Pápa

2014.10.21. 12:40

Járdát építenek az Esterházy úton

Pápa - Az Esterházy út a város egyik legszebb utcája volt, és hamarosan újra az egyik legszebb utcája lehet. Ennek eléréséért többek között a városnak is sok tennivalója van – fogalmazott Áldozó Tamás, Pápa polgármestere az Esterházy út járdafelületének felújításával kapcsolatban.

Polgár Tibor

A városvezető elmondta: a nagymértékű gyalogosforgalmat bonyolító járdafelület felújítását szükségessé vált beilleszteni a város 2014. évi járdaépítési programjába. Ugyanis a meglévő járdafelületet az elengedhetetlen közmű-beavatkozások, a csapadékvíz-elvezetés elégtelenségei, valamint a felnövekvő fák gyökerei tönkretették. A járófelület egyenetlenné vált, és balesetveszélyes szakaszok is kialakultak. A szakemberek már megkezdték a Béke tértől az I. világháborús emlékműig tartó járda felújítását, ami közel 26 millió forintból valósul meg több mint 500 méter hosszan és csaknem 1700 négyzetméteren.


Fotó: Polgár Tibor

Áldozó Tamás hozzáfűzte, az új burkolat nem húzódik végig a Szent István úti zebráig, mivel az I. világháborús emlékmű felújítására és környezetének rendezésére benyújtott pályázat még elbírálásra vár. Mint mondta, sikeres elbírálás esetén jelentős összeg maradhat a város kasszájában. Egyébként a burkolókő kiválasztásakor figyelembe vették, hogy az utca helyi védelem alatt áll, így egy antik hatású, a korabeli utcaképhez igazodó burkolat került a járdafelületre. – A járdához új szegélykövezés is készül, emellett megújul az Esterházy út ezen oldalán lévő autóbuszmegálló – tájékoztatott a polgármester, aki kiemelte, az utcakép egységesítése tekintetében még sok a feladat. Ehhez kapcsolódóan tervezik az utcai fasorok állapotának felülvizsgálatát, illetve a városrész megújulását jelentheti az egykori dohánygyár épületének felújítása is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!