Pápán 2012-ben 70 sikeres pályázat érkezett a programra, viszont 2013-ban már csak 52, míg tavaly pedig mindössze 39.

– 2012-ben a pályázók közel 80-90 százaléka elnyerte az ösztöndíjat, majd ez a szám a következő évben 53 százalékra esett vissza. 2014-ben nagymértékben csökkent a pályázók száma, a benyújtott pályázatoknak pedig csupán a 61 százalékát bírálták el pozitívan – közölte a Jobbik pápai alelnöke.

Töreki Milán, a Jobbik pápai alelnöke (Fotó: Polgár Tibor)

Hozzáfűzte, nem vonja kétségbe a döntéshozók szakmai rátermettségét, de meglátása alapján a méltányossági lehetőségeket nem veszik teljes mértékben figyelembe. Ezzel kapcsolatban két konkrét, véleménye szerint megkérdőjelezhetően elutasított pályázatot is felhozott példaként.

- Továbbá elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a sikertelen pályázatokkal kapcsolatban nem lehet jogorvoslattal élni – jelentette ki Töreki Milán, majd a következő kérdéssel zárta gondolatait: Lehetséges-e, hogy a méltányossági eljárás során a rokoni kapcsolatok és a pártszínezet szerepet játszanak?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!