Pápa

2014.07.25. 19:35

Jobbik: anomáliák a kártérítések kifizetésében a vörösiszap-ügyben

Pápa - Egyre reményvesztettebbek azok a vörösiszap-károsult emberek, akiket a kormány azzal hitegetett, hogy a MAL Zrt.-től majd behajthatják a jogos követeléseiket – figyelmeztet rá lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke.

Polgár Tibor

„Több mint hetvenen látták el kézjegyükkel azt a kérelmet, melyet a 2010-es tragédiában kárt szenvedettek intéztek a minap Orbán Viktor kormányfőhöz. Az aláírók sérelmezik, hogy bár többen közülük jogerősen pert nyertek az üzemi baleset okozásáért felelős vállalat ellen, felmerül a kérdés, hogy megkapják-e, megkaphatják-e egyáltalán a nekik jogosan járó kártérítést” – fogalmaz a közleményben a radikális párt politikusa, aki ezt követően hosszasan taglalja a mai napig húzódó kártérítési ügyekkel kapcsolatos anomáliákat.

„Érthetetlen, hogy miközben humanitárius, szolidaritási alapon több mint kétmilliárd forint gyűlt össze a tragédia után a Magyar Kármentő Alapban kifejezetten azért, hogy a károsultak soron kívül és mindenkit megelőzően személyes támogatást kapjanak egy szolidaritási akció következtében, még sincs ma forrás a jogosan megítélt kártérítési összegek kifizetésére” – írja Ferenczi Gábor. A Jobbik megyei elnöke felháborítónak tartja, hogy – idézzük – „a kifizetési sorban a lista élén a MAL-ra kirótt környezetvédelmi bírság kifizetése, a bankok, hitelezők, közüzemek, majd a pénzük után futó beszállítók, ( ) a MAL által kiegyenlítetlen számláik miatt bajba jutott kis- és közepes vállalkozások állnak. Az egyszerű emberek, az önhibájukon kívül közvetlenül kárt szenvedettek ( ) a lista legvégén vannak. Miért?” – kérdezi Ferenczi Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!